Gå til innhold
Hundesonen.no

staffgirl

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Staffordshire bull terrier

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

staffgirl's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Å det er sånn og forstå Justisia! Men er det noen mulighet å få sendt mail unntatt det offentlige her? :-D
  2. Ja, stemmer! Er hos Kjus! :-) Noen ganger er det mye andre ganger er det ikke så mye! Men vet han har endel storfe til nedskjæring neste uke! :-)
  3. Hei JeanetteK! Var bare noe jeg reagerte på av det du skrev!! SITAT: " Det ene var schaferhunden min som var så stødig på test at han ikke ble patruljehund"!! Sorry men her skurrer det for meg!:-) En hund som er tenkt til enten patruljehund eller tjenesthund i politi/vakttjeneste går igjennom en såkalt Funksjonsanalyse, der man bestått eller ikke bestått, enkelt og greit! Men når du sier at hunden din var "FOR" stødig..så er det ikke noe som heter det! En stødig hund for meg er den tryggeste hund å kunne utdanne, nettopp til tjeneste og evt. i skarpe situasjoner! Og grunnen til det er at en mentalt stødig hund får 4 eller 5 i mot (alle poeng givningene er alt mellom 1-5) Jeg er utdannet lydighets instruktør, figurant- og testleder i K-test, MH og FA. Leder og trener av hundegruppa i det vaktselskapet jeg jobbet i over 6 år, og tør og påstå at jeg har endel erfaring om akkurat dette temaet..!! UTEN å være noe form for verdensmester... for det er jeg ikke!! MEN trygge hunder er et must i slik tjeneste. Jeg skal ikke "synse" for mye når det gjaldt din hund, men det må finnes et mer korrekt ord for den adferden din hund viste. Skulle gjerne vist hva de forskjellige poengene hunden din fikk i de forskjellige momentene i testen! :-D Send meg de gjerne!
  4. Hei! Har opplevd det 2 ganger med to forskjellige hunder! Første gangen trodde jeg neimen med ikke mine egne øyne! Hadde ei schæfertispe.. hun var på ingen måte ei tøff tispe. Konkurrerte med henne i LP og agility, ellers var hun familiehund, sønnen min var rundt 4-5 år den gangen, og hun var snill, lydig som få! Men så kom det den gangen hun forsvarte meg! Jeg var i et voldelig forhold i mange år. Min EX og jeg hadde kanskje bodd sammen i snaut 1 år. Men det hun gjorde var å fly i beinet på han og beit seg fast! At hun mente alvor.. ja det var tydelig! Hadde helt seriøs ikke forventet dette i fra henne! En annen gang var med min 4 år gamle rottweiler hanhund. Det skal også sies her at jeg konkurrerte aktivt med med både i lydighet samt bruks (rundering), og når han var rundt 3 år ble han godkjent tjenestehund i det vaktselskapet jeg jobbet. Så her blir det annerledes i forhold til den voktingen/forsvaret da han var trent til det! Men 1 gang opplevde jeg noe som jeg opplevde som fryktelig ubehagelig i Tønsberg by da en sterkt beruset mann var i overkant pågående, dette senset helt klart bikkja og han voktet (kall det gjerne bevoktet denne mannen) til min lettelse så jeg kom meg bort. Men bikkja rørte aldri denne mannen så ingen skade skjedd! Var en god følelse å tenke at bikkjene kan steppe opp dersom ubehagelige situasjoner! Men han staffen jeg har nå.. vel han tror jeg "står bak meg om en evt. trussel og tenker som så: ehhhh muttern.. står bak her og følger med jeg... eh eh.. ok... så ordner DU opp!!" ) He he... Så er ikke god å si på han, men tror ikke han hadde gjort så voldsomt mye ved en eventuell hendelse! Stoler på han 100% med barn og andre! Men.. sa det samme om schæfertispa mi også! Så en vet aldri! :-)
  5. Heisann Pringlen! Fikk en PM av Justisia og det funket greit... "tror jeg"! :-) Jeg aner faktisk ikke hvordan man gjør det.. men om du får det til så sender jeg deg en personlig mail med all mulig informasjon! :-D Hei så lenge!
  6. Heisann Justisia! Har sendt deg svar på mail! :-) Ha en strålende dag!
