Jump to content
Hundesonen.no

Ivrig

Medlemmer
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by Ivrig

 1. 24 minutter siden, jma skrev:

   😊

  Er hun skeptisk til menn, så sørg for at menn hun møter ikke tar kontakt med henne direkte, men overser henne, setter seg på huk med siden til henne, uten å se på henne. På denne måten er de minst mulig skumle og hun ka hilse på sine egne premisser. Også kan de holde en godbit i hånda (eventuelt kaste en godbit til henne om hun ikke tørr ta godbiten). Kommer hun bort å tar kontakt kan de hilse, men sørg for at de fremdeles ikke er "dominante" i kroppsspråket og ikke for pågående. 😊 

  Dette gjør vi allerede:) Det beste er null kontakt og avstand. Og de må «miste» godbit, ikke kaste eller tilby. Så jobber vi derfra.

   

  Problemet med hundeparken er jo at hun eeeeeelsker det.... Hun er døv på innkalling, så det er der hun kan «rase fra seg». Og hun elsker å herje med andre valper. Ingen hunder vi kjenner vil leke med henne. Kun jokke eller overse henne...

  Men nå er jeg 100% på når vi er der, og hun er tydelig i språket. Så mulig vi bare får dra når hun virker usikker på en av de andre hundene. 
   

  Evt holde oss unna tisper som har kommet i puberteten. 
   

  Det er kun disse to hun har «reagert» på. Men det var to heeeelt forskjellige situasjoner. Jeg tror det var den andre tispa som «startet» den første gangen og «sa fra». Nå i går reagerte hun allerede da den andre kom og hilste. Som om hun «lukta» feil. Og det var min feil, fordi jeg kasta godbit på bakken når hun bjeffa på det barnet for å avlede. Så kom den andre bort til oss fordi hun også ville ha godbit. Da var jo Stella allerede «oppjaget». 
   

  Så burde sikkert bare gått når jeg så hun rygga når de hilset. For det har hun aldri gjort. Den andre var vennlig og ville leke, så jeg skjønte ikke hva det var hun ble «redd» for. 
   

  Jeg er så usikker på balansegangen mellom å ikke «redde henne/bekrefte» fra en trygg situasjon og det å eksponere henne for å trene.  Om vi hele tiden stikker når der kommer barn, eller lukker henne inne på et rom når ungene har besøk, så er jeg redd for at hun bare fortsetter å være redd?!

   

  Må legge til at barna som kommer hit får beskjed om å overse henne, og ikke ta direkte kontakt med henne. Men hun kan bjeffe leeeeenge, og noen blir jo redde og tør ikke komme inn. 
   

  Vi bruker «sitt» en del, da det er kommandoen som sitter best. Hun lyder ikke navnet sitt noe særlig. Jeg har lagt merke til at hun har blitt mye bedre på å «sladre» i det siste! Det er jo veldig positivt, og mye enklere å øve kontakt og belønne:)

  Noen dager er jo bedre enn andre også:) Det er jo ikke sånn at hun bjeffer på ALLE, men når hun først reagerer på noen, er det vanskelig å skru henne av.

   

  Har lånt «Slipp kontrollen løs» og «100% positiv problemløsning» på biblio.

   

  Men var litt nysgjerrig på om dette kunne være noe som er «vanlig» for noen tisper som er i puberteten.

 2. Stella blir 1 år 28 mai, og hadde sin første løpetid i slutten av januar. 
   

  Hun har blitt mer skeptisk til fremmede (barn som er yngre enn våre og menn (vi er to kvinner) er skumlest).

   

  Hun har også «havnet i bråk» med to andre unge tisper (mellom 1 og 2 år) i hundeparken. 

   

  Ang det siste; Stella er veldig «valpete» i møte med andre hunder. Kan det være at hun har mistet «valpepasset» og ting er litt forvirrende?! Hun eeeeelsker å leke med yngre valper, da herjer hun skikkelig. Hun hun ikke kom over ens med i går var en Cairn rett under 2 år. Hun virket «redd henne» fra hun snuste på henne. Det tok laaaaang tid hvor hun gjemte seg, og løp unna når hun andre ville leke. Etter hvert fikk hun andre leke med en ball. Så, etter en liten stund begynte de å leke. De løp rund, Cairnen med ballen i munnen. Plutselig slapp/mistet hun ballen, og Stella ble redd igjen. Men så tok hun ballen i munnen igjen, og de fortsatte å leke.

  SÅ kom det en bestemor og hennes barnebarn gående utenfor hundeparken, og Stella reagerte på dem. Hun bjeffet og var «redd» for barnet. Til slutt valgte jeg å gå.

   

  Samtidig som alt dette skjedde var det en eldre chihuahuatispe som bjeffet PÅ ALT, hele tiden. Hun var der da vi kom. Kan dette ha vært en forsterker?!

   

  Hvorfor reagerer Stella sånn på andre unge tisper? Er det kjemi? Dominans? Kommunikasjonsproblem?

