Jump to content
Hundesonen.no

Phoebs

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Phoebs

 1. Ja det høres ikke dumt ut. Jeg skal prøve å være ekstra på vakt fremover og ha godbiter lett tilgjengelig i leiligheten. Forhåpentligvis vil hun kanskje roe seg etterhvert :) Og øver mer på å "legge seg på plass". Hun er god på veldig mange andre ting, men akkurat den biten syntes hun er veeeldig kjedelig, hehe. Hun vil helst ligge under bena mine til en hver tid. Så her må det jobbes! Tusen takk for svar!

 2. 44 minutter siden, simira skrev:

  Spøkelsesalder, kalles det. Har hun hatt løpetid enda? Kan også fort komme i forbindelse med det.

  Jeg har ikke mye erfaring med det problemet selv, men har blant annet sett foreslått å kaste noen godbiter på gulvet hver gang hunden bjeffer. Jeg antar hun er ganske matmotivert, som retriever. Da får hun noe annet å tenke på, mat/tygging er beroligende, og forhåpentligvis vil hun ta kontakt med deg når hun blir usikker på lyder heller enn å bjeffe. I verste fall lærer du henne å bjeffe for å få godbiter. :P

  Har hørt flere har sagt dette med spøkelsesalder, så jeg håper virkelig det bare er det. Er bare redd for at hun skal få en dårlig vane som ikke går over ? Hun har ikke hatt løpetid, men mulig det begynner å nærme seg. Mange hannhunder som er veldig interessert for tiden i alle fall. 
   

  Takk for tips! Det skal jeg teste ☺️ Har bare tenkt at dette med å gi godbit kanskje beløpet bjeffinga, og det vil jeg jo ikke. Men ser jo at det kanskje heller kan fungere som en slags avledning. Jeg skal prøve meg på det ☺️ Takk! 

 3. Hei!

  Jeg trenger sårt noen tips. Min snille, fine Flat Coated retriever tispe på 8 måneder har de siste måneden begynt å bjeffe på alt mulig rart av lyder. Vi bor i leilighet, og det er naturligvis litt støy fra naboer. Hun har bodd på samme sted fra hun var 8 uker, men det er de siste månedene hun har begynt å reagere. Hun bjeffer på alt av lyder - hvis noen går i trappa utenfor, naboer som bråker og lignende. Hun bjeffer også hvis vi går i oppgangen og noen plutselig kommer ut av en dør. Har til tider skremt vettet av flere av naboene mine. Det begynner å bli litt frustrerende, for jeg vil ikke at de andre skal bli plaget av oss. Hun er jo verdens snilleste hund ellers, og hun elsker mennesker. Virker som at hun skvetter, og reagerer med å bjeffe. Det skjer veldig sjeldent ute, men har hendt et par ganger når det er mørkt på kvelden og noen kommer litt "plutselig" på henne. Ut av en dør, en bil osv. Hun bjeffer derimot ALDRI på andre hunder som bjeffer mot henne eller når vi leker.

  Jeg er usikker på hvordan jeg skal gå frem for å prøve stoppe bjeffinga. Noen som har noen tips? Da hadde jeg blitt veldig glad!

 4. På 9/3/2020 at 5:04 PM, simira skrev:

  Ikke noe problem å bytte så lenge du er konsekvent, og særlig ikke så tidlig.

  Når det er sagt er det ikke uvanlig å bruke "fot" for at hunden skal GÅ ved siden av deg, og "på plass" for at hunden skal sitte på plass ved din venstre side. Så vanligvis to ulike øvelser, selv om de henger sammen.

  De fleste hunder skiller likevel greit mellom "på plass"  i trening/aktivitet og "legg deg på plassen din" inne i huset.

  Ser du bor i Oslo, tilfeldigvis nær Årvoll? Møtte en liten flat på tur i går, selv om jeg mener å huske den så yngre ut enn 4 mnd. Jeg gikk med gårdshund og ridgeback.


  Tusen takk! Det var akkurat sånn jeg tenkte p bruke fot og på plass også, men fikk høre at man gjerne bare kunne bruke fot til begge deler. Men jeg har holdt meg til på plass enn så lenge. Som du sier så skjønner hun sikkert forskjell på «på plass» og «legg deg på plassen din» ? 

  Bor i Oslo ja men ikke i nærheten av Årvoll, så da var det nok ikke oss du så. Det hadde vært hyggelig i så fall ? 

