Gå til innhold
Hundesonen.no

Suxa

Medlemmer
  • Innholdsteller

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Suxa

  1. 11 timer siden, Wilhelmina skrev:

    Så var det på tide med litt blodig diaré igjen...

    https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/tilfeller_av_blodig_diare_hos_hunder.40310

    https://www.vetinst.no/nyheter/akutt-diare-sykdom-hos-hund

    "Det er ikke grunnlag for å si at det pågår et nytt sykdomsutbrudd hos hund tilsvarende fjorårets utbrudd." Nei, vi får da inderlig håpe det :fear:

    Tar dere noen ekstra forhåndsregler enda?

  2. Har hund og småbarn, hundene kom først så slik sett er det jo enklere med barn som har vokst opp med hund. Var imidlertid redd for at en valp skulle bli for voldsom, men det har gått helt fint. 
    Mitt råd ville være å se an barna dine fremfor å være låst på alder. Når er de stor nok til å ta instrukser om hvordan hunder skal behandles og når er de store nok til ikke å bli skremt av valpebiting? 
     

    Labrador er ikke en rase jeg kjenner spesielt godt, så skal ikke uttale meg om rasevalget. Men @Ravensburger har et poeng, det er krevende med hund og småbarn/barn samtidig. Derfor var det viktig for oss å velge en relativt enkel rase i praktisk størrelse, slik at hunden kan være med på alt familien foretar seg.

  3. 45 minutter siden, Pixie skrev:

    Niro EL OK nej nej ej test nej nej nej nej Golv i högsta nivå. Bil utrustat med förhöjd lastrumsgolv vilket, finns som reservdel, ger golv i plan nivå

    Artfex Hundbur SMALL Art nr 10001
    Bredd: 423
    Höjd: 500

    Djup: 670
    Vikt 12,1kg (13,1kg)

    Buren dörr öppnas uppåt och är på den sida av buren som är 423 bred

    Sakset fra artfex.se, der de har oppdatert liste over hvilke bilmodeller deres bur passer i. I Kia Niro el er det kun det minste buret som passer, og da kun om man planerer gulvet.

    Takk for hjelpen, strykes av listen ?

  4. Vet ikke helt under hvilke kategori spørsmålet passer, så legger det her.

    Er det noen av dere som har en Kia e-niro og kan fortelle meg hvilke størrelse på hundebur det evt er plass til? Forhandler har ikke demobil inne og jeg skulle gjerne ha visst det snart. Stoler ikke på selger som ikke mener det er noe utfordring... skal jo ikke ha bur til en veskehund

  5. 25 minutter siden, Stubbelure85 skrev:

    På hvilken måte er spansk vannhund en krevende hund? ?

    Det er en brukshund rase som både har gjeting, jakt og vokt i seg. Derfor krever disse hundene å få brukt seg tilstrekkelig både fysisk og mentalt. Pelsstell kommer i tillegg.
    Den ene jeg kjenner er trivelig, trolig mye fordi den har en eier som bruker virkelig mye tid på den.
    Det er en liten rase i Norge og ryktene vil ha det til at det er en del mentalt rusk, om dette stemmer swkal ikke jeg si sikkert. 
    Vi er ikke uerfarne hundeeiere, men vi innser at det vil være for krevende med en slik rase per dagsdato. Jeg bruker ca 2 timer på tur på hundene hverdag, i tillegg løper de løse på eiendommen vår. Jeg er mest glad i å gå på tur fremfor å trene hund, dermed er ikke en bruksrase det beste valget.

    Ser at dere skriver at hunden ikke skal kreve så mye aktivitet, så hadde nok tenkt meg nøye om før valget hadde falt på en vannhund. Alt ettersom hva dere legger i «ikke så mye aktivitet». 

  6. Kikket raskt innom spansk vannhund når vi skulle velge rase sist siden vi kjenner en veldig trivelig en. Men gikk raskt bort fra den rasen da dette er en krevende hund.

    Vi endte opp med whippet da vi ønsket oss en ukomplisert familiehund og treningskompis. Basert på det vi har lest oss til og fått høre av oppdrettere så vil en whippet kunne være et alternativ for dere også. Men vi har bare 3 ukers erfaring med rasen ?, så kan ikke dele så mange erfaringer ?

