Gå til innhold
Hundesonen.no

Bjorn

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bjorn's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jepp, han er sensitiv og litt for knyttet til meg. Selv om jeg har besøk så følger han med meg hvis jeg går på do eller forlater rommet. Han går ikke etter meg lenger, men han følger med, lytter og bryr seg ikke om andre som er i rommet. Jeg var hjemme med han de første 4 månedene (med hjemme alene trening hver dag) etter jeg hentet han, men nå må jeg være på jobb fremover. Å ha han med på jobb går ikke pga allergi på kontoret. Å ha han i bilen kunne jeg gjort, men han er ikke suprglad i å være i bilen fra før og jeg har ikke lyst tll å ødelegge progressjonen vi har hatt der heller. Lyd fra lydplanken når TV-en ikker på reagerer han også på. Jeg har de siste dagene hatt tv-en på med veldig lav lyd og det virker som at det har fungert. I går kveld lå han og slappet av ved siden av meg mens tv-en sto på med lav /ingen lyd. PC, mobil, iPad osv reagerer han ikke på i det heletatt. Heller ikke lyd når vi er i bilen. Er vel mest her for å ventilere litt frustrasjon
  2. Tviler på at det er ulyder da han oppfører seg likt hos andre også. I bilen derimot ser det ut som at det går bra, ingen reaksjon der. Han kan ha et snev av separasjonsangst, men da viser han det ikke så tydelig. Han er aldri alene lenger enn 4 timer av gangen (er hjemme i lunsjen for å gå tur) og når jeg forlater han så ser jeg på kamera at han står ved døren i ca 30 sekunder før han går og legger seg. Ingen piping eller sutring da. Det er først etter 2-3 timer han kan begynne å lage (han gjorde ikke det i dag da!). Men jeg ser på han at han vet at jeg skal dra fordi han begynner å gjemme seg litt og vil ikke komme når jeg roper.
  3. Lav lyd (slik at det nesten ikke høres) går bra. Han reagerer med en gang jeg slår på tven og oppstartsbildet vises. Han reagerer likt hos andre hvor tven er på også. Har forsøkt det i 3 forskjellige hjem nå. Han reagerer ikke på andre lyder. Han bjeffer ikke på lyder i gangen, men av og til når det ringer på døren hos meg. Jeg har begynt å ha lavt volum på når jeg er hjemme med han nå og lar radioen være av når han er alene. Går bra, men han har som regel stålblikk mot tven når den er på og slappet ikke av. Til slutt går han i et annet rom og legger seg for å sove der.
  4. Hei! Har i den siste uken fått et nytt problem, valpen (6.5 mnd) har blitt redd for lyd fra TV og radio! Hvis jeg setter på TV eller radio så begynner han å pese, skjelve og blir så redd at han rømmer så langt unna lyden som han klarer. Har forsøke å lokke han tilbake med godbiter, leverpostei osv, men han nekter å spise når det er lyd i rommet. Jeg tror dette kommer av at jeg pleier å ha radio på når han er hjemme alene for å unngå at han hører lyder fra andre i blokka og veien. Nå har jeg sluttet med å ha radio på, men han har begynt å ule av og til (har kamera og får varsel på telefonen). Noen som har tips til hvordan man skal trene bort dette? Eller er dette noe som kan gå over av seg selv?
