Gå til innhold
Hundesonen.no

gaphiko

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av gaphiko

  1. Tidene jeg satt er basert på tidsplanen våres for øyeblikket, så vi kan gjøre tilpasninger først hvis nødvendig. Og jeg satt variasjonen på tiden med tanke på at noen dager er mer travle enn andre, og vær (mtp på regn og snø). Men det ser ut som at aktivisering med hund er noe som nå prioriteres i dagliglivet. Når det gjelder morgenturer kan vi holde oss til 30 minutter hver dag hvis vi endrer litt på morgenrutinen våres, mens jeg kan se for meg at kveldsturene blir litt kortene med rundt 20 minutter og oppover. Hovedturen kan vi justere fra 1t og oppover. Så vi klarer nok å oppfylle minst 1,5 timer med aktivisering daglig Med Dachs så antar jeg vel at det er ikke noe store forskjell mellom korthåret og langhåret enn de du nevnte, og at det viktigste er personligheten. Men er du helt sikker på at vi trenger ikke å kjøpe inn ramper overalt? Det var betryggende å høre en Dachs som klarer seg fint med trapper, men når man søker opp sies det at det er ikke ambefalt for dem å gå opp/ned trapper på en jevnlig basis. Og hvor mye røyter de omtrent? Bortsett fra disse tingene, er Dachs egentlig perfekt når det gjelder kravene (i hvertfall av showlinjen som du nevner).
  2. Ut ifra jeg har sett, varierer mosjonsbehovet til en Dachs varierer litt fra kilde til kilde. Men hvis du sier at deres liker å være mye ute, da regner jeg med at de fleste er også like aktive. Merket også at huset våres består av 3 etasjer med flere trapper. Så jeg tror nok vi dropper dem. Jeg har ikke sett nøye på alle spisshundene ennå, syntes at de fleste er identiske. Men etter en sjapp titt på finsk og svensk lapphund, virker de også som gode raser. Når det gjelder luftegården, kan vi godt gå fra huset i stedet for bil (omtrent 20 minutter). Bare at veien dit består av trange fortau, må krysse veien 2 ganger, og en del biler kjører forbi. Men jeg tror nok at det blir ikke noe stort problem med noen av rasene vel? Så lenge den blir trent til å gå pent, osv.? Jeg har ikke vært og sett på luftegården ennå, men det er vanlig å se et par forbipasserende som går på tur med hundene sine i området. Og dette er bare et av tre luftegårder i hele Bergen kommune, så jeg blir ikke overrasket hvis det er en del hunder dit. Jeg kan godt lage en ny innlegg når det gjelder luftegården og det med å gå pent ute hvis det er noe mer som må tilføyes. Ahh, så det er nok dette folk mener når de sier at mynder er ulike fra alle andre hunder. Men det ser jo ikke ut som en stor problem? Lydighetstrening (i hvert fall de grunnleggende) er noe vi skal selvfølgelig gjøre, det skal jo være en familiehund! Vi kan godt også prøve ut å lære hunden basic spor med tanke på nesearbeid. Jeg har heller ikke sett nøye på hundesport, så det er mye jeg lurer på rundt lure coursing. Hvordan blir de arrangert, kostnad, tid? Men når det gjelder mynder, kan lure coursing erstatte andre mosjonsaktiviteter, som tur i fjellet, osv.? Evt. hvor kan jeg finne mer informasjon om lure coursing? Takk for tips! Jeg skal se nærmere på tryggheten i hundeparken. Hvis den er ikke helt trygg nok, så må jeg kanskje se på andre raser som er ikke avhengig av et inngjerdet park. Har en jeg kjenner godt som har en Bolonka. Det er kanskje ikke det beste match til en Whippet mtp energinivå, men det er nok et godt startpunkt med tanke på hundevenner. Vi har ikke landet på en bestemt hundegruppe ennå, så rasene vi valgte var hovedsakelig basert på røyting (og pelsstell). Jepp, skal se nærmere på det når vi har bestemt oss hunderasen(e) som passer best!
