Gå til innhold
Hundesonen.no

HuskyenBalto

Medlemmer
  • Innholdsteller

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HuskyenBalto

  1. 6 timer siden, Mari skrev:

    Nei, kjære deg, det er å være i etterkant. :) 

    ??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️??‍♂️ nei folkens vi snakkes, dette gidder ikke jeg. Haha eksperter My ass.. Perfeksjonister tror jeg vi sier. Skulle tro hundene deres var perfekte samtidig med dere... Haha huffa meg... Tragisk. 

  2. 4 timer siden, SFX skrev:

    Så de får 3.800 kroner for å kjøpe nye kyllinger, og 200 kroner for tapet, den emosjonelle påkjenningen, tort og svie, og merarbeidet med å bygge opp ny høneflokk? Med det antallet høner drev de kanskje eggsalg de nå taper inntekt på?

    Det du sier er at din unnskyldning er verdt 200 kroner, så ja, du har rett, du gjør deg selv vanskelig. Jeg er dog i tvil om du når så langt med det. Naboen har allerede mistet 19 høner og har ingenting å tape. Du har en hund med dødstrussel hengende over seg; du har alt å tape.

     

    Disse menneskene som Eide hønsa er kinesiske, selger ikke eggs for å si det mildt, snakker ikke særlig bra norsk heller. Derigjen driver de en Kina sjappe nede i sentrum, vil du tippe igjen hva de hønsa gikk til? 

     

    Jeg sier ikke undskyldningen er verdt 200kr. Syns faktisk ikke at det er greit at dere driver å tolker det jeg skriver som dere vill. Jeg er at vi betaler 200kr mer enn det hønsa er verdt egentlig. Å vi skal ikke erstatte maten som er putta i hønsa. De hadde død en gang uansett, så skal du se det på den måten så er maten bortkasta uansett? :)  Ikke hadde de en hønsegård, men en levende bufe med 19 høns gående i Hagen. Strengt tatt så har ikke de så mye mer de skulle ha sagt om hunden, men politiet. 

    Å skal jeg være helt ærlig å si min mening så er hønseeieren veldig delskyldig i det som har skjedd. Er meget uansvarlig (ja det med at hunden våres kom seg ut er også meget uansvalrig) å la dyr vandre fritt i en hage når det er så små det det er snakk om. Skal ikke mer til enn at en katt fikk lyst til å prøve seg eller at en annen hund stikker av (og ja det skjer den beste) så skal jeg være ærlig burde hønsene være innelåst i et hønsehus. 

     

  3. 3 timer siden, Line skrev:

    Jeg begynner å ane hvorfor naboen "gjør seg vanskelig" jeg... ?

    Ja nei vi har jo ikke fått noe særlig kontakt med naboen så de aner ikke shit skal jeg si deg :) Ikke du heller for den slags skyld for du bare antar uten å ha sett oppførselen til hunden. Så jeg begynner nesten å lure på hvor godt fex dine hunder har det ut ifra det intrykke jeg får av deg :) Makan til folk...

  4. 19 minutter siden, Perfect Image skrev:

    Synes dere faktisk slapp billig unna.  210 kr for en høne er lite. Hadde dette skjedd her hjemme så hadde jeg krevd minst 400 kr per voksent dyr + reparering for gjerdet. 

    Gjerde? De hønene her vandret fritt i Hagen de, var rene bufen for Balto... og nei ei høne koster 200kr så ikke ille 

  5. Takk til alle dere som skal diskutere mosjonen. Hunden er ikke rast løs, syter ikke over at den vil ut eller noe som helst. Nok mosjon får han :) Dere kan si hva dere vil, og hva enn dere mener, men vær hun er forkjellig. Denne hunden får nok mosjon å det er det ingen tvil på. 4000kr for høns som koster 200kr per stk er 200kr mer enn det hadde kostet å kjøpt nye for oss. Så det er ikke billig. Å skal han som skal ha erstatning gjøre seg vanskelig så skal vi også gjøre oss vanskelige... Du kommer ingen vei med å gjøre deg vanskelig? Det skjønner enn vær person.

    Neste som nevner mosjon ignorer jeg glatt. Det temae er ferdig diskutert.

