Gå til innhold
Hundesonen.no

Lothepus

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lothepus

  1. TS: Hva er viktigst for deg: At hunden trekker som et uvær på grensa til det farlige? (for det gjør en del vorsteh og pointere...) med ekstrem drive fremover, eller at hunden skal være førerorientert og enkel å ha i hverdagen, gå løs på tur og lett å trene? Det er ikke morsomt om hunden setter etter rådyr eller rein, da blir de fleste grp 7 hunder stokk døve for alt de har lært av innkalling. 

    Jaktlabbe syns jeg høres ut som et godt alternativ, dog vær obs på linjer med mye stress. Jaktgolden sliter en del med allergi, så velg ev oppdretter og valp med omhu der også - mtp helse.  

    • Like 1
    • Thanks 1
  2. Just now, Anni said:

    Er det enklere å ha vorsteh løs enn pointer? Hva mener du om å ha jakthund om man ikke driver jakt? 

    Jeg har lest en del på dalmatiner også som jeg syns virker fin. Kanskje ett bedre alternativ om man ikke driver aktivt jakt? 

    Er du ekstremt fysisk aktiv kan det å ha stående fuglehund gå greit. Hvis ikke, bør du jakte og trene mot jakt. 
    Er du sånn passe fysisk aktiv (en times tur per dag pluss et par-tre kortere lufteturer) hadde jeg gått for annet enn grp 7 hund. For min egen del. Og så kommer det litt an på hva slags erfaring du har med hund fra før, og hvor mye du vil legge ned i trening ift tid og engasjement. Hva med en grp 8 hund? Mye enklere hunder ift det å ha de løs. Og de er mer førerorientert, har kortere radius fra fører ute og er enklere å trene. 

  3. Just now, Anni said:

    Du som har hatt begge raser hva ville du sakt var de største forskjellene som skiller dem? Og tror du det kunne passet for meg? :)

    Smak og behag. Mest. Jeg liker best vorsteh. Jeg syns pointeren ble hakket for hard på sau,.... Og jeg liker at hundene mine kan gå løs (strømmet mot sau er forutsetning).  Pointer har en del helse/funksjonelle utfordringer som vorsteh ikke er plaget av i samme grad (dårlig pels, mangel på pels på bryst/buk, brokk, ol). 

  4. 54 minutes ago, Malamuten said:

    Det kan man nok. Jeg tror pointer er litt mer rein fuglehund enn vorsteh, uten at jeg skal si det helt sikkert. Vorsteh er for all del en fuglehund først og fremst, med alt det innebærer, men har inntrykk av at den er en noe bedre allround hund enn pointer og setter feks. Pointer blir nok fort for liten og  du synes toller er for liten.

    Pointer og vorsteh er veldig lik ift preferanser på fugl/sau/hårvilt. Begge kan være ganske harde på annet enn fugl Begge er like "trenbare" i den forstand at man må regne inn jaktinstinkter. Pointer ift størrelse er avhengig av linjer. Som vorsteh. Hatt begge. Min siste pointer var 32 kg Min siste vorsteh var 36 kg. Begge tisper. Min minste vorsthe (tispe) var 18 kg. 

  5. 10 minutes ago, Malamuten said:

    Tror nesten jeg vil påstå ingen er det lengre. Det finnes selvsagt individer og muligens populasjoner her og der,  feks i andre land hvor noen fortsatt har hundene på tradisjonelt vis og til tradisjonelt arbeid, hvor det gjelder, men jevnt over er det dårlig stelt, synes jeg. Jeg antar at du tenker potensielle raser og sjekke ut  i fremtiden eller noe sånt? Sånn rent ut fra mentalitet  så har jeg igrunn ingen jeg synes er verdt å fremheve, men nå er det jo forskjellig hvordan disse svakhetene kommer til syne og i hvilken grad så sikkert noen som passer bedre for  deg enn andre, på tross av.

    Har du oversikt over 400 raser? 

  6. Ches har en del gemyttproblemer, og rasen er liten (genpool, avlsdyr, osv). så litt bingo å kjøpe den rasen. Vorsteh må man jobbe ganske mye med for å "opprettholde kontakt" på trening, så om du ikke skal jakte selv, og ønsker en hund som er lett å få inn på innkalling, hadde jeg droppa vorsteh. 
    Dalmatiner kan nok passe en del av kriteriene dine, jeg vet ikke om hundeaggresjon/samkjønnsaggresjon er utbredt i rasen. 

  7. Akkurat nå, Julie123 skrev:

    Naboen min har tre av denne rasen. Må ærlig innrømme at jeg aldri har opplevd hunder med mere lyd i. Lyd som i bjeffing. De bjeffer på det de ser, det de hører, det de tror de ser og det de tror de hører. Mye hund i lite format er mitt inntrykk. 

    Hva er "mye hund"? Mye lyd? 

×
×
  • Opprett ny...