Gå til innhold
Hundesonen.no

Neelusen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Neelusen

  1. 58 minutter siden, Megmedhusky skrev:

    da er spørsmålet: hvor mange beholder de av begge kull?  Det er ikke noe du trenger å svare meg på, men et "kontrollspørsmål" jeg hadde stilt oppdretter selv. om oppdretter skal selge det meste/alle, er det ikke et kull som er "godt nok" til at de beholder noe selv- da hadde jeg styrt unna. 

    Ja de skulle ha valper selv også :) de var så fornøyde med kullet sist gang at de ville beholde noen selv denne gangen.

  2. 5 minutter siden, Megmedhusky skrev:

    tror muligens du misforstod meg :) Leser du første avsnittet, så ser du hva jeg mener. Jeg har solgt valper som tur og familiehunder selv, det er ikke noe problem (selv om som nevnt tidligere, noen prøver å fremstille det som om det ER en motsetning mellom trekkhundavl og familiehund). Det selv om mor og far hadde gått løp (både kort og langt). At familiene nå har endt opp med x antall hunder er vel den største faren - har du en, blir det fort fler :)

    Henger fortsatt ikke helt med jeg. 
    Det som er greie her er at i følge oppdretter så er det noen kull de har på gang som passer bedre som familiehund og turkamerat. Mens det andre kullet er mer duracell kaniner som muligens litt for energiske. At det er en linje som er avlet etter det de har blitt brukt for før i tiden. Passe på barna og transport av nødvendigheter :) er det noe negativt ved det?

  3. 1 time siden, Megmedhusky skrev:

    Det er mange egenskaper ved siberian husky som gjør den egnet som familiehund - hos aktive folk som har tatt hensyn til alle sider ved denne rasen (jaktinstinkt, behov for mosjon). 

    Jeg kjenner jeg blir kritisk når jeg leser om en en oppdretter som "underestimerer" hvor mye aktivisering en husky trenger. Vil ikke se bort fra at en hund med såpass lite aktivisering kan bli særdeles oppfinnsom (les: redesign av interiør etc). Og helt ærlig, å avle frem" sedate" huskyer... nei vet du, da finnes det mange andre raser man kan kjøpe.  Da er det vel egentlig utseendet man går etter.

    Nesten alle hunder kan bli aktive turhunder. Med mindre det er snakk om ekspedisjoner. Og det finnes godt pelsede raser uten like mye jaktintinkt også. Feks lapphunder. De fungerer veldig fint på tur. 

     

    Men er det siberian husky man ønsker seg, så kjøp fra folk som aktivt bruker hundene sine til det de er ment for - det er bare sånn man bevarer rasen med alle de egenskapene den har.  Det er ingen motsetning mot det å kjøpe valp fra en hundekjører, og det at hunden skal kunne fungere som familiehund. Noen forsøker å få dette med at en må avle spesielt for å få frem familiehund som en sannhet, men det er da gjerne folk som har mange kull selv uten å kjøre aktivt.  Det har kommet aktører innen rasen som har veldig mange kull, uten å egentlig bruke hundene så mye. Det ville jeg styrt unna. 

    Vi er en aktiv familie som skal bruke hunden til det den er avlet for. Da vi først bestemt oss for husky har vi lest for lite og visste for lite. Vi trodde at en husky MÅ på trening hver eneste dag og gjerne flere ganger for dagen. Da hadde det ikke vært aktuelt for vår del. Da vi likevel ikke klarte å slå i fra oss denne rasen kom vi i kontakt med en oppdretter. Vi ville møte de og hundene og snakke om rasen og så ville de ut i fra hvem vi er finne ut om de hadde en valp som kunne passet oss og vår livsstil. 
    De har mange hunder og bruker de til det de er avlet for. Har ikke fått inntrykk av noe annet engang. Så muligens jeg har skrevet en veldig dårlig formulert innlegg en eller annen plass lenger oppe. De bruker hundene til snørekjøring, kløv og trekk. Vi har fått møtt alle hundene deres. Tok en dagstur når vi først skulle besøke de da det er litt langt å kjøre med en som er bilsyk ? 