  3. Vi er en familie på 5 (to foreldre og 3 barn, yngstemann er 12 år) og vurderer å ha en familiehund. Vi er ikke en aktiv familie, men i daglig-basis regner vi med å ha tid til lufteturer (10-30 min) om morgenen og om kvelden, samt en hovedtur på mellom 30min til 2t. Litt hjemme-lek vil også skje her og der utover dagen. Andre ting vi kan tilby: - Vi bor nærme en hundeluftegård (5 minutter unna med bil), der hunden kan løpe fritt omkring og sosialisere med andre hunder. Her kan vi stikke innom minst 1 gang i uken. - Vi har ikke tenkt å delta i noen hundesport, men har tenkt å bli med på hundekurs/valpkurs. - Vi har en stor hage av grus og er litt skrånende, som er ikke det beste området for lek (for grus av større stein kan skade potene?), men her kan hunden gjøre fra seg eller streife fritt omkring når vi har sikret alle sidene med gjerde. - Om helgene har vi tid til minst 2 timer med mosjon (blir nok en fjelltur/tur i skogen eller lek i hagen eller parken) - Hunden kan bli med det meste vi gjør utenfor jobb/skole. Kan være bilturer, besøk hos andre, osv. Krav: - Hunden skal først og fremst være et selskapshund og familiehund. Vi unngår raser med høyt mosjonsbehov. - Vi har skole og jobb, så hunden må tåle å være hjemme alene i 5-7 timer i ukedagene. - Helst lite røyting, og/eller lite pelsstell (vil ikke bruke mer enn 1 gang i uken på pelsstell) - Størrelse er ikke det viktigste faktor, men mellomstor (eller nærme) er noe som funker fint. - Vi tåler bjeffing på lav til middels nivå. - Lett å trene, omgjengelig med andre folk/hunder. Når det gjelder astma/allergi som jeg nevnte i den originale innlegget, har jeg tatt blodprøve og har ikke fått påvist hundeallergi! Så vi regner med at de 3 andre i familien har også ingen allergi for nå (de har heller ikke hatt noe reaksjoner med hund). Vi skal selvfølgelig klappe på flere hunder først for å være sikre. Vi har sett litt på følgende raser som kan være passende: - Dachshund - Italiensk mynde (eller Greyhound, Whippet) - Lagotto Romagnolo - Eurasier/Keeshond - Blandingsraser, hovedsakelig med Puddel (cockapoo, maltipoo) I utgangspunktet ble vi forelsket med Berner sennen og sitt personlighet, men den røyter mye og jeg tror ikke vi klarer å dekke mosjonsbehovet. Samme med Dansk-svensk gårdshund, Engelsk cocker spaniel, Golden retriever, Labrador, og Welsh Corgi Pembroke. De er søte familiehunder, men kanskje altfor krevende for oss å takle. Vi er fortsatt ikke sikker på om vi skal ha valp eller omplassert hund, eller hannhund eller tispe, så vi er åpen for nye ideer/anbefalinger. Passer noen av disse hunderasene for oss? Har dere erfaring/kommentarer til rasene? Evt. andre raser?
  4. Oi, jeg trodde annonsen med hunden som blir lånt til andre familier var ille nok... Beskrivelsen til annonsen var såpass kort at det gir rødt flagg allerede, og her er det også mange som lå den på favoritt ? Er finn.no det beste stedet for å kjøpe valper? Evt. andre steder dere ambefaler? Eller finnes det generelt sånne annonser overalt som vi bør bare unngå?
  5. Her er linken til annonsen: https://www.finn.no/191767780 Det er ganske mange som har lagt den til som favoritt, som er litt skremmende nå når du sier det. Men de bor nærme Oslo-området, så vi kommer ikke til å leie den ut uansett
  6. Takk for tips! Vi fant også en annonse på finn der man kan leie/passe på en hund i 1 uke, for å se om å eie hund generelt er noe som kan passe for oss. Og når det gjelder mentalt trening fant jeg blant leker som Kong, og hjemmelagde spill slik som 3 kopper og en godbit der hunden skal gjette hvilken kopp godbiten ligge i etter å ha blitt stokket rundt. Men har du flere forslag til mental trening? Jeg føler kanskje at et par leker og spill er noe som kommer til å vare i hele livet. Og hvor ofte/lenge skal man trene med mental trening?
  7. Takk for tipset! Vi har akkurat sett ferdig serien og har fått god inntrykk. Men hva med å adoptere løshunder? Folk sier at det redder liv, er billigere og enklere (siden er er ikke valper lenger). Er det noe enklere/vanskeligere enn å oppdra en valp fra begynnelsen? Eller er det noe som er ikke anbefalt for førstegangseiere/familier generelt? Eller er det bare spørs på hvilken hund og sin gemytt som avgjør?
