Gå til innhold
Hundesonen.no

supreo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av supreo

  1. 4 minutter siden, Rocket skrev:

    Er vel ca 2/3 ned i en stor sekk med Farmina Ancestral Grains Lamb nå. Foreløpig veldig fornøyd! Jeg fôrer 50/50 rått/tørt da. (Vom Active original er det jeg gir mest av)
    Hakket mer avføring enn når hun fikk Orijen Original, men det er så lite forskjell og ikke akkurat uventet iom det er korn i dette så det bryr jeg meg lite om. Hun har derimot hatt ett par - tre slike "butt scoots" i det siste, men om det har med dette fôret å gjøre vet jeg ikke. 
    Pels og alt annet er tipp topp! 
    Matvrak er hun, og dette går ned på høykant slik som det aller meste annet. :lol: 
     

    Hvilken versjon er det du gir nå? Vanskelig å anbefale noe lignende uten å vite det. :) 
    Orijen kan være aktuelt, det er jo dyrt i innkjøp, men det er jo mindre mengder fôr man gir iom det er så energitett. Jeg var fornøyd med valpefôret til Pure Natural, har dog ikke sett noe særlig på voksenfôret og heller ikke prøvd det, men prisene der er jo ikke så ille. Ei venninne har vært veldig fornøyd med Nutrima, det samme er oppdretteren til hennes hund. Det er jo generelt veldig mye mer bra fôr på markedet nå enn før. Appetitt og Labb har også komt seg, de har jo også Fish For Dogs nå. Appetitt selges vist som helsefôr under annet navn i utlandet. ?‍♀️

    Har gitt Lamb & Pumpkin eller Lamb & Ancestral grain. Nå er han blitt en senior og ser at Farmina ikke har annet enn kylling som seniorfor, så derfor prøvde vi oss på en Eukanubasekk. Pelsen hans ser derimot ikke ut... På valpen derimot gir jeg BritCare nå. Senioren har også tidligere fått Britcare og funka bra på det, men funka aller best på Farmina. 

    Valpen er et matvrak så energitett for på henne tror jeg ikke er så lurt, gikk på Orijen puppy som jeg fikk fra oppdretter - men hun klødde så mye av den. Labb og Appetitt holder jeg meg forsåvidt unna, ser så mye rart på klinikken med hunder som blir fôra på det. 

  2. 7 minutter siden, Ozzy skrev:

    Jeg har labbevalp og hu er ikke i nærheten av like sulten ? matvrak ja, men ikke så ille. 

    Ville som sagt gitt mer mat, og hvis du ikke kan lukke til kjøkkenet kan du prøve med kompostgrinder eller lignende. ? Er ikke så lett å beregne fôr ut ifra forventet voksenvekt heller, finsk lapphund kan vel bli opptil 23kg? Min er litt mer sulten hvis hun kun får tørrfôr, fôrer normalt 50/50 vom og tørt. Kanskje det kan hjelpe og. 

    Haha? Hun her kan vel sammenliknes med en gris eller støvsuger, alt går ned. Hadde i utgspkt. slått fra meg tanken om vom, da hannen vår ble så ekstremt småspist når vi gikk over til kun tørrfor igjen. Men det er jo absolutt verdt å prøve?  Sult kan jo muligens og være fordi hun spiser så innmari raskt, tenker litt slik at vi mennesker gjerne føler større metthetsfølelse jo saktere vi spiser - så en slowfeeder har jeg og tenkt på? ?

    Hanner kan være 23 kg, men dette er ei tispe så da regner jeg med at hun blir litt lettere.

    Setter pris på innputt fra dere??

  3. 9 minutter siden, Ozzy skrev:

    Hvor mye får hun og hva slags valp er det? Høres ut som om hun trenger mer, er ikke vanlig å være så desperat. Ville som over økt mengden og sett ann et par uker. Valper skal gjerne ha litt mer å gå på enn voksne hunder også (men ikke være tykke). 