  5. Er ikke supererfaren selv og hadde et lignende innlegg som deg her for noen måneder siden. Alt jeg kan si er at det for min hund tok tid og krevde masse jobb av meg. Fotfølgingen går litt over av seg selv etter hvert, samme med valpebiting og andre ting Jeg måtte prøve mange forskjellige metoder før jeg fant en som funket for min hund. Han haaaaatet å bli låst inne en plass. Han er heldigvis ikke en som ødelgger og biter på ting og var flink til å gå på tisselaken. Først hadde jeg han i bur, men da ble han veldig stresset, pep og prøvde å komme seg ut hele tiden. Deretter forsøkte jeg å stenge av en bit av stuen med gitter, men da prøvde han også å komme seg ut selv om jeg satt 2 meter unna. Jeg endte opp med å la han få gå fritt i hele stuen/kjøkkenet og gikk inn på et rom hver gang jeg skulle trene på å være alene. Deretter begynte jeg å sette meg ute på trappa og fulgte med på kamera samtidig som jeg leste i ei bok. Treningen gjorde jeg ca. 20 ganger om dagen med forskjellig intervall hver gang. Min er en rase som skal være veldig vanskelig å lære å være alene så jeg har måttet gå veldig sakte fram og bruke mye tid på det. Han var 5 måneder gammel før han klarte å være alene i 1 time uten å lage noe lyd. Nå går det greit å være alene i 4 timer selv om han ikke har så veldig lyst til å være det. Jeg gjør ikke noe stort oppstyr når jeg drar eller når jeg kommer tilbake. Og jeg går ikke inn til han hvis han begynte å lage lyd. Jeg er fortsatt veldig nøye på at han skal være alene noen timer hver dag, selv om det er helg og jeg har mest lyst til å være sammen med han. Han blir fortsatt stresset når jeg drar da og vil helst være med, men sånn er det bare. Satser på at det også går over med mer trening Hvis det er noe jeg skulle gjort annerledes så hadde det vært å trene mye mer på å gå på plassen sin/bli slik at han har en plass hvor han vet han skal være rolig.
  6. Hei! Har en 6mnd gammel lundehund som nå er hjemme alene på dagtid. Jeg har jobbet veldig mye med å lære han å være alene og nå er han hjemme når jeg er på jobb, men jeg drar fortsatt hjem i lunsjen for å lufte han. Det vil si at han er aldri hjemme alene i mer enn 4 timer om gangen. Jeg har kamera på og følger med han når jeg er borte og det kommer ikke så mye som et pip fra han når jeg drar. Han har tilgang til stue og kjøkken når jeg er borte og med samme jeg går ut døren ser jeg at han tar seg en liten runde rundt før han legger seg i buret og sover. Der blir han liggende til jeg kommer hjem for å lufte han. Vi går en tur på morgenen, luftetur midt på dagen, en lang tur når jeg kommer hjem (times tid som inkluderer litt trening), en liten dotur på ettermiddagen og en kveldstur rett før vi legger oss. I helgene så lar jeg han også være alene i noen timer for å få en skikkelig rutine på det. Slik har det vært nå i de siste 4 ukene. De siste dagene har jeg sett at han har begynt å bli engstelig for å gå inn i leiligheten igjen. Ørene ligger flatt, halen er ned og han gjør seg liten når vi kommer inn fra turene. Han stopper også opp før vi skal gå inn døra og vil ikke være med inn. Det ender ofte opp med at jeg må bære han over dørstokken eller de siste 10-20 metrene før vi skal inn. Godbiter hjelper heller ikke. Når vi kommer inn så vil han ikke være med inn i stua eller på kjøkkenet og han er heller ikke så gira på å spise. Han kan komme innom når jeg står på kjøkkenet, men hvis jeg går mot han så løper han mot ytterdøren igjen. Nesten som at han prøver å gjemme seg for å snike seg med når han tror jeg skal dra igjen. I dag tidlig oppdaget jeg at han skjelver når jeg bærer han inn i stuen hvor han skal være alene. Noen som har tips til hva jeg bør gjøre for at han skal bli mer trygg? eller bør jeg bare fortsette med rutinen jeg har nå? Jeg er så redd for å gjøre noe feil som kan føre til problemer senere i livet.. Kan også si at han er i spøkelsesperioden. Han har blitt redd mye rart i det siste og knurrer mot busker, blomsterkasser, skygger og mye rart. Jeg gjør ikke noe når det skjer, men lar han bare være for å oppdage at det ikke er noe farlig.
  7. Det er ikke første valpen Den jeg hadde sist lærte seg å tisse ute etter 3 uker. Hvorfor fjerne tisselaken når det nesten ikke blir brukt? I går tisset han på lakenet 2 ganger, bæsjet inne 2 ganger og tisset på gulvet 5 ganger. Vi var ute 11 ganger i løpet av dagen i går (2 lengre turer) hvor han tisset 4 ganger og bæsjet 4 ganger. 5 av turene vi var ute så gjorde han ingenting. Han har fått godbiter når han går på do ute de siste 2 ukene, men jeg har nå startet med klikker også for å se om jeg får litt mer fortgang på saken..