  8. Nei, du har helt rett. Jeg har nylig blitt interessert i hunder etter å ha sett redningsvideoer av løshunder. Og ideen med å ha familiehund er noe som er ok for resten av familien, og nå har jeg sett litt på hunderaser. Dette var kanskje feil sted for meg å spørre, men jeg fikk svar til det jeg lurte på (og mer) så takk! Jeg ville gjerne ha hilst på hundene deres, men vi bor i Bergen. Men det er sikkert noen DSG hunder her i området som jeg kan besøke en gang. Som sagt, må vi titte nærmere på allergien, men det ser kanskje ut som å eie hund er noe som er ikke for oss alikevel. Men hvis det er greit, tar jeg en nærmere titt innom de rasene som du nevnte.
  9. Samme svar som til Rufs, at allergien er ikke helt tydelig ennå. Men det ser ut som vi ligger mer på faresonen enn det trygge. Jeg er godt bevisst om at disse "allergivennlige" hunder er ikke helt trygge for oss, og at det er bare tegn at de gir mindre risiko. Ja, det blir krevende med å faktisk være med hunden. Og jeg vil ikke at hunden skal ha det vanskelig pga. allergien, da blir det bare tap for begge. Da kan de heller få bo hos en annen familie/flokk der de kan trives. Takk for innspill.
  10. Beklager! Når jeg nevnte "hundeallergi", mente jeg dyrepels generelt. Dette er det mamma husker av allergenet våres (dette er storebror som skriver), og ikke noe mer nøyaktig for å være helt ærlig (vi mast våre medisinske journaler om allergiene fra utlandet). Så det kan være allergenene som er snakk om. Men alle i familien (untatt fra 1) har ikke hatt noe sterke reaksjoner mot andre kjæredyr som vennene våres har. Alle dyr er selvfølgelig ikke det samme, men jeg antok at det var greit for det meste. Men nå når jeg leser artikkelen, så kan det hende at det blir faktisk reaksjoner hvis vi koser oss med dyrene. Jeg har allerede tenkt å ta en ny allergitest for å være sikker, og det ser ut som det er virkelig verdt å gjøre. Jeg gikk kanske litt løs med dette å eie hund (siden kunnskap om allergiene var også litt løs), men artikkelen ga god innblikk, takk!
  11. Vi er en familie på 5 (to foreldre og 3 barn, yngstemann er 12 år) og vurderer å ha en familiehund. Annet enn å være hjemme som selskap og som kamerat for vanlige turer, har vi også tenkt å ta den med på tur ute i skog/mark, fjell og fisketur noen ganger. Andre ganger kan vi også ta den med på små bilturer (f. eks når vi henter ting) hvis den har lyst. Hundesport er noe vi har ikke tenkt å delta hunden i, men vi kan heller lære den mye triks. 4 av oss i familien er allergisk mot hunder(pels) og vil helst holde oss til røytefrie raser, men samtidig vil vi unngå mye pelsstell. Siden røytefrie raser generelt krever mye pelsstell, kan det hende at vi heller tilpasser røytingen og bruke medisiner mot allergien. Vi har en mellomstor hage (av grus og er litt skrånende) der hunden kan grave seg og leke rundt hvis den vil. Den er ikke helt utestengt (parkeringsplassen og gateveien ligger åpent ved siden av), og vilt dyreliv kommer innom noen ganger (fugler, mus/rotte, og til og med en elg en gang), så jeg vet ikke om det er trygg å la være hunden ute alene uten tilsyn. Andre krav: - Små-mellomstor (tenker mellom størrelsen til en retriver/labrador og en welsh corgi) - Bjeffer ikke for mye (kan tåle litt bjeffing her og der) - Vennlig mot barn og fremmede - Kan tåle å være hjemme alene 6-7 timer i noen ukedager - Lett-moderat å trene Dansk-svensk gårdshund er noe som jeg har blitt tiltrukket av i det siste. Det ser ut som en godt valg (passe størrelse, lite pelsstell, vennlig nok for barn og andre mennesker), men jeg er litt skeptisk at vi er ikke helt egnet til mosjon/aktivitetsbehovet til rasen (rundt 1-2 timer ute er det meste vi kan gjøre daglig). Og jeg leste at rasen er veldig tilnærmet flokken sin, og jeg er redd for at den ikke klarer seg å være hjemme alene mens vi er på jobb/skole. Rasen er også ikke helt allergivennlig, men dette er noe som er mer individuell og noe jeg må se litt mer innom. Er denne hunderasen noe som kan passe oss? Eller er det andre raser som funker bedre?
×
×
  • Opprett ny...