  Den første gangen hun ikke kom overens med en, det var en brasiliansk terrier rundt 1 år. Da løp de rundt og lekte så PLUTSELIG sloss de og vi måtte nesten gå i mellom. Da fikk Stella skikkelig sjokk, og var kjemperedd. Men vi har vært i parken og lekt etter det, uten noe problem. 

  Etter løpetiden lukter hun tydeligvis veeeeeldig godt, da nesten alle hannhunder eeeeeelsker henne og er ganske slitsomme. Men hun er supertålmodig så lenge de leker. De får snuse, men hun «leker de bort» om de legger hode/pote på ryggen hennes, eller prøver å Jokke. Hun har kun sagt i fra «hardt» en gang, men han var sååååå innpåsliten at han fortjente det;)

  Noen tanker?

   

   

   

 3. Stella (Løwchen) er nå blitt 14 uker og veier ca 3,5 kg. Hun får ca halvparten av beregnet mengde med tørrfôr blandet ut i ca 45 g vom 2 ganger om dagen. Hun kan også få feks pølsebiter til trening, og spiser innimellom av kattematen om vi ikke er rask nok til å huske å ra den opp fra gulvet.

  Greia er at hun virker så sulten hele tiden. Problemet er at hun ikke er så interessert i tørrforet om vi ikke blander det ut med vom.
   

  Bør vi la henne innse at om hun faktisk er sulten må hun spise rent tørrfôr, eller øke mengden vom?

  Greia er at hun biter, bjeffer og blir frustrert når hun er sulten...

  Det virker også som hun er livredd av å gå glipp av noe mat når katten kommer inn, og det fører til en del stress.

  Hun blir «rabiat» når vi spiser middag, frokost osv.

  Tips? 
   

   

 4. 8 timer siden, 9nemor skrev:

  Litt på sida, men likevel: Når Linus tissa, sa me kvar einaste gong ‘tissaaa!’ med ‘oppfordrande’ stemme. Så no er det blitt ein veldig velfungerande ‘kommando’ - før me skal inn, f.eks., seier me ‘tissaaaa’ - så snusar han og tissar med ein gong :) Veldig praktisk! 

  Hos han har elles halen alltid vore eit påliteleg teikn - når den struttar ut, er sjansen veeeeeldig stor for at han treng ein tur ut ?

  «Gå på do» funker på natta her også:)

 5. Stella er blitt 11 uker:) Greia er at hun ikke for noe særlig tegn på at hun skal tisse. Hun piper ikke eller noe. Vi tar henne jo ofte ut, og tisser hun inne, går hun stort sett på paden. Men hun gir ikke tegn på at hun må. Når hun skal bæsje blir hun helt rabiat. Og så snuser hun rundt i «sirkler», men da er det nesten for sent å bære henne ut.

  Når begynner de å skjønne selv at de må på do? 

 6. 1 time siden, Torvald tåke skrev:

  Kan hende jeg var veldig uansvarlig, men jeg festa ikke min valp på noen måte da jeg henta den - jeg hadde han bare på fanget i halsbåndet jeg fikk med fra oppdretter, oppå teppet jeg også fikk med. Jeg har inntrykk av at det er ganske vanlig. Når vi hadde kommet hjem, begynte jeg med en gang å venne han til bilburet, og brukte det fra dag én. Som regel har også oppdretter vært på noen kjøreturer med valpene i bur, så for Torvald var ikke det noe helt nytt. Men spør oppdretter, både om det og om det med selen hvis du ønsker å ha han festa på veien hjem.  

  Jeg hadde også Stella bare løs på fanget. Hadde med en veske jeg hadde tenkt å ha henne i, men det ville hun ikke. Hadde også med plastbur som ikke ble brukt.Vi begynte i baksetet, men så kastet hun opp, så vi satte oss foran så hun hadde bedre sikt. Men hun la seg bare ned i fanget mitt og lå i ro hele tiden. 
   

  Hadde hun stresset veldig og beveget seg mye så hun utgjorde en fare for sjåføren så hadde vi nok måtte vurdert buret. Men det trengte vi ikke:)

 7. Stella haaaaater å ha på sele... Hun klarer å få tak i selen under haka for å tygge på den. Problemet er at hun ofte setter seg fast, og jeg er redd hun skal skade kjeven. Noen tips?

  Vi hadde Curly først. Så dro vi på dyrebutikken og fortalte om problemet og fikk anbefalt Rogz utility step in. Da sa vi at curlyselen var litt stor og «ruvende» også.

   

   

   

  6885E583-8220-4803-B2B9-EA5AFF2B3B72.jpeg

  DF31D60B-ADED-48E3-B178-24C7E89B1DD7.png

 8. 6 timer siden, Rocket skrev:

  V&H til valp skal vel regnes annerledes enn til voksen. Mener å huske 3 - 4 % av nåværende vekt eller ca 1 - 2% av voksenvekt. Det begynner dog å bli lenge siden jeg leste meg opp på dette, så ville sjekket det ut nærmere hva som anbefales pr idag. :) 

  Når jeg har fôret 50/50 med tørt/v&h så har jeg bare regnet ut hva hunden skulle hatt om jeg fôret 100% på hver av delene og så bare halvert mengden jeg kom fram til der. 

