Gå til innhold
Hundesonen.no

Megmedhusky

Medlemmer
  • Innholdsteller

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    5

Innlegg skrevet av Megmedhusky

  1. På 5/3/2023 at 9:50 AM, mjauvoff skrev:

    Vi vil ha SH fordi vi vil ha en trekkhund til lange skiturer på vinteren, av og til turer med pulk også. Polar hund fordi den tåler mange minusgrader som vi har her hele vinteren. 

    Vil ha SH i stedet for AH da SH er litt mindre og jeg opplever de som mer chill inne i huset enn hva jeg har sett at AH er.  

    Har flere venner med huskyer og syns det er meget flotte hunder.

     

    Siberian husky og katt er en dårlig kombinasjon i 90 % av tilfellene. Spørsmålet er om man tør ta sjansen. De fleste jeg kjenner med begge deler, der gikk det bra...helt til det ikke gjorde det.  Med mindre dyreholdet er totalt atskilt. Altså at hund og katt aldri er sammen med mindre hunden er i bånd og under nøye oppsyn. 

    Andre raser som kan passe et aktivt liv- Hva med finsk lapphund? Vet vintervidda kennel faktisk kjører spann med sine lapphunder (svensk, finsk, lapsk). 

    Og til den som  mente det handler om oppdragelse. NEI. det gjør ikke det. Det handler om instinkter. Polarhunder får feks ikke sauerenhetsbevis. Det er en grunn til det. Flotte hunder, men de har sine ulemper og fordeler. (jeg har flere siberians selv)

    • Like 2
  2. Det første som slår meg er det at dere trenger en hund som ikke lager lyd. Da kan nok samojed og keeshond utgå, antar også eurasier. 

    Med topptur på ski - da er det en fordel med hund som kan løpe løs bak? (eller dropp den på de bratteste turene- ser mange filmer av hunder som løper alt de kan for å hold følge, og grøsser litt mtp belastning på skulder og overarm).  Ingen av de tre rasene du nevner er for glad i varme, så strandtur er nok ikke favoritten. 

     

     

  3. 1 time siden, SviskeKompott skrev:

    Jeg ser etter fôr uten belgfrukter (de fleste kornfrie er fylt til randen med ertestivelse) og med korn, høyt (6-8%) askeinnhold, og ikke for høyt proteininnhold. Acana og Orijen er ikke bra fôr, de er koblet til mange tilfeller av hjertesykdom (DCM) hos hund. En bekjent av meg sin hund døde midt på plenen hennes plutselig, hjertet var tre ganger så stort som vanlig og ble koblet opp til diett og DCM, hun foret div kornfritt. Jeg vil heller ikke gi rått, mest pga risiko for bakterier. Jeg er stor fan av Royal Canin, men selv synes jeg det er blitt veldig dyrt. Skulle gjerne gått over til lokalprodusert fôr som Kaisa (som ikke har ertestivelse som appetitt og labb), men blir litt usikker når det er så lite og nytt og derfor ikke er blitt testet så mye og lenge. Er også litt lite Omega-3, men det går jo ann å tilsette. 

    jeg kjenner til to hunder som har dødd plutselig, og med forstørret hjerte. Begge gikk på fôr med belgfrukter og ertestivelse... Så jeg styrer også unna. 

    • Like 1
  4. Jeg hadde begynt å trene sammen med en hundeskole eller hundeklubb, og jeg hadde ikke tatt med valpen på tur med den voksne hunden. Valpen tar fort etter den voksne. Det blir litt jobb å gå med to hunder hver for seg, men jeg tror det er verdt det. 

    • Like 2
  5. Synes du har fått gode svar om malamute. Det er ingen lett hund å ha når det gjelder samkjønnsaggresjon. Skulle jeg kjøpt malamute hadde jeg kjøpt fra noen som kjører aktivt med dem i (større) spann, da de nok er mer obs på den problematikken. De trenger hunder som kan fungere i flokk. Men jeg hadde kjøpt hannhund om målet var at den skal gå overens med familiens tisper. 
     

