Gå til innhold
Hundesonen.no

karroh

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om karroh

  • Bursdag 08/14/1998

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Gjøvik
  • Hunderase
    Toller og Gordon setter
  • Mine dyr
    Heiafjellet's Uno, 6 år gammel Gordon setter

karroh's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tusen takk for svar. Jeg har tenkt litt på å la han sove i senga mi den første tiden, men har vært litt usikker. Ser for meg at dunputer og -dyner kan være temmelig morsomme å revne opp. Et alternativ er å fjerne det, men da blir det nok lite med søvn for min del. Har du evt noen tips der? Tusen takk. Grunnen til at jeg ønsker å la han sove i bur den første tiden er fordi han skal sove på rommet mitt i den perioden, og der er det ikke all verden med plass. Dersom jeg ommøblerer og fjerner skrivebordet f.eks, kunne det blitt plass til en liten kompostbinge, men spm er hvor stor forskjell det gjør mtp plass å boltre seg på for valpen (buret er i str XL, så det er jo ikke akkurat trangt for han der). En annen grunn er at han er vandt med bur, i og med at han og resten av kullet sover i bur sammen nå (med døra oppe, vel og merke), og en tredje grunn er at jeg som sagt kun har positive erfaringer med bruk av bur tidligere - med unntak av GS'en, der ble det litt for mye av det "gode". Jeg skal sjekke ut mulighetene for å lage en binge i morgen, tviler sterkt på at det utgjør noen stor forskjell ifht plass, men det er verdt å sjekke.
  2. Bur den første tiden blir det uansett, og som allerede nevnt; dette er ikke en tråd for å diskutere bruken av bur.. Grunnen til tråden er å få tips til hvordan en kan vende valpen til å ikke være i buret, slik at han ikke om 6 år fra nå er like avhengig av buret sitt som GS'en (ja, jeg er fullstendig klar over at dette kan løses ved å ikke gjøre han avhengig av bur til å begynne med, men som sagt; bur om nettene blir det uansett). I noen tilfeller kan det være å "bare åpne døra", men dette er en tråd for å få tips i tilfelle situasjonen blir en annen.
  3. Egen seng har han fått (riktignok en billigvariant i førsteomgang). Gjentar meg selv her, jeg mener ikke at buret blir valpens eneste fristed og trygghet, men det er der han kommer til å sove om nettene den første perioden. Det her er vel en diskusjon hvor vi aldri blir enige, noen ønsker å bruke bur hjemme, mens andre holder seg langt unna. Selv har jeg bare positive erfaringer fra å bruke bur den første tiden, våre tidligere hunder sov også i bur før de "flyttet ut". Det er kun vår nåværende GS som tviholder på buret sitt, og det er tips til en eventuell liknende situasjon jeg ønsker.
  4. Selvsagt er det mulig, og jeg mener ikke at buret vil bli det eneste stedet valpen kan gå for å få fri/føle seg trygg. Absolutt ikke. Som sagt, formålet med denne tråden var ikke å starte en diskusjon rundt dette temaet, men for å få tips til hvordan jeg på best mulig måte kan vende valpen fra å bruke bur om nettene når den blir litt eldre.
  5. Fordi ved riktig bruk, kan det gi valpen en trygghet og et fristed som bare er dens. Det er ikke snakk om å bure inne fordi den gjør noe galt, er slitsom, etc., det skal være positivt og fint for hunden å få gå i buret og slappe av. Dette er vel strengt talt ikke en bur eller ikke bur diskusjon, bur på natta den første perioden blir det uansett (så fremt valpen gir uttrykk for at den mistrives).
  6. Hei! Jeg henter hjem min nye valp neste uke, og som den kontrollfriken jeg er, planlegger jeg allerede flere måneder frem i tid (derav spørsmålet); Planen er å ha han i bur om nettene. Den første perioden vil buret stå på soverommet mitt, for å både gi han trygghet og for at jeg har bedre oversikt dersom han skulle bli urolig/må tisse, etc. Når han blir eldre ønsker jeg å la han være løs i huset (evt på et avgrenset område i starten), men jeg lurer litt på hvordan jeg skal gå fra bur til ikke-bur. Familien har en Gordon setter på 6 år, han har ligget i bur om nettene/når han er alene helt fra starten. Personlig synes jeg han godt kunne fått være løs i huset, men han er vel av den sære typen som foretrekker buret sitt (går inn selv og rører seg ikke selv med døra oppe, og ikke fordi han er spesielt lydig ). Som sagt håper jeg at det ikke blir slik med min, men jeg har aldri vært med på å vende en hund til å ikke være i bur, så jeg hadde satt stor pris på noen tips!
×
×
  • Opprett ny...