Jump to content
Hundesonen.no

Salka

Medlemmer
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Posts posted by Salka

 1. 10 hours ago, Ravensburger said:

  Har enda ikke møtt en gretten Golden. Et individ er vel ikke representative for en så populær rase... 

  De Golden som jeg har møtt har vært rolige, dumsnille hunder. Klart de er sterke og hannhundene har jeg sett kan være for sterke for noen eiere.. 

  Men skal vi snakke dårlig erfaring så klapper jeg ikke BC, Rottweiler eller Pincher med mindre jeg får gode vibes fra hund eller eier. Det var disse hundene som var skikkelig sketchy når jeg jobbet på dyreklinikk for noen år tilbake. Men det kan hende det var avls relatert, lite land med få oppdrettere og enda færre som viste hva de drev med..

  Veeldig OT, men kan jeg spørre hvilken dyreklinikk du jobbet på? :D Bare nysgjerrig, altså - kanskje vi har noen felles bekjente? 

 2. Vi har flydd mye, og jeg merker selvfølgelig at hun blir sliten av det - det er jo jeg også etter en lang dag på farten med alt det innebærer, men hun er f.eks. aldri skeptisk på å gå inn i flyburet sitt, eller hoppe inn igjen i bilen i dagene etter vi har vært ute på en lang reise, eller mer stresset i tiden etter en reise. Ei venninne i reisefølget satte også inn et goprokamera i buret (skjult) på en flytur, og all behandling av hundene var tipp topp, man så at de plasserte dyr fra samme eier i samme "avlukke", og det var ikke en lyd fra noen av dyrene ved take off. 

  Jeg ville vært nøye med valg av flyselskap og rute. Jeg har mellomlandet med hund, men da tok jeg ut hunden og sjekket inn på nytt etter lufting, mat og avslapping. Jeg ville også vært nøye på å skaffe et flybur som passer hunden og som hunden trives i, og brukt mye tid på at den får venne seg til buret. Når alt det er på plass så ville jeg ikke hatt noen betenkeligheter med en flytur :) 

  Og en ting til - om det blir Canada på dere en gang i framtiden så kan jeg gå god for mellomlanding på Island, selv om man ikke får hente ut hundene der. Men der jobber det utrolig hyggelige folk som elsker når det kommer hunder til flyplassen, de steller så pent med hundene og det er generelt en veldig rolig og behagelig flyplass! 

  • Like 2
  • Thanks 1
 3. Er godt beskyttet på hytta med mamma og pappa, så har ikke blitt utsatt for noen dårlige spøker i dag 🤣 Ellers koser vi oss, Salka lever virkelig sitt beste liv på fjellet med snusing, ballkasting og avslapping i sola. Har også funnet ut at vi må trene mer kondis. Skiturer og utelek mange dager på rad begynner visst å bli litt slitsomt, var ikke mye drahjelp i henne på den lille skituren vi gikk i går.. 🙈

  • Like 1
 4. 1 hour ago, Nordlyset said:

  Ja, den har en egen lydinnspilling, så man kan få et pip når man trykker (godbit + pip), men selv når lyden er av så lager selve maskinen lyd når den gir ut godbiter. Men du har vel kanskje fått testet den nå? 

  Jepp, vi har fått testa den litt. Tok omtrent 5 repetisjoner før hun skjønte at hun måtte løpe til targetmatta for å få godbit - men så ble hun stående på matta og se på meg, og jeg måtte si værsågod før hun gikk bort til TTen for å spise godbiten ? Så gikk det litt i ett med trening i går kveld og skole i hele dag, pluss at jeg måtte tenke litt hva slags kommando jeg ville ha på targeten, så vi har ikke gjort noe mer. Spørs om vi må ta en liten økt nå før vi tar kvelden! 

  • Like 1
 5. 17 minutes ago, Nordlyset said:

  TT er digg ? Min eldste skjønte den ganske fort og synes den var knall ! Når valpen kom i hus måtte vi jobbe en del for at hun skulle tørre å gå bort til den skumle maskinen, selv når den var av ? Hun elsker den nå da ! 