  6. Akkurat nå, lijenta skrev:

    Drar han da som å trekke så skal han ha på seg trekksele og du ha han i et trekkbelte. Da skal hunden trekke og ikke snuse. DU skal gå og bremse. Og trekkhund folket begynner å trene trekk fra c 6-7 måneders alderen for at dem skal være klare til dem skal starte i konkurranse. Man starter smått så hunden lykkes og får inn gleden med å jobbe forran deg også utvider mann. 

    Det å gå tur og stresstrekke fra godlukt til godlukt gjør bare ja stress for veldig mange hunder

     

    Vell ikke jeg som trekker, men han. Og jeg holder igjen, og har dårlig erfaring med å bruke annet enn sele. Ikke skal det være noe trekk hund heller, men familie hund. Så konkuranse blir det ikke på han. 

  7. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Jeg ville ikke hengt bak en husky i en olabil, tror jeg, det hørtes potensielt vondt ut :lol: Pass på å ha ordentlige bremser, både på olabil og sykler, jeg satt og bremset mine konstant de første 3 km, særlig da de var unghunder, da først hadde de fått ut nok sprut til å frivillig løpe i trav :)  

    At han ikke løper langt har ikke så mye med saken å gjøre, mine løp ikke nødvendigvis så langt unna de heller, men de løp runder :) Men for all del, det ser ikke ut til at vi blir enige om hvor mye mosjon en husky trenger, så jeg ser ingen grunn til å fortsette diskusjonen. Jeg vil dog nevne at de er langdistanseløpere, ikke sprintere :)  

    Mine fikk trekke fra de var 6-7 mnd gamle, det gikk fint det. Jeg tror de fleste hundekjørere starter innkjøringen lenge før de er halvannet :) 

    ? blei ikke direkte Ola bil, men noe i den duren hvertfall, og bremse MÅ det være. Vet at huskyer har en mekanisme som gjør at de aldri bruker opp all energien på en kort periode, men over lengre distanser. 

     

    Hmm har ikke lest noe på det, men vis du har erfaring med det så skal ikke jeg si noe på det 

  8. 28 minutter siden, lijenta skrev:

    For å konkretisere her angående det med tur. 

    Ta strihårede vorsteh tispa jeg hadde for noen år siden. Hun gikk fint i band så det hadde vært enkelt for meg å bare tusle en tur runde på 6 km som denne runden var. Når jeg kom hjem fra den runden lurte hunden på om vi kunne gå tur igjen. Men hvis jeg ba hunden om å gå akkurat de samme 6 km men på plass den strekket så gikk hun fornøyd og la seg.  Dem må gjerne få jobbe på 5 av de seks turene dere går og gå lengre enn 20 minutter hver gang. Korte turer gjør han ikke sliten 

    Jeg skrev det i ett av alle innlegga, og det er at han drar på turene. Fordi han er så ivri etter å finne ting. Han har ikke en gang ro i kroppen når vi er ute å gå tur til å en gang gjøre seg ferdig med å tisse før han skal videre å skikke i neste busk... Så hunden får skjørt deg, MRN når vi går hjemover så drar han ikke. 

     

    Vis noen har en løsning på hvorfor han gjør det så spytt ut 

  9. @Snusmumrikk ja det er jo som jeg skrev på slutten av første innlegget, de kan kreve det, men spm er om det faktisk kan skje. Med tanke på st det ikke er hunden sin feil, og vi som var uheldig en gang. 

    Og ja som jeg skrev selv opplevd å dra hunden ut av busken med et pinnsvin i kjeften.. Er en kamp i seg selv å dra det ut.. 

    var 4000 vi fikk beskjed om, og det er mye med tanke på hva høns koster i seg selv, men ja de har jo lagt jobb ned i de. Vist skal vi legge oss langflate, vi skjems jo, det er jo direkte flaut.. 

    Vell skal ta det med meg videre med "Hehe", og lattersmily. Vi reiser i parken 1 gang i uka som nevnt, og av og til mer om mulig, men vi har andre ting i live å tenke på også så ikke altids anledningen er der 

  10. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Nei, han vil ikke nødvendigvis bli aggressiv, og det er ikke aggresjon som gjør at han slakter høns, så det har ingenting med saken å gjøre. Om han får for mye energi innabords blir han rastløs, når han blir rastløs finner han på noe - som å stikke av - og når han er utendørs drar han på eventyr og finner høns, og vips, du har en potensiell katastrofe i hendene. Det er mulig at politiet lar dere slippe unna med en advarsel 1 gang, men jeg ville ikke satsa på at det gjentar seg. Jeg ville heller ikke satsa på at naboen lar bikkja di slippe unna om dette gjentar seg. 