    Ville også fjernet matskålen når hun ikke får mat, og muligens begrense tilgangen til kjøkkenet. Virker som om begge er en kilde til stress. 

    Får nok fjerne matskåla ja, kjøkkenet er ikke mulighet å stenge slik det er nå. Er en finsk lapphund, men skulle nesten tro det er en labbe ? Jeg er ikke vant I følge oppdretter så har hun vært matvrak siden dag 1, ved levering var hun 1 kg tyngre enn han minste i kullet så det sier jo litt hvem som var mest ved matfatet.

    Pd. gir jeg salmon & potato fra Britcare, 130g per dag (skal ha 140g om 20kg i voksen alder og 120 eller noe ved 15 kg så tok en mellomting). I tillegg til dette gir jeg litt våtfor fra RC på ettermiddagen og ellers får hun andre godbiter til tider. Sulten gir seg litt når hun får oppbløtt for heldigvis.  Fikk Orijen kylling fra oppdretter, men her var det i hvertfall tegn til at hun gikk rundt og var sulten konstant. I tillegg så klødde hun så fælt, mest sannsynlig pga kyllingproteinet. 

  4. 15 timer siden, Pingeling skrev:

    Får hun noen ganger mat når hun piper? Eller rett etterpå? Spiser hun opp alt tørrforet i skåla 4 ganger om dagen, eller blir det gjerne liggende noe igjen? Dersom hun spiser opp alt så kan du øke mengden litt. 

    Dersom hun ikke spiser opp alt til faste måltider så ville jeg ikke bekymret meg. Matglade hunder vil gjerne ha noe godt så snart magen ikke er stappfull. Akkurat som når vi har lyst på noe godt uten at vi faktisk er sultne. Og det er mange firbente kjøkkenskrivere der ute! ?

    Hun spiser maten sin på nullkommaniks ? Får ikke mat når hun piper og får heller ikke mat på kjøkkenet eller når vi selv spiser. Hun er ikke overvektig og er relativt aktiv frøken, tenker selv at hun forbrenner mer enn hun får i seg - kjenner ribbena godt samt ryggrad og hofteben. Så godt mulig jeg er nødt å øke fôrmengde, bare redd at hun vokser for fort enn det hun skal. Hun er allerede mye større enn resten av kullet. Evt. at jeg minsker aktivitetsmengden og heller kjører på mer med mental stimuli - derimot litt vanskelig når man har en hund fra før som hun leker med ? De får være løs ute alene, så mulig jeg er nødt til å redusere det litt inntil videre.

     

    15 timer siden, Maskot skrev:

    Kan det være hun kjeder seg eller at noe i miljøet stresser henne? Trøstespising eller comfort eating? Jeg tenker at du kaster bort treningsmuligheter ved å fore henne fra skål fire ganger om dagen. Å gi henne noe av maten fra en kong (oppbløtt tørrfor stappes i kongen), så hun bruker litt tid på måltidet, og har noe å holde på mens du gjør noe annet enn å vie henne oppmerksomhet, kan hjelpe. ..og så gi henne resten av maten som treningsgodis, for øyekontakt, innkalling, gjenkjenne navnet sitt, å tisse og bæsje ute, håndtering av poter, ører, lepper og tenner, holde i halsbåndet, ... alt som kan være problematisk om en voksen hund ikke digger, det bør belønnes rikelig i en valp. Se Ian Dunbar (Dunbar Academy) sine videoer om valpetrening på YouTube for tips til hvordan du forer valpen bedre enn fra skål.

    Vurderte å kjøpe en snusematte og legge for der. Kong og oppbløtt for var ikke dumt! Bruker allerede deler av foret som treningsgodis da hun er veldig matvrak og derfor veldig lærenem også ? Har kommet ganske langt med treningen sammenliknet med faren som var vanskelig å motivere når han var valp. Fôr og klikkert funker kjempebra ?