  7. 5 timer siden, Janne Engebretsen skrev:

    Er et noen som har erfaring med kortisonpåført Cushing her? Finner lite om hvordan dette kan behandles, bare at kortison (prednisolone) må avsluttes og alternative behandlinger må tas i bruk. For min hund, uten kortison i syv uker for å testes for Cushing, er nå blitt satt på kortison igjen fordi plagene uten ble for store. Hun har fått påvist Cushing som følge av bruk av kortison. Rådvill om hva jeg bør gjøre... Noen som vet om hvor i landet de har størst kompetanse på dette? Tusen takk for svar. Hilsen Janne og Frøya

    Dette må du gjøre i samråd med dyrlege, kortison må trappes ned over tid for å unngå alvorlige komplikasjoner. 

  8. 19 minutter siden, Tyttebæra skrev:

    Nei, har aldri hørt før at næringssammensetningen i VOM puppy ikke er like bra som andre valpefôr. Finnes ganske mange valper som får VOM fra de er 3-4 uker hos oppdretter og sikkert enda flere som fullfôres med VOM fra de er 8-9 uker ved overtakelse, har aldri hørt at det skal være noe problem. Har en selv som er omtrent fullfôret med VOM puppy, merker ingen forskjell fra de som er fôret 50/50.

    Det sagt finnes det mange grunner til å ikke gi VOM og andre råfôr i det hele tatt, som bekymringer rundt hygiene, oppbevaring, holdbarhet og risiko for patogene organismer (dette er grunnen til at mange veterinærer ikke er begeistret for råfôr). Vet også om oppdrettere som har klaget på at de mener det er for store beinbiter i valpefôret, men personlig har jeg aldri erfart eller hørt av de rundt meg at dette er et problem. Er heller ikke noen som har klart å bevise at rått er noe verre eller bedre enn tørrfôr, så det er i stor grad "tro" og trend som gjør at det er så populært som det er. Men skal man først fôre med VOM, kan man selvsagt fôre den prosentandelen man vil.

    Takk for utfyllende svar. 
    Det hygieniske ved rått slakteavfall  og håndtering av dette bekymrer meg mest. Men det er fristende å gå for noe som valpen sluker unna, og dermed forhåpentligvis slippe unna problemene med å holde vekten som ligger til rasen. 

  9. Er det noen grunn til at VOM puppy ikke kan brukes som fullfor til valp? På hjemmesiden deres står det «VOM PUPPY kan gis alene som fullfor eller i kombinasjon med annet valpefor fra 3-4 ukers alder...»

    Valpen vi har fått i hus har fått 50/50 VOM og tørrfôr. Naturlig nok er den ikke særlig interessert i tørrforet, lurer derfor på om det finnes gode grunner til å ikke gå over til fullforing med VOM for å sikre at den spiser nok. 
     

    Beklager at jeg kupper tråden litt ?

  10. Si det. Har heldigvis ikke hatt så store utfordringer med at det ikke er noen tegn. Sist ankomne her piper som regel, men det kan også hende at hun bare blir litt ekstra utforskende. Som i at hun snuser langs veggene, inne i hjørner og slikt. Men en gang hun begynner med dette bærer jeg henne ut og da tisser hun alltid. 
    Ellers er jeg ute minst en gang i timen når hun er våken og roser veldig hver gang hun tisser ute. 
    Sikker på at ikke også din har noen slike små tegn? 

  11. I følge oppdretterne jeg kjenner går det i bølger om det er tisper eller hannhunder som er mest populære. Men er ikke helt overbevist da det alltid har vært tisper som er mest populære når vi har kjøpt.

    Våre to siste har vært hannhunder. Synes i grunn de har vært uproblematiske med unntak av at de sammen kunne fyre seg opp på andre hannhunder, og at de markerer på alt utenfor terrassen. Når den ene forsøkte å markere på teltet når vi var på tur så la mannen ned veto mot hannhund neste gang. Ser imidlertid at markeringen er betydelig redusert nå som vi bare har en hund.

    Så jeg angrer nesten litt på at den neste er ei tispe. Håper det ikke blir mye humørsvingninger og innbilte. For hannhunder er tross alt veldig stabile i humøret, kunne ikke merke noe på de selvom det var løpske tisper i området.

  12. Hvor gamle kommer deres valper til å være når de begynner på valpekurs? Her ser det ut til at alle starter likt, og det litt i tidligste laget. Men valpekurs er vel også i stor grad sosialisering, så får vi heller fokusere mer på lydighet litt senere.

  13. 1 time siden, Debbie skrev:

    Bøkene til Siv Svendsen og Maria Brandel er svært gode, Best hver dag og den aller nyeste  som kom i år

    Har det kommet ut flere? Forsøkt å Google etter det uten hell? Vet du hvor den kan kjøpes?