    En husky er ikke bare husky. Du har renrasede siberian husky (jeg har 15), og du har Alaska husky med varierende innhold av polarhund. Begge er generelt sett enklere hunder, er mitt inntrykk. De krever ikke mer mosjon enn malamute. Selv om de som du sier er mer avlet for fart enn malamute, betyr ikke det at de må trenes i høy fart for å trives. De trenger aktivisering og de trenger å få trekke. Sykkel, ski er fint, fotturer fungerer likeså (men mer enn turen rundt kvartalet).

    grønlandshund er mer av samme kaliber som malamute når det gjelder gemytt. På løp kjører flere med stive drag fremfør liner... og flere anbefaler feks ikke introduksjon av voksne hunder i en flokk. Så også her hadde jeg valgt hund fra dem som kjører aktivt med større spann. 

     

     

    Vær obs på "polarhundsyken". Har du først en får du nok for flere ?

    • Like 2
    • Thanks 2
  6.  

    Hva er målgruppen din når du tenker på hvem som kunne tenke seg til og PASSER til å ha en slik blanding? Det blir jo ganske aktive hunder dette her, og ikke for "alle".  Regner med du også har satt deg inn i hvilke krav som gjelder samojed og avl (DVS krav om HD-røntgen (A eller B), øyelysing og gonioskopi)

     

     

     

    • Like 2
  7. Ble ikke helt imponert over det der jeg heller, men håper det var mer flåsete uttalelse enn fakta :) Noen hundekjørere skrøner litt også

    Langdistansehundekjøring balanserer på en knivsegg når det gjelder dyrevelferd. Det er SÅ lett å tråkke feil! Og jeg tror et av problemene er at folk ikke innser at de ikke kan ligge i toppen, og dermed kjører for hardt i forhold til hva hundene er gode for (trening, avl, osv).

     

     

  8. jeg har i løpet av "hjemmekontorperioden" (covid) hatt fire valper (ikke samtidig). Nå er disse ment å bli trekkhunder, men de bor inne sammen med meg den første tiden (fra en til tre mnd) før de flytter ut. Det som reddet meg er å aktivisere valpen på morgenen og i lunsjen, ta noen små pauser i løpet av dagen, sørge for å ha rikelig med tyggeting (bein, griseører, osv) og kong, samt strø minst et av måltidene som tørrfôr rundt om på hjemmekontoret. Jeg brukte ikke bur, men binge, så den hadde litt større plass å tomle på.  Og etter hvert, mindre aktivisering på dagtid, for det er tross alt vanen her. Det skjer ikke så mye for hundene mellom 08-16

    • Like 2
  9. 38 minutter siden, Islandskfårehund skrev:

    Har fått svar fra to fra raseklubben, og da virker det som at en god tur på minst en times tid i tillegg til kortere tisseturer spredt utover dagen og mental aktivisering er en bra mengde, men at det varierer fra individ til individ hvor mye mosjon og aktivisering de trenger. 

    Ja, jeg har skjønt at de kan bjeffe en del, men der virker det også som at det er individuelle forskjeller fra hund til hund og at det kan være mulig å trene dem på ikke å bjeffe så ekstremt mye hvis man starter når de er valp og er veldig konsekvent med det. 

    Tusen takk for svar og tips! :) 

    Vi klarte ikke å trene vår på det. Og de gjeter jo ved å bjeffe, varsler på rovfugl ved å bjeffe, så det ligger veldig naturlig for dem å bjeffe. Jeg var på islandshundutstillingen noen år (bare så på) og så at vi ikke var alene om det. På den annen side møtte jeg to islandshunder i Stocholm, og de var veldig rolige og med lite lyd. Men jeg kommer ikke til å kjøpe islandshund igjen, pga lyden. Jeg orker ikke. Ellers er det en flott rase. 

    PS: tilogmed Shakespeare har nevnt islandshund i Henry V: Ti med deg du islandshund, du spissørede kjøter fra island :)

     

    • Like 3
  10. fullstendig overfladisk: Tsjekkoslovakisk ulvehund og Picard er kanskje de peneste jeg vet om. Men ingen av dem passer meg, og førstnevnte er jo ulovlig her til lands. Så jeg følger heller en del kenneler på insta og ser flotte hunder i feeden der :)

     

    Og så er siberian såklart en av de vakreste, men de har jeg ikke pga utseende, men fordi jeg liker rasen og bruksområdet (hundekjøring).  

  11. Leste bare om siberian husky. 

     

    Bildet av et spann er av alaskan husky.  jeg er sikker på at dere kan få tak i bilder av siberian husky-spann også, sjekk feks siberian-husky.net og be om tillatelse for å dele bilder derfra. 

