Gå til innhold
Hundesonen.no

Cre-tive

Medlemmer
  • Innholdsteller

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Cre-tive

  1. På 8/30/2022 at 3:56 PM, supreo skrev:

    Har ei frøken nå på 9 uker som er konstant sulten ? Mistenker at det hun får rommer lite i magen - gir Orijen 4 ganger daglig. Bytter nå over til BritCare siden hun ikke ser ut til å tåle Orijen så godt.

    Hun får litt gulrot som hun driver å gnager på innimellom, men litt redd at hun mister interessen til gulrot om jeg gir det hver dag. Hun får også eple til tider, men liker at gulroten kan gnages på og ikke blir spist opp med en gang. Noen som har forslag til andre grønnsaker hun kan få som er mulig å gnage på, evt andre tips? ?

    Har hun tilgang til noe hudruller av noe slag? Er det sult eller et behov som kunne blitt dekket av noe å gnage på? ?

  2. Nå er gullet mitt snart 8 måneder ?? Tiden har gått utrolig fort!

    Hun er helt fantstisk, vi kunne ikke vært mer heldig❤️ Rolig og treningsvillig, utrolig godt kroppsspråk sammen med andre hunder og så fin med barn.

    Hun har nå sin første løpetid og er litt ekstra kjærlig, men like treningsvillig som før. Det har tatt litt tid å få henne stueren da vi har små barn som har tatt fokuset i de feile øyeblikkene. Vi var akkurat i mål, så kom løpetiden og nå tisser hun inne flere ganger for dagen.  Spesielt da når hun er alene (har alltid holdt seg før, eller hvertfall sjelden hun hadde uhell). Flere som har opplevd mer uhell når løpetiden kom?

    Bilde av verdens vakreste ? (helt subjektivt ?)

     

    49B1E953-34F3-4B2D-9AD2-7FE14923EE91.jpeg

    • Like 4
  3. På 8/29/2022 at 10:52 AM, Box Fresh skrev:

    Haha, så godt å høre at det er likt hos dere. :) Hvor lang tid tok det før du kunne øke noe særlig? Og når var hun alene hjemme over en lengre periode for første gang?

    Det har vært litt progresjon her siden jeg skrev innlegget. Vi har fokusert mye på å gjøre resten av familien populære. Så hver gang jeg går gir de ham noe ekstra godt. Det har funket bra, og det er ikke alltid like krise lenger at jeg går. Jeg kan også gå på toalettet og sånt nå mens han venter utenfor når vi er alene. Vi øver mye hver dag i det daglige på at jeg går inn i andre rom og lukker døra etter meg, for eksempel om jeg skal legge på plass noe eller hente noe. Og så har vi begynt å øve på ytterdøra nå i det siste. Det går også fint. I går fikk jeg til og med gå ned i søppelkassa, men i dag gikk det ikke. Så det er litt opp og ned, og vi må prøve oss litt frem, merker jeg. :P Så lenge det er progresjon, så får vi vel være fornøyd, men håper at det kommer til å gå greiere etterhvert.

    Vi har brukt laaaaang tid på de små fraværene, før vi så økte litt og litt. Når vi først var kommet opp i to timer, så økte vi med en halvtime og så en time. Hun var 7 mnd før hun var alene en kort arbeidsdag ?

    • Like 1
  4. På 8/8/2022 at 10:55 AM, Box Fresh skrev:

    Hei alle sammen!

