Gå til innhold
Hundesonen.no

elisabhansen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av elisabhansen

  1. Takk for svar - det er motiverende å høre at man med tiden kan få til å gjøre hunden komfortabel med å være hjemme alene. Har også opplevd det slik at det går veldig opp og ned i treningen. Nå er han på et stadie hvor han begynner å pipe bare jeg er ute av døra noen sekunder, så skjønner at vi nå må kun trene veldig korte økter av gangen. Heldigvis har vi kapasitet og mulighet til gradvis trening, så får bare ta den tiden det trenger
  2. Hei, For de med hunder som har/hadde det vanskelig for å være alene hjemme, har dere noen erfaringer med å sakte men sikkert øke tida man er ute av huset? Funket det, og hvor lang tid tok det? Og da tenker jeg skikkelig musesteg, typ starte med noen sekunder og ta det derfra. Fordi det er det jeg tror hunden vår trenger for å kunne bli trygg alene hjemme. Vi har en 7mnd gammel valp som vi trener på å være alene hjemme. Fra 4-6 mnd klarte han 2-3 timer alene, men da med katten som selskap. Nå er katten dessverre død, og vi ser at vi må starte alenetreningen på nytt. Hunden skal være i gangen med tilgang til soverommet vårt (der han sover på natten) når vi er ute. I gangen har han seng, vannskål og noen leker. Han er selvstendig i huset så lenge vi er hjemme, og velger ofte å være i gangen eller soverommet uten oss. Altså ikke en som fotfølger oss rundt om i huset. Når vi går, gir jeg han kong og sier "ha det, kommer snart". Deretter går jeg inn og ut av ytterdøra med ujevne mellomrom. Men per dags dato begynner han å bjeffe/ule etter ca 5 minutter alene, så da sørger jeg for å poppe inn igjen før den tid. Skjønner at hjemme-alene trening er enkelt for noen hunder, men for andre vil det ta tid. Han er jo også bare 7 mnd, så tenker at det blir lettere å øke tiden jo eldre han blir.
  3. Hadde en gammel katt fra før, og så fikk vi lundehundvalp. Det gikk helt fint, katten er sjefen. Lundehund er kjent for å være snill med andre dyr, inkludert katter, og har ikke et utpreget jaktinnstikt. Vi vurderte først jack russell, men gikk fra det pga jaktinnstinktet. Men viktig som personen ovenfor sier at katten får ha en plass i huset den kan være i fred uten å bli forstyrret hvis den spiser/sover, og at katten har mulighet til å trekke seg unna.
  4. Høres helt likt som min valp (han er 11 uker nå). De første ukene ville han holde avstand fra andre hunder og mennesker utendørs, og trakk seg unna eller knurra mot hunder som kom for nært. Men nå begynner han mer og mer å trekke nysgjerrig mot andre hunder og mennesker når vi er ute. Vi har også gått tur med en annen hund uten problem, men da har vi ikke latt de hilse slik at valpen skulle føle seg trygg. Gi valpen din tid for å bli trygg de første ukene, og vil den trekke seg unna så la den gjøre det. Det er dessuten mye god sosialisering å observere hunder og mennesker på avstand slik dere allerede gjør.
  5. Takk for godt svar! Jeg endret teksten litt for å være mer presis, da katten vi har er i permanent fosterhjem, dermed har vi kun samme katt hele tiden (og i verste fall må vi si opp som fosterhjem hvis hunden og katten ikke går overens). Ja, de er ganske ulike hunderaser, men alle har kvaliteter som vi liker. Lundehund fordi den skal være glad i folk og friluftsliv, shiba som er selvstendig men aktiv turhund, og jrt fordi samboeren min tidligere har hatt en jrt-mix og er glad i rasen (jeg har selv lite forhold til jrt). Har ingen spesielle krav rundt pelsstell eller førbarhet og lyd. Det viktigste er at hunden kan trives med å være mye ute, tolerere katten vår, og at den med tiden skal kunne være hjemme alene en arbeidsdag ved behov (vi jobber fleksitid og kan ta hjemmekontor). Blir mest fokus på hverdagslydighet da vi ikke har tenkt å bruke hunden til f.eks. jakt eller agility.
  6. Jeg og min samboer ønsker oss hund og er på utkikk etter en liten eller mellomstor hunderase som kan være med oss på tur året rundt (langrenn, topptur, kajakk, markaturer og teltturer). Vi bor i en stor leilighet (med hage) og har en innekatt. Ettersom vi bor i Nord-Norge, og vinteren kan være lang, ser vi aller helst etter en hund med litt pels. Vi er begge hundevante folk og har tidligere hatt border collie/husky mix, staffordshire bullterrier og jack russell/whippet mix. Per idag er "topp 3": 1. Norsk lundehund 2. Shiba 3. Jack Russell Vil gjerne høre erfaringer rundt disse rasene, spesielt i forhold til hvordan de er mot andre folk og dyr, og eventuelt om noen har gode tips for andre raser som kan passe oss ?
×
×
  • Opprett ny...