  7. Jobber på et lite slakteri som kun driver med nedskjæring til lokale bønder (storfe-lam-gris-kje), samt jaktlag på høsten, stort sett elg og hjort, ligger i Ås, Akershus. Synd at ikke større slakterier selger avskjæret til privat kunder! Men jeg tror de har avtaler med "dyrefòr produsenter" som ... ja... nettopp lager bl.a hundemat. Når det gjelder mattilsynet har vi fått tillatelse til å selge avskjær som dyrefòr... er litt byråkrati rundt dette også! :-) Og ja, det kan være endel fett på enkelte "feite" raser av bl.a storfe, dette fettet vil selvsagt hundekjørerne ha... MEN ikke jeg! Så jeg skjærer bort alt fettet og kverner det og stapper de i pølser. Mye jobb, men alt for dyra.. ikke sant! :-D Når elgskrottene kommer blir det mer rent kjøtt, men jeg tar med sener, samt ren skjærer avskjæret i fra skadene som blir påført kjøttet der dyret blir skutt. Hadde jeg hatt MASSE fryseplass hadde jeg fylt den opp... men dessverre. Så tar med noen kilo av gangen. M.a.o.. jeg jobber med saken, så jeg får satt inn min andre fryser i boden må bare ha tilgang på strøm. Men hvor i landet bor du?
  8. :-) Høres bra ut det du gjør! Det å fòre 50/50 kjøtt/tørrfòr tror jeg er en meget god balanse! Er det jegere i huset deres? :-D Tenkte siden du nevner bl.a rådyr kjøtt mener jeg! :-D I jaktsesongen får vi inn mye elgkjøtt til nedskjæring.. da er det bare å fylle fryserne for som kan! (jeg har også fryseutfordringer dessverre!!) Men oppfordrer andre her å kontakte lokale slakteri og kjøp avskjær! Vi vil gjerne bli kvitt slikt, så har bl.a noen rimelige høy profilerte hundekjørere som faste kunder, men også brukshund folk. Foreløbig ikke så mange familiehund folk.. tror de ikke er kjent med dette, og ikke alle har den kunnskapen. Er synd, for altfor mye kjøtt blir kastet! :-( Men en helt annen ting.. Jeg ville prøve LUPO Sensitiv... men de virker ikke som de er noe interessert i å selge fòret.. da jeg etter gjentatte henvendelser ikke fikk noe svar ga jeg opp! Men også i det fòret var det for lavt animalsk proteininnhold (bare 20%) så ekstra kjøtt hadde ikke vært å forakte! Fòret i seg selv virket intr. Så får avvente å se om det mulig å oppnå kontakt! Hmmm... rare greier!
  9. Tusen takk for innspill!! Jeg er helt enig med dere om noe lavt kjøtt innholdet.. så om det skulle bli dette fòret vil han få 50/50 med rått storfe kjøtt. Også enig i ris innholdet, men heller brun ris enn mais! Jeg jobber hos slakter og har fri tilgang på rent kjøtt. (Ikke MUK :-)) Dette benytter jeg meg selvsagt av! Tidligere var det kun råfòring 1/3kjøtt/3/4 V&H) og var kjempe fornøyd, men "problemet" er at bikkja mi er kastrert og med det følger det andre ting man må ta hensyn til. Spes. dette med vekt! Når man da må redusere fòrinntaket på opptil 30% så er dette mye i en magesekk som er VELDIG glad i mat! :-) Til han ble kastrert (av medisinske årsaker) ble han som nevt fòret på V&H og fungerte supert på alle måter! Men de har dessverre ikke light fòr utgave, og han må ha et fòr med bl.a fiber så han føler seg mett og fornøyd. Jeg sier at han ikke er noen "allergihund" men han er sensitiv... noe jeg fant ut nettopp grunnet fòrskifte. Kjøpte Hills light fòr til han etter kastreringen, men han reagerte på dette fòret og fikk furunkulose. Så et "svindyrt" fòr = ikke alltid det beste! Så det var mye mais i Hills noe som forundret meg.. Mais er BILLIG i innkjøp, så ble noe provosert. Ennå et bevis på at vi betaler mye penger for et godt etablert navn og ikke ingredienser i fòret. Til jeg har bestemt meg for hva jeg skal prøve på han får han nå hjemmelaget fòr. Kjøtt, grønnsaker, egg, brun ris, og det gikk 1 ukes tid så var labbene betydelig bedre. Kommer til å fortsette med dette mens jeg leter i et hav av fòrmerker, er søren meg ikke lett å bestemme seg! Og årsaken til at jeg ønsker å ha et tørrfòr han fungerer på er jo at vi er mye på farten og ikke alltid ha tid og muligheter med å lage middagen hans hvor en vi er. Så fint kunne ha et supplement ved behov!
  10. Hei! Lurte på om noen her har erfaring med fòret i fra Greenwood? Lest endel om det, og det interessante er jo at det ikke er tilsatt mais, hvete.. typiske allergener! Har ikke en allergihund, men er opptatt av at proteinkilden ikke er av spesielt mais.
×
×
  • Opprett ny...