  Ser jo at den kan være litt skummel, og så lager den vel litt lyd også? Min ligger på butikken og venter på meg nå, helt grusomt å ha undervisning i TO timer til før jeg kan hente den ?Og ellers, big kudos til vetzoo.no for kjapp levering - bestilte seint fredag kveld, og fikk melding kl 10 på tirsdag om at den er klar til henting!

 6. 4 hours ago, Lapras said:

  Ny dag, ny uke, ny måned?

  Har gått inn i uke 3 av praksisen som er på åtte uker. Er veldig gøy, og føler nå jeg har kommet skikkelig inn i det. Selv om jeg går med 120 i puls? Blir uansett lange dager da jeg må arbeide på mine arbeidsplasser utenom. Har heldigvis min mor som stiller opp med både tur og kos til Lapras! 

  Er også veldig glad for å bo hjemme hos mamma og pappa som fungerer som hundepassere om dagen ?Har begynt i ny jobb 2-3 dager i uka, pluss at studiene startet opp igjen i forrige uke, så har blitt noen lange dager. Heldigvis roligere de dagene agilitygruppa har treninger, så vi får fortsatt trent en del ?

  Ooog, jeg har bestilt meg train & treat :D Så nå skal vi trene på felt, haha. Den burde komme onsdag eller torsdag, og jeg har helt fri på fredag, så gleder meg til å teste den ut! 

 7. 8 hours ago, simira said:

  Jeg synes det er veldig synd i utgangspunktet. Og hvorfor er du mindre redd for å få pes i Akkurat nå, enn i resten av forumet?

  Jeg tenker uansett at jeg vil spørre før jeg skiller ut - med mindre det raskt blir en veldig stor diskusjon som tar over tråden.

  Jeg syns det er supert med utskilling, uten å spørre først, om man ser at det begynner å utvikle seg til en liten diskusjon. Hvis det dør ut etter 2-3 innlegg, så kan det jo få bli stående i AN :)

 8. Nå har jeg pløyd meg gjennom denne tråden og sett alle filmene deres, lagt TT i handlekurven (må tenke litt på det til i morgen...) og er ekstremt motivert for trening i morgen! Tror jeg kommer til å bruke target sånn som @MegaMarie gjorde (har du noen oppdatering på hvordan det funket, nå godt over to år senere?), for min søker virkelig ikke ned i det hele tatt..

  Ett spørsmål - min sliter også med oppfelt, er dette noe som bedrer seg automatisk når de blir trygge på feltene ned, eller jobber man med det på en annen måte? 

 9. 10 hours ago, Miloficent said:

  Var inne å kikket litt på finn for mitt område (Rogaland). Herregud så trist og sint jeg blir! Halvparten er «ønskes kjøpt doodlidoo, spitzpoo, cavapoo, poooo og doooodle» annonser. «Spitzpoo - vi har falt for denne rasen». Har bare lyst å sende de mld og SI AT DET IKKE ER EN RASE. Og hva med alle de annonsene der «Bob vil bli far, Mary vil bli mor». Aller helst uten stamtavle og det beste er å parre en eller annen stakkars puddel. For å så prise det til en million.

  Jeg vet jo at det er fritt vilt på Finn og at det er en grunn til jeg ikke er der så mye. Men herregud... Valpekjøpere (og «oppdretterne» av disse «rasene») må ta seg sammen. Valpekjøperne har også et stort ansvar her - selv om det bedrives ansvarsfraskrivelse på høyt nivå. 
   

  Takk for meg! 

  Syns det var så bra at de tok opp det med valpekjøp og valpefabrikker på nyhetene i går! For i de aller fleste tilfeller handler det jo kun om uvitenhet, ikke om uvilje. Folk har ikke forståelse for at de ikke bare kan gå på butikken og kjøpe seg en valp akkurat når det passer dem. 

  • Like 2
 10. 35 minutes ago, Ninetales said:

  Før og etter redigering i lightroom og photoshop ?

  ...

