Gå til innhold
Hundesonen.no

Kehlar

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

Innlegg skrevet av Kehlar

  1. 3 timer siden, Nederlanskfjellgeit skrev:

    Så fant jeg denne siden: https://stoprutlandmanor.wordpress.com/

    Beverly forandret på navnet flere ganger, det var cobbadog før cobberdog. Hun skal også ha vært i søkelyset til rspca og politiet. Nå har de også begynt med cobbeagle... Jeg håper at dette ikke stemmer, for hvis det gjør det så setter det ikke DH i noe bedre lys. At de ukritisk støtter og bestemmer seg for å begynne med avl på en "rase" som ble skapt av en valpefabrikk. 

     

     

    Jeg var egentlig ferdig med dette forumet. Den nettsiden du linker til, er fra 2010 og er laget av en gruppe anonyme «dyrevernsaktivister» som kan være hvem som helst. Men det jo er tydelig at de hater Beverley Rutlands Manners og har villet ødelegge ryktet hennes.

    https://www.stoprutlandmanor-farmsofshame.com/

  2. 1 minutt siden, maysofie skrev:

    Det er feil. Innlegget du dro opp denne tråden med, mitt innlegg, er datostemplet 1/7/2016.

     

    Om du mener det er normalt og forsvarlig å spy ut titalls valpekull i året av ymse form i en årrekke, ber jeg deg vennligst rulle inn hva angår avl og oppdrett...

     

    Det er du som tar feil. Jeg har ikke dratt opp denne tråden og jeg har ikke sitert deg. Det var det en annen bruker som gjorde.

    Jeg har hørt rykter om at enkelte personer her inne kan være ufine, og svaret ditt bekrefter jo nettopp dette.

  3. 2 timer siden, tillien skrev:

    Drøbak HH er en valpefabrikk. Jeg teller 3 kull bare siste 3 uker. Og et par til om du legger på en måned. Du finner få her inne som noen sinne vil mene at slik åpenbar avl for profitt er etisk riktig. Det betyr ikke at det nødvendigvis blir drittbikkjer.

    Ja, Drøbak bruker MDBA for det det er verdt. Høres fancy ut.

    MBDA er en mikroorganisasjon i Australia, hvor Australian National Kennel Club (ANKC) er den store organisasjonen tilsvarende NKK her. I tillegg finnes det en rekke andre organisasjoner som også registrerer hunder. Så av alle organisasjonene i Australia er det en liten en som har funnet det for godt å «godkjenne» cobberdog som «en rase under utvikling». For resten av verden er den en blandingshund. Det betyr heller ikke at det er snakk om drittbikkjer, men i en verden med flere hundre raser - hvorav mange innehar samme egenskaper som cobberdog påstås å ha, så vil det nok for de fleste her inne være vanskelig å se hvorfor vi trenger en til.

    DHH har her funnet en nisje for å tjene mer penger. Vel vitende om at det alltid er noen som vil ønske noe «nytt» og lettere «eksotisk», noe få andre har, så tar de nærmest «agentur» på denne «rasen» og har laget seg en hel industri av den. Ny, spennende rase fra Australia, godkjent av MBDA, kun hos oss! Løp og kjøp!. Du kommer ikke til å finne mye kjærlighet for det heller her inne. Igjen, uten at det betyr at det er snakk om drittbikkjer.

    Det blir bare veldig spesielt å komme her som ny bruker og relativt aggressivt gå til verks mot brukere som sist diskuterte dette i 2016. Og forvente at de svarer/forsvarer seg. I stedet for å feks post en hyggelig, oppklarende post som adresserte de misforståelsene du mente figurerte for 4 år siden. Blir ikke så mye kjærlighet av slikt heller.

    For å ta det siste først. De brukerene jeg svarte, la ut innlegget sitt i går. Jeg har ikke sitert gamle innlegg.

    Ved å telle antall valpekull, konkluderer du med at Drøbak HH er en valpefabrikk. Det er ikke bare antall kull som avgjør kvaliteten på oppdrettere og om de er seriøs eller ikke.

    Du bruker ordet «drittbikkjer» 3 ganger i svaret ditt. Det er ikke særlig seriøst.

  4. 5 timer siden, simira skrev:

     

    Opprinnelig var den avlet for dette, men blandingen ble misforstått og overpopulær, og for eksempel Drøbak hundehotell blander hytt og pine med puddel og selger det til overpris. Det er godt mulig de har importert en "ekte" cobberdog eller to fra Australia, det har jeg ikke oversikt over, men det er langt fra alt som selges som cobberdog som faktisk er det. Mye er førstegenerasjons kryssing av Hansens puddel og naboens labrador, som har hørt at de kan tjene penger på dette. Det er et problem jeg ikke har sett i utviklingen av noen andre hunderaser som jeg kan komme på, de aller fleste hunderaser har utspring i systematisk arbeide for å fremavle enkelte egenskaper (det har forsåvidt cobberdogen også, det bare gikk fryktelig galt).

    Det er ganske drøye påstander du kommer med, har du noen dokumentasjon på at det du skriver er riktig eller er det bare synsing? 

    Drøbak HH og oppdrettere som samarbeider med dem, driver i dag et seriøst oppdrett av Australian Cobberdog. Den er forøvrig ikke er en blandingshund , men har sin egen DNA. Den er godkjent av MDBA (Master Dog Breeders Association) i 2012 som en rase under utvikling.


    Hundene som brukes i avl blir helsesjekket for HD/AD øyelyst og gentestes for alle sykdommer det er mulig å teste for. Det avles først og fremst på helse og gemytt og valpene selges med helsegaranti og blir registrert i MDBA.

    Australian Cobberdog har et veldig bra gemytt, den er sosial, intelligent og lærevillig. Det er derfor den egner seg så bra til service/terapi-hund i tillegg til vanlig familiehund.

    Siden rasen ikke er godkjent av FCI eller de forskjellige kennelklubbene,  er det mange som insisterer på å kalle den en blandingshund.

     

  5. 3 timer siden, Tonje skrev:

    Nå er dette en 4 år gammel tråd, men uansett; Det finnes allerede mange raser som brukes som terapi- og servicehunder, ikke noe enestående med egenskapene til blandingen "cobberdog" der altså.

    Hvilke unike egenskaper er det du mener dukker opp hos denne blandingen som ingen av rasene den er blandet av har?

    Ja, det er en gammel tråd. Men den er jo full av feilinformasjon og nedlatende holdninger fra personer som ikke vet forskjell på en vanlig Labradoodle og en Australian Cobberdog.

×
×
  • Opprett ny...