Gå til innhold
Hundesonen.no

kab94

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kab94

  1. 7 timer siden, o1337 skrev:

    Ja det med over og understimmulering har jeg gitt opp å prøve å finne ut av ? 

    Vi høres veldig like ut du og meg :P Jeg har samojed og har samme planer med bruk som deg.

    Ting går mye bedre her etter at vi ikke prøvde å gjøre alt ting rett.

    Haha, ja, det er faktisk mye vanskeligere enn jeg trodde på forhånd ? 

    Å, gøy! Vi har nok masse bra i vente ? Veldig betryggende å høre det du sier. Er bare så redd for å gjøre ting feil... Jeg skal helt klart prøve å slappe av litt mer. Tusen takk for innspillene!

     

    6 timer siden, simira skrev:

    Alt det du nevner der, pluss lek med andre hunder, er aktiviteter som jager opp jaktinstinktet og som kan føre til at hunden blir mer stresset enn avslappet når det blir for mye av det. Så ja, det ville jeg kuttet ned på generelt, og helt på rolige dager.

    Gode fysiske turer kan dere fortsatt ha en del av, jeg tenker en husky tåler det, men løpshunder trenes heller ikke hver dag.

    Da prøver vi det! Hun gir seg liksom aldri når vi holder på med sånne ting, så sikkert lurt å kutte ned litt. Vi prøver å følge rådene dine, og håper på bedring ☺️ Så skal jeg prøve å slappe av litt mer jeg også, så mitt stress ikke påvirker henne. Sant som du sier. Jeg tror heller ikke det er den fysiske aktiviteten som hovedsakelig påvirker henne, men kanskje mer overaktivisering i form av både oppmerksomhet, mye "stressende" lek (både med oss og andre hunder), og at vi gir henne noe å holde på med heeele tiden (jeg har nok blitt overopptatt av aktivisering). Men vil venne henne til å ha rolige dager (fysisk) også ja, det kan komme dager innimellom hvor vi ikke har tid til superlang/tung tur. Tusen takk for gode innspill, setter stor pris på det!

  2. 11 minutter siden, simira skrev:

    Ikke kutt all aktivitet på rolige dager, men gå kortere, rolige turer uten trekk, løping eller lek. Dere kan også prøve dere fram litt med balanse mellom fysisk og mental aktivisering, en husky er jo gjerne mer fysisk enn mentalt aktiv.

    Godt poeng, skal gjøre det! Hva tenker du om å kutte ned på dralek, ball, pipeleker og sånt? Sånn generelt, for å minke stresset, altså?

  3. 29 minutter siden, o1337 skrev:

    Kanskje det skjer for mye? :P Hørtes mye ut!

    Hva slags hund er det?

    Haha, ja, er det jeg er redd for! Vi prøver å ha noen helt rolige dager også. Men synes hun virket like stresset uansett. Vanskelig å skille mellom under-/overstimulering synes jeg! Hun er en alaska husky. Og ikke en veldig uttrykksfull hund, så vanskelig å lese henne noen ganger ?

    23 minutter siden, o1337 skrev:

    Nei vet ikke jeg ass. Vi har slitt med det samme selv og jeg tror ting roet seg ned da vi begynte å gi litt **** (ikke stresse med tur, hjernetrim og aktivisering hele tia) ? Men det kan jo også skyldes at hunden er eldre. Hun er 15 måneder nå.

    Ja, kanskje du har rett. Stresser ganske mye med det selv for å være helt ærlig, for det er fælt å se på at hun peser og åpenbart er stresset. Men kanskje det bare gjør vondt verre.. Skal prøve å slappe av litt mer selv i alle fall! Hun er jo på randen til puberteten, så kanskje det er normalt?

    11 minutter siden, Rufs skrev:

    Vet du om andre hunder av samme rase er lik din når det gjelder aktivitetsnivået?