     

    Husky har ikke lang eller kort pels. "Middels lang, dobbel. Skal virke rikelig men aldri så langt at konturen blir uren"

    Tenker at formuleringen om at de ikke trenger sovepose på tur ikke er så smart. Hunder som bor innendørs får ikke like god pels som utehunder, og kan såvisst fryse på tur om vinteren om de må bo i snøen. 

     

     

     

     

    • Like 1
  12. På 10/15/2021 at 2:00 PM, Rufs skrev:

    Jeg er av den meningen at langt flere hunder burde vært kastrert, både tisper og hannhunder!

    Jeg ser ikke noen ulemper, men veldig mange fordeler. Har selv kastrert tispe som var veldig hormonell. Etter kastrering var hun jevn i (godt) humør -ALLTID. Ingen deprimert tispe mer i huset, bare lykke og glede. Hun ble 13 år, og det var godt å vite at hun aldri ville få livmorbetennelse, og sjansen for jurkreft ble kraftig redusert. Jeg vet om flere tisper som har blitt avlivet pga kreft i juret. Og jeg ser tisper som er veldig nedstemt i mer enn halvparten av året pga innbilthet (og løpetid) Jeg mener at det er dyremishandling å ikke kastrere disse tispene. På lik linje som at det er dyremishandling å ikke gi hunden medisinsk hjelp når det gjelder andre ting som beinbrudd, ørebetennelse osv. 

    To treningsvenninner av meg måtte gi hannhundene sine medisiner som også dempet testosteron-nivået deres (tror det var forskjellig medisiner) Begge kommenterte hvor mye enklere hundene var. De var mye mer avslappet, de brydde seg langt mindre om andre hunder, de hadde ro i kroppen og kunne bare sitte å se på biene i blomstene. Ro og harmoni ❤️ De var lettere å gå tur med, og de var lettere å trene. 

    Når medisin-kuren ble avsluttet ble de som før. Ingen av disse to hundene er noen problemhunder, men oppfører seg som mange hannhunder; de skal alltid passe på. Sjekke hvem som har gått her før, hvem som kommer mot, osv. Mer "stress" og mindre ro. Jeg spurte begge eierne hvorfor de ikke kastrerte hundene sine når det hadde så god effekt på dem at hormonnivået ble redusert. Men det ville de ikke, de har jo ikke noen problemhund. Og når hunden utagerer mot andre hunder så greier eierne å holde dem igjen. (sånn at det ikke blir noen slåsskamp)

    Mens jeg tenker at *Hannhundene deres skal aldri brukes i avl *Hundene var mer harmonisk og roligere når testosteronnivået sank. Hvorfor ikke gi dem en slik ro og fred resten av livet deres? Et mer problemfritt hundeliv? Hvorfor er det så viktig at testiklene skal henge der, når de ikke skal brukes til noe?

    Nå er det klart at har ikke hunden noen problemer med hormonene sine, så er det vel ingen grunn til å kastrere hundene. Det jeg ikke skjønner er når disse kjønnshormonene er et problem, så skal man likevel ikke kastrere. Mest fordi man ikke er "for kastrering".

    Er det ikke hundens beste man skal tenke på? (mer enn eier sine "prinsipper")

    Nå vet alle at man får ikke en ulydig hund til å bli lydig med å kastrere hunden. Og det koster ganske mye å kastrere hunder, så jeg tror ikke at kastrering blir noe alle og enhver gjør uten videre dersom det åpnes mer i loven på dette området.

     

     

    her er jeg ganske uenig med deg. Det skal ikke være nødvendig å måtte kastrere hunder fordi de har problemer med hormonene sine... da er avlen (eller oppdragelsen?) på ville veier. 

  13. har hentet alle med bil. Lengste kjøretur var 8-9 timer. Har alltid vært to personer, og valpen har sittet i fotbrønnen foran hos meg mens mannen har kjørt bilen. Ikke helt trafikksikkert, men det har gått bra. Det har vi altså gjort med alle (snart 20),  foruten den ene valpen der oppdretter insisterte på at den måtte sitte baki i bur. Gjett hvilken valp det tok lengst tid å få trygg i bil? 

     

    • Thanks 1
  14. 9 timer siden, Stjerneskinn skrev:

    Blir det D4A i år? Rart det ikke er lagt ut noe opplysninger enda isåfall, om så er det bare en mnd til nå. 

    Nei. Det er en NKK-utstilling i Sandefjord i November. Norsk vinner var vel tidligere i år. 

×
×
  • Opprett ny...