    Jeg har sagt det før her i innleggene og jeg sier det igjen. Huskyen vår skal brukes til det den er avlet for. Ikke for pynt på julekortet. Vi har hatt lyst på på denne rasen ganske lenge og diskutert både opp og ned. Men jeg kjenner jeg blir så trist når folk ber meg tenke meg om og helst velge en annen rase. Jeg kjøper ikke hund for å kjøpe en hund. Da kan jeg heller klare meg uten. Vi er klar over jaktinstinktet til en husky. Så den kommer aldri til å gå løs, som jeg sa tidligere, jeg vil ikke ha skutt hund og dårlig stemning i nabolaget. Vi bor landlig til og har stor tomt.
    Føler jeg må forklare meg hver gang. Nesten så det er hundepoliti her og sjekker om jeg er en riktig kandidat til denne rasen. 

    Det virker som at folk tror vi er stokk dum og skal ha husky uten å sjekke opp noe som helst. 

  4. 2 timer siden, Shokata skrev:

    Så lenge man gir hunden det den trenger for å ha en god hverdag, så er huskyer finfine hunder å ha :) 
    Jeg personlig hadde ikke orka å hatt husky og små barn (i alderen "oi, skulle jeg lukke døra, sa du?"). 

    Hvertfall ikke om det ble nødvendig at hund og unge(r) skulle vært sammen, alene hjemme (typ etter skolen litt osv).
    Mitt inntrykk av sh er at de er langt mer sedate enn ah, med mindre du kjøper fra løpslinjer. 
    De jeg har møtt fra rene løpslinjer trekker godt og er elegant samlet i hodet. Nedpå.

    En del trekker ikke. 
    Du får ah av det kaliberet også, dessverre. 
    En del trekker ikke alene (noen er gode spannhunder, men mangler lyst og motivasjon til å trekke alene). 
    Jeg ville vært veldig forsiktig med å ha hunden løs. Noen ser du jakt i fra de er knøttsmå, og hos andre skrur bryteren seg brått på senere. 

    Å sikre hunden bør være pri 1 om man bor oppi masse beitedyr eller vilt. 
    Mine klarer seg veldig greit med det som er skissert; 2-3 timer tur daglig, trening minst 3 dager i uka.
    I perioder er det mer trening, i perioder er det mer tur. Legger inn en og annen dag med null, niks, nada også. 
    De har kapasitet til langt mer enn jeg har trent dem til :) 
    De får mer på vinteren enn på sommeren, selv om vi er aktive hele året.
    Jeg oppsøker inngjerdede steder for løsslipp ved behov, gjerne sammen med venner. 
    Gjerne på tider andre ikke henger der (er ikke der for å sosialisere med fremmede, men for at hundene skal få løpt fritt litt).

    For meg er ikke husky krevende :) For meg er samtlige hunder som krever mye hjernetrim langt mer krevende (jeg misliker lydighetstrening osv). Liker man å bevege seg, og i tillegg gir andre oppgaver (selv jeg finner på ting de kan bryne hodet på ;) ), så vil nok de fleste huskyer ha det kjekt. 
    Rett type hund til rett menneske, så er det ikke så slitsomt og krevende. 


     

    Vi har tenkt å gjerde inn hele tomten på 150 cm høyt i tillegg skal vi gjerde inn ett  område i hagen på 180 cm. Burde det være greit? Vil ikke gjerde inn hele tomten på 180 cm, synes det blir for voldsomt. Men ellers skal vi ta våre forholdsregler med tanke på jaktinstinktet. Dette tuller vi ikke med altså. Orker ikke tanken på en skutt hund. 

    • Like 2
  5. 1 time siden, QUEST skrev:

    Eh..er du seriøs? Jeg vil gjerne  treffe den personen som kan GARANTERE at deres / andres hund ALDRI ville funnet på å jage noe levende. Et veddemål jeg personlig aldri ville ha gått inn på..

    Har du hund selv eller har du ikke hund? Hvorfor er du på dette forumet?

  6. 57 minutter siden, QUEST skrev:

    Eh..er du seriøs? Jeg vil gjerne  treffe den personen som kan GARANTERE at deres / andres hund ALDRI ville funnet på å jage noe levende. Et veddemål jeg personlig aldri ville ha gått inn på..

    Men du, ts her. Jeg har skjønt dette med at husky, andre polarhunder og hunder generelt kanskje KAN finne på å drepe et dyr. Ulykker KAN skje. Jeg har forstått deg slik at du liker ikke hunder? Du har husdyr du er redd for? Jeg skjønner jo frykten din. Jeg forstår «realiteten» ved å ha en husky. 