  5. 13 timer siden, Maskot skrev:

    Det høres veldig feil ut. Veldig, veldig feil. Valper og voksne har svært ulike behov for bl.a. kalsium og proteiner, mtp både vekst og nyrefunksjon, så jeg blir kjempeskeptisk av sånne påstander. Formarkedet er jo helt Texas. Råd spriker i alle retninger. Hunder skulle absolutt ikke ha korn, og mange var svært aggressive motstandere av kornprodukter i hundefor, men så viste det seg at hunder utvikler dilatert kardiomyopati (DCM) av mangel på lysin (eller er det metionin? Jeg forveksler lett hvilken av de to aminosyrene som mangler i henholdsvis korn og belgfrukter) når det ikke er korn i foret. Jeg tror det var metionin, som er råstoffet til syntese av carnitin.

    Veldig store og tunge raser krever en svært strengt kontrollert kalsium:fosfat:energi ratio gjennom vekstfasen for å ikke utvikle irreversible skjelletskader. Ingen av de kommersielle råforene egner seg til valper og juniorer av svært store og tunge raser, men fordi folk hardnakket hevder det nærmest er dyremishandling å ikke råfore, så velger mange gjøre det i stedet for å gi tørrfor tilpasset rasens behov i ulike vekstfaser.

    Det er ikke enkelt, og det er mye misinformasjon og sterke meninger uten noe vitenskapelig fundament der ute. Royal Canine og Eukanuba er produsentene med mest forskning under beltet. For fra dem skulle derfor være the safest bet, men å fore med noe fra dem er banning i kirka, uvisst av hvilke grunner. Det kan være sleske markedsføringsmetoder fra andre produsenter som har gitt sånne meninger uberettiget fotfeste i hundemiljøene. Det kan også være naturromantikken i å skulle urfore hunder som ulver. Ingen tar i betraktning at hunder i stor grad har spist avføring og søppel gjennom de ti tusen årene de ved menneskets side har utviklet seg fra ulver til hunder. Ingen råforer hunder med avføring, selv om det er tradisjonsrik kost for dem. 

    Acana og Orijen, som var all the hype for noen år siden, de er nå på verstinglistene over kornfrie formerker som ser ut til å være årsaken til at hunder har utviklet DCM uten å være genetisk disponerte for det, og forverret tilstanden hos genetisk disponerte hunder.

    Det er ikke lett.

    Spennende! Har du link til forskningen med DCM? 

    Jeg kommer ikke til å gå for dette foret selv, da jeg holder med deg at valper har helt andre behov enn en voksen hund - derfor jeg stusser over denne fôrprodusenten ?

  6. På 9/3/2022 at 2:20 PM, Pingeling skrev:

    Hvorfor tror du hun er sulten hele tiden? Gjør hun noe spesielt for å vise det?

    Hun er konstant på kjøkkenet, piper ved skåla si og kaster seg over maten når hun først får maten ?

  7. På 9/1/2022 at 8:09 PM, Cre-tive skrev:

    Har hun tilgang til noe hudruller av noe slag? Er det sult eller et behov som kunne blitt dekket av noe å gnage på? ?

    Er nok sult, hun får oksehud og kaninører å tygge på ? Med gulrøtter så får hun jo i seg litt vomfyll og

  8. Har ei frøken nå på 9 uker som er konstant sulten ? Mistenker at det hun får rommer lite i magen - gir Orijen 4 ganger daglig. Bytter nå over til BritCare siden hun ikke ser ut til å tåle Orijen så godt.

    Hun får litt gulrot som hun driver å gnager på innimellom, men litt redd at hun mister interessen til gulrot om jeg gir det hver dag. Hun får også eple til tider, men liker at gulroten kan gnages på og ikke blir spist opp med en gang. Noen som har forslag til andre grønnsaker hun kan få som er mulig å gnage på, evt andre tips? ?

