Gå til innhold
Hundesonen.no

simen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av simen

  1. 1 time siden, Myrsnipp skrev:

    Er seriøst det den verste typen av lyd? Jeg hadde slitt ekstremt mye mer med bråk hjemme alene, bråk når de hører lyder, bråk når det kommer folk, bråk når de kjeder seg, bråk når vi går på tur.. men det er no bare meg da. Kanskje derfor jeg trengte en utdyping, kunne aldri sett for meg det der som et problem å leve med. Jeg tåler at folk er uenige, men jeg synes det er rart at folk som aldri har levd med rasen mener deres mening veier tyngre enn noen som faktisk har rasen. Forresten spurte/nevnte aldri TS noe om lyd i hovedinnlegget, men det første og eneste som ble nevnt om lapsk var lyd (som en negativ greie) når TS spurte om erfaringer, det reagerte jeg på. 

    Jeg kan sende deg litt info og erfaringer om lapsk litt senere ikveld når jeg har tid til å skrive litt mer! :) 

    Nydelig. Det hadde jeg satt stor pris på :)

  2. 1 time siden, Myrsnipp skrev:

    Jeg vet godt selv hva jeg har skrevet og ikke. Jeg tror jeg tørr å påstå at jeg har mer erfaring med lapsk enn mange her inne (virker ikke som det er mange som har det her inne, kanskje ikke så rart da det er en liten utbredt rase i Norge). At jeg da på mirakuløst vis har klart å fått to, som jeg mener, har lite lyd er jo helt utrolig. Lapsk er avlet frem som gjetere og er ikke en utpreget varsle rase. Å dermed er det ikke sagt at ingen varsler, det fins nok individ som gjør det, akkurat som i alle andre raser! Selvfølgelig kan TS være sikkelig uheldig å få en lapsk som bjeffer i hytt og pine på alt og ingenting, men det kan også skje ved en annen rase og sannsynligheten er ikke større hos en lapsk da de ikke er avlet for å bråke hele tiden, men når de er på jobb. Derfor bråker de ofte når de er i høy/intensiv aktivitet eller hvis de blir sikkelig høye (som kan skje ved feks utstilling). Det er ikke slik at en lapsk kommer til å gaule hele veien til fjelltoppen eller forstyrre hele kontoret med bråk. Å jo jeg synes går rimelig greit å trene hunder på å ikke bråke i hverdagslige situasjoner. 

    Jeg tror ikke du helt har skjønt poenget mitt, og det er at jeg synes det var rimelig enkelt å definere tre raser som «mye lyd» og dermed gi TS et dårlig inntrykk. 

    Enig i at SH er fine hunder! :) 

    ser ut som du tok poenget mitt, det ble jeg glad for! :) enig i at lapske er fine også ;) de har selvfølgelig også sine ulemper, men det har jo alle. 

    Er vel mesta jeg som har framsnakka lapphundene her. Hvis jeg må si det igjen så reagerte jeg på at det var det første og eneste kommentaren som kom når TS spurte om erfaringer, også måten det ble lagt fram på da det ser ut som den som skrev det har rimelig koll på rasen ut ifra hvordan det ble skrevet. Og igjen har TS selv sagt at dette ga han et negativt inntrykk av rasen, og hvem gidder å sjekke opp mer om en rase når du allerede har fått et negativt inntrykk. 

    Må tillegge at jeg kanskje har vært vel ivrig på å diskutere dette nå fordi jeg har sett at det har vært en liten gjenganger her inne (ikke bare på «min» rase). Folk er utrolig raske til å anbefale sin egen rase selv om den som spør har kriterier som ikke passer i hele tatt. Samtidig er man også rask til å snakke «stygt» om andre raser (ikke bare «min» rase i dette tilfellet) uten å ha nok tyngde til å utdype påstandene. 

    Beklager TS hvis du føler jeg har kuppa tråden, samtidig har du vel forhåpentligvis også fått litt ut av det i forbindelse med hvilke raser du ønsker å se nærmere på :) 

    Ser det blei en skikkelig diskusjon her ja :)

    Jeg kunne godt ordlagt meg litt bedre når jeg nevnte det med lyd.

    Mener selvsagt ikke at hunden ikke skal lage lyd, at den har lyd under lek og slik regnet jeg jo med.

    Med mye lyd, tenker jeg bjeffing ved anledninger det ikke skal bjeffes om jeg kan si det sånn. Hvis hunden er alene hjemme, ute på rolige turer og slik.

    Uansett, jeg har ikke lagt fra meg tanken om en v. lapphund, det er ganske spikra og valget står nok mellom v. lapp og s. husky.

    Uansett, jeg ønsker så mye info som mulig, helst av de som faktisk har/ har hatt rasen som har denne erfaringen.(s. husky og v. lapp)

    Hva folk har sett og hørt på utstillinger kan vi legge fra oss, det blir usaklig og gir meg unødvendige dårlige inntrykk.

     

    Jeg takker for mye fine tilbakemeldinger, regnet ikke med såpass med oppmerksomhet :)

  3. Akkurat nå, Myrsnipp skrev:

    Første påstand er jeg uenig i. Jeg ser derimot at jeg tydeligvis har har vært utrolig heldig med mine to, og også oppdretterene mine med sine og de andre med lapsk som jeg kjenner til. Jeg tror man skal være litt forsiktig med å uttale seg om raser hvis man ikke har annen kunnskap om enn observasjoner på avstand her og der. Hvis noen hadde spurt etter whippet så hadde jeg ikke uttalt meg pga at jeg ikke har noen/mye personlig erfaring med rasen, selvom jeg kanskje har sett ett eksemplar eller to med div uvaner. Da hadde jeg latt noen med whippet svare da de kan gi en mer korrekt beskrivelse av rasen. 