  Med denne utregningen så er 5% av dagens vekt 140g

  EDIT: Ser dette står på V&H sine sider nå:
  "Ved fullfôring med PUPPY, gi ca. 4-5% av valpens nåværende kroppsvekt frem til den veier ca. 40% av forventet normal voksenvekt. Dersom valpen veier 4 kilo vil 5% tilsvare ca. 200 gram.
  Mellom ca. 40-80% av forventet voksenvekt gi ca. 3,5% av nåværende kroppsvekt daglig. Frem til hunden er utvokst trapper du ned til ca. 2% av kroppsvekten per dag.

  Kombinerer du PUPPY med annet valpefôr må du ta det med i betraktningen i den totale mengden som gis."

  Med denne utregningen så er 5% av dagens vekt 140g. Om jeg ikke tar helt feil. :) 
  EDIT 2: Det vil si at skal du gi 50/50 % tørt og rått så skal du gi 70g v&h. Og ish 50g tørrfôr.

  Tusen takk! Så de ikke anbefalte fullfôring til valp, så vi kjører 50/50:)

  • Like 1
 9. 47 minutter siden, Stjerneskinn skrev:

  Skal du gi halvparten VOM, blir jo regnestykket meget enkelt, 2% av vekten nå, og halvparten av veiledende dagsrasjoner tørt om dagen. Du kan skrive regnestykker direkte inn i Googles søkefelt.

  Ingen ting som heter «skal ha», men veiledende mengde er et sted å starte, og justere opp/ned etter hold. 

  Hmmm... nå er ikke matte min sterkeste side... Så 2% av kroppsvekt i vom og så halvparten av anbefalt mengde tørrfôr daglig da? 
   

  2% av 2,7 kg er 54g. Det blir ca 3 slike kjøttboller da. Og så rundt 50g tørrfôr. Høres det riktig ut?

 10. 2 timer siden, MollyC skrev:

  Jeg tenker at i løpet av en uke eller to vil hun være vant til lydene i hjemmet deres, kanskje før. Vet ikke hvordan dere bor,  men oppdretter bor vel landet og der er det helt andre lyder enn i en by eller tettsted.

  Det er ikke alle løver som sover noe særlig i løpet av dagen, kan være bare noen minutter av gangen og det er jo bra hun sover godt på natta.

  Lykke til videre med lykkepillen.

  Takk! Jeg blir bare svett når jeg leser at valper skal sove 18-20 timer...

 11. Stella er 10 uker og helt fantastisk❤️ Vi har en del trapper og for å komme oss ut og inn må hun bæres. Hun synes det er helt greit å bli båret, men hun rygger/stikker når vi skal ta tak i henne.

  Vi passer på å ikke bøye oss/komme mot henne. Prøver å sitte på huk med siden av kroppen mot henne og lokke henne til oss ved å klappe på bakken osv.

  Samme når hun vil opp i sofaen; Hun vil opp, ber om å få komme opp, men rygger når vi prøver å ta etter henne.

  Jeg ser liksom på henne at hun egentlig vil, men så stopper det og hun rygger. Noen ganger tillater hun det, men det er mer når hun er uoppmerksom.
   

  Hun får også godbiter når vi løfter henne.

   

  Noen tips og råd?!

 12. Stella er 10 uker i dag og har vært hos oss i to dager. Alt er egentlig ganske supert, men vi/hun sliter med å finne søvnen. Vi har en liten leilighet, og tre unger fra 8-14 år. 

  Ungene er jo store, og lydene er mest TV, prat, hverdagsliv, biler, busser osv.

  Hun prøver virkelig å sove. Legger seg med hodet under hundesengen/dyna osv. Men hun kommer ikke i dyp søvn. Derfor blir hun litt «overstimulert» om kvelden.

  Om natten ligger hun med meg i senga, sover som en sten og når JEG vekker henne for å tisse om natta, skyndter hun seg og tisser med én fang, og sovner som en stein til rundt 6-7.

  Hvor lang tid tar det å venne seg til nye lyder/hjem?

  Hun prøver virkelig!

   

  07B1C1B8-F79A-42BE-B5FC-863E0A82CA06.jpeg

  03411282-ACD6-4291-B65D-FE88AD4F8335.jpeg

  D6F7D175-CDE0-48E4-9EC7-3D8527F3A95A.jpeg

 13. Jeg er også mest spent på 8-åringen. Han er heldigvis vant til litt «ville valper» fra Svigers, men det gjør jo vondt.

  Jeg tenker JEG kommer til å trene en del slik som i videoen over. Så heller la minstemann leke dralek/apport (mer avstand til hendene) og trene enkle kommandoer osv. Leste et sted at det var smartere at de voksne leker med valpen, og barna trener. 

 14. Når gir dere valpene mat/drikke siste gang før natta? Vi er ekstremt B-mennesker, så vår natt begynner sent;) Jeg kommer til å stå opp tidlig, og heller ta meg en middagshvil mens de andre passer på.

  Men sånn i forhold til «nattedoturer», når bør de spise/drikke?

×
×
 • Create New...