  9. 32 minutter siden, Tricolor skrev:

    Ost av typen Norvegia. Det er renslig, kan skjæres i bittesmå biter, jeg opplever at de tørker og kan ligge noen dager i jakkelommen uten å mugne. Ellers kjøper jeg noen små biter på dagligvarebutikk. Husker ikke navnet nå. Men det er bittesmå avlange skiver som er mørkere på midten. Mine elsker de.

    Blir ikke det ganske kaloririkt? Må trappe ned på maten da?

  10. 4 timer siden, Nemi1 skrev:

    Spennende spørsmål, Jeg har tidligere hatt en omplassering  fra et annet land, Tilfeldigvis har jeg bodd i dette landet endel år, så snakker språket relativt flytende. Opplevde ikke at hunden  verken brydde seg om dette, eller tok kommandoer letter. Tvert i mot, alt handlet om kontakten melllom oss, slik jeg oppfattet det. Nå vet jeg ikke om dette var spesielt med denne hunden, og vårt forhold, eller om det er typisk

     

    Ja, vår hund er tospråklig - kan alle kommandoene på norsk og det andre språket. Så tror ikke det vil være noe problem, tenkte mest på det praktiske om folk skal passe hunden og slik ?

  11. 15 minutter siden, simira skrev:

    Du må betale moms og tollavgifter hvis ikke nettbutikken er med i en avtale som gjør det på forhånd.

    Ja, regner med at man er nødt til det med Fluent Pet! 

    Har skjønt at de fleste av de fargerike man får i 4-pakninger har en sånn funksjon at om knappen holdes inn i 6-8 sekunder så spilles det inn på nytt. Det er vel ikke helt gunstig..

  12. 8 minutter siden, LinL skrev:

    Tror nesten du må betale litt for å få noen som har kvalitet - funker over tid. Jeg følger fluentpet, og ville kjøpt pakke der hvis jeg skulle gjort det.

    Men de har vel en del fraktkostnader til Norge? Og hvordan er det med toll etc?

  13. Heisann ?

    1. Jeg har en eldre hund jeg snakker et annet språk til enn norsk, siden det faller meg mest naturlig. Nå henter jeg valp om ikke så lenge og har veldig lyst å lære hundene å kommunisere med lydknapper. Jeg er litt usikker på om jeg skal ta det på det andre språket eller på norsk (tenker feks. norsk om man trenger hundepass). Noen tanker hvordan man bør løse dette?

    2. Noen som har tips til steder man kjøper relativt billige lydknapper - ser pawtalk har 4 stk til 790, men det synes jeg litt i overkant.

    3. Noen som har gode youtubere som de kan anbefale til den slags trening?

  14. Morsomt innlegg ? Helst skulle jeg hatt et helt hundespann med forskjellige raser ? Nå er det for det meste gjeterhunder som passer meg per dags dato, men jakthunder vil nok komme med tiden!

     

    - Svensk lapphund: men veldig mye lyd, men kan godt hende det blir i fremtiden altså!

    - Groenendael eller terv: for mye nerver, mulig det blir i fremtiden med riktige linjer. 

    - Jaktgolden: litt skeptisk til atferden til den normale golden, så er vel her det stopper opp

    - Jaktcocker: spørs om det blir for mye propell?

    - Siberian: liker hunder som er veldig førerorientert og ikke så selvstendige/likegyldige som siberian. Ikke minst dette med å være nødt å ha de i bånd året rundt, tror jeg ombestemte meg?

    - Rhodesian ridgeback: samme som over! I tillegg til at jeg bor i et veldig kaldt område og ikke orker å kle på hunden?

    - Toller: veldig usikker på atferden her altså!

    - Breton: fordi jeg ikke jakter enda, ellers så synes jeg hundene er helt vidunderlige!

    - Münsterlander: samme som ovennevnt

    - Weimaraner: hadde vurdert den dagen jeg starter med jakt og om de hadde hatt mer jaktinstinkt!

    - Vizsla: for kort pels!

     

×
×
  • Opprett ny...