Gå til innhold
Hundesonen.no

GrønnValpeEier

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Terrier

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

GrønnValpeEier's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg vet at det er mange tråder om dette, en av meg selv også:-P Men nå har jeg bare ett spesifikt spørsmål, som jeg håper på gode forslag på: Trener valp til å være i bur i bilen mens jeg er på jobben. (Setter pris på å utelate diskusjon om burbruk, hun blir godt luftet og vi trener litt før hun blir satt der) Har funnet ut at det funker fint (bedre) med et teppe over buret. Men hun blir stående og bjeffe en god stund før hun roer seg fortsatt, (det er ikke panisk bjeffing), samtidig som hun ikke er helt rutinemessig på bæsjing ennå (altså er det ikke alltid jhun bæsjer på morgenen til tross for LANG tid utendørs) - så mitt dilemma er som følger: Når hun står og bjeffer, MÅ jeg vente til det er stille en stund før jeg kommer og lufter henne? Eller kan jeg bare komme bort og uten noe ståhei ta henne ut av buret og rett bort til lufteplassen? Grunnen til at jeg spør er fordi vi er i startfasen og det er blitt bestemt at hun skal lære seg å roe seg selv, altså 'stå der og bjeffe'. Men jeg vil jo lufte henne ofte, uten å skape unødvendig stress ved å ta henne ut og inn av buret:-( Jeg klarer heller ikke å høre forskjell på 'Jeg må på do!' og 'HAllo - her gidder jeg ikke å stå!' -bjeffing. På forhånd takk for konstruktive tilbakemeldinger!
  2. Vetivo heter det. Jeg vet ikke hvor 'nytt' det er altså, men det er ihvertfall helt nytt for meg:-) Noen som har prøvd dette? Leste bare fort på pakken, det virket jo helt greit mtp innhold?
  3. Ja kanskje det rett og slett er veien å gå, vekke henne minst 30 min før den siste lufteturen. ..Men vent, da blir det to turer ut da, for hun skal jo ut med en gang hun har sovet:-) Det er helt uaktuelt å ha valpen I senga, ellers hadde det sikkert vært litt enklere ja.. Er det ikke flere som ikke har valp i senga med seg??
  4. Jeg syns jeg kommer i samme dilemma hver kveld rundt leggetid med valpen på 12 uker. Når vi skal legge oss rundt 23-23.30 ligger jo hun og sover tungt i sofaen, og det har hun gjort de siste to timene. Men da må jo jeg vekke stakkaren for å lufte henne før hun skal legge seg i buret som står ved siden av sengen? Dilemmaet da er jo at hun girer seg opp og er i full 'våken-modus' etter nevnte luftetur og da er det skikkelig upopulært å 'måtte' legge seg... I går prøvde jeg å være lenger ute med henne hun viser som regel tydelig at hun vil inn) men det gjorde (muligens) at hun ikke roet seg i buret før HALV TRE darnit! Så spørsmålet mitt er: Hvordan bør kvelden se ut for valpen - kall det vår 'voksentid' etter barna har lagt seg - fra ca 20.30 til det er natta 23.30?
  5. Tusen takk @Sprettballen, så fint å høre at det er helt vanlig det jeg opplever:-)
  6. Gi meg beskjed når du er klar, så får vi til noe! Aner ikke hvor stor radius min har, jeg syns hun er veldig modig og tør fint å gå såpass langt at hun ikke ser meg lenger. Men hun er utsultet på lek med andre hunder så når vi får til det så holder hun seg som regel i nærheten:-) Lykke til med bachelor!
  7. Haha 'bæljebikkje' Ja det er jo akkurat det jeg vil unngå for enhver pris, samtidig som at vi gjerne vil ha en hund som gir fra seg et bjeff om noen nærmer seg huset, særlig på kveld/nattestid så det vekker oss. Bor jo midt i svarte skauen så og si! Den perfekte hund (i mitt hode) gir fra seg et mykt 'boff' på dagtid om vi sitter i sofaen og noen kommer på døra, og om natta etter at vi har lagt oss gir den fra seg to høye bjeff, heheh. Så om noen har en oppskrift på hvordan dette skal bli til virkelighet så er jeg lutter øre! Ingen skal si jeg ikke har ambisjoner for min lille valpetass på 12 uker