    Jeg har hatt to hunder av forskjellige raser, hvor begge har høyt aktivitetsnivå. Den første var "alltid" våken (hele dagen), men sov om natten. Hun fulgte etter meg hele tiden, og hun fikk ellers aldri nok av turer og trening. Jeg viste at rasen var sånn, så jeg bare aksepterte at hun var en aktiv hund. Hund nr 2 er kun aktiv når noe skjer. Ellers legger han seg ned, og er helt rolig. 

    Jeg ville aldri greid å få hund nr 1 til å oppføre seg som hund nr 2. Til det var de alt for forskjellige. Det er ikke bare pelstype og farger som sitter i genene.

    Alaska huskyer er jo så forskjellige, men ja, de har jo stort sett veldig høyt aktivitetsnivå. Er så vanskelig å vite hva som er for mye og hva som er for lite synes jeg! Hun skal brukes til tur, kløv og snørekjøring når hun blir voksen, men kan ikke holde på i timesvis per dag (2-3 timer i hverdagene), så vil ikke venne på alt for mye. Kanskje jeg bare skal slappe av mer og akseptere det som du sier. Mange gode poenger her. Jeg blir bare veldig stresset av at hun er stresset, og hadde vært så fint om hun klarte å slappe av og lade opp. Spesielt siden jeg helst vil ha henne med over alt, og det blir fort et problem hvis hun aldri klarer å slappe av andre steder enn i buret hjemme ?

    14 minutter siden, simira skrev:

    Jeg ville prøvd å ha et par dager i uken med bare rolig/lite aktivitet. Hvis dette konsekvent skjer når dere vet hun er sliten så kan det fort være stress av for mye aktivitet.

    Husk også at varmen påvirker kanskje aktivitetsnivået. Og at valper/unghunder gjerne orker mer enn de kanskje bør.

    Godt poeng. Prøver å ha noen dager helt sporadisk hvor det ikke skjer noe spesielt (tenkte at jeg ville venne henne til det i tilfelle jeg ikke har tid en dag eller blir syk). Er redd for at det kan være overstimulering ja. Hva ville du gjort de dagene vi bestemmer oss for å ta det rolig og hun går rundt og stresser? Bare overse henne og vise at jeg slapper av selv? Eller be henne gå i buret hvor jeg vet hun får slappet av? Ja, sant det med varmen. Har vært ekstra ille de siste dagene med varmt vær, men ser de samme tendensene på kjøligere dager også ?

     

    Setter utrolig stor pris på tipsene deres og at dere tar dere tid til å svare ? Tar i mot alt av råd!

  4. 39 minutter siden, o1337 skrev:

    Hm, kan ikke utelukke det, men føler vi får oppfylt disse behovene. Dette oppstår når vi vet hun er sliten, det er helt tydelig.

    Hun løper jevnlig løs i inngjerdet område (med eller uten andre hunder), og har ofte playdates med andre hunder. Hvis hun ikke løper løs får hun en langtur (har startet smått med jogging korte deler av noen turer), samt 2-3 snuseturer på ca 20-30 min. I tillegg til alt annet av trening, hjernetrim, aktivisering. Ønsker ikke å venne henne på timevis av turer hver dag heller, når hun blir voksen vil daglig langtur bli ca 2 timer (inkl en del sykling, løping, ski), og lengre i helgene. Hun viser tydelig at hun er sliten på slutten av langturer. Som nevnt så sovner hun med en gang om vi putter henne i buret de gangene dette stresset/uroligheten oppstår.

    I går kveld rundt kl 22 satt vi inne og hadde nettopp vært ute og jogget/gått en lang tur. Tidligere på dagen møtte vi noen hundevenner så hun fikk leke en god stund. Veldig tydelig sliten da vi nærmet oss hjemme. Hun er i sofaen og begynner å kravle rundt, peser, og biter på sofaputene. Holder på slik en stund, jeg prøver å roe henne ned, men hun klarer ikke roe seg. Ber henne gå i buret, og da slukner hun momentant. Har mange eksempler, men det som går igjen er at hun er tydelig sliten og ikke slapper av før vi enten 1) legger oss i sengen eller 2) ber henne gå i buret. 