   

   

   

   

  Så utrolig fine! Spesielt det siste, elsker blikket og effekten backlightet gir ?Er det lov til å spørre om du har juksa litt med bakgrunnen i PS, eller mista du ikke noe i noen av de lyse områdene? 

 11. 2 hours ago, Miloficent said:

  Idag har jeg snørekjørt med hundene for første gang! Eller, meg og Atlas prøvde litt på onsdag men det gikk ikke godt og jeg spiste mer snø enn jeg foretrekker? Idag derimot gikk det supert! Unghunden var veldig flink og syns det var gøy, litt rart å trekke motstandsløs matmor på bar bakke, er jo vandt til at jeg er anker på gåturer. 

  Milo var helt NYDELIG! Aldri gått på ski før med han, men har syklet en del. Han storkoste seg og var virkelig i sitt ess?

  Ble veldig usikker hvor langt er for langt med de nå i en startfase - hva tenker dere? De er vandt med å trekke meg til vanlig.

  53CC2B85-9E60-4A54-B90B-7AAA0753FD0A.thumb.jpeg.9d7fac0589b257df82f3f3082be53a55.jpeg

  Jeg er ingen ekspert, men gikk noen 5-6 km lange turer til å begynne med, det klarte min helt uten problem. Vi har ikke gått mye på ski, men vi går lenger skiturer enn vi går til fots - men det skyldes vel mest at jeg ikke orker å gå like langt på beina som jeg gjør på ski ?

  • Like 1
 12. Trenger flere morsomme, aktive hundekontoer å følge på instagram! :D Noen her inne som fortsatt er aktive på insta? Prøvd å søke opp så mange av navnene jeg fant i tråden her, men jeg fant nesten ingen? 

  Salka har fått sin egen instagram, salkagram ? Planen er å dele hverdagshendelser, agilitytreninger og alle de bildene som hoper seg opp på mobilen fordi jeg tar hundrevis av bilder av den søte pene nydelige beste (?) hunden min hver dag, og folk flest er ikke såå hundeinteresserte at de trenger å se alle de bildene ?

 13. Just now, Stjerneskinn said:

  Andre som føler et enda tettere bånd med hunden sin når hen begynner å vise litt tegn på å bli hund og ikke lenger bare valp? Elska han fra første stund som babyshark også, men føler båndet bare blir sterkere. ?

  Ja, helt klart! Jeg syntes ikke valpetia var noe særlig gøy, var "alenemamma" og det var faktisk skikkelig pes. Gledet meg bare til hun skulle bli større og sterkere og faktisk kunne være med på alt jeg dreiv med ?Så føler helt klart at jeg ble mye mer "genuint" glad i henne ettersom hun ble eldre, da var hun ikke lenger bare søt valp, hun ble liksom verdens beste hund i stedet! 

  • Like 1
 14. 2 hours ago, Pixie said:

  Sånn apropos sol og sommer? Noen som har tips om ålreit men rimelig ullundertøy? Superundertøyet mitt holder ikke i 20 minus, ullundertøyet jeg hadde hadde fått mugg i seg fra boden i gamle leiligheten... Lei av å fryse?

  Har ikke fryst siden jeg fikk netting/mesh undertøy i julegave ?På de kaldeste dagene har jeg netting under og vanlig ullundertøy eller superundertøy over :)

  • Like 1
 15. 6 minutes ago, Pixie said:

  Noen som har enkle oppskrifter på genser til hund? Er ordentlig amatør så helst ikke vanskelige mønstre? 

  Jeg tar også gjerne i mot oppskrift hvis noen har, hadde vært gøy å strikke hundegenser?

  • Like 1
 16. Har også blitt kjent med noen agilitypapilloner som er såpass kule at jeg nesten vurderer rasen selv ?De få individene jeg har vært borti av rasen er supre hunder, men utover det kan jeg ikke si noe mer om rasen. 

  Yorkier har jeg bare møtt i Slovakia, de er stort sett fryktelig uoppdragne, men det er vel eierne sin feil. Virker som de fleste tenker at de er så små, så de trenger ikke oppdras.. ?

×
×
 • Create New...