    Nå har jeg vært vajlpemamma i en måneds tid. Hentet en nydelig Bichon havanais-gutt i juli. Det har vært veldig travelt, men også veldig lærerikt og koselig. Jeg har blitt veldig glad i den lille. Han er lærevillig, veldig godbitmotivert og takler det meste av sosialisering og miljøtrening veldig fint. Finner roen overalt og kan sovne enten det er hjemme, på besøk eller på uteservering. Bilkjøring i bur går bedre og bedre. Det er nå mye valpebiting og en god del raptuser, så vi trener mye på kontakttrening og å aktivisere på andre måter, og synes det går ganske greit. Det eneste som bekymrer meg er at han er VELDIG knyttet til meg. Det er jeg som har mest med han å gjøre, sover med ham om natta, går mest tur, gir mat osv. Vi har vært flinke til å la de andre familiemedlemmene ta ham med på tur og besøk, trene med godbiter, leker i hagen osv uten meg, men det er likevel piping og bjeffing bare jeg går på do eller går en tur i dusjen. Om han er i valpegrinda godtar han at jeg er i sofaen, men om jeg beveger meg bort på kjøkkenet eller sitter ved spisebordet er det helt krise. :P Vi har så smått begynt å øve på å være litt alene, men det går foreløpig ikke så veldig bra av samme grunn og jeg er veldig redd for at vi skal få et separasjonsangstproblem. Har dere andre med valper erfaring med dette? Kan det gå over av seg selv når han modnes litt og at han bare trenger meg som trygghet nå i starten? Jeg vet det er andre her med Havanais, så setter gjerne pris på råd og innspill. (Har skrevet eget innlegg under hundetrening også, men har ikke fått noen svar der ennå.)

    Beklager sent svar. Jeg har en frøken på 7 mnd og selv med stor familie hjemme er hun opptatt av meg hver gang jeg reiser meg. Hun går der jeg går, og har egentlig fått lov til det. Hun tar til takke med andre om jeg ikke er hjemme ? Hun har hatt en tur med en hun ikke kjente så langt og da streiket hun ikke langt fra huset?

    Så stort sett går det veldig bra selv om hun er veldig avhengig av meg. Vi startet i det helt små at jeg gikk ut les bosset uten å gjøre noe nummer av det. Så økte jeg tiden saaaakte for hver gang. 
     

    Nå er hun hjemme en arbeidsdag. Piper litt de første 10-15 min men finner så roen og sover nesten hele dagen ??

  5. 1 time siden, Pingeling skrev:

    Skjønner problemet. Det er ikke så greit når man føler at den ene treningen ødelegger for den andre. Vet ikke om dere har kamera når hun er alene, men så mange uhell betyr gjerne at hun er våken og i bevegelse mye av tiden. Det handler nok om at hun ikke føler seg helt trygg enda.

    Har egentlig ikke så mange tips å komme med annet enn å fortsette begge treningene og ha is i magen. Bæsje/tisse/mosjon før dere drar + kong eller annen slikkeleke for å berolige og holde henne opptatt en stund etter dere har dratt. Er hun alene fra tidlig morgen er det kanskje lurt at en av dere står opp tidligere enn dere vanligvis gjør sånn at hun får en lengre snusetur først.

     

    Har kamera. Litt ulykkelig bjeffing og uling 10 min etter vi har gått, så roer hun seg og sover. Våkner innimellom og går litt rundt men virker ikke stresset. Hjemme er hun ute hver tredje/fjerde time. Når hun er med meg på jobb kan hun holde seg en litt kort arbeidsdag.

    I dag var midt på dagen, men planen er luftig og mental stimuli før vi går ja? Virker bare som om hun kun  holder seg så lenge om hun sover (natt eller på kontor der jeg sitter i ro). Hun har fremdeles det med å tisse når hun våkner, har lekt eller spist, så kanskje hun ikke klarer det i våken tilstand så lenge ennå? Liten rase, havanaise, så kanskje det bare går seg til ?

  6. Vi jobber en del med å få henne stueren, men glipper innimellom på signalene hennes så hun har noen uhell dog ikke hver dag. (Barn etc som og tar litt fokus). Hun er forsåvidt flink til å gi små signaler så vi skjerper alt her for å unngå uhell nå.?

    Nå jobber vi med hjemme alene-trening, og det går forsåvidt bra, MEN.. hjemme i fem timer og tisset tre ganger og bæsjet en gang inne før vi kom hjem. Da tisset hun og bæsjet rett før vi gikk også.

    Føler bare at det å være hjemme alene ødelegger for treningen med å bli stueren. Hun er 7 mnd hvert øyeblikk, noen som har noen tips til akkurat det?

