Gå til innhold
Hundesonen.no

Julie123

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Julie123

  1. 8 timer siden, TineLotte123 skrev:

    Altså, jeg har mere enn nokk plass og kapasitet til og ha alle valper eventuelt selv og flere i min familie som kunne tenke seg og en fra min hund ? så veldig stor sannsynlighet for at (om jeg velger å sette kull) vil ikke de bli solgt ? så ser ikke hva du vil fram til ? 

    Flott at du og familien både har plass og kapasitet til å ta deg av disse valpene/hundene de neste 10-12 årene, dersom det blir kull. Jeg ville frem til at en del av hundeavlen er både unødvendig og ukritisk. 

  2. 41 minutter siden, Tyttebæra skrev:

    Det er ikke bare på hare, i tilfelle noen skulle tenke at så lenge man holder dem unna hareterreng er alt greit. En del harehunder, også dunkere, er definitivt ikke født klovdyrrene og vil jage forskjellig type vilt.

    Det har du nok helt rett i, det var mer for å praktisk illustrere hvordan en slik hund opptrer ved slipptid. Samtidig er det greit å nevne at interesse for å jage vilt ikke er avgrenset til å gjelde typiske jakthundraser (vet noen lever i den villfarelse...).  

    Å skaffe en harehund for å ha som rein turkompis er for spesielt interesserte. 

  3. På 9/3/2021 at 9:26 PM, forvirrapårasen skrev:

    Hei. Har lenge tenkt på å skaffet meg en hund. Er veldig aktiv, både i skogen og i nærområdet her jeg bor. Tenker på dunker.. Har snakket med en del andre om dette også men tenkte og spørre her åsså for tips. Vet jo at dette er en jakthund, men hvordan er det om man trener blodspor, stiller på utstillinger og bare generelt har en aktiv hverdag hvor hunden får brukt seg mye mentalt og fysisk? Har hatt noen dunkere i familien og begge tispene der hadde veldig lite jaktinnstinkt. Vet at dette kanskje har noe med arv osv å gjøre men tror at hannene kanskje er enda mer gira enn hunnene, eller? 

    Harehunder har gjennomgående (og rasetypisk korrekt) sterkt jaktinstinkt. I det ligger at den vil gå ut i stort søk (og påfølgende los dersom den får fert av hare) når du slipper hunden. 
     

    Veldig mange ikke-jakthundraser trives med en aktiv hverdag med mange og lange turer i nærområde og marka. 

  4. Akkurat nå, Rufs skrev:

    «ikke ta kontakt OM DU SKAL DISKUTERE PRISEN den er ikke diskuterbar» ? 

    Forundrer meg ikke om det faktisk finnes noen som betaler 60000,- for en valp. Folk er rare!

    Nei,jeg håper virkelig at ingen er villige til å betale 60 000 for en valp. Men ingenting forundrer meg. Rein og skjær kapitalisme og et ønske om lettjente penger. Forkastelig. 

  5. På 11/6/2020 at 6:18 PM, Salka skrev:

    Noen som har erfaring med dette? :)

    Ja. Dvs kjøpte en sekk som viste seg å være utgått på dato. Når jeg ville bytte så var det ikke mulig da forhandler ikke hadde forsekker med godkjent holdbarhet inne på lager. 
     

    Kan tenkes foret er kurant,men sjekk i hvertfall at det jevn/stabil tilgang. 

  6. På 8/19/2020 at 6:55 AM, Børge skrev:

    Hei, 

     

    Hva er det som er galt med de på Saupstad og Lade. Har selv to valper og tenkte å dra dit snart. Er det utilrådelig?

    Hei

     

    Jeg har tidligere benyttet begge disse lufteområdene som er nevnt her. Parken på Saupstad domineres av en fast gruppe brukere med store, småskarpe hunder hvor man praktiserer hundeslipp etter prinsippet «la hundene ordne opp helt og holdent selv». Saken blir ikke bedre at av eierne står på sidelinja og hisser opp stemningen dersom det er anspent stemning mellom hundene. Stiller du spørsmål ved praksisen blir du sett rart på og snudd ryggen til. 
     

