Gå til innhold
Hundesonen.no

TomasJ

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TomasJ

  1. Men jeg ønsker ikke at hun skal dra når jeg går på tur. Når hun blir eldre så kan hun lære seg å trekke når vi skal ut på fjelltur. Men ikke at hun drar når min mor skal gå tur med ho eller ei veninne. Ønsker at hun skal lære seg å gå med slakt bånd. Hva anbefaler du da? Spesifikt bånd/sele?
  2. Altså tenkte å bruke det samtidig som stop og vent trening, for hun drar noe veldig
  3. Ja var front range selen jeg tenkte på, lest mye godt om den. Hva mener du er positivt/negativt om den, har du testa anti pull funksjonen?
  4. Takk for godt svar, tenker det er en fin ting, ta pause etter en time og så i ho litt mat, drikke og kos før vi hiver oss på igjen. 3 timers turen er hva ut.no sier det tar å gå. Er vell blanding av mye oppoverbakker først og så nedoverbakker, alt på grus/lett terreng
  5. Hei! Huden min er av typen Englesk Setter, ho er 17 måneder, veier 11.3 kg, løper som fy og per dags dato en nonstop dogware sele, den er nå snart for liten. Jeg ønsker meg følgende: Den beste selen for hunder, med polstring helst, med mulighet for å feste forran (antipull) samt ryggen(vanlig) og trenger at den tåler litt. Pris er ikke en issue, vil bare at hunden får det beste! har sett på Ruffware er de faktisk gode, med tanke på pris. Lest at Julius K9 ikke er så gode på presset på skuldrene osv. Er et hav av seler.. help!
  6. Ja sant! Denne hunden er jo en løpe/jakt hund som er tynn og sprek. Tommelfinger regelen er 5min per måned av alder, det er bare å Google «how long to walk my puppy» så kommer dette opp 9/10 ganger. Syntes det var en rar regel da det er stor forskjell på en pomeranian - setter - malmute. Hva tenker du er gode pauser? hver gang vi har vært langt inni skogen så løper ho, hopper, bader og spankulerer rundt forbi, til og med når vi kommer til Bilen er hun full av energi, vil ikke inn i bilen ? Om jeg drar på den 3 timer turen, ta 1-2 pauser med litt mat, drikke, snacks og hvile i en liten stund? Greit det? Ser selvfølgelig på hunden ? sitat fra google(thekennelklubb) A good rule of thumb is a ratio of five minutes exercise per month of age (up to twice a day) until the puppy is fully grown e.g. 15 minutes (up to twice a day) when 3 months old, 20 minutes when 4 months old and so on. Once they are fully grown, they can go out for much longer.
  7. Hei! Har en 17 uker gammel Engelsk Setter. Jeg og min bror vurderer å ta henne med på en tur som varer rundt 3 timer (har med sekk hun kan ligge i om nødvendig). Lurte på om det blir for lang tur for henne. Hun koser seg på turer som er rundt 1 time som vi har 1-2 ganger i uka. Pleier å ha 30 ish minutter turer med henne 2-3 ganger daglig, samt noen 40-50 min turer om det lar seg gjøre 1-2ganger i uka. Syntes dere dette blir for lang tur for henne? Burde jeg trappe ned? For de som allerede tenker 5min turer per måned som svar.. ikke gidd å svar. 20min tur 2 ganger daglig som er «tommelfinger regelen» er alt for lite for den tispa her. tar gjerne imot tips og erfaringer fra eiere med aktive raser som setterere/breton
  8. Jeg har sett en del på denne: https://www.petxl.no/ruffwear-front-range-harness-sele?fbclid=IwAR0G8cCMm_CJGKFnVihYbNeP1IfCYM6tmnOyWEYdDQx-MWnlwPdVn1seFj4 Det står: Størrelse Bredeste delen av brystkassen XXS 33-43 cm XS 43-56 cm S 56-69 cm M 69-81 cm L/XL 81-107 cm Men føler ikke valpen er i nærheten av 33cm på bredeste delen av brystkassen. 107 cm virker jo sykt stort. passer xxs da? For dere som kanskje vet mer om størrelser. Engelsk setter valp på 8 uker. Har vært innom 3 butikker i Kristiansand uten mye hell, virka ikke så kompetente, er bare 2-3 igjen, så får se
  9. Ønsker å kjøpe sele til valpen min jeg får om 1 uke. Engelsk Setter. Jeg har NULL peiling på sele og har aldri brukt det, men har lest at det skal være best flere steder og av folk jeg stoler på vet tingene sine. Men.. hvilken? Merke er bra? Hvilket design er best? osv osv osv... Kan noen tipse meg om en god sele til valp (engelsk setter) som tåler en del, er bra, som jeg har mulighet til å ha ivertfall noen måneder til hun blir større. Gjerne med link til nøyaktig hvilken du anbefaler så jeg ikke må lete og finner feil. Takk på forhånd
  10. Hei! Lurer på hvor gammel min Engelske Setter må være før jeg kan ta den med på lange turer som telturer i høyfjellet som vil være lange turer over dager og mange timer i strekk. Må den trenes for slike turer, kommer det av seg selv? Jeg trenger å vite dette slik at jeg ikke gjør slike ting for tidlig og eventuelt skader hunden.
  11. Hei størrelsen er viktig, men jeg må bestemme meg nå. For flere som venter på å kjøpe valpene og de 2 er reservert til meg ut dagen frem til jeg velger. Men væremåte, utvikling osv er også viktig
  12. Da har jeg havnet på Engelsk setter. Trenger litt hjelp av folk som har vært med rasen setter om valg av gutt eller jente. Jeg har mulighet til å velge mellom en gutt og en jente, gutten ble født mindre enn jenta og er fortsatt mindre(kg). Jeg syntes også fargen er finere på gutten. Men kommer gutten mest sannsynlig å vokse forbi jenta? Hva har dere av tanker på gutt eller jente når det kommer til setter? Væremåte osv Jeg ønsker minst mulig setter legger med bilder av gutten med alle prikkene og jenta.
  13. Hei! Er i innkjøp av hund. Har hatt hunder før uten problemer, bare snille hunder. Jeg ser meg inn på en Engelsk setter eller Breton og har forstått at de har en del separasjonsangst. Har ikke opplevd det i noe særlig grad på setterene jeg har hatt opp igjennom mitt liv. Men likevell, jeg forstår trenings metoden man bruker for å forbedre dette, for vi har gjort dette med alle hundene våre som har vært Englesk setter og Irsk Setter, men hvor lenge kan jeg egentlig være borte? Altså, jeg har jo 100% jobb, må jo være mulig å ha en fulltids jobb å hund samtidig? Jeg bruker ca 20min til og 20 fra jobb, så blir borte ca 8 timer i strekk iløpet av dagen. Alle sider sier "over lengre tid".. hva F er "Over lengre tid"? Er dette et problem?
  14. Hei! Jeg har egentlig bestemt meg for Breton, har bestilt en valp. Men min Engelske setter døde for 3 år siden, en av valpene hennes fikk nylig et kull og fikk spørsmål om jeg ville ha en valp. Da ble valget vanskelig.. for jeg elsker settere. Noen her som har erfaring med Breton og eventuelt med begge rasene? Jeg vet Breton er mindre generelt enn en setter, men er de ikke relativt like i væremåte? Andre store forskjeller på de?
×
×
  • Opprett ny...