  5. Har en valp/unghund på 7 mnd. Har stort sett klart fint å slappe av/sove inne, frem til den siste måneden.

    I det siste har hun gått mye hvileløst rundt, tygger på ting (sofaputer, etc., selv om hun har tyggeleker tilgjengelig, og får annet tygg ila dagen). De eneste gangene hun faller ordentlig til ro er om natten, og i buret. Det ender opp med at de gangene vi vet hun er sliten (men ikke klarer å roe seg) så må vi be henne gå i buret. Dette er åpenbart ikke ideelt, vi ønsker at hun skal kunne slappe av hvor som helst i leiligheten. Hun virker ganske stresset de gangene dette skjer, og når vi får henne til å gå inn i buret, slukner hun momentant. Prøver å rose/belønne de få gangene hun legger seg frivillig. Har en kommando på at hun skal legge seg i sengen sin, men når hun er stresset sånn som dette går hun fort ut av den. Hun får jevnlig tygg, slikkematte, snusematte, hjernetrim, og fysisk aktivitet, hun er absolutt ikke understimulert. Hun er alene 5-7 timer hver dag, da sover hun i buret. Sover hvor hun vil om natten. 

    Hun sliter også veldig med å roe seg andre steder enn hjemme. Om hun er løs, kan hun løpe rundt og ha raptus i evigheter. Vet at det er normalt at det tar litt tid å roe seg/bli komfortabel på nye plasser, men dette varer veldig lenge og det gjelder også steder hun er ofte (f eks hos mine foreldre).

    Det jeg lurer på er altså om noen har noen gode tips for hvordan gå frem for å få henne til å falle til ro når hun er sliten? Både hjemme og alle andre plasser. Viktigst hjemme selvsagt, det er jo der vi er mest ? Kan hun være overstimulert? Gir vi henne for mye oppmerksomhet inne? Håper noen har noen gode tips!

    (Ønsker forøvrig ingen burdiskusjon. Vi har en liten leilighet og har ikke mulighet til å avgrense rom/områder akkurat nå. Hun har et gigantisk bur med plass til 2-3 voksne mennesker, og hun trives der (som nevnt, hun faller veldig til ro der).)

     

  6. 16 minutter siden, simira skrev:

    Hvis dere ser at en annen hund har noe i munnen må den kalles inn og levere fra seg det. Det bør som sagt ikke være leker tilgjengelig i hundeparker, eller andre steder det kan bli ressurskonflikter, som er noe din hund skaper nå. Du bør heller ikke gi godbiter hverken til henne eller andre hunder så lenge de er nær nok hverandre til at det kan bli en ressurskonflikt. Da bare bygger du opp behovet hennes for å passe på det som i hennes øyne tilhører henne.

    Du sier det ikke er noe problem å trene og gi godbiter til henne sammen med andre hunder, men ressursforsvaret hennes og reaksjonen når du gir godbiter til andre hunder sier det motsatte.

    Hvis hun hopper på andre hunder tar du henne inn, og bort, så enkelt. Det er ikke greit, og er ikke en oppførsel du vil la utvikle seg. Hun lærer antagelig fort nok at moroa slutter hvis hun gjør det. Ideelt sett bør du greie å forutse det og ta henne bort før hun begynner å hoppe på andre.

    Det er som nevnt aldri noen som har leker eller godbiter i hundeparkene. Der løper hundene sammen. 

    Er ikke noe problem å gi godbiter til andre hunder samtidig som hun vet at hun også får (før eller etter). Vanskelig å forklare dette i ord ser jeg. Verken jeg eller andre som kjenner henne synes at noe av dette er et "problem" foreløpig. Men vil være i forkant og unngå at det skal utvikle seg til det.

    Skal teste ut det du foreslår. Tusen takk for utfyllende svar! :) 

  7. Takk for at dere tar dere tid til å svare. Alle nyansene kommer selvsagt ikke frem i et "kort" innlegg som dette. Ser at jeg kunne formulert meg bedre i spørsmålet mitt, beklager det. Virker som fokus blir på litt andre ting enn det jeg egentlig lurte på.