    • Like 1
  14. 1 time siden, dompapp skrev:

    Dvergschnauzer har ikke slått meg men det er jammen ikke et dumt forslag! Det gjør forsåvidt ingenting om hunden ikke vil leke med alle fremmede hunder den møter, de viktige er de den vokser opp sammen med. Gikk på AG med en slik før, den var en liten rakett på fire bein på banen hvertfall. Bjeffa fælt, men virket ikke som om eier brydde seg, så mulig den har fått stå å bjeffe mye.. 

    Skal lese meg opp på DS, takk for tips ? 

    Edit: praktisk spm. Kan man ha den der barten kort? Ser for meg alt mulig av mat og gris setter seg fast i den når den er lang ?

    Det setter seg overraskende lite i barten, mer i resten av pelsen. Men den må børstes noe for å unngå floker. Litt forskjell på pelskvalitet også på barten, så den ene vår har relativt kort bart mens den andre har hatt lang, fin og flokefri bart.

    Barten blir derimot våt og ganske ekkel hvis du forer med våt/råfor. 

    Ikke noe problem med kort bart, utover at de ser litt valpeaktige ut og mister litt looken.

  15. Vurdert dvergschnauzer?
    Mye hund i liten kropp. Artige, lærevillige hunder som knytter seg til familien sin. 

     Det kan være en del lyd i de, men har ikke opplevd det som noe problem i alle fall ikke så lenge det er en hund. En dverg høres ut som en hund, men to høres ut som 10...
    Der samme gjelder også i forhold til andre hunder. Hunder de kjenner er ikke noe problem, men ukjente kunne være kjefte på når de var to sammen eller en liten flokk. Når det kun er en hund opplever jeg det ikke som noen utfordring. 

    De fungerer fint som turkamerat både på fjellet, i skogen og ellers. Men de har litt korte bein på lengre løpeturer og skiturer. Varmen er de ikke så glad i, dvs temperaturer over 15 grader, så dette kan begrense oss litt på sommeren. 

    Opplever de som både lettlærte og lettmotiverte, men de kan ha sin egen mening. Prøvde agility og lydighet for moroskyld med den ene, den trivdes godt med agility på det nivået. 

    Jaktinstinkt har de, men de er også knyttet til flokken sin. Det har derfor ikke vært noe problem å ha de løse ved huset på hytta osv utenom båndtvang.

    Pelsen er det mest negative synes jeg. Pelsstellet lærer en seg fort og det er deilig at de ikke røyter, men pelsen er en støv og grusmagnet så det synes at en har hund innendørs. 
     

    Valpen vi venter på nå er ikke en dvergschnauzer, fordi vi ønsker oss en litt større hund med mer praktisk pels. Men vi har på ingen måte hatt vår siste dvergschnauzer. De er rett og slett så sjarmerende og morsomme at alt med pels og korte bein kommer til å være glemt ved nest korsvei.

  16. Tusen takk for tips og tilbakemelding. Har bestilt en, kan returnere den hvis den ikke står til forventningen. Planen er å donere en vognpose til hunden etterhvert, men vil tro den blir for stor i starten. 
    Har jervenduk og bruker det på hundene vi har i dag, er bare litt bekymret for at det blir for mye «luft» som whippeten må varme opp?

    Veldig spent på hvordan det blir med en så korthåret hund. 

  17. Har brukt dråper på våre, men har likevel plukket 4-5 stk på de så langt i sommer. Snakket med en bekjent som bor i områder med virkelig mye flått, hun mener at tabletter fungerer bedre enn dråper. Kommer til å forsøke tabletter neste sommer. 

  18. 1 time siden, simira skrev:

    Det er en del stygge historier, og jeg forstår de som aldri vil sende hund på fly igjen. Men i forhold til hvor mange hunder som flyr så er det faktisk svært sjelden det går galt, og sannsynligvis like mange hunder som har negative opplevelser i bil.

    Jeg ville under ingen omstendigheter satt en lettstresset og utrygg hund på fly hverken i kabin eller lasterom. Men en trygg hund, ingen problemer.

    Her er en tråd om å fly med hund:

     

    Jeg bygger ikke min kjennskap om hunder som frakt på vandrehistorier hvis det er meg det siktes til. Når en sender hunder som frakt er en prisgitt at stuerne som håndterer de har en viss forståelse for dyr. Ikke alle har den interessen eller kunnskapen, dermed kan det oppstå kjedelige, skremmende og i verste fall farlige situasjoner. Og støyen på en flyplass dersom hunden hensettes ugreit kan på ingen måte sammenlignes med noe en hund kan oppleve i en bil. 
    Som regel går det fint, om det er betryggende nok får være opp til den enkelte.
     

×
×
  • Opprett ny...