  7. 33 minutter siden, Bamseblanding skrev:

    Får slenge meg på tråden jeg og da. Vi fikk en blandingsvalp for en knapp uke siden, veldig rolig, tillitsfull og fin så langt. Etter rådslagning med barna så ble navnet Bamse. ?I likhet med valper flest får han nok mellomnavnet Piraja en tid fremover. ?  Vi har to katter også, som det ser ut til at det skal få fint med, etter et par dager hvor de holdt god avstand kan de nå passere hverandre inne. Valpen viser veldig fint språk, og kattene lister seg forbi i slow motion. ?

    image.thumb.png.ab9924003bf7f93b7bfc578481194725.png

    image.png.8fc0ae280d5b0ccf900abfa6f2c121d2.png

    image.png.10eef9e5367b88c16f7d8449c197042a.png

    image.png.a88f800654f1ac48f41befdddd92b5e1.png

    image.thumb.png.ee59701adda33324564c12027a3911e8.png

    image.png.b3469e118ba8d192313b39cfbcf6fd29.png

    Helledussen så nydelig ??? Vakre blikket og den deiligste babymagen ??

    Så deilig når de er rolig og trygge. Her har vi og katt, og de har lekt (hunden vil leke, katten blir gretten) lenge men nå etter 4 mnd ligger hunden og vasker ørene på katten ?

    • Like 1
  8. 14 timer siden, CrissyS skrev:

    Hope er nå 16 uker og da hun var litt over 14 uker begynte hun å bjeffe, noe som har eskalert til de grader. Hun bjeffer inne, hun bjeffer ute på folk, andre hunder, biler osv. Skjønner ikke hvordan dette plutselig har skjedd. Før bjeffet hun svært sjeldent. Jeg hadde 7 nattevakter på rad, så hun fikk ikke vært like mye ute som hun pleier. Vet ikke om det er en grunn til at hun begynte med bjeffingen, men nå er hun mye ute på tur.. Vet ikke hva jeg skal gjøre..

    Jeg er ingen ekspert, men er det mulig hun får oppmerksomhet når hun bjeffer? Har dere prøvd å belønne oppmerksomhet (kontakt og ikke bjeffe)? Sikkert noen her som har noen bedre tips og etterhvert ?

  9. 5 timer siden, CrissyS skrev:

    Her har alt gått bra inntil nå nylig. Hun har blitt helt ekstrem på valpebitingen og biter oss(spesielt meg) til blods. Alle råd jeg har fått på valpekurs funker ikke og heller ikke råd fra venner med hund. HJELP?

    Her hadde vi en liten periode med det samme. Jeg er veldig for positiv trening men fant ikke ut av dette gjennom å overse. Så endte opp med å sette henne ut i gangen for en 5 sekunders timeout når hun ble veldig intens. Belønnet henne masse når hun kom rolig inn igjen. Tror jeg bare gjorde det 2-3 ganger før hun roet med en del.

    Når det er sagt så tenker jeg at «this to shall pass». Plutselig så er de store og man savner nesten valpebitingen igjen ???

  10. 1 time siden, Tahind skrev:

    I dag har vi vært hundeeiere i en uke ?

    Foreløpig har det gått veldig fint, synes jeg. Vi har gradvis fjernet alle tepper, på grunn av både dogåing og gnaging. Vi har hatt to netter med luftetur på natta, ellers har valpen sovet til 6-7-tiden på morgenen og kun tisset litt på kladden han har i bingen sin. Han har stort bur med binge rundt, som han trives godt i på natten og når vi "tvinger" han til å sove på dagtid. For han MÅ nesten tvinges, og tar sjelden initiativ til å hvile helt på egenhånd. Dette har imidlertid roet seg litt de siste par dagene, hvor han har tendenser til å slappe av helt uten hjelp ?