 5. Hei!

  Jeg lurte på om noen her har noen erfaringer med det å bytte navn på en kommando? Jeg har en fire måneder gammel Flat Coated Retriever valp, og til nå har vi blant annet trent på å komme inn ved foten (på plass/fot), og jeg har kalt det "på plass". Foreløpig lokker jeg henne fortsatt litt inn, men hun har skjønt greia. Men ubesluttsom som jeg er så har jeg egentlig funnet ut at jeg heller vil kalle det "fot", og bruke "på plass" hjemme som "gå å legg deg på plassen din". Vil det være veldig forvirrende for henne hvis jeg skifter navn nå? Da dropper jeg det selvfølgelig, finner jo alltid en annen løsning. Men hun er jo ikke SÅ innlært enda akkurat at jeg tenkte kanskje det går greit. Noen tips? :)

 6. 3 timer siden, Salka skrev:

  Jeg måtte i blant aktivisere min litt mer på kvelden, og passe på at hun ikke sov alt for mye på ettermiddag/kveld, i de periodene hun var som mest aktiv på natterstid eller ville stå opp veldig tidlig.. ? 

  Ja, jeg tenker kanskje jeg må prøve å få henne til å sove litt mindre på ettermiddagen. Får prøve å aktivisere henne litt ekstra i kveld. Men vanskelig når man helst ikke skal vekke en valp som sover heller, hehe. Skal ikke være så lett! Takk for svar :)

 7. 3 timer siden, QUEST skrev:

  Hvor mye aktivitet og turer får hun på dagtid?  Ellers vil jeg anbefale å la henne sove i senga ( hvis hun vil)de aller  fleste hvalper sover mye bedre og ikke minst lengre, hvis de får sove sammen med noen. 

  Vi prøver å være så mye som mulig ute. Har jo lest at valper ikke skal ha så altfor mye mosjon, men vi går flere turer i løpet av dagen. Når vi kommer inn etter tur sover hun inne. Hun er en veldig enkel hund på dagen egentlig, sover mye. Hun kan noen gang være litt vanskelig å motivere til å gå tur, hun vil helst bare sitte stille og se på verden. Prøver å få henne til å løpe løst og utforske og leke ute også, men hun vil helst bare holde seg rundt bena mine. Så tips til uteaktiviteter tas gjerne imot! :) Vil forresten helst ikke ha henne i senga. Hun har fått ligge i sofaen noen ganger, men da skal hun bare bite og gnage på meg og alt annet, så jeg tror ikke det hadde vært løsningen om natten egentlig. 

   

  2 timer siden, simira skrev:

  Når får hun mat for siste gang om dagen? Prøv å flytte det litt senere?

  Har fått mat rundt 19. Fikk anbefalt av oppdretter å ikke gi noe senere enn det. Men kan prøve å pushe litt. Takk :)

   

 8. Hei! Skulle gjerne hatt noen tips fra dere erfarne hundefolk :D 

  Jeg har en flat coated retriever valp på 9 uker, og hun er absolutt helt herlig. Generelt veldig snill og grei. Hun sover på rommet mitt, der har hun et bur som står åpent, så hun veksler litt mellom å ligge der og sove på gulvet. De første nettene sov hun til rundt 5, da var vi ute en tur så hun fikk tisset, og så sov hun et par timer til når vi kom inn. Men nå våkner hun tidligere og tidligere hver natt. I dag var vi ute og tisset klokken 3, og det er jo ikke noe problem det i grunn. Problemet er at hun er umulig å få til å sove når vi kommer inn igjen. Da er hun i fyr og flamme! Virker som at dette er den tiden av døgnet hun  har mest energi. Vi "diller" ingenting når vi er ute, kun ut for å tisse og rett inn igjen. Så spørsmålet mitt er egentlig om noen har noen gode råd for å få valpen til å slappe av igjen når vi kommer inn? Har prøvd å ignorere henne, la henne holde på og leke og styre med seg selv, men hun gir seg ikke. Og hun piper og hyler en del, sikkert for å få min oppmerksomhet, og siden vi bor i blokk så er det begrenset hvor lenge jeg kan la henne holde på. Føler vi vekker alle naboene her ? Det er som sagt ikke noe problem å ta henne med ut å tisse flere ganger om natta, jeg kunne bare ønske hun kunne slappe av igjen når vi kommer inn... Noen tips? 

 9. Tusen takk for et langt og utfyllende svar! :D Jeg holder til i Oslo, litt utenfor sentrum. Var på tur i østmarka i dag da jeg så det jeg tror var en brun  field, men jeg kan ha tatt feil selvfølgelig. Det var en liten gruppe som gikk sammen, og det var et par andre hunder (andre raser) med også. 

  Det du skriver stemmer jo veldig godt med det jeg leser om Field ellers også. Er valpen din fra Emma fra Fields of Joy? Jeg leste om henne nettopp, og hun virker som et herlig vesen. Jeg vil heller ha en litt livlig, vilter hund som elsker alle enn en som er rolig, men redd for folk og nye situasjoner. Men man vet jo aldri helt hva man får. Som du sier, så er kanskje springer et "tryggere" alternativ. Samtidig fikk jeg veldig sansen for Field når jeg så den i dag, og det er jo gøy å ha en rase som ikke alle andre har. Jeg tror det er en rase som passer meg veldig godt med tanke på størrelse og hva de krever av mosjon. Når det kommer til separasjonsangst og ressursforsvar så høres det ut som at fielden passer meg bedre enn cocker også, selvom det selvfølgelig finnes forskjellige individer her. Jeg har hatt en Gordon Setter før, i familien, og der fantes det ikke tegn til verken ressursforsvar eller separasjonsangst, så når disse tingene ofte blir skrevet om cockeren, så må jeg innrømme at jeg blir litt skeptisk ?

