Jobber på et lite slakteri som kun driver med nedskjæring til lokale bønder (storfe-lam-gris-kje), samt jaktlag på høsten, stort sett elg og hjort, ligger i Ås, Akershus. Synd at ikke større slakterier selger avskjæret til privat kunder! Men jeg tror de har avtaler med "dyrefòr produsenter" som ... ja... nettopp lager bl.a hundemat.
Når det gjelder mattilsynet har vi fått tillatelse til å selge avskjær som dyrefòr... er litt byråkrati rundt dette også! :-)
Og ja, det kan være endel fett på enkelte "feite" raser av bl.a storfe, dette fettet vil selvsagt hundekjørerne ha... MEN ikke jeg! Så jeg skjærer bort alt fettet og kverner det og stapper de i pølser. Mye jobb, men alt for dyra.. ikke sant! :-D Når elgskrottene kommer blir det mer rent kjøtt, men jeg tar med sener, samt ren skjærer avskjæret i fra skadene som blir påført kjøttet der dyret blir skutt. Hadde jeg hatt MASSE fryseplass hadde jeg fylt den opp... men dessverre. Så tar med noen kilo av gangen. M.a.o.. jeg jobber med saken, så jeg får satt inn min andre fryser i boden må bare ha tilgang på strøm. Men hvor i landet bor du?