Gå til innhold
Hundesonen.no

Raldus

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Raldus

  1. Nei, ikke noen grunn til å tro det var overbelastning, heller medfødt.
  2. Takk for utfyllende svar! Jeg har to venninner som begge har fått påvist HD/AD i sine, og er sikkert derfor litt ekstra hysterisk.
  3. Takk for svar! Har vært litt bekymret for pelsen til springeren, men har tenkt at det burde å fint siden de er jakthund? Apropos trapper og HD forstår jeg at noen hunder får det uansett, mens andre ikke får det uansett, men det er vel fortsatt slik at noen kan forverre HD ved å overbelastes som små? Ikke vits å planlegge for å utsette hunden for noe du lett kan unngå.
  4. Takk for innspill! Jeg har lest/lært at store hunder ikke skal gå opp og ned trapper første året pga at det er belastende for hoftene.
  5. Vi er på jakt etter hund nummer to. Vi har en herlig flat coated retriever som vi er stormfornøyd med. Han driver vi å trener mot å bli redningshund (lavine), og det er i denne sammenheng vi ønsker å utvide familien med en hund til. Det hadde vært kjekt å ha to stykker å spille på. Om oss, vi er et par i midten av tyveårene, som har vært sammen i seks år. Samboer er aktiv speider, og har mye tid til tur og aktivitet. Jeg går en mastergrad, så har enn så lenge god tid til valp, hjemme alenetrening og tissetrening. Dette kommer selvsagt til å endre seg litt når jeg går ut i jobb, men hund er vår valgte hobby, og vi har fortsatt planer om å drive aktivt med det. Vi bor i fjerde etasje i blokk, og dette setter litt begrensninger på valg av hund. Hunden må være mellom 10kg og 25kg. Større enn 10kg fordi mindre enn dette kan slite i terrenget (redningshund), og mindre enn 25kg fordi større enn dette blir ikke gjennomførbart å bære opp og ned trappene. Ellers skulle vi gjerne hatt en flat til. Det kommer til å komme barn ila hundens levetid. Krav og ønsker til hunden. Hunden må være blid og lettlært. Den bør være utholdende og lett å motivere. Den må tåle vær og vind, og være tilpasningsdyktig nok til å veksle mellom hjemme i leilighet og ute på telttur. Vi ønsker en lettstelt hund med vannavstøtende pels. Den bør kunne trenes av med å varsle særlig, da vi bor i leilighet. Den bør være stødig nok til å tåle familieforøkelse ila sin levetid. Vi har tenkt på diverse raser, og de som står på topp nå er springer spaniel og toller. Disse rasene virker hardtarbeidende og trivelige. Har noen erfaring med disse rasene? Forskjeller, likheter, tips og innspill. Både om springer og toller, men også raser vi ikke har tenkt på. Vi har ikke sett mye på gjeterhundrasene fordi vi ikke vil ha vakthund/bjeffing i leilighet.
×
×
  • Opprett ny...