Gå til innhold
Hundesonen.no

Alina.

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Alina.

  1. Hei! Jeg hadde tenkt å begynne med å gi ølgjær til hunden min, men fant bare i form av tabletter, og de har ekstra med B12. Finner ikke svaret i de gamle trådene om ølgjæret. Her er linken til produktet jeg har kjøpt https://sunkost.no/b-pluss-olgjaer-240-tabletter?gclid=Cj0KCQiAiJSeBhCCARIsAHnAzT_wTEgnUGUGwLjC0RuM9MSCHAjflEuMXJQU9Qm6Uw2uZPpLG_XmSV0aAmEMEALw_wcB Er det noen som vet hvordan jeg kan regne ut hva er trygt å gi til en 10kilos jrt? Eller hva er deres erfaring? Alina
  2. Hei! Min hund klør øreflippene til sår også, noe som startet etter napping hos frisør. Hva anbefalte dyrlegen deg hvis det var hårsekkirritasjon?
  3. Har også hørt at man kan brøle eller skrike for å få distrahert hundene. Har ikke prøvd selv, men hørte om folk som gjorde det og lykkes med det.
  4. Veldig nyttig tråd! En skrekk for hver hundeeier vil jeg tro! Har erfart en staffe som låste kjeven på min JRT, på nakken. Eieren av staffen holdte fast sin hund mellom sine bein slik at han ikke kunne riste min hund, og samtidig forsøkte han å åpne kjeven på sin hund. Jeg holde min hund fast også slik han ikke hadde mulighet å påføre seg skader ved at han ville rive seg løs. I det kjeven var løs sprang vi vekk for å få avstand. Det fungerte bra der og da siden angrepet startet i det hundene skulle hilse på hverandre. Hundene rakk ikke få farta på seg, og vi var rett ved. Han eieren til staffen hadde styrke til å åpne kjeven med hender, men det ble noen skrubbsår på ham. Det endte uten store skader på min hund da, heldigvis. Hvor vanlig er det at bitten går i lås?
  5. Naboens situasjon skjedde faktisk før min hund ble angrepet, men vi hadde ikke snakket sammen før etter min. Nei, i utgangspunktet tror ikke hunden går løs, men jeg ser nøye på eiendommen når vi går forbi. Ja, det er litt stress, men men. Har hunden inntil meg for å løfte ham fort ved behov .
  6. Hehe, helt sant. Han har gode omtaler rundt omkring i regionen og jeg fikk et godt inntrykk av telefonsamtalen med ham. Major Randulf Gimre som det står referert til i beskrivelsen av virksomheten. Hmmm. Kjenner ikke til hans filosofi.. Kjenner du? Skal nok undersøke litt.
  7. Ja, dessverre, og hang i strupen også. Samme greie der staffe-eieren måtte bruke hendene for å åpne kjeften slik at han slep hunden hennes(barbet). ?
  8. Du har nok rett at jeg ikke hadde klart å være avslappet, noe som er meget negativ i disse treningsituasjoner, klar over det. Derfor tenker jeg at det beste blir for meg og hunden å treffe en hundetrener som kan veilede meg i min rolle.
  9. Takk for du deler din mening. Kjekt med flere perspektiver Tror ikke heller det blir noen venner av min og den andre (en annen nabo hadde samme situasjon, men hennes hund). Målet er at min hund er komfortabel å gå til skogen når eier og hund er ute på eiendommen sin.
  10. De målene ser jeg også for meg absolutt , det er visst 2 staffer i nabolaget, den ene som har angrepet, og den andre vet jeg ikke helt hvordan han/hun er, en annen nabo fortalte at det ble brukt munkurv i møtesituasjoner med hennes hund, så det frister direkte ikke å bruke den hunden. Med det blir supert å gå til en trener som har staffer, kjenner problematikken, og litt kanskje urolige matmødre Ettersom jeg ser at hunden ikke viser tegn på frykt / eller bearbediet frykt mot andre staffer, kan jeg jobbe med eieren til staffen tenker jeg. Eiendommen kommer vi til å passere likevel, noe vi har gjort de fleste gangene uten problem (når ingen er ute). Har trent de siste dagene på sladring (noe han responderer super fint på), har rustet meg med trippel så mye av godbiter, så tror jeg vi har godt utgangspunkt til å klare det.
  11. Super takknemlig for alle innspill, synspunkter og erfaringer! Er veldig på tanken å late som ingenting, eller ikke å utbrodere unødvendig, derfor gikk vi den turen til skogen forbi det huset hvor staffen bor kort tid etter hendelsen, men så kom tydelig tegn på redsel (halen mellom bein, pipper, vil opp i hendene, nekter å gå videre) i nærheten av eiendommen til staffen. Nytt og ukjent for meg utrykk.
  12. Utrolig herlig å få drøfte utfordringene, og få innspill, og høre historier til andre Jeg har avtalt en konsultasjonstime med en hundetrener, og gleder meg veldig til dette! Har ikke hatt anledning til å gå på passeringskurs, så jeg får bruke denne dobbeltime til å trene på passeringer dersom min hund viser seg å ikke ha noen grier med staffer . Tenker blir bra for min egen psyke og
  13. Hvordan gikk det med din hund etter angrepene?