    Nei, det har ikke så mye å si, mine AH hadde mye siberian bak seg :) Det de trengte var å bli slitne. En gåtur på 20 minutter er oppvarming, ikke mosjon. De trenger å få løpe, gjerne i trav, over tid. Jeg syklet med de om sommeren og hang bak de på spark med de om vinteren (jeg går ikke på ski :P ), og særlig i unghundperioden trengte de å få utløp for den energien de hadde, for å ikke prøve å grave seg ut av hundegården og løpe rundt på egenhånd. 

    Mine stakk også av en gang eller tre, heldigvis for oss bodde det ikke smådyr i området de kunne få tak i og knerte. De åpna dører, gravde seg ut av hundegården, klatra over gjerdet (på 1.80 m), brøyt opp døra til hundegården, en gang hoppa de ut av et åpent bilvindu mens vi dreiv og parkerte. Jeg veit hvor kreative de kan være når de vil. Det endte opp med hundegård der nettingen var gravd ned i bakken og med innoverbøyd topp, en bedre sikret hundegårds-dør med lås på, alle dører ut av huset hadde håndtaket vendt oppover i tillegg til å være låst. Og med målretta mosjon, så de var mer opptatt av å hvile når vi var inne enn å prøve å finne en åpning ut :)  

    Allright men da er vi mer på samme side. Men han stikker ikke av for å stikke på tur.. Han stikker av for å jakte. Han er alltid i område, og aldri ut på langtur, noe han hadde gjort om han manglet det å løpe fra seg. Nå har ingen av oss sykkel hjemme, men planen er at etter hvert skal vi snekre sammen en olabil av noe slag som han kan trekke, men etter som jeg har lest skal de ikke trekke før i en alder av 1-1,5 år. Noe han først er blitt nå. 

  11. @Snøfrost noe av det mer fornuftige jeg har lest, og er 100 enig. Følte meg mindre angrepet eller anklaget for det som har skjedd.

    Noen forhonds regler kom før, men som du sier, og vi opplevde. Ikke nok, men nå skal det være rimelig idiotsikkert med mindre en elle annen glemmer å lukke/låse en dør.. Burde ikke være verre enn å gjøre dette til ev vane. Så sen skal ikke ha mulighet til å stikke av, selv ikke om den kommer ned i kjelleren. Bror min sine hondtak er skrudd av vinduet så han kan ikke lengre åpne de utover men bare innover.

     

    @Siri

     

    Jeg har ikke merka noe forandring på adferd eller noe. Så den diskusjonen legger vi flat. Kan garantere deg 99% av mosjon ikke er tilfelle her, Okey? Du må nesten se det selv før du kan si noe slik sikkert 

  12. Akkurat nå, Midas skrev:

    Jeg har lest og jeg misforstod noe du hadde skrevet tidligere om at du ikke gadd og gå over det dere hadde sikret. Altså jeg trodde du mente at du ikke gadd å sjekke om alt var nok sikret og ikke at du mente at ikke gadd å skrive det igjen. Beklager det.

    Uansett, dette er en veldig kjip situasjon. De fleste kan jo ha et mer avslappet forhold til hundeholdet fordi hundene hverken stikker eller dreper noe om de skulle finne på å stikke, men i deres tilfelle kreves det tydeligvis enormt strenge forholdsregler for at hunden ikke skal komme seg ut. Jeg ville også lagt meg fullstendig flat, erstattet høner og evt ødelagte gjerder etc. Og tatt kontakt med polititet. Det holder nok ikke å kontakte falken for å være i forkant. Jeg forstår at han er sosialisert med andre hunder og at han mest sannsynlig ikke gjør noe mot hunder, men når instinktene er så sterke kan man aldri vite. Den hunden i familien min som ble drept av en husky var en liten silky. Huskyen løp rundt med den og behandlet den som en leke. Kastet den i lufta og ristet den. Det var liksom ingen aggresjon bak det, det var lek med et bytte. Og den døde selvsagt.. 

    Jeg håper bare for deres og ikke minst hunden sin del at den slipper unna denne gangen og at det aldri skjer igjen.  