    Han er veldig glad i å være ute, og er "husren" så lenge vi følger godt med og går ut ofte nok. Det er litt utfordrende i lek med barna (9 og 13 år), da han blir overivrig, men det har som regel sammenheng med at han nærmer seg sovetid. Han er en sosial kar, som nekter å gå inn om han hører noen naboer prate ute, og han HATER (!!) sele og bånd ? Det han liker aller, aller best, er å løpe runde på runde på plenen her, opp og ned skråninger og å stikke av fra oss når han har funnet en pinnebit å gnage på ute. Dette er supertravelt, men også superkoselig, og vi gleder oss til fortsettelsen ?

    Opus, 12 uker på torsdag som kommer 

     

    E06AE698-B6F7-423E-B208-B0C21BCB950F.jpeg

    A41FD783-BEF9-4FF1-88BE-A7D2CDCAB0C7.jpeg

    Herlighet så fin ?❤️ Ja spennende og hektisk, men ohhh… så verdt det ❤️ så godt å høre at han begynner å finne roen og at han har sin kule personlighet ?

    • Like 1
  11. 20 timer siden, Box Fresh skrev:

    Tusen takk for svar! Din er veldig lik den vi skal ha! Har du nye bilder? :D

    Vi skal hente tre timer unna, så litt spent på hvordan det går. Håper det går fint. Sover hun fremdeles i buret ved siden av deg om natten? Har dere tenkt at hun skal sove på soverommet hele tiden? Bare spør, for jeg er så usikker på hvordan vi skal gjøre det med sovingen, siden vi egentlig har soverom i annen etasje, men tenker det kanskje være lurt med kort vei til hagen. Vurderer å bytte soverom med det ene barnet mitt en periode. Om valpen er vant til buret har det kanskje ikke noe å si om man flytter det senere? :) Så flott at hun sov natten gjennom så raskt! 

    Vi tenker også at det å verne om søvnen er viktig, så kommer til å ha en "frikrok" til valpen der den skal få fred, så kan vi heller leke, aktivisere og sosialisere når han er våken. Har kjøpt sånn valpehage til det formålet. Har en 3,5åring i tillegg til to store barn. Hun er rolig og kommer nok til å respektere at valpen må sove, men greit med litt fysisk avskjerming, for begges del, tenker jeg. ;)

    Høres ut som dere er veldig fornøyd med rasen? Jeg har kjempestor tro på at det er en rase som passer godt for oss også. Er deres hjemme alene noe, hvordan har det gått eventuelt? :)

    Igjen, takk for svar! :D

     

    Hun sover ennå i buret ja og vil egentlig inn der selv. Hun er kveldstrøtt så fra ca 1930 så har hun tatt natten ?? Jeg tror og at det viktigste i starten er å finne roen, man skal tidsnok aktivisere.

    Jeg tenker hun skal sove med oss på soverommet. Hun er så glad i å være nær meg, så skal ikke hindre henne fra det. Når hun er litt eldre så er det mulig vi bare har en kurv eller hvertfall fjerner døren på buret bare. Jeg opplevde det ikke som hastverk å komme ut om natten. Så lenge jeg bærte henne så tisset hun ikke? Så vil tro du kan gå ned fra andre etasje og bare ha skoene klare? 

    Vi har en femåring, og det mest hektiske er å lære opp barnet i henhold til hunden ?❤️ I tillegg så var valpebitingen litt slitsom, så barnet satt ofte i sofaen med beina oppi så ikke valpen rakk tærne ? Prøvde å være konsekvent med å stå i ro og være kjedelig når hun begynte, så gav det seg noenlunde ?

    Jeg har ikke angret en dag på rasen. Hun er så glad og tillitsfull, og ingen røyting inne ?? det er en stor hund i liten kropp for hodet er klokt og hun er lett å trene. Jeg tror hun tar mer og mer plass i hjertet for hver dag ❤️

    F5A7628F-7812-4ADC-995B-E85219B25E79.jpeg

    A89BA549-C172-4A40-8FCB-58F801F973F0.jpeg

    • Like 1
  12. 2 timer siden, Box Fresh skrev:

    Hei!