    Først noen oppklaringer, ser jeg har skrevet at det "ofte" har vært innpåslitne hannhunder i hundeparken, men det er snakk om 2-3 ganger av mange besøk dit. I tillegg: Vi tok selvsagt alt i hennes tempo da hun var liten og usikker. Vi gjorde henne først trygg hjemme hos oss (som tok noen dager), deretter møtte vi andre hunder i familien som jeg har vokst opp med og stoler på. Vi måtte introdusere dem for henne forsiktig. Startet med noen minutter og økte, og etter 3-4 ganger hilste hun på dem. Slik fortsatte vi gradvis med andre hunder vi kjenner, og da hun ble selvsikker nok, tok vi henne med til hundepark. Vi har selvsagt alltid vært påpasselig med hvem som er der, og når vi er i hundepark er det stort sett med folk vi kjenner. De uheldige episodene som dessverre har skjedd har vært når eierne til de respektive hundene ikke har hatt fullstendig innsikt i sin hunds utfordringer med andre hunder. Ingen av disse to episodene var i hundepark, men ifbm med planlagte møter med hunder og eiere vi kjenner, hvor vedkommende har invitert en venn og dens hund. Har ikke sett noe tegn til usikkerhet eller direkte endring i møte med andre hunder etter disse to episodene. Det jeg ser er bare at hun generelt har blitt litt mer "dominant" i oppførsel veldig gradvis, og er redd det skal utvikle seg til noe uønsket.

    Min hund er absolutt ikke usikker nå, hun er heller ganske selvsikker vil jeg si. Elsker å leke med andre hunder og møte nye mennesker. Vi har også et stort antall trygge, kjente hundekompiser vi møter flere ganger i uka. 

    3 timer siden, Tyttebæra skrev:

    Hvorfor skulle hun ikke ville ha de mest attraktive ressursene? Hunder er egoistiske og grabber til seg det de kan. Og bikkjer generelt, og spesielt i den alderen, vil gjerne ha det som andre hunder har, helt normalt.

    Hva slags adferd er det dere observerer når du skriver sjalu?

    Jeg mener at ingen tisper skal måtte lære seg å si i fra til innpåslitne hannhunder. Det gir deres hund ingenting positivt å være sosial med hormonelle hannhunder som kun vil stikke trynet i ræva på henne eller jukke på henne. Det er ikke din hunds ansvar å oppdra andres ufyselige hannhunder. Mine unge hannhunder får beskjed fra meg om at slik oppførsel er uakseptabelt, dersom eierne til hannhundene dere kjenner er så tafatte at de ikke griper inn selv, så unngå å slippe din hund løs sammen med dem.

    Jeg vil også si at å slippe hunder, og spesielt en usikker hund, i hundeparker er en svært dårlig idé, du ikke aner noe om de hundene eller eierne dere kan møte der. Det er mye bedre at hunden ikke får erfaringer i det hele tatt, enn at den får flere negative erfaringer med hunder. Få deg heller noen faste lekekammerater dere møter, og dropp møter i hundepark med hunder du ikke kjenner godt.

    Det jeg oppfatter som sjalu adferd: Dytter bort eller går foran den andre hunden (f.eks. hvis den får kos). Evt. bjeffe litt hvis førstnevnte ikke fører til oppmerksomhet.

    Jeg er enig i det du sier om innpåslitne hannhunder. Det har endt opp med at vi eller hannhundeier har dratt, men kan absolutt ta selvkritikk på at vi burde dratt enda tidligere de gangene dette har skjedd (2-3 ganger). Som nevnt over her, slapp vi ikke henne i parken da hun var usikker, dette ventet vi med til vi opplevde at hun var selvsikker. Av alle erfaringene hun har med andre hunder vil jeg anslå at 2-3/100 kan klassifiseres som negative (hun har som nevnt blitt sosialisert MASSE med trygge, kjente hunder).

    1 time siden, simira skrev:

    Hundeparker er ofte et dårlig sted for å sosialisere. Det er veldig mye forskjellige hunder der, på godt og vondt, og det er ikke gitt at hunden din lærer noe godt språk eller adferd der. Det er nok noe av problemet.