    Ahhh Okey, Hehe jo alt for at den skal slippe å bøte med live for våres feil... Falken, og politiet samarbeider så når den ene er varslet så har vi fått beskjed om at det er nok. Erstatning på hønsa skal de få, og er på 4000kr. Men føler ikke det å bare betale er godt nok, vil gjerne beklage for oss, og forklare hva vi har gjort for at det ikke skal skje igjen. Politiet har vi prata med å forklart alt så de vet hva vi har gjort. Våres hund leker med mormor sin hund som er en shih tzu valp så kan andre se for meg at det blir tilfellet, men sett hva hunden våres gjør med taue sitt.. Så kan se for meg hva som har skjedd med hønene.

     

    håper heller ikke dette gjentar seg.. Er grusomt 

  13. 21 minutter siden, 2ne skrev:

    Jeg hadde alaska husky i mange år, men du må for all del ikke ta mitt ord for hva en AH trenger, du veit nok sikkert best, siden du har studert og lest mye om de. Lykke til videre, jeg håper du slipper å avlive ham, det er veldig fine hunder - og ubeskrivelig behagelige å ha i hus når de får det de trenger. 

    Han er generelt rolig, og behagelig å ha i hus nå også. Får de for lite mosjon skal de vise antydninger til agrisivitet å mye annet. Det finnes ikke i denne hunden, og eneste grunne for at den stikker av er pga jaktinstinkt.

    å ikke at det har så mye å si, men dette er sibirsk, litt mindre vell å merke. Ikke legger hunden særlig på seg heller iforholdt til hvor mat glad den er... 

  14. 2 minutter siden, Line skrev:

    Duverden :rolleyes: Du har jo fått svar på spørsmålet ditt, av opptil flere. I tillegg har du fått råd om både aktivisering og sikring, men det vil du ikke høre på fordi du føler deg dømt. Det får stå for din egen regning..

    Poenget mitt angående aktivisering var at en husky trenger langt mer enn mine små - når jeg klokker 100 minutter så er det akkurat det samme som deg, men det er spredt over færre turer slik at de får brukt seg på en mer skikkelig måte.

    Nei jeg har lest og lest det som blir skrevet, men de fleste innlegga er mer retta mot hva jeg må gjøre for at det ikke skal skje. Man skulle vel tro at etter en hund har drept 19 høns at det skjer noen drastiske forandringer? Skulle man ikke? 

    Og ja helt riktig, du går 3 turer, vi går opp til 6 turer. Men samme kan det være, hunden blir aktivisert 

  15. 2 minutter siden, Line skrev:

    Duverden :rolleyes: Du har jo fått svar på spørsmålet ditt, av opptil flere. I tillegg har du fått råd om både aktivisering og sikring, men det vil du ikke høre på fordi du føler deg dømt. Det får stå for din egen regning..

    Poenget mitt angående aktivisering var at en husky trenger langt mer enn mine små - når jeg klokker 100 minutter så er det akkurat det samme som deg, men det er spredt over færre turer slik at de får brukt seg på en mer skikkelig måte.

    Nei jeg har lest og lest det som blir skrevet, men de fleste innlegga er mer retta mot hva jeg må gjøre for at det ikke skal skje. Man skulle vel tro at etter en hund har drept 19 høns at det skjer noen drastiske forandringer? Skulle man ikke? 

    Og ja helt riktig, du går 3 turer, vi går opp til 6 turer. Men samme kan det være, hunden blir aktivisert 

  16. Akkurat nå, Midas skrev:

    Synes det er trist at det virker som TS ikke tar dette skikkelig på alvor at hunden kan komme seg ut og drepe andre smådyr. Alle skjønner at det ikke dreier seg om at hunden er aggressiv på generell basis, men om jaktinnstinkt. Problemet er bare det at dette kommer til å bli slutten for hunden hvis dere ikke tar skikkelig ansvar for at den aldri kommer seg ut på egen hånd. Det er hunden som får lide for at dere ikke passer på godt nok. 

    Det er grunn nok til å passe sabla godt på hunden sin spør du meg. Og det er grunn nok til å sikre absolutt alle tenkelige og utenkelige rømningsveier. 

    Folk er glad i dyrene sine selv om det i noens øyne er "bare" høner. Neste gang kan det være en kanin, en katt eller en liten hund den tar, hvor skal grensa gå for at det er ille nok til å skjerpe seg? Jeg ville blitt skikkelig redd og passet på den hunden 24/7 om jeg visste det var hundens liv det stod om. 