    • Like 1
  7. 1 minutt siden, o1337 skrev:

    Jeg føler vel at vi har vært ganske positive. Som sagt isted anbefaler jeg deg et besøk på den siden på Facebook! Spør hvordan de anbefalter å bygge gjerde ?

     

    De kjenner hundene best!

    Dere ja ❤️ Men flertall er ikke det. Og det gjør noe med gleden. veldig kjipt. Er medlem i gruppen og har dialog med oppdretter. Så jeg har egentlig fått nok info fra de. Søker bare litt «godkjenning» fra venner og familie og eventuelt naboer. Men har ikke turd å sagt til naboer hva skal hund vi skal ha. 

  8. 1 minutt siden, simira skrev:

    Ikke la deg dra ned av negative enkeltpersoner. Det vil du alltid finne. Jeg vil si du har fått flere positive og hjelpsomme svar her, og håper dere får en husky dere kan kose dere med!

    Vi vil jo ha husky :) Og ja, har fått positive kommenterer og. Men generelt, ikke på dette forumet så får vi veldig få positive kommentar. Det dreper gleden. Jeg har vært mer stressa de siste dagene. Har sovet dårlig og føler meg bare kvalm. Så gleden av å vente på valp gikk over til konstant bekymring. Folk er så negative. 

  9. Uff jeg gir opp. Det er ikke noe positivt å hente her heller vist. Utrolig kjipt. 
     

    Det går faktisk an å ha en husky uten den dreper sauer eller høns. Hvis man er veldig forsiktig og tar hensyn til alle de tingene ved å ha en slik hund. Blir så deppa 

  10. 3 minutter siden, QUEST skrev:

    https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-74/#KAPITTEL_5

     

    d)

    Enhver kan på stedet avlive en hund som påtreffes i umiddelbar forbindelse med at den har påført en person vesentlig skade, dersom hunden fortsatt utgjør en klar fare. Det samme gjelder hvis hunden har voldt vesentlig skade på tamrein, husdyr, hunder eller hjortevilt, dersom ikke det skadete dyret urettmessig var kommet inn på eiendom som hundeholderen disponerer.

     

    Ja nå er det altså ikke jeg som har laget loven..eller synser , utdrag fra Norges lover ovenfor.. ;) 

     

    Helt grei den, har ingenting i mot det. Hundene skal ikke gå løs i hagen til andre folk så enkelt er det. Men man kan jo ta forholdsregler. Aldri ha hunden løs noe plass osv. 

     

  11. 14 minutter siden, QUEST skrev:

    10 tusen for et 180 cm. høyt gjerde? Inkludert stolper/fundamentering? Det var billig! Hvor stort areal er det snakk om da? 
     

    Det er godt mulig at du oppfatter meg som negativ, selv tenker jeg på det som realitetsorientert..:wink:  Jeg har både hørt og lest mye , skal vi si ‘fjernt’ når det kommer til planer om /hold av hund , i løpet av årene. Nå kjenner jeg jo ikke dere, så det kan godt hende at dette er mer gjennomtenkt enn det kan fremstå som.  Jeg er som allerede nevnt ikke negativt innstilt til rasen som sådan men jeg er noget tvilende til motivasjonen for en del som ønsker seg SB.. Det er et faktum at rasens popularitet steg ganske markant etter GoT f.eks. Endel lot til å tro at GoT var en dokumentar, ikke fantasy.. 

    Den omtalte huskyen må sies å være heldig..og eier av høns/lam må være særdeles tolerant..i mange tilfeller ville hunden vært død og begravet for lengst. Særdeles hvis hunden ‘fortsatt’ springer løs..

    Altså vi har tomt på 1 500 kvadrat men å gjerde inn hele tomten er uaktuelt uansett.

  12. 2 minutter siden, simira skrev:

    Det er ikke eier av drepte dyr som bestemmer om en hund skal avlives eller ikke. De kan anmelde, og straffen er opp til politiet, som bla. vurderer faren for gjentakelse osv.

    Pris på gjerder og arbeid varierer nok veldig både med sted, tilbud og etterspørsel. Jeg tror vi også betalte noe lignende (litt lavere gjerde, men det er sjelden det som utgjør prisforskjellen) rundt eiendommen vår. Vel verdt investeringen!

    Men jeg synes det er helt sykt at bonden kan bare finne på å skyte en hund. Ja, det er synd i dyrene dems. Men ja... 

