Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpi22

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Flat Coated retriever

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Valpi22's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi skal kjøpe hund neste år og ny bil nå. Siden vi skal ha flat Coated er trunk space litt viktig. Ser på Hyundai kona nå. Noen som har en sånn og stor hund? Eventuelt andre el biler
  2. Jeg er litt der at jeg vil være kresen, men etter å ha kikket på hunder siden mars får jeg følelsen av at rasens minimum ligger på rødsløyfe, HD a-b, ingen bruks/lydighet/jakt prestasjoner og mild øye i en eller annen variant. Og at man kan finne foreldre med HD A og prestasjoner innen for div med mild øye. Eller hund med HD A og feilfri øyne. Er litt der at rasen har gode samarbeidsevner og at mangelen på prestasjoner kanskje skyldes mangel på interesse fra oppdretter ikke manglende evne hos foreldre dyr, men min mor har hatt 3 hunder den ene tok flere lydighetsmerker og var gøy å løpe agility med. Ikke BC så vi var for trege for konkurranse, men hadde det gøy. Ei var veldig uheldige med og døde ung. Og ei som var snill og grei, men ble knapt hverdags lydig. Men er litt redd for at kjøper jeg en hund der foreldrene har gode prestasjoner, men småfeil på øynene som. Går igjen hos hunden i større grad og virker negativt vil jeg føle skyld. Men jeg har jo 9 måneder igjen til hvalpen jeg kjøper i det hele tatt kan bli født.
  3. Det står forklart hva som er akseptert i avl og ikke. Jeg bare lurer på om alt innenfor minimumskrav til raseklubben er bra eller om kresenhet er tilrådelig når de etiske retningslinjene er oppfylt.
  4. Skal kjøpe valp neste vår og har drevet og kikket litt rundt på. Hvilke kull som er på markedet nå for å danne meg et bilde av hva som er normalt. Ser HD A hos begge foreldrene er vanlig og ikke sett noen kull med Dårligere en HD B på foreldre. For rasen jeg ønsker, men så kommer vi til øynene der er det litt mer rart å finne. Katarakt ikke arvelig er greit nok, men så lurer jeg litt på sånn feilstilte øyehår som jeg ser endel hunder har. Vil anslå at ca hvert fjerde kull jeg ser på har et av foreldre dyrene har. Hvor arvelig er dette og hvor mye påvirker det livskvalitet? Ser mange av de hundene som har prestert litt i lydighet/ bruks eller jakt gjerne har noe slikt. Så er spørsmålet er det bedre å kjøpe enn valp etter BiS BiM hunder uten meritter på trening, men feilfri øyne. Eller en valp etter foreldre som er pene nok til rød sløyfe. Der de har kvalifisert på litt annet? Men som kanskje har et feilstilte øyehår? De personlige egenskapene til flat er egentlig viktigere enn utseende for meg, men viktigst av alt er helsen.
  5. Vokst opp med flat for meg har det aldri vært noe alternativ, men ser mange raser har lengre levetid. Er det noen raser som har mye av den livsglede og treningsglede som flaten har. Men lengre levetid? Har barn og katt så ikke noe som Jagger og ikke noe som gjetter.
  6. Hvordan er helsetestene. På avlsdyr sammenlignet med i Norge. Så inne på retriever klubbens at svenskene jobbet aktivt med en slags nyre sykdom som ikke føres i Norge, men som en av hundene til moren min døde av når den var et år. Prøvde derfor å se på tilsvarende i Sverige, men fant ikke helseinformasjon om foreldrene til kullene. Så er det noen som vet om det testet mer mindre eller like mye i Sverige?
  7. Trudde de krevd forsvarlig helsehjelp også. Sånn hves en hund va tydelig syk.
  8. Hva med å kontakte Mattilsynet og få de til å sjekke dyrevelferd? Sånn rettsmessig står dere dårlig, men høres jo kanskje ut som om hun ikke bør få drive oppdrett
  9. Artig å se søsken og hvor likt og ulikt de utvikler seg. Det virket også som hunden jeg vokste opp med hadde glede av det.
  10. Så utrykket brukt i en annen tråd. For meg må det være en valp med en stamtavle fri for sykdommer og innavl. Jeg driver å kontakter oppdrettere som jeg ser har bra hunder i håp om å stå på ønskeliste neste vår, men egentlig drømmer jeg om en lokal valp. Fra noen som bare har en tispe som de kun får et kull på fordi de ønsker seg en egen valp fra henne. Der de driver litt med sin hund slik at man får en hund fra lærevillige foreldre der far og mor har prestert i lydighet eller bruks. Blir ikke å gå noe voldsomt konkuranser ser jeg for meg, men hadde stor glede av agility trening med famile hunden som tenåring der det enten var fotball eller ingenting rettet mot barn. Vi ble mange tenåringer i hundklubben. Grunnen til at jeg ønsker lokalt er muligheten for litt familietreff for hunden.
  11. Valpi22

    Valp i 2022

    Så da har jeg skrevet til 3 kenneler. 1 skal ikke ha valper i det aktuelle tidsrommet og har en venteliste som er veldig lang. 1 svarte bare at de har veldig lang venteliste. Så tolket det som at de muligens har valper da, men at jeg kommer for langt ned på listen. 1 har ikke svart enda bare gått noen timer, men når begge første valgene har venteliste på over 1 år kjenner jeg at jeg ventet for lenge. Samtidig som at jeg sannsynligvis sikter meg inn mot oppdrettere som har skapt tillit. Er det innafor og sette seg på venteliste hos flere oppdrettere? Sånn da tidspunkt er litt viktig for oss i og med at vil vil legge det til ferie slik at hunden for god tilknytning før den må være rolig med på jobb eller hjemme alene.
  12. Følger denne tråden. Siden jeg skal kjøpe flat. Når det gjelder jaktinstinkt på flat. Kan jeg bare si at flat er en vannaporterende fuglehund som elsker bading. De er avlet frem til å hente ting du har skutt. På tester for flater skal de sendes gjennom hønsegård uten å bry seg om annet en den som er lagt ut som skadet som ikke nødvendigvis er ekte. Viser den interese for og hage friske individer stryker den. Men ser en flat en vanndam må du ta høyde for at den bare tenker bade. Flaten jeg vokste opp sprang inn i fuglegård og la seg til å bade i vanndammen uten å se etter ender og høns som sprang avgårde.
  13. Så begynner det øyeblikket jeg har ventet på. Siden jeg flyttet fra mor og barndomshund nærmer seg. Min yngste begynner på skole høsten 2022 og endelig skal vi kjøpe hund. Rasen er skrevet i stein det blir en flat Coated retriever. Oppdretter er jeg usikker på. Gjør litt research i det små nå og kjenner det kribbler. Driver og ser bådde på retriever klubbens valpelister og oppdretter listen der. Ser på websiden til oppdretter i mitt fylke med tanke på kanskje å kunne delta på søsken treff. Hvor lenge før man ønsker å kjøpe hund er det lurt å begynne å kontakte oppdretter. Ser jo det er ikke lagt ut info om påtenkt kull lenger enn vår 21, men vet at mange valpelister er fulle lenge før kullet fødes. Så bør man vente til tispe og Hanne annonseres eller gå i dialog opptil et år i forkant? Hvilken informasjon om seg selv bør man gi i første kontakt for å framstå best mulig for oppdretter. Vet mange oppdrettere er veldig kravstore til kjøpere. Ønsker ikke å kjøpe fra en oppdretter som ikke er det. Flere som venter?
×
×
  • Opprett ny...