Gå til innhold
Hundesonen.no

Bajassen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bajassen

  1. Vår 15 uker gamle valp kan til tider knurre når vi koser med han, prøver å si fra at det ikke er greit, og fortsetter å kose/klø, da kan han plutselig snerre/glefse etter oss. Hva skal man gjøre med dette? Er livredd for å få en aggressiv hund. Han kan også knurre når han ligger i senga si eller på gulvet å sover og vi prøver å prate til han eller går litt for tett inntil når vi går forbi. 
    Han kan også knurre om vi går forbi på kjøkkenet når han spiser. Overser man dette eller skal man prøve å gjøre noe for å få slutt på det? 
     

  2. 19 timer siden, Pingeling skrev:

    En valp tisser ikke for å få noen til å reagere. Det er litt som når man har skiftet bleie på en baby, og det første som skjer når du løfter den av stellebordet er at den tisser. Babyer og valper gjør ikke sånt med vilje. De har ikke kontroll på blæra si enda, de bare tisser når kroppen sier at de må tisse. Og for valper skjer det gjerne når de er ivrige, f.eks. fordi de kom inn fra tur. ?

    Men hvis du mener at gutten din ser på deg når han tisser og tydelig forventer en reaksjon fra deg, så har du sikkert rett. Han tisser ikke med vilje, men han har lært seg at du alltid reagerer så snart det skjer. 


    Sånn generelt sett om tissetrening så er regelene:
    1: Alltid ut etter soving, spising, driking, leking. Ved voldsom/langvarig lek så kan det være lurt å ta tissepause midt i.

    2: Ikke gå inn igjen før valpen tisser. Jeg har stått ute i drittvær i 30+ minutter mange ganger, og det er verdt det!

    3: Aldri si "fy" eller bli irritert dersom uhell skjer. I verste fall kan du få en valp som ikke vil tisse foran deg, og gjør det i smug bak sofaen. Du må umiddelbart på med bånd og ut døra, så får du tørke opp så snart du kommer inn igjen. Poenget er å få valpen til å assosiere tissing = utendørs.

    4: Bruk eddik på tisseflekker inne. Valper klarer å lukte seg frem til opptørkede flekker hvis du bare bruker vann/såpe.


    Men tilbake til nattesøvn, du sier det er vanskelig å få han til å legge seg? Hvordan gjør du det når han våkner? Går dere tur eller rett utenfor døra for tissing? Sover han alene eller er du i stua også?

    Han legger seg greit om kvelden, men når han har vært ute å tisset (rett utenfor døra), kan det ta lang tid før han legger seg igjen. Selv om han bare har sovet 2 timer før tur ut. Ligger på gulvet ved buret til han sovner og så går jeg på rommet å legger meg. Har ett tynt teppe oppå buret for å få det lunt og trygt. 

  3. Ja jeg lurer ofte på om han tisser inne noen ganger bare for å se om jeg reagerer. Kan som sagt ha vært ute nettopp å tisset og så tisser han inne igjen. Har nå begynt å gå ut hver gang etter han har tisset inne også for ofte kan det skje 2-3 ganger rett etter hverandre at han tisser store dammer inne, etter å nettopp å ha vært ute?frustrerende?Han startet med å sove ganske godt om natta, våknet 1-2 ganger men da tisset han bare litt på avis og så la han seg igjen, ligger i ett stort bur i stua. Men så plutselig var det ikke greit å sove om natta å få en tur ut å tisse, masse styr med å få han til å legge seg igjen og da gjerne i 4-5 tia, syns det er litt tidlig å stå opp da. Er rimelig frustrert over ødelagt nattesøvn så trenger sårt noen råd?

×
×
  • Opprett ny...