    Du som eier har ansvar for å passe på både at din hund ikke må "si fra" til andre, eller at andre må "si fra" til henne. Da er det gått alt for langt, og dere burde ha gått fra parken for lenge siden. Hvis dere vil fortsette å bruke hundeparker må du lære deg å lese henne på når det er gøy, og når det faktisk er stress. Om det er veldig masete hunder der, eller hun er masete, så ta henne ut, og bort, for den dagen.

    Det skal ikke forekomme leker, godbiter eller ressurser hundene kan krangle om i hundeparker. Du er utrolig heldig at dette ressursbehovet hennes ikke har ført til stygge episoder enda. Jeg ville aldri sluppet mine hunder inn i en hundepark der noen hadde med seg noe av dette, eller med hunder som har interesse for det. Sjansen er stor for at noen før eller senere vil fly på hunden din for å forsvare noe.

    Som et minimum, les "På talefot med hunden" av Turid Rugaas, sett deg inn i signaler og adferd hos hund, og ikke la hunden din ta ressurser fra andre (eller være i hundeparken når det er tilgjengelig). Som @Tyttebærasier er det beste å engasjere seg i en hundeklubb eller lokal gruppe, og sosialisere med noen få kjente, trygge hunder som du vet du kan stole på.

    Hun storkoser seg når hun er i hundeparken (ref. det jeg har skrevet over). Som sagt, det er et par tilfeller hvor det har vært negativt pga. innpåslitne hannhunder. Vi kunne absolutt plukket det opp enda tidligere, men det har de 2-3 gangene det har skjedd endt med at en av oss har gått. Ressursforsvaret er ikke så ille at hun er aggressiv mot noen, har aldri opplevd et tilfelle der hun er aggressiv mot noe eller noen som helst. Det er ikke noe problem å trene og gi godbiter til henne sammen med andre hunder. Hvis jeg gir godbit til en annen hund og _ikke henne_, prøver hun å nappe den til seg, og jeg ønsker ikke at dette skal utvikle seg til noe verre. Når det er sagt, ingen har med seg "ressurser" til hundeparken, så det er ikke noe problem der.

    Jeg har forøvrig lest boka du nevner. 

    Oppførselen skjer stort sett med hunder hun kjenner godt, men også nye hunder (snille, trygge hunder), som gjerne er like store eller mindre enn henne. Det har egentlig ikke noe med hundepark å gjøre, og jeg dro inn hundepark på en måte som var lett å misforstå :) Jeg har IKKE opplevd at det har skjedd noen uheldige episoder på grunn av det, det er stort sett bare en del av leken. Men jeg ønsker å unngå at det utvikler seg til et skummelt stadium, og vil være i forkant når jeg ser disse tendensene.

    Jeg spør igjen jeg, er denne oppførselen jeg beskriver noe man bør gjøre noe med? Hvordan går jeg evt. frem? @simira, du skriver at jeg ikke bør la henne ta ressurser fra andre. Hva vil du da anbefale at jeg gjør hvis hun leker med en venn på et større område, og prøver å ta fra den andre hunden en pinne e.l.? For det første går det ofte veldig fort, og for det andre er de jo ofte på avstand fra oss mennesker. Har du andre forslag? Hva med hoppingen på andre hunder?

    Ble et rotete svar dette også, men håper jeg har fått med essensen nå, i motsetning til det første innlegget.

  8. Hei,

    Jeg har en valp på 7 mnd, og i det siste synes jeg at jeg har sett litt tendenser til at hun er "dominant" (eller hva man skal kalle det...). Hun hopper opp på andre hunder, skal alltid ta de mest attraktive ressursene (leker, pinner, mat), og hun vil alltid "ta fra" andre hunder det de evt. har fått tak i (kan være hva som helst). Hun kan også bli sjalu om en annen hund får mer oppmerksomhet enn henne.

