Gå til innhold
Hundesonen.no

jala

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jala

  1. For min del spiller farge og utseende lite inn, men pelstype og gemytt mye. Riktig som du sier, det skal veldig lite til før noe blir veldig annerledes. F.eks. har tanten min en blandingshund med to forskjellige pelstyper, og jeg klarer bare stryke på sidene og hodet på hunden. Hvis jeg tar på ryggen f.eks. får jeg frysninger på ryggen og stivner helt. Så sånn sett er det jo sant som mange her sier, hvis man har renraset vet man hva man får, ikke bare på gemytt, men også pelsmessig. Ingen dum idé med å ta en hund som nesten når opp, men ikke helt, fra veiviseren. Skal sende dem en mail med det samme. Takk for svar!
  2. Jeg skjønner at jeg har mange krav. Det er ikke lett å finne en hund som skal gjøre så mange og vanskelige oppgaver som jeg håper på. Jeg forventer ikke å finne en som kan det. Når man er sensetiv må man tenke på hvilke følelser man vil få når man tar på hunden, hvis ikke kan det være vanskelig å roe seg helt ned. Hvis jeg har en hund jeg får frysninger eller blir stresset av å ta på, (som jeg får hvis det er for mye stimulering, f.eks. ull) så er det ganske dumt tenker jeg. Det er lett å tenke at pels ikke har mye å si, men det har det for meg, og for de fleste andre på spekteret. Når det er sagt, er det noe man kan venne seg på til en viss grad. Mange ting er viktigere, som at hunden er snill, rolig, trygg, kan utføre visse oppgaver. Men pels er også viktig for meg. Golden retriever f.eks tror jeg skal kunne passe bra etter det de andre har skrevet her, og etter det jeg har lest. Den røyter, men man kan ikke få alt.
  3. Så fint å se det skal jeg gjøre, takk for svar.
  4. Høres veldig fornuftig ut. Takk for svar
  5. Skal kjenne på en labrador ved første mulighet. Skal se mer på puddel. Hvordan pelsen er å kjenne på er egentlig viktigere enn rengjøring for meg, så vipper mot golden retriever. De er veldig fine og rolige, også blir jeg rolig av å stryke på dem. Takk for svar
  6. Skjønner. Dette med pelsen er faktisk veldig viktig, og fint å få forståelse for det. Ønsker at hunden skal ha myk pels, så da er jo ikke labrador ideelt. Men de virker som veldig fine hunder altså. Familien min har fuglehund som røyter mye, og det må støvsuges daglig. Kjenner jeg får litt angst for at hele leiligheten skal fylles av hundehår. Rengjøring og meg er ikke bestevenner haha.
  7. Det var en god idé som jeg skal sjekke ut. Kunne kanskje klart det hvis noen hadde motivert meg, skriftlige planer osv. Briarder er veldig fine. Vet du om de har myke eller strie hår? Supert med folk å kontakte! Labrador er notert og jeg skal sjekke dem opp mer. Har lest litt om dem, men ikke veldig mye. Takk for svar!
  8. Flere som sier det, så jeg skjønner at det kanskje er lurt med renraset. Har så lyst på en stor goldendoodle Finnes mange fine retrievere også da, men de røyter mye... Det er verdt det hvis de kan takle det og ikke en doodle så klart. Takk for fint tips! Skal sjekke ut den siden nå.
  9. Ja de er kommet kjempelangt i USA og australia det er kjempefint at det gpr fremover. Håper servicehunder får en større plass i samfunnet det neste tiåret i Norge også. Veiviseren er eneste godkjente trenere av servicehunder. De har god kunnskap og metoder, mye av det samme de bruker i USA og australia. Takk for innspill!
  10. Ja, er redd for at hunden min skal bli redd for meg. det hadde vært helt forferdelig. Enig i det du sier. Takk!
  11. Ja, det er mange fordeler med å ha hund, selv om den ikke kan alt den helst burde. Du har helt rett i alt du sier. Det aller minste kravet for meg, er at hunden tolerer anfall, og legger seg ved siden av meg når jeg har disse så jeg kan stryke på den. Takk for fint svar!
  12. Noen av tingene hunden helst må kunne. Bør også kunne dra i alarm, og varsle angst/stress før det kommer så langt. (Minne meg på å ta pause) begynner vel egentlig forstå at det kanskje ikke er andre enn hundeskolen veiviseren som kan hjelpe meg med noe slikt. Jeg har ikke 3-500 000 kroner. mange bra tips her da. skal lese videre
  13. Godt å bli tatt på alvor. Skal sjekke dette ut.