  Hvis valpen din på 6 mnd er fra Emma, så regner jeg kanskje ikke med at oppdretter skal ha kull på henne i 2020 også? Av all den researchen jeg har gjort nå, er det den tispen jeg veldig gjerne ville hatt valp fra. 

  Jeg syntes det er litt vanskelig å finne oversikter over utstillinger. Vet du hvor jeg kan finne det, eller om det skal være noen utstilinger rundt Oslo området (har bil, så kan kjøre en time eller to hvis jeg må) i fremtiden?

   

  Tusen takk for svar!! :) 

 10. Jeg var på tur i skogen i dag, og da så jeg noen som hadde med seg en nydelig spaniel, og jeg er ganske sikker på at det må være en Field. Jeg har aldri sett de i virkeligheten før. Men den var veldig flott! Jeg har hele tiden tenkt at jeg står mellom engelsk springer og cocker, men jeg syntes egentlig cockeren er litt liten. Så nå fikk jeg virkelig øynene opp for fielden! Men det er utrolig viktig for meg å ha en hund som er sosial og glad i mennesker, som jeg kan ha med meg på alt fra skogsturer alene til byturer med masse folk, familiebursdager og alt som er. Hvordan er din erfaring med Field spaniel med mennesker? (Jeg skjønner selvfølgelig at det også er min oppgave å sosialisere så mye som mulig :) ) Og hvordan er de å trene opp til å være alene hjemme? Jeg har skjønt at dette kan være noe krevende med cocker. Og har du merket noe til ressursforsvar? @Orca 

  Oj, det ble lenger enn jeg hadde planlagt. Men jeg ble plutselig så gira på om jeg kanskje har funnet meg en ny potensiell rase! :D 

 11. Tusen takk for gode og utfyllende svar! Det setter jeg stor pris på. Fint å få en liten bekreftelse på at jeg har peilet meg inn på "riktige" raser også. Jeg skal prøve å gjøre så mye research som mulig, så tror jeg nok fort at det kan bli litt tilfeldig hvilken av rasene jeg ender opp med. Begge to er jo så fine! Også fint høre om deres erfaringer med å eie hund alene. Noen ganger når jeg googler føles det som at folk mener at de eneste som kan ha hund er de som bor i skogen og er hjemme hele dagen ? Jeg har heldigvis både familie og venner som er glad i hunder og som allerede har sagt at de kommer til å stille opp når jeg trenger det. Så det er jo godt å vite. 

  Vil gjerne hører hvis det er flere som har erfaringer ?

 12. Hei!

  Jeg trenger litt hjelp fra dere hundeeiere. Jeg har lenge tenkt på å kjøpe meg hund. Etter mye frem og tilbake og utallige timer mer lesing om de forskjellige rasene har jeg vel landet på at Engelsk Springer Spaniel eller Flat Coated Retriever er mine favoritter. Jeg har vokst opp med en Gordon Setter i familien, så jeg er vant med aktiv hund, og trives med det. Ønsker meg vel egentlig en hund som på mange måter har den gleden og vennligheten i seg som setteren, bare hakket roligere, og gjerne litt mindre radius på tur. Jeg ønsker meg en sosial hund, glad i mennesker (både barn og voksne) og andre hunder, som tåler forskjellige miljøer, og kan være rolig inne men aktiv ute. Og som er relativt grei å trene (lydighet). Egentlig en hund som tåler å være med på det meste. Jeg hadde satt stor pris på om noen vil dele erfaringene sine med disse to rasene! Kan de være alene hjemme en arbeidsdag? Ville de trives i en leilighet, med lyder fra naboer osv? Trives de med å bo med bare 1 eier? Jeg har lest så mye om separasjonsangst de siste dagene, og er redd for at det skal bli et problem når hunden kommer til å være mye alene med meg. 

  Jeg vil også gjerne høre fra dere som eier hund alene (og jobber). Er det overkommelig? Får dere hverdagen til å gå opp? Føler dere at dere fortsatt har tid til å treffe venner og familie uten dårlig samvittighet ovenfor hunden? Går det greit å ha hund i leilighet?

  (Har også vurdert Cocker Spaniel, Golden Retriever og Labrador, så tar gjerne i mot tips der også).

  Håper på noen svar! Jeg syntes det er veldig vanskelig å skulle ta et valg om rase :):)

×
×
 • Create New...