    Hun var veldig usikker og redd som liten, så vi har tatt henne med mye til hundeparker o.l. hvor hun kunne sosialiseres. Der ble hun veldig populær blant andre hunder (spesielt hanner, unghunder). Det førte til at de ofte var veldig pågående og at hun lærte seg å "si fra". Kan det ha noe med saken å gjøre? Bør vi gjøre noe med dette? Hva kan vi evt. gjøre?

    Ønsker jo en harmonisk hund som går godt overens med andre. Er redd for at det skal bli et problem sammen med andre hunder som også er slik.

    Til info: Hun leker ofte og godt med andre hunder, og har ikke hatt noen spesielle uheldige episoder. Men 2 ganger har andre større hannhunder "sagt" fra VELDIG tydelig til henne, dette har sannsynligvis vært pga. sjalusi, da begge gangene har vært ifbm lek med en annen hund som hannhunden har kjent godt. 

    Takk på forhånd!

  9. 4 timer siden, o1337 skrev:

    Hei!

    1. Det viktigste er at selen passer hunden din. Merket har ikke så mye å si. Prøv i butikken eller bestill litt forskjellig å send i retur.

    Jeg anbefaler Dragråtten! Veldig fornøyd med X-backen jeg har til min samojed. De har også en R-sele med rund åpning hvis det passer din hund best. De er ikke så ille i pris og er veldig bra sydd (bedre erfaring her enn seleverkstedet). Hvis du ønsker en sele til både snørekjøring, sykkel, jogging, pulk og kjettingtrekk så kan du kjøpe Drågråtten Kombi med Pinnesele bakdel fra Yucon(seleverkstedet) evt andre også bruker du pinneselen på kjetting. 

    Hvis du ønsker forskjellige så kjøper du forskjellige.

    2. Jeg prøvde billig og regulerbar men fant fort ut at en skikkelig x-back ikke koster mye penger.

    (Jeg har en Seleverkstedet regulerbar trekksele til salgs hvis du er interessert. Den passet ikke min hund)

    3. Jeg bruker Non Stop Line Harness. De er helt OK på snusetur men hvis hu plutselig slår over i arbeidsmodus så blir det kvelingslyder. Jeg har lett etter en sele som har feste slik at man får kontroll men samtidig tåler litt trekking, men har ikke klart å finne det.

    Link til Dragråtten: http://www.xn--dragrttan-92a.se/gallery_16.html 

     

    Takk for utfyllende svar, setter pris på det! :D 

    1. Det er sant! Minipina syr på mål, så da vil den jo sannsynligvis passe bra. Men de har forskjellige typer (nome, trekk, wp), så litt usikker på hva vi skal velge hvis vi går for å skaffe en slik. Takk for tips, skal sjekke ut Dragråtten! Økonomisk og bærekraftig sett hadde det jo vært fint med en kombisele, så skal ta en titt. 

    2. Lurt, kan godt hende det er et bedre valg å kjøpe en X-back e.l. i stedet :) Men uansett, hvor stor er den du selger? Vår husky er 15 kg akkurat nå.

    3. Har hørt det samme om Line Harness, men som du sier går det jo fint om de ikke trekker. Er fortsatt på utkikk etter en som ikke fører til kvelningslyder ved trekking (uansett hvor mye vi øver blir det alltid litt trekking :rofl:). Men mulig det bare kan løses med trekksele.. Vi ønsker et skille mellom jobb/ikke jobb (=trekksele/tursele), så vil helst ikke ha på trekksele hele tiden.

  10. 5 timer siden, Wilhelmina skrev:

    Nå aner ikke jeg hva Minipina koster, og hva som eventuelt er billig i forhold, men jeg er veldig fornøyd med Freemotion Harness fra Non-stop. Den er justerbar både i vidde og lengde, så den er det mulig å vokse litt i.

    Godt tips til sele hun kan bruke mens hun vokser i alle fall! Har hørt at Freemotion kanskje ikke passer så bra til fullvoksen husky i trekk, men det er nok individuelt. Vi skal i alle fall prøve den i butikk :) Tusen takk!

