Gå til innhold
Hundesonen.no

Jompen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jompen

  1. Hei, jeg kan love deg at valpen ikke blir kjøpt på impuls Tyttebæra ? Jeg skal ta en grundig vurdering av helse når jeg har fått de nødvendige opplysningene om foreldredyra. Takk for god input forøvrig
  2. Hvorfor de har valgt å blande to renrasede hunder har jeg ikke spurt direkte om. Men det er sikkert både tro på at avkommet skal bli gode hunder, samt det er sikkert et økonomomiskn aspekt vil jeg tro? Jeg skal spørre dette spørsmålet ved anledning. Men dette med hundekjøp er vanskelig i dagens marked. Stiller en alt for mange kritiske spørsmål blir en sett på som vanskelig. Da får en ikke kjøpt hund ? Køper er den svake part i dagens market. Jeg skal være langsiktig og få kjøpt en portis på sikt, men jeg kan ikke vente to år på hund, så jeg sover på om det blir puddel eller porti-doodle. Hører gjerne flere synspunkter om porti-doodle.
  3. Jeg synes vannarbeid er interessant, men det er ikke alfa omega, så vi tilpasser oss hundens bruksegenskaper selvsagt. Selv med renraset portugisisk vannhund er men jo ikke sikker på at den har gode bruksegenskaper for vannarbeid. Jeg kjenner noen som har en portis som skyr vann, og han har vært slik siden han var valp.
  4. Tusen takk for innsiktsfulle svar Simira. Ja, vi har lett i Sverige også, men grunnet Covid er det helt ville tilstander. Vi er hundefolk og beslutningen om å anskaffe hund er helt uavhengig av Covid. Jeg skal forøvrig be om mer dokumentasjon på stamtavlen til både portisen og puddelen (godt råd). Men etter sigende er begge foreldredyra premierte renrasede hunder med god stamtavle.
  5. Puddel kan forresten være et alternativ, men jeg er veldig glad i portisen sine egenskaper hva angår vannarbeid. Men jeg er litt i tåkeheimen for denne porti-doodelen virker spennende og vi har lyst på hund. Uansett hvilke egenskaper hunden arver vil hunden bli bra tenker jeg fordi jeg er fan av både puddel og portis.
  6. (Mellom) Puddel og portis er i samme familie og veldig like. Hensikten med blandingen er vel at avkommet blir litt mindre i størrelse enn portis. Samt at foreldredyra har veldig godt gemytt, slik at en kan anta at avkommet også vil arve gemytt til foreldredyra. Puddel er som kjent veldig smarte hunder, noe portisen også er, men kanskje ikke i ligaen til Puddel. Ellers vet jeg ikke mer om begrunnelsen for å krysse disse to rasene, jeg er jo ikke oppdretter. Å vente i flere år er uaktuelt da ungene gleder seg veldig til å få hund, noe jeg gjør selv også for å være ærlig.
  7. Hei! Hva mener kompetansen om krysning av Portugisisk vannhund (tispe) og mellompuddel? Er det overhodet noen fordeler med en slik blanding sammenlignet med renraset portis eller mellompuddel? Vi ønsker oss en Portis, men det er svært lange ventelister. Så en såkalt Porti-doodle kan vel bli en bra hund gitt at foreldredyra er friske hunder med godt gemytt? Hva mener dere?
  8. Hei! Hva mener kompetansen om blanding mellom Portugisisk vannhund (tispe) og mellompuddel? Er det overhodet noen fordeler med en slik blanding sammenlignet med renraset portis eller mellompuddel? Vi ønsker oss en Portis, men det er svært lange ventelister. En såkalt Porti-doodle kan vel bli en bra hund gitt at foreldredyra er friske hunder med godt gemytt?
×
×
  • Opprett ny...