    Parken på Lade er uoversiktlig - den ligger på en kolle og har flere innganger. Det er dessverre ikke alle hunder som egner i en hundepark, men eierne deler ikke nødvendigvis oppfatning. 
     

    Ville vært ytterst forsiktig med å ta med en valp i en slik park. Rett og slett pga risikoen for å møte «bøller» og uheldig preging hos valpen. 

  7. Bosch pro zoo animal. Kommer både som trådløs/oppladbar utgave og «tradisjonell» støvsuger. Jeg har den trådløse varianten,men samme konsept med ledningvarianten. Er eget roterende børstehode inni munnstykket. Utrolig effektiv på korte pointerhår som sitter godt fast i gulvteppene i hvertfall. 

  8. Akkurat nå, Tonje skrev:

    Whippeten er hovedsaklig en sprinter, men er den godt trent vil den jo kunne løpe nokså langt, men som trekkhund sammen med en pointer ville jeg nok ha valgt noe annet. Whippeten er mye mer pysete på været og vil kreve mer tilrettelegging på vinteren.

    Whippeten min var med på en del skiturer sammen med hundevenner og da trakk han godt, gikk jeg alene var det ikke like stor interesse for det. 

    Takk for svar. Pointeren er jo også bortimot nakenhund men løpsiveren «overstyrer» nok fysenheten når det gjelder vær. Når trekksela hentes frem så er det rene juleaften. Har inntrykk av at Whippeten er jevnt over omgjengelige hunder,minimalt vaktinistinkt og med en fysikk som kanskje kunne matche. På en annen side har jeg hørt at «mynder er som en katt i hundekropp»,uten at jeg vet om det har noe sannhet i seg eller ei.

  9. Takk for svar. Nevnte galopp i en mil kun for å illustrere fysikken/utgangspunktet. Tror eksempelvis ikke en mastiff eller Golden Retriever (for å ta et random eksempel) vil makte en slik fart over tid. I realiteten er det kanskje "bare" pointer/vorster/greysterblanding som er alternativet ja. Noen som kjenner til Whippeten sine egenskaper i så måte? Hvordan er den fysiske kapasiteten på de?

  10. Hei.

    Er litt i tenkeboksen på å kanskje skaffe en hund nr 2. Etter en lengre periode uten hund, tok jeg til meg en voksen Pointer for et drøyt år siden og har ikke angret en dag - utrolig trivelig og godt med hund i hus igjen. 

    Tenkte å høre med dere om innspill til passende rase. Har tidligere hatt Vorster og liker både Vorster og Pointer veldig godt,men er evig åpen for og nysgjerrig på andre raser også. At den er fuglehund er ikke et krav. Det jeg kanskje tenker på som en mulig utfordring,er å finne en hund som kan holde tritt med Pointeren mtp fysikk og løpskapasitet. Vi tilbringer mye tid i marka i all slags vær, både snørekjøring og sykling bl.a. Han holder galopp i vel ei mil før han slår om til et mer rolig tempo/trav. Et annet ønske er lite vokt/vaktinstinkt.

     

    Alle innspill mottas med takk!

  11. Takk for svar. Har en stor Pointer hannhund som tidligere har konkurrert innen trekk. Ingenting å utsette på trekkviljen og løpslysten. I all hovedsak blir det altså kun 1 hund,men har trekkvillige Pointere og Vorster i nær familie som også vil bli tatt med innimellom. Har prøvd sykkel såvidt,men det føltes ærlig talt på grensen til halsbrekkende. Vurderer kickbike som et mulig bedre alternativ. Ser ikke mørkt på å evt måtte løpe litt,matmor har godt av trim hu også :-) 

     

    Hvilket merke/modell har dere? Fornøyd med denne?

×
×
  • Opprett ny...