    Hvordan går det med Bichon Havanais-valpen? Hvordan var de første ukene og månedene? Vi skal hente en nesten lik i juli. Litt skrekkblandet fryd! :D Har hatt Sheltie tidligere, så falt pladask for Hope også. :D

    Både meg og ChrissyS har havanaiser ? 
    Da vi hentet henne skalv hun hele veien hjem (40 min biltur), men sovnet kjapt på fanget mitt når vi kom hjem. De første fire dagene satt jeg mye på gulvet med henne og hun lekte, spiste, koste og sov ? Hun turde ikke gå inn på kjøkkenet eller vaskerom så mat og drikke ble servert i stuen. Så begynte hun fort å utforske mer og maten boe flyttet ut på kjøkkenet.

    Hun sover i stort bur ved siden av sengen min (for å vite at hun ikke skader seg om natten), og de to første ukene gikk jeg ut midt på natten med henne og rett inn igjen og sov videre❤️ Etter det har hun sovet natten gjennom, det vil si det er femåringen som vekker oss ? Hun har fra dag 1 gått inn og lagt seg i buret selv.

    Vi har vernet mye rundt søvnen hennes og bygget relasjon når hun ee våken. Det har resultert i en hund nå som finner roen uansett hvor hun er. Det har vært en fryd disse månedene, hun er bare perfekt for oss ? Hun er 5 mnd nå?

  13. 8 timer siden, Villekulla skrev:

    Nå har vi hatt 2åringen i en uke og det går veldig bra! Vært på reis siden i går og hentet valpen i morges! Så nå er jeg straks hjemme og er veldig spent på introduksjonen ??

    20220614_222725_04.jpg

    20220609_230829.jpg

    Helledussen så fine ?? Og så de nydelige valpeøynene ?? Du får gi oss en liten oppdatering etter en stund ❤️

  14. Akkurat nå, Tahind skrev:

    Takk’ 

    så fin ?

    Hvordan var det når han kom hjem i dag? Nelia turde bare være i stuen første dagen. Turde ikke gå på kjøkkenet som ligger helt åpent fra stuen ? Så mat og vann begynte vi med i stuen ?

  15. 4 timer siden, Tahind skrev:

    I dag hentet vi hjem Opus ?? 

    En Bichon Havanais som blir 11 uker på torsdag 

     

    ACE559E3-11EB-4C51-AF55-081161BD8B52.jpeg

    Så nydelig ? Gratulerer ❤️❤️  En liten hilsen fra Nelia her ?

    24880D0D-D33C-4C51-9FC3-47DC50BE5EAC.jpeg

    • Like 1
  16. På 6/8/2022 at 7:43 PM, Villekulla skrev:

    Nei, nå er det bare noen dager igjen. Vi gleder oss! Vi tok til oss en 2åring også, så vi blir plutselig 2hunds hus! :D 

    Hvordan har de første dagene gått? ?

    • Like 1
  17. Nå har jeg ikke reist med hund (ennå) men om man teltet så trives vel de i teltet sammen med oss? ?

    vi finner hoteller som er hundevennlige, men lurer litt på hvordan vi skal organisere oss når vi spiser etc. Hun er ikke så gammel så usikker på hvordan hun reagerer med å være alene på et nytt rom❤️

    Så følger med her og håper noen har noen erfaringer å dele ?

  18. 15 timer siden, Lapras skrev:

    Det som skulle bli 2022-valp på meg blir nå kanskje 2023. Mtp mental helse, utdanning og bolig ble alt for ustødig til at jeg syns det passet med valp nå. Slik at jeg følger heller kullet på avstand (fb og besøk til oppdretter). Så krysser vi fingrene for at det blir valp neste år. Veldig kjekt å få følge alle dere?

    Vi og har avventet lenge før timingen passet. Verdt å vente på, og så godt man ser at det kreves å si ja til hund? Det kommer til slutt ❤️

  19. 12 timer siden, Villekulla skrev:

    Her er det en knapp uke til vi får boxervalp i hus. 8år siden sist og 2 unger til, så dette blir både gøy og spennende! ??

    Boxer er gøyt da ? Ja barn og hun er både givende og en del arbeid. En uke er ikke lenge altså ?

    • Thanks 1
×
×
  • Opprett ny...