  13. 9 minutter siden, QUEST skrev:

    10 tusen for et 180 cm. høyt gjerde? Inkludert stolper/fundamentering? Det var billig! Hvor stort areal er det snakk om da? 
     

    Det er godt mulig at du oppfatter meg som negativ, selv tenker jeg på det som realitetsorientert..:wink:  Jeg har både hørt og lest mye , skal vi si ‘fjernt’ når det kommer til planer om /hold av hund , i løpet av årene. Nå kjenner jeg jo ikke dere, så det kan godt hende at dette er mer gjennomtenkt enn det kan fremstå som.  Jeg er som allerede nevnt ikke negativt innstilt til rasen som sådan men jeg er noget tvilende til motivasjonen for en del som ønsker seg SB.. Det er et faktum at rasens popularitet steg ganske markant etter GoT f.eks. Endel lot til å tro at GoT var en dokumentar, ikke fantasy.. 

    Den omtalte huskyen må sies å være heldig..og eier av høns/lam må være særdeles tolerant..i mange tilfeller ville hunden vært død og begravet for lengst. Særdeles hvis hunden ‘fortsatt’ springer løs..

    Var kanskje feil formulert av meg, men den huskyen springer ikke løs altså. 
     

    Haha. Kunne ikke brydd meg om GOT. Har aldri sett på dette heller. 
     

     

  14. 9 minutter siden, QUEST skrev:

    Før dere planlegger ‘høyt gjerde’ rundt hus og hage, har dere undersøkt hva slags bestemmelser ang. gjerdehøyde deres kommune har? Mange kommuner har maxgrenser på tillatt gjerdehøyde, i alle fall hvis det dreier seg om et boligstrøk. Har dere tenkt på kostnaden med å sette opp et 180 cm. høyt gjerde? Med mindre dere har tomt på størrelse med et frimerke, tipper jeg at kostnaden vil overstige hvalpeprisen med god margin. 
     

    Hvis hunden blir påtruffet hos naboene med husdyr kan de skyte den eller begjære den avlivet. Anbefaler dere å sette dere inn i lovgivningen rundt dette, beklager å si det men dere virker litt naive.

    Vi har sjekket opp i kostnaden :) Det kommer på ca 10 tusen kroner med å gjerde inn det området vi trenger. Med tanke på hvilken hund vi skal ha, så tar vi oss råd til det. Naboen med blandingshund har akkurat like høyt gjerde så dette er ikke noe problem. 
    Du virker veldig negativt innstilt. Beklager å si det. Men hva med å litt oppmuntring? Eneste vi er usikker på er hvordan dette med avliving fungerer. Men ja, vet at hunden kan bli begjært avlivet. Men. I nabo kommunen har ene huskyen drept ett par høns og to lam. Han springer nå ute i skogen fortsatt, virker veldig levende ;) 

     

    • Like 1
  15. 9 timer siden, Milius skrev:

    I nabolaget her er det mye hunder og de som gjør absolutt minst ut av seg og er minst til bry er huskyene (flere huskyer med ulike eiere) ? De passerer fint, er ikke interessert i å hilse, går pent i bånd, bråker ikke.

    Tenker at om dere er opptatt av å vise litt hensyn så kommer folk til å være positivt innstilt, eller eventuelt så kan de bli positivt overrasket om de skulle ha fordommer. 

    Mitt inntrykk er at alle elsker huskyer da, så ble overrasket over at folk opplever fordommer mot dem.

    :) :) 

    Hos oss var det iallfall bare negative kommenterer, mest fra folk som ikke har peiling på hund i det hele tatt.  
    Familien ble direkte skremt. Som om vi skulle skaffe oss en ulv eller en løve i hagen ?

  16. 9 timer siden, o1337 skrev:

    Ja skjønner det. Men du må bare drite i andre hva andre folk sier og mener. Du får jo ikke gjort noe med det uansett?

    Skal du bruke hunden i trekk er det uansett lurt å ikke la hunden hilse på ukjente bikkjer og folk på tur ? dumt at man i full fart på ski at hunden bråbremser for å hilse på folk og dyr ? så slipper ofte å snakke med folk ?

    Vi har faste turvenner vi går på tur sammen med der vi tar sosialiseringen.

    Angående jobbing så skiller jeg dette med å ha to seler. En for tur og en for jobbing. Men tror egentlig ikke det spiller noen rolle. Hadde jeg satt på turselen foran kickbike eller ski hadde hu jobba og hadde jeg brukt trekkselen på rolig tur hadde hu gått å snust og tassa rundt.