  8. Hvor lenge venter dere hvis hunden begynner å pipe når han skal være alene før man går inn til den? Det virker som at han roer seg og legger seg til å sove etter ca 10minutter, men han virker veldig urolig i disse minuttene. Jeg vil ikke vente så lenge at han får en dårlig opplevelse av det. Han har hatt tilgang til hele leilgheten siden jeg fikk han, noe som kanskje var en dårlig ide. Han vil bare sove i soffaen når han får sove fritt, men jeg ønsker at han skal legge seg på pleddet/hulen sin.
  9. Jeg har hatt han i 2 måneder nå og er ute med han hver gang han har spist, lekt, sovet og annenhver time ellers. Noe mer har jeg ikke mulighet til da jeg har hjemmekontor og må jobbe litt også.. Han bryr seg rett og slett ikke om han tisser inne eller ute, noe som også kjennetegner rasen. Tisselaken inne er for å minske antall ganger jeg må vaske gulvet. Han går ikke på lakenet for å tisse, men av og til så ligger det på en plass der han velger å tisse. Jeg bor i 4 etg uten heis forresten. Alle tepper er tatt bort. Tisse inne er ikke hovedproblemet, det ordner seg til slutt. Det er det å opp om natta som er slitsomt. Har nå hatt 2 måneder uten å sove en hel natt ? Jeg bruker ikke bur forresten (kun om natten). Han protesterer ikke på å ligge inne i det, han legger seg bare til å sove. Han våkner som regel etter 4 timer og må da ut for å tisse og bæsje. Han får ikke mat etter kl 19:00.
  10. Hei! Jeg er singel og har skaffet meg Lundehund som nå er 4måneder gammel. Det meste går egentlig greit; han er snill, rolig, ikke redd for noe, bjeffer ikke ved lyder eller når han møter andre hunder som bjeffer, liker å kose, lett for å lære triks (sitt, ligg, gi labb, kom, navnet sitt, high five, opp, ned). Rett og slett en super hund! Men det er 2 ting jeg sliter med og som jeg begynner å miste håpet/troen på at jeg får til. 1. Han får skikkelig panikk og begynner å ule/skrike hvis han er alene. Det er nok å ha et hinder som gjør at han ikke kan gå fritt bort til meg. 2. Han gjør fra seg inne 7-8 ganger om dagen (som regel også om natten). Punkt 2 trener vi mye på og jeg tror han kommer til å forstå at han skal på do ute til slutt. Han gjør fra seg ute når vi går ut, men det virker som at han ikke prøver å holde seg når vi er inne. Han får masse godbiter og skryt når han går på do ute og jeg sier ingenting når han gjør det inne. Punkt 1 er jeg mer i tvil om. Jeg har åpen løsning mellom kjøkken/stue og setter opp valpegrind mellom stua og kjøkkene. Kjøkkenet er på ca 10kvm og der har han mat, tisselaken, bur/hule for å sove i og han får favorittlekene sine. I tillegg bruker jeg å gi en kong med leverpostei som han kan kose seg med. Jeg setter meg på utsiden av grinden (1meter) og jobber der (hjemmekontor). Med en gang begynner han å protestere! Han uler/hyler og går frem og tilbake inne på gulvet. Jeg forsøker å ignorere han og han legger seg til å sove til slutt, men da som regel rett på gulvet opp mot grinda. Han er også veldig stressa når han ligger der og hopper opp av at jeg løfter kaffekoppen og begynner å pipe igjen. Jeg har forsøkt å gjøre en rutine av det og vi øver på dette hver dag (har holdt på i 3 uker nå), men det er nesten som at det bare blir verre og verre. Jeg hadde virkelig håpet at vi skulle ha kommet lengre i treningen på å være alene nå slik at jeg snart kan begynne å gå ut av leiligheten uten å ha han med. Hvis han har tilgang til hele leileigheten så er han mye roligere. Da kan han finne på å gå på stuen og legge seg ned for å slappe av mens jeg gjør andre ting i et annet rom. Noen som har tips til hva jeg kan forsøke? har ikke lyst til å stenge han inn i bur heller og det å gi han tilgang til hele leiligheten når han skal være alene er ikke aktuelt da han plutslig kan sette seg til å tisse i soffaen.
×
×
  • Opprett ny...