    Okey... For det første.Vis du har lest det jeg har skrevet så ser du at den ikke tar andre hunder med tanke på at vi aktivt sosialiserer den... 

    for det andre. Så ser du at vi har tatt forhonds regler. 

    For det tredje så er vi meget klar over jaktinstinktet. 

    Haar du over hode lest å tolket det jag har skrevet? 

     

  17. Akkurat nå, Shlush skrev:

    Fy for en kjip situasjon å komme i ? ig svaret på spørsmålet er at den som anmelder kan levere et ønske om avliving, det er dog ikke anmelderes som bestemmer! Det er politiet som evt begjærer hunden avlivet... Så desverre, det KAN skje ?

    Kan skjønne at hønseeier ikke er enkel, de er nok både triste og forbanna over det som har skjedd. Men sørg for å gi dem erstatning er min tanke ? Selv om de er "vanskelige".

    Så må drastiske tiltak settes tilverks hjemme... En husky har mye jaktinnstinkter og om de kommer over en flokk med dyr så tar de som regel ALLE og ikke bare et par. Desverre 

    Takk, ja klar over, og Desverre erfart dette... Jaktinstinkete var jeg klar over, men føler det er meget ekstremt i våres hund. Jakter slev i bånd når vi går tur... 

  18. Ikke meningen bli oppfattet som sinna eller noe.. Men stresser litt med denne saken å syns det hele er litt sykt.. Å enda sykere når vi har tatt nok forhonds regler dør han slapp ut å drepte 19 høner.. 

    Å er mer elle mindre ute etter en ting å det er hva som kan skje.. Hunden er helt frisk å oppegående, ikke aggressiv eller noe :/

  19. Akkurat nå, Raksha skrev:

    Oh my bad! 

    Men for å svare på spørsmålet ditt, de kan kreve så mye de vil, men det er opp til politiet å ta vurderingen om hunden anses som farlig for omgivelser. Er vel tvilsomt at den blir avlivet på et slikt grunnlag for en engangsforeteelse.

    At folk ikke er spesielt enkle å ha med å gjøre etter at en hund dreper 19 høns, kan jeg på en måte skjønne da, selv om dere mener å gjøre opp for dere. 

     

    TAKK! Dette setter jeg meget pris på. 

    Blir en smule oppgitt når jeg blir møtt med hvordan jeg skal unngå at dette skjer igjen når vi liksom har dekka den delen, og mer elle mindre er klar over det. 

     

     

  20. Akkurat nå, Line skrev:

    Jeg har faktisk full forståelse for at dere ikke møtte forståelse og interesse jeg. Det var helt sikkert en skrekkelig opplevelse.

    Ellers så synes jeg det virker som du ikke er interessert i gode råd. Det er synd.. For å sammenligne med hva mine hunder får - det er dvergschnauzere og de får en skikkelig tur på minst en time sammenhengende hver dag i tillegg til tisserunder (jo, 20 minutter er tisserunde). Synes du fremdeles den får passende med mosjon?

     

    Hehe ja din hund får vell også bare 3 turer til dagen? Gode råd? Jeg får råd om akkurat det vi har gjort..? Å det er ikke spm mitt heller. Jeg forventer svar på mitt spm og ikke å bli dømt fordi vi dreit oss ut en gang? 

  21. Akkurat nå, Mari skrev:

    Å skyte er ikke eneste måten å avlive en hund på. Her er link til Lov om Hundehold som gir hjemmel til å avlive en hund på stedet om den jager dyr.

    Så vær i forkant, kontakt politiet. Forklar saken og fortell at dere ønsker å unngå anmeldelse og avlivning, spør hva dere skal gjøre for å unngå det. Vis at dette er noe dere tr på alvor. Jeg ville for øvrig ikke kalt tiltakene dere drastiske på noen måte. Det er temmelig vanlig hundehold å låse dører og bruke grind. 

    Snakka med politiet om det, og det første vi gjør når hunden stikker av er å ringe falken (de som henter inn hundene her). Så vi er i forkant. Andmeldensen kan vi ikke unngå, og strengt tatt hadde det vært feil å ikke andmeldt det i mitt hode. Å når slik skjer er det viktig å ta ansvar. 

     

    Hehe vi har ikke grind enda, men er på vei. Og dørende er låst nå :) 

×
×
  • Opprett ny...