Gå til innhold
Hundesonen.no

Jahaja

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Jahaja's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jahaja

    Help!

    Kanskje feil sted, men ble litt usikker på hvilken kategori dette havnet under. jeg har en unghund, rundt 10 mnd og en voksen hund. Vi sliter for tiden med unghunden, som aldri kan GÅ fra A-B innendørs (utendørs i bånd klarer jeg å roe han mer, jeg stopper bare når båndet blir stramt til han tilslutt er nødt til å roe ned og senke tempo). Det som ofte skjer er at om jeg fr.eks sier at vi skal på tur, tar han "rennfart" ut av senga og inn i gangen (ja, greit, det er gøy med tur). Problemet er at det ikke er nøye hva han skal! Han gjør dette når vi kommer fra tur også og jeg ber han gå å legge seg også! Rennfart fra gangen og oppi senga (gjerne med en runde i sofaen også, som de har forbud mot å være i for tiden pga generelt høyt stress. Vi er i kontakt med hundetrener om dette og har en plan.) Når han skal få mat må han vente i senga si mens jeg ordner til - fordi han oftest kommer "skrensende" etter meg, også skrensende inn i vannskåla når jeg skal sette den ned... Det som skjer da er at han istedefor å gå til matskåla som da blir stående 1 meter utenfor senga type, så "hopper" han dit. Hvordan få hunden til å senke tempo inne? Forstår at å få ned det generelle stresset inne hjelper, men føler at å tillate han å "løpe rundt" innendørs øker stresset om dere skjønner. Har prøvd å leie han fra a-b hele tiden, og det funker mens man gjør det, men med en gang han ikke blir leid (eller fulgt/gå bak meg) så er det på'n igjen.. Har også prøvd å geleide han tilbake, si "nei" (ikke strengt med som i "ikke dette jeg mente, prøv igjen") og så gi ny kommando om kom/værsågod osv. Da blir han sykt usikker på hva jeg egentlig vil, fordi han ikke forstår at jeg mener løpingen, men at han i det hele tatt kom? Har derfor skrinlagt det. andre tips?
  2. Jahaja

    Puddel

    Takk! Da skjønner jeg bedre ?
  3. Jahaja

    Puddel

    Åh beklager, brun har ikke sort nese ?
  4. Jahaja

    Puddel

    Bare så for å utdype så jeg vet jeg har fostått. brun har sort nese - alltid. fawn/aprikos/røde kan variere i øyne, nese og munn på farge? Alt fra svart til "rosa" og kan variere i farge fra rødrød til cream? hvit er vell med svart nese? samme med grå/sølv og selvsagt svart? Så i teorien er alltså cream en veldig lys fawn? Eller er det bare ikke tillatt med så lys fawn? beklager om jeg virker dum nå, men jeg blir så forvirra. jeg bare la merke til hos en oppdretter fra USA at hun kalte en farge cream, også begynte jeg å undersøke men fant ingen cream her. Derfor jeg spørr.
  5. Jahaja

    Puddel

    Hei! Jeg lurer egentlig bare på en liten ting ang farger på puddel. For meg ser det ut som at fargen "creme/cream" er godkjent hos andre, men ikke i NKK? Hva er feil med den fargen?
×
×
  • Opprett ny...