  8. Jammen så bra da, da må vi få til å møtes! Vet du om et bra sted hvor vi kan slippe de løs kanskje? Jeg har stor hage men den er ikke inngjerdet.. Så der bruker jeg sporline på min avhengig av humøret hennes, uansett dingler den etter henne for da kan jeg kjapt ta tak om hun setter etter noe:-) Har aldri møtt en Saluki før, så gøy:-) Jeg har ikke de største ambisjonene, annet enn at det hadde vært gøy å trene spor og/eller agility med henne etterhvert, sammen med sønnen min. Moren er ettersøkshund og hun viser allerede stort talent (helt objektivt selvsagt) når vi har godbitsøk på plenen eller inne:-) Men viktigst av alt er hverdagslydighet så hun blir til å leve med for alle i huset:-)
  9. Jeg bor i Kodal, men jobber i Åsgårdstrand og er fra Tønsberg så er jo kjent:-) Hvilken rase er valpen din da? Jeg så at Gilabb har oppstart i august, men da er hun jo 5/6 mnd... Tror du det er i seneste laget? Og går det an å ikke bruke klikker på deres kurs?
  10. Tusen takk for konkrete beskrivelser, da er det lettere for en som meg å forstå hva du mener og hvordan jeg kan lese situasjonen hjemme! Jeg skal øve på å ignorere, lite bjeffing fra henne som ikke er rettet mot meg for å si det slik. Folk kan ringe på døra hjemme uten at det kommer en lyd, men det er vel bare enn så lenge:-) Vi ville jo ha en 'vakthund light'!
  11. Jeg tar det til meg, og skal prøve så godt jeg kan! Særlig dusjingen foregår jo med en gang jeg står opp om morgenen, og da har hun jo bare vært kjapt ute og tisset og fått frokost. Så hun er ikke akkurat sliten da:-) Jeg får begynne å dusje på kveldstid, heheh:-) Min var også VELDIG grei, så grei at vi ikke merket at vi hadde en hund etter hvert som hun ble eldre. Så derfor (og fordi mine gutter er større og vil være mer aktivt involvert) tenkte jeg at det ville være positivt med en litt mer aktiv og selvstendig rase. Får se om jeg kommer til å angre bittert på det senere:-)
  12. @mara Jeg vil VELDIG gjerne treffes - valpene er jo t.o.m like gamle og jeg kjenner ingen andre med valp som hun kan leke med:-) Jeg har også drømmer om at hun kan være hjemme fra august til eldstemann er hjemme fra skolen, det skal jo bli interessant... Skal du på valpekurs? Er det noen hundeklubber her med 'Miljøtrening' dager/kvelder?
  13. @SFX Hadde det vært valpekurs ala 6-8 uker innen august så hadde jeg absolutt gjort det, men nå på sommerstid har jeg bare greid å finne slike ukeskurs! Er vel litt lenge å vente til august, da er hun nærmere 5 mnd..?
  14. @Elita2005 Da skal jeg øve på ignorering hjemme - kan jo legge tilrette for de situasjonene hvor jeg vet hun kommer til å bli trigget til det?:-) Så få rjeg vente til vi er alene på jobben og trigge/overse det der også:-) Hvis det høres ut som en god plan? Min første hund var en Sheltie, og hun kom til meg 'ferdig oppdratt' selv om hun var tolv uker. Lød 'nei' og hadde absolutt innkalling, og jeg behøvde bare si 'nei' til noe maks to ganger så gjorde hun ikke det mer, punktum. Verdens beste hund:-P Er nok derfor jeg ble litt tatt på senga av hu her:-)
  15. @Sprettballen Tusen takk for svar! Jeg har jo skjønt at jeg bare må slappe av og ta det mer som det kommer - og det klarer jeg mer og mer etter å ha vært på dette forumet:-) Er så godt å høre at jeg ikke er alene og at jeg ikke ødelegger valpen! Jeg er streber av natur og har rett og slett planlagt og grublet for mye over hvordan jeg skulle gjøre ting med henne tror jeg:-) Når er hun stor nok til å begynne å klare seg litt uten meg tror dere, som du sier å kunne gå på do og dusje og sånn?:-) ( Jeg hadde henne på badet sist jeg dusjet og da pep og bjeffet hun og prøvde å komme seg INN i dusjkabinettet liksom) Hun er nøyaktig 12 uker gammel nå, jeg gikk litt i surr her tidligere. Har hatt henne i 14 dager i dag:-)
×
×
  • Opprett ny...