    I starten prøvde jeg å lære hu å gå pent i bånd med halsbånd ved å stoppe hver gang hu trakk. Dette funket forsåvidt men det skapte mye stress og misnøye som også trolig smitta over i jobbingen. 

    Slutta med det å i stedet har jeg heller jobba med å belønne da hu går pent i turselen. Og belønnet da hu tar kontakt osv. Mye gladere hund og eier på tur da ?

     

     

    Får ikke gjort noe med det nei, du har helt rett. Men enkelte kan finne på å uttale seg og så har de kanskje ikke peiling på hund i det hele tatt. 
     

    Vi gleder oss masse iallefall. Blir nok høye gjerder rundt huset og i hagen ?

    Hvordan er det hvis uhellet først skulle skje da? Må hunden til avliving? 

  17. 31 minutter siden, o1337 skrev:

    Jeg la til litt i forrige post om Samojed:

    "Samojeden KAN ha mindre jaktinstinkt da. Mange lar de gå løse og det går fint. Vi kan ikke det da det er full rullgardin ved spesielt rådyr. ? Hu loser som en rådyrjakt-hund så skulle nesten tro det er blanda inn Drever eller noe ?"

    Svært få vanlige folk som kjenner til samojed så er sikkert derfor :P

    tror de er ganske like i lynne. Samojeden bjeffer kanskje mer mens SB hyler(?) Eller hva man kaller de lydene de lager ?

     

    Ja de uler som ulv ?

    jeg er litt sånn at jeg bryr meg og tar meg nær av det andre sier. Så har jeg lest en blogg til en som har husky. Og hun skriver hvor slitsomt det er å stadig å høre «leksjoner» når hun går forbi noen med hunden sin. 
    Jeg håper vi slipper det da, jeg tenker at så lenge folk ikke har noe positivt å si, så burde de holde kjeft. 
    En jeg kjenner har 3 rottweileren og 2 småbarn. Selv om jeg aldri ville hatt en slik hund så går jeg ikke rundt å «advarer» andre om hvor farlige de kan være osv. for jeg har egentlig ikke peiling. Og OM jeg hadde peiling så regner med at folk sjekker opp i ting før de skaffer seg hund. Ikke bare fordi det er ett stort ansvar, men også fordi det kan gå utover hunden dersom det skulle gå gale. Jeg kritiserer ikke hundevalget til folk selv om jeg ikke er enig med dem. 

  18. 5 minutter siden, o1337 skrev:

    Vi bor på toppen av en bratt tomt og gjerdet står på kanten så skal nok mye til for at hu faktisk hopper over. Men man vet jo aldri. Løpende risikovurdering... Jeg tørr ikke la hu ikke løpe fritt i hagen i skumringen f.eks da det er mer dyr ute osv.

    Ser den. Trodde ikke at samojed hadde så sterkt jaktinstinkt. Hører bare positivt om de, men huskyene derimot ;) veldig kjedelig. Vi bor på en liten plass hvor alle kjenner alle. Blir sikkert en stor snakkis om oss som fikk seg husky som er en «drapsmaskin». Blir trist av dette, men samtidig så har vi hatt lyst på den rasen så lenge. Snakket om det i to år. 

  19. 9 minutter siden, o1337 skrev:

    Det er vel aldri noen garanti! Det er vel en løpende risikovurdering. Hør med oppdretter hva de sier og anbefalinger!

    Vi har 1 meter høyt gjerde som "backup" i tilfelle hu forsvinner ut ei åpen dør eller hu klarer å rive av seg halsbåndet da hu står på wire.

    Er vi der sammen med hu lar jeg hu løpe løs. :)

     

     

    Er det nok med en meter til samojeden? En venninne av meg som bor nesten på samme plass som oss ønsker seg en samojed. 

  20. 7 minutter siden, o1337 skrev:

    Da får dere bevise de det motsatte da :P min erfaring med de polare rasene er at de er meget avslappet og rolig i heimen (hvis de blir mentalt og fysisk tilfredsstilt).

    Det går nok bra bare dere passer på. Husk at gjerdet også bør gå dypt. Kjenner ikke SH 100% men samojeder er gode gravere!

    Skal den stå ute alene bør vel gjerdet være 180 cm høyt og 20 cm dypt. 