  14. Ja, det er nok ganske viktig at hunden roer og ikke stresser om jeg får anfall. En "vanlig" hund bjeffer, knurrer, løper rundt, blir engstelig når jeg får anfall, så den MÅ trenes til å roe ned i stedet. Tenker også på om den skal trenes til å trykke/dra i en alarm når dette skjer, så støttekontakt eller foreldre blir varslet. Jeg ønsker å bo alene, og prøver derfor finne løsninger på utfordringene. Men det finnes kanskje noen som har greie på dette privat eller lignende? Hadde vært bedre med servicehund, så kunne jeg kommet meg på offentlige steder, men man kan alltids finne andre løsninger. Synd det skal være så vanskelig i 2017.
  15. Har vært i kontakt med Norske Servicehunder og Hundeskolen Veiviseren, og det er ikke mulighet for å få servicehund for meg på mange år enda. Regjeringen har nå bestemt at det skal gis noen penger til opptrening av servicehunder i statsbudsjettet 2018, men dette rekker kun til 10 hunder! Da er det de med aller størst fysisk behov som blir prioritert. Det at blinde får full dekning og hjelp til å få førerhund, mens andre som også trenger det ikke får det er skammelig og provoserende. Jeg synes dette viser hvordan samfunnet ser på fysiske funksjonshemninger som viktigere enn kognotive, nevrologiske og psykiske. Det koster 300-500 tusen kroner å få trent en servicehund, og det sier seg selv at jeg aldri vil få råd til det selv. I tillegg er ikke bedrifter lovpålagte til å slippe inn servicehunder slik de er med førerhunder, så man er like langt om man har servicehund også. Man slipper ikke inn, og ut fra artiklene jeg har lest, blir man dømt noe så til de grader om man i det hele tatt tørr å spørre. Usynlige handikapp kan være ufattelig vondt. Når det er sagt, er jeg i samme situasjon om regjeringen vil hjelpe eller ikke. Jeg må jobbe med det jeg har. Veiviseren og Norske Servicehunder sier at jeg må klare meg selv. Så det var den hjelpen. Ideer og råd mottas med takk. Skjønner at du lurer da!
  16. Tusen takk for supert svar! Det hjelper kjempemye. Du forsto hva jeg mente, skjønner at det kanskje var litt dårlig forklart. Tar til meg alle råd. Takk!
  17. Har sjekket ut servicehund. Oppfyller kanskje kravene til det, og det hadde vært fantastisk og gjort livskvaliteten min mye bedre. Problemet er at det mest sannsynlig vil ta mange år før kognotive funksjonshemninger blir tatt så seriøst som fysiske. Etter det jeg har lest er det fysisk funksjonshemmede som kan få servicehund neste år. Veldig frustrerende. Uansett, du har rett i at jeg trenger noe fast og forutsigbart. Takk for svar
  18. Dreier seg om såkalte "overlads" på engelsk. Dvs. at omgivelsene gir for mange inntrykk, alt blir kaos og jeg bryter totalt sammen. Har også angst og er tider deprimert, så trenger en stabil hund som kan legge seg i fanget, gi klem, legge seg ved siden av meg, selv om jeg gråter/ikke klarer å sitte i ro/ligger på gulvet.
  19. Hei hundefolk! Håper noen har råd, meninger eller kommentarer til det jeg nå skal spørre om. Jeg bor for øyeblikket hjemme, og har hund med familien min her. Den er blitt en "førstegangshund" som bærer preg av plutselige skifter i teorier og fremgangsmåter. Når jeg nå begynner å se på hund til meg selv, vet jeg med sikkerhet at jeg ikke vil utsette hverken meg selv eller hunden min for det. Er det en ting jeg har lært av dette hundeholdet, er det at man bør ha en klar filosofi og fremgangsmåte fra begynnelsen av. Jeg har ASD, autisme spekter diagnose. Jeg er derfor veldig konsekvent når jeg vet hva jeg skal gjøre, men jeg må ha hjelp til å finne ut hvilke teorier som skal følges. Jeg vil også at hunden skal være trent til å hjelpe meg ved anfall, og forholde seg rolig ute blant folk. Jeg ønsker også å trene agility etter hvert, og at hunden skal ha klare regler å følge. Alternativ en er hundetrener. Kanskje kunne jeg finne noen som kunne hjelpe meg under hele hundeholdet. Du vet, starte med å finne ut hva som bør være filosofien før jeg skaffer meg hund. Hjelpe til med trening når hunden kommer, og oppfølging under hundeholdet. Finnes det slike ting? Hvilke priser er det snakk om i timen for slike trenere? Alternativ to er kurs, og dra på en haug med forskjellige kurs. Alternativ tre er en ferdigtrent hund. Altså å sende vekk hunden, for så å kun ha oppfølging etter den er trent hjemme. Alternativ fire er å ta hundetrenerutdanning på kveldstid. Dette koster ca. 30 tusen. Alternativ fem er å lese bøker og få tips og prøve å trene hunden helt selv. Jeg vet ikke hva som er best, det eneste jeg er sikker på er at jeg vil ha hund, og at jeg er i stand til å ha hund. PS. Vi har for øyeblikket en fuglehund. Jeg ønsker meg medium-stor golden doodle. (Blanding av golden retriever og puddel)
×
×
  • Opprett ny...