  11. Hei! Jeg har en huskyvalp. Ønsker å kjøpe Minipina-sele(r) til henne etterhvert (når utvokst) da jeg har sett mange ha god erfaring med disse. Har i den forbindelse noen spørsmål:

    1. Til trekk: Nomeselen eller trekkselen fra Minipina? Ser mange anbefaler nomesele til husky, men den har jo ikke feste for pinnedel. Ønsker å bruke henne mest til snørekjøring på ski, sykkel og canicross (og pulk etterhvert), men sannsynligvis også kjetting/dekk for treningens skyld. Bør vi ha to forskjellige for høyt/lavt trekk?

    2. Tips til billigere (men ordentlige) trekkseler vi kan bruke på henne frem til hun er ferdig utvokst? Tenkte å starte med litt (lett) trekktrening når hun er rundt 8 mnd. 

    3. Seleanbefaling til snuseturer osv (ikke trekk)? Vi ønsker et klart skille mellom jobb/ikke jobb, og hun er stort sett flink til å ha slakt bånd på snuseturer. Hun er bare 5 mnd nå, så trenger en sele som er justerbar. Erfaring med Non Stop Line Harness eller Ramble Harness? Eller andre? Hva med Minipina sin justerbare tursele?

  12. 2 timer siden, maysofie skrev:

    Mine får litt crabsticks innimellom i matskåla, selv om det er sjeldent jeg ikke spiser dem opp selv. Det er vell som nevnt kanskje ikke det sunneste, men det er sannerligen ikke mye annet vi gir dem heller, så mine syntes det bare er digg :)

    Testet litt tidligere i dag og hun ELSKET det. Takk for innspill :) Kommer nok til å spise noen selv også, ja :D 

  13. 21 minutter siden, Shokata skrev:

    I utg.pkt. ser jeg ikke noe som skal være farlig, men klart, har hunden allergi mot noe, så kan det jo gi en reaksjon. 
    Som med alt annet man er usikker på, så gi litt å se. 
    Potensielt kunne ostepopen og baconosten gitt en reaksjon også. 

    Godt poeng! Skal prøve litt og se :ahappy: Takk!

  14. Akkurat nå, Shokata skrev:

    Tenker at om man kan gi hunden en ostepop iblant, så kan man bruke crabsticks som godbit :) 
    Jeg har brukt både pølser, tørket blodpølse (uten rosiner seff) og tørket lungemos som godis. 
    Det er krydder i, men det er jo ikke sånn at jeg fôrer på sånne ting. 
    Og ja, siden nevnt... jeg har også gitt hundene ostepop ;) 

    Ostepop ja, sikkert en vinner det :lol: 
    Takk for innspill, tenker vi går for å få brukt det opp som godbiter da :) Var bare bekymret for om det var noe jeg hadde oversett som kunne være dødelig eller noe, så måtte bare høre (yes, litt bekymret valpeeier her) :teehe:Vi har også gitt pølser (og baconost!!!! favoritten), men da etter at jeg har sett andre gi det. Virker ikke som om crabsticks er like vanlig, haha :lol:

  15. 3 minutter siden, Stjerneskinn skrev:

    Du ser vel selv at det ikke er det sunneste valget når det inneholder både sukker og tilsatt salt. 

    Absolutt, men en stor motivasjon her er å unngå matsvinn. Hunden får selvsagt sunn og ordentlig mat til vanlig, er snakk om å få "brukt det opp", og da muligens som godbiter ettersom hun er glad i fisk.

  16. Sikkert et dumt spørsmål, men kan jeg gi crabsticks til hunden min? Har masse crabsticks til overs og det hadde vært fint å kunne bruke de som godbiter e.l. 

    Ingredienser:

    Surimi 42 % [Hvitfisk 39 % (alaska pollock og/eller stillehavslysing), sukker], vann, stivelse (potet, hvete), eggehvite, sukker, salt, rapsolje, aroma (inneholder skalldyr og smaksforsterker e635), eggeplomme, fargestoff (e120, e160c).

×
×
  • Opprett ny...