    Hvis jeg hadde opprettet en tråd som dette når jeg skulle kjøpe meg min første lapske og det eneste rådet/erfaringen om rasen jeg hadde fått hadde vært «vær obs på mye lyd!» så hadde jeg nok valgt bort rasen. Og hvis jeg da i ettertid hadde møtt på feks en som er lik som mine hadde jeg blitt utrolig lei meg fordi jeg hadde gått glipp av muligheten til å ha en så fin og trivelig hund. Jeg anbefaler svært sjelden div raser til folk, også min egen, da de ikke passer for alle. Men ut i fra TS sine ønsker kan man ikke si at man ikke anbefaler en lapsk, de passer jo hans ønsker perfekt; de tåler kulde godt, har pels som fungerer godt i snø, er rimelig førerorientert (litt forskjell innad i rasen), leken, trenbar, mange er enkle å ha løse, er med på ski og bærer kløv og er generelt en veldig frisk og sunn rase. 

    Nå er det ikke meninga å være «hårsår»  på egen rase her, men jeg synes det er et ufortjent «rykte» de har på seg med «mye lyd». Og jeg synes det er synd hvis folk som feks TS skal velge bort lapsk bare pga den påstanden, for den blir jo ikke begrunnet. Hva er mye lyd? Er det lyd som er et problem i hverdagen? 

    Har forresten møtt en dvergschnauzer som bjeffa _mye_ på et kurs, så de anbefaler jeg sjelden til noen...

    Enig med deg, fikk litt dårlig følelse av kommentarer her på lapsk, samtidig kommer godfølelsen tilbake med slike svar som dine. 

    Alt i alt står jeg mellom en s. husky og v. lapphund.

    Jeg får begynne å høre litt rundt med oppdrettere, å få litt kontakt rundt om.

    Om du har noen oppdrettere å anbefale, tar jeg gjerne imot tips :)

  4. På 9.10.2018 at 10:45 PM, Meg skrev:

    Man trenger IKKE være Lars Monsen for å ha polarhund :) Har du oppdratt en setter, blir en en husky enkelt i forhold. Man må ikke gå fem mil hver dag for å kunne ha en siberian. La dem trekke deg på sparkesykkel, ski, sykkel e.l. Det er moro for både hund og eier. 

    Jeg har siberians og synes IKKE de er vanskelige å trene. Det er klart, om du ønsker å konkurrere i LP elite, så er en siberian ikke et førstevalg. De er vanskelig å ha løs pga jaktinstinkt, og en må jobbe litt for å finne ut hva hunden motiveres av. Men vanskelig å trene, nei :) Jeg er kanskje noe miljøskadd da.  

     

    Lapsk vallhund er en helt annen type hund enn siberian og ah,  disse er gjetere og har mer lyd. 

     

     

     

     

     

    Har du mulighet til å fortelle litt mer rundt siberian husky. Gjerne litt om fra valpestadiet og videre til en typisk hverdag.

  5. Akkurat nå, simira skrev:

    Du beskriver vel i stor grad en husky uten lett-trent-delen. Det vil si, mange raser kan passe det meste der, utenom kuldedelen.

    Hva med lapphund? Både finsk, svensk og lapsk vallhund har god pels. De er ikke like lett å trene som retrieverene, men langt mer enn polarhundene. Om du har sett på cockeren kan jo kanskje springer spaniel være et alternativ, men jeg vet ikke om det er en hund jeg ville tatt med på telttur om vinteren.

    Ellers tror jeg ikke en polarhund er for mye for det du beskriver, om du kan avse delen med lett å trene.

    Takk for svar.

     

    lapsk vallhund skal jeg sjekke opp nærmere. Vet du noe om lynne om denne rasen?

    Ligger springer spaniel nærme setterne, med tanke på jakt og energi?

  6. Hei,

    Har planer om å få meg hund neste år, mot høsten.

    Er veldig nysgjerrig på polarhunder, men er redd jeg ikke klarer å få nok tid til en slik hund.

    Jobber som bas, har kontor, så mulighet til å ta med hund på jobb. 0700-1600 arbeidstider.

    Fritiden går så å si bare til å være i skog og mark, og i ferier er det opp i fjellene.

    Driver med fuglejakt på høsten, men ingen planer om en jakthund ifm dette.

    Er redd jeg ikke klarer å tilfredsstille en polarhunds behov, da jeg har skjønt disse hundene nesten krever en Lars Monsen, og er en krevende hund som nr 1. (har vært med å oppdra en irsk setter)

     

    Ønsker da tips om andre alternativer, det jeg da ser etter:

    * strl mellom / stor

    * tåler kulde (mener ikke at den skal kose seg i -30 å sove i snøen, men skal klare seg fint i telt på vinterstid)

    * nysgjerrig

    * leken

    * lett å oppdra 

    * "lett-trent"

    - litt vanskelig å si hva jeg ser etter, vil at den skal ha mye av egenskapene til polarhundene, men samtidig ikke fult så mye.

    Har sett litt på toller, som kunne vært noe, og c. spaniel, men blir litt i minste laget, samtidig er det noen øreproblemer på rasen.

    Takker alle tips!

×
×
  • Opprett ny...