  14. Spennende å se flere perspektiver. Takk at dere deler sin kunnskap og sine synspunkter. Jeg synes det er utrolig leit at det skjedde, altså han lille fikk den opplevelsen i bagasjen. Det var helt grusom å se hvordan staffen bet seg fast i hunden og ikke vil slippe. Det gjør at jeg er engstelig for å utsette hunden min for å møte den type hunden igjen. Jeg er klar over at hunden min merker min stress, og det gjør ikke det lettere. Men mange gode tipps som kan hjelpe i denne prosessen. Han atferdsterapueten jeg snakket med, foreslo også å trene på passeringer med staffe på hans uteområde. Hva tenker dere om dette? Han tenker her om den generaliserinsbiten som hundene kan gjøre i slike situasjoner. Jeg lurer på om den episoden kan utvikle seg til andre type frykter mot andre hunder (no tenker jeg ikke andre staffer), eller you name it av momenter som en hund kan frykte? Bortsett fra "eieren og staffen" resten av møtesituasjoner virker som før.
  15. Har snakket med en som driver med hjelp for problematisk atferd, og han rådet å gjøre akkurat det samme du forteller. Må bare manne meg selv til dette Han fortalte også om den generaliseringen, ekstra uheldig da det var den første staffen han traff. Eh.. Det som jeg ikke kom på å spørre var- hva skal jeg gjøre hvis min hund nekter å gå? Øke avstand kommer jeg på, men er det noe annet?
  16. Ah, det er en trøst at det går å reparere dårlige opplevelser. Jeg er nok litt bekymret av meg for å gjøre feil i valpeoppdragelsen som kan sette spor i han. Både kjæresten og meg bruker tid på trening, og er generelt opptatt av hunden får gode opplevelser i verden rundt, med folk og hunder, og generelt mye miljøtrening. Føler at fram til siste uke klarte vi å skjerme ham fra de negative opplevelsene. Men så skjedde det, han ble angrepet av en hund, en staffe som ikke tenkte å gi slepp på ham så lett. Heldigvis eieren til staffe visste hvordan han skulle håndtere sin hund, og ingen store fysiske skader ble gjort på valpen min. Jeg ringte til en nabo, som har en "bestekompishund" til min hund rett etter hendelsen, og han var som vanlig i møte med kompisen sin, to dager etter hendelser tok vi han i hundeparken for å se hvordan vil han reagere på fremmede hunder, og det også så vanlig for ham, men så var han litt hardhendt med den lille valpen i mine øyner (det var enda senere). Etter å ha sett min hund i flere treff, og snakket med dyrlegen, tenkte ok, ser ut som det er ingen stor psykisk traume heller. Men i går... For å komme til skogen der jeg bor, må vi gå forbi hvor den staffen bor, og da vi gikk forbi huset gikk det kjempe fint, hunden gikk som vanlig (angrepet skjedde ikke der, og han har aldri truffet denne hunden der), men på veien tilbake sto eieren ute og snakket med noen. Noe jeg så fra lang avstand, men hunden kunne ikke se det pga terrenget, men så plutselig stopper han opp, begynner å pippe og hopper i hendene mine, nekter å gå videre. Dette var ca 30-50 m til huset der han staffen bor. Jeg så ikke staffen, bare eieren som snakket men noen, men det ble veldig tydelig for meg at min hund ble redd og vil stikke avgårdet. Siden jeg ikke hadde nok av godbiter til å holde ham avleddet, heller ikke sikkert om det hadde fungert, vi snudde og gikk en annen vei, mye lengre vei tilbake hjem. Hadde ikke lyst å bære ham hvor han visste så mye frykt, pluss at kanskje staffen var der ute også. Leste at å løfte hunden, kan forsterke frykten, men vet ikke om det var riktig å bare snu og gå fra faren, kanskje det forsterker frykten også? Den reaksjonen til hunden min der må jeg adressere en plass tenker jeg, eller er det litt panikk som snakker nå? Min hund viste ikke den type atferd før. Han bjeffer og hopper litt vekk når han ble overrasket av en skygge, eller den type, men så får han utforske det, og alt er bra igjen, men den der vet ikke helt hva jeg kan gjøre, og tenker kanskje en bahaviorist? Er det sånn at hunden vil være engstelig mot den ene hunden?
  17. Takker og bukker! Jeg er ny i gamet, og merker at det ikke er alltid lett å finne fram svarene i bøkene eller på yt, og ikke alltid lett omsette teori i praksis heller. Det er som du sier bare en fase, og går over.
  18. Tusen takk for svaret og gode tipps. Godt å høre at jeg har sannsynligvis en vanlig tenåring hjemme da. Kommer nok til å vente med min raptus til å hilse på de aller minste valpene.
  19. Takk for svaret! Det gir mening at valpen er stresset i møtesituasjoner, og dominansbegrepet er feil brukt av meg. Det er vanskelig å få kontakt med han da han er rundt andre hunder, bare lek i hodet på han. Har du noen tipps eller råd hvordan kan hjelpes valpen å ro ned i slike møtesituasjoner? Vil noe av stresse avta med alderen? Har lest om sladretrening i dag, og prøvd litt- og tror at det kan være tingen, men vil ta tid.
  20. Min dyrlege anbefalte meg å fjerne den gjemte testikkelen hos valpen min som nå er 10 mnd som et forebyggende tiltak. Vil gjerne lese den forskningen du referer til. Hvor fant du denne?
  21. Hei! Da jeg gikk tur med min 10 mnd jrt traff vi på en 7 uker gammel valp. Min hund startet å dominere den bitte lille valpen nesten med en gang. Jeg løftet hunden min, og vi fortsatt møtet med at jeg holdte min hund fast og den andre valpen kunne rusle litt rundt min. Jeg ble veldig overrasket av min hund sin reaksjon, fordi jeg ikke kan huske at noen av de hundene vi traff, prøvde å gjøre det på ham da han var så liten. Har noen av dere erfaring med? Og noe tipps hva jeg kan gjøre med det?
×
×
  • Opprett ny...