    Ja vet det. Oppdretteren sa det til oss også. Og at de har en av knapp når de er inne for da vet de at da er det avslapping. 
    Med et gjerdet på 180 cm høyt er det da trygt å la den springe løs i hagen? Vil jo ikke ta noen sjanser. 

  21. 8 minutter siden, o1337 skrev:

    Misforstå meg rett men mye jobb er det jo (Det er vel litt av poenget).

    Farlige for andre dyr er det jo ? det er vel en grunn til at det ikke er lov å legge ut bilder av SB uten bånd på Sibirsk Husky Norge på Facebook ?

    Etter hva jeg har forstått har Sibirsk Husky ekstremt jaktinstinkt fordi de ble sluppet løs i sommerhalvåret da chukchifolket ikke hadde behov for trekkhunder da. De som overlevde i naturen av å jakte og drepe vilt ble tatt inn igjen på høsten og da naturligvis avlet videre på.

    Jeg har aldri hørt om det der med barn ? hadde dog aldri sluppet min hund sammen med ukjente barn uten bånd. Men gjelder ikke det alle raser?

    Hehe ja det er jo sant, men det høres så voldsomt ut ? det er liksom måten det blir sagt på. Men ja. 
    Vi får som sagt ikke noe støtte blant familie og enkelte venner. Og så er jeg redd vi blir veldig upopulære naboer dersom vi skaffer oss husky med viten om at det er sau og høns her alle plasser. Men vi har stort tomt da ? 

  22. 13 minutter siden, o1337 skrev:

    Hva er de dårlige ryktene husky (polare raser) har egentlig?

    Det er mye jobb med de og de er farlige for andre dyr. At andre barn som ikke er i familie kan fort bli et bytte osv. Ufortjent dårlig rykte. 

  23. 1 time siden, QUEST skrev:

    Sau og høns i nærheten..jeg vil råde dere til å tenke dere om, både 3 og 10 ganger før dere skaffer polarhund.. Hva slags hundehold man vil ha får jo bli opp til den enkelte men jeg tenker at et hundehold der man hele tiden må være på vakt og føre var, legger en stor demper på gleden ved å ha hund. 
    SB er en av mine absolutte ‘drømmeraser’ men det kommer til å bli med drømmen, for jeg orker rett og slett ikke et slikt ‘ være på konstant vakt’ hundehold. En nabo hadde husky og det gikk da bra det, helt til hunden kom seg løs. Nærmeste sauebonde er omtrent en mil unna men det var ikke noe hinder tydeligvis. Sauebonden satte ikke pris på at sauene hans fikk besøk, så det endte med skutt hund. 
     

    I tillegg til at man kan ende opp med død hund, kan dere bli økonomisk ansvarlige for døde/skadde sauer. 
     

    Dere har barn og det gjør det ‘verre’ siden barn fort glemmer seg ( både egne og besøkende barn) , så selv om man innprenter at ytterdøra må være lukket og hunden ikke slippes ut , så kan et uhell fort skje. Selv voksne besøkende kan man ikke ‘stole’ på, i så henseende. 
     

    I tillegg tipper jeg at naboskapet ikke akkurat kommer til å blomstre, hvis hunden ‘besøker’ hønsegården  eller sauene..

    Jeg skjønner at ikke alle velger å leve med dette og det er helt greit. Det må være opptil hver enkelt. Vi har et inngjerdet område i hagen, egentlig hele hagen. Så dersom uhellet skjer og huskyen springer ut døren fordi en av ungene har glemt å lukke døren etter seg så går det jo an å få den inn i hus igjen ganske snart. Men jeg lar ikke små barn og hund være alene uansett. Det pleier jeg ikke med katten vår engang. Og sauene er ikke ute hele året heller. 

    • Like 1
  24. 6 minutter siden, o1337 skrev:

    Planlegger dere å bruke brukshunden til noe bruks? Trekking, snørekjøring og kløving?

    Hvorfor ønsker dere akkurat denne type hund? Ja dere klarer nok å ha en polarhund uten å bruke den, mens et er vel kanskje litt dårlig gjort ovenfor hunden hvis dere ikke skal bruke den til det den er avlet frem til?

    Hvis det er for utseende sin del ville jeg prøvd å finne en annen rase ?

     

     

     

    Vi er veldig aktive og går mye i fjellet, huden skal brukes til trekk og kløv :) 

    Eneste minuset med drømmerasen er jaktinstinktet. Som vi ikke får gjort noe med dessverre. 

    • Like 3
×
×
  • Opprett ny...