Gå til innhold
Hundesonen.no

volca

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av volca

  1. Hm.. Da ser det ut til at dette har løst seg av seg selv, valpen ble nettopp solgt til noen andre, uten noen særlig begrunnelse til meg. Litt dårlig gjort. Men, men. Det er vel oppdretters rett til å velge hvem som skal få kjøpe (men det er vel min rettighet/plikt som kjøper at jeg kan få vente med å gi svar til forsikringsselskaper, NKK og veterninærkontor åpner etter påsken for å undersøke?) Tusen takk for alle tilbakemeldinger, det hjalp meg til å stille noen oppfølgende spørsmål til oppdretter som kanskje var vanskelige å svare på? Det vet jeg ikke. Jeg har også vært i kontakt med raseklubben, så jeg vil følge opp videre - og kanskje heller velge en rase som har større avlsmateriale i Norge - i hvert fall stamtavler på alle valpene og helsetester på foreldredyr, eventuelt gode begrunnelser for valgene som er gjort. Som førstegangskjøper har jeg lært mye!
  2. @2ne vet ikke helt om jeg forstår hva du mener Jeg vet ikke om valpene er registrert i NKK, men selger har sagt at de skal registreres. Men jeg vil ha klarhet i det, og en bekreftelse på at de er registrert. Jeg finner selve valpekullet i dogweb, men ikke hver enkelt valp. Og om det at de finnes i dogweb betyr at de er registrert i NKK, det aner jeg ikke - noen kan kanskje fortelle meg det Jeg får ringe oppdretter, NKK, veterinær og forsikringsselskap i morgen og få klarhet i alt
  3. Tidligere valpekull er ifølge oppdretter for unge til å testes for PL, de må være 1 år for å få reelt resultat. (Den valpen jeg vurderer å kjøpe er testet for PL ifølge veterinærattesten, og den er u.a., men valpen er jo bare et par måneder, så utslag ville vel ikke ha vist seg så tidlig) @SFXI følge oppdretter, så er far er russisk, og at det dessverre ikke er vanlig å helseteste ifht PL i Russland. Jeg får dermed ikke vite noe om PL eller annen helsestatus på foreldre eller søsken til far. Oppdretter opplyser ellers om at far er mestvinnende i 2016 gjennom NKK (alt dette ser jeg registrert på dogweb) og har et utrolig godt gemytt. Så dette er nok grunnen til at han avles på.
  4. @Line Ja, det med øyehårene har jeg forstått at heldigvis er en ikke-sak Takk! Skal ikke overdramatisere det Jeg vet ikke om noen av avkommene har arvet PL, men det er noe jeg skal spørre oppdretter om.
  5. Tusen takk, har allerede stilt oppdretter mange fler spørsmål Slik jeg leser alle som har kommentert på denne feeden, så er det ingen som støtter useriøs avl. Men det betyr vel ikke at det er useriøst selv om det ikke er registrert som kull i NKK? Og at de blir registrert i NKK etterpå? Som @SFX sier så er det så mange nyanser, avl er ikke sort/ hvitt. Og det er derfor lett å bli forvirra, skeptisk, usikker, føle seg lurt, eller sikker på at det er helt riktig avgjørelse - for helt nye førstegangskjøpere som meg. Jeg har også blitt mer og mer nysgjerrig på prisen. Den er veldig høy! Hvem er det som egentlig setter pris? Det reguleres vel av tilbud/ etterspørsel som med alt annet? Og hvem er det som egentlig setter avlskriteriene? (og hvilke interesser har de som setter kriteriene?) Fakta er at det er få bolonkaoppdrettere i Norge, og enda færre godkjente avlshunder.
  6. Skjønner det ?? men du ville ikke ha kjøpt en valp som ikke var registrert? Er det viktig at kullet er registrert før man kjøper?
  7. @QUEST Det er det samme tankene som har slått meg.. Samtidig virker oppdretter utrolig hyggelig og oppriktig. Det kan jo være flere grunner til at oppdretter ikke melder inn hundene for avl i en klubb, ikke vet jeg. Men ja, det kan også være fordi hun vet at de ikke blir godkjent og ikke bryr seg om at det er registrert PL grad 1. Det er selvsagt uetisk å avle frem hunder som man vet at kan få store skavanker. Hvorfor bolonkamiljøet vil ha begge PL-frie, når andre godkjenner det, vet jeg heller ikke. Men oppdretter slår meg ikke som uetisk rett og slett. Kall meg gjerne lettlurt og naiv, men jeg liker ikke å være for kategorisk (men mulig man skal være det når man kjøper valp? Tror man får litt ulike svar der - forstår mer og mer at det er mange ulike meninger). Har ikke spurt om det var et uhell, men faren har tre kull det siste året, så jeg antar at det var planlagt? Jeg ser på dogweb at han har deltatt i mange konkurranser, men dette var før registreringen av PL. Finner ikke registrert PL bakover eller bortover i linjene, så dette må jeg spørre oppdretter om. Men ja, det er en høy pris for denne rasen, og det ligger mye penger i oppdrett, noe som lett kan utnyttes. Får inntrykk av at det er mange forskjellige interesser ute og i oppdrettsnæringen generelt, jeg blir mer og mer skeptisk egentlig. Ny verden for meg. Jeg har selvsagt sjekket NKK's annonserte kull, og også kullene på klubbsiden. Jeg synes 25.000 er mye penger å betale for for hund, derfor ville jeg sjekke ut valpen som ble solgt redusert. Hvis det kun hadde vært et overbitt hadde det ikke nødvendigvis vært så farlig. Jeg skal ikke ha utstillingshund eller avlshund. Men det er alle disse andre tingene som gjør meg skeptisk - og derfor spør jeg her. Synes jeg får gode svar, mange nyanseringer og gode spørsmål jeg skal stille oppdretter! Tusen takk!
  8. Tusen takk for tilbakemeldinger! Blir viktig å sjekke med forsikringsselskapene. PL-fri er et krav for avlsgodkjenning for rasen. Mor er PL fri og mild grad av distichiasis. Far var PL-fri, men testet på nytt igjen da han var 4 og fikk da påvist grad 1. Øyelyst fri. Ang. valpen så er jeg ikke kyndig til å vurdere hvor stort overbittet er, så bør vel be om en ny vurdering av veterinær. Får avslag i pris pga overbittet, men det er allikevel en klekkelig sum. Valpen har pass og helseattest fra veterinær, og det er registrert overbitt på attesten , men det er ikke skrevet noen merknad om hvor stort, hva som kan forventes etc. Alt annet er u.a. Hvor kan jeg finne ut av om valpene er registert i NKK? Ble fortalt at jeg får tilsendt stamtavle og eierbevis fra NKK så fort jeg er registrert som eier. Jeg får altså ikke utstedelse av eierbevis fra NKK før jeg er registrert som eier - får kun kjøpsavtalen. Er ikke dette vanlig? Stamtavlene til mor og far ligger ute, men kan ikke finne registreringer på PL.
  9. Har vært og sett på en nydelig liten valp i dag, en Russisk Tsvetnaya Bolonka. Foreldrene er ikke avlsgodkjente, men det er kun "små feil" registrert på dem i Dogweb. Far har PL grad 1 og mor har mild grad av distichiasis/ ektopisk cilium (inngrodde øyehår). Far er 6 år og mor er 4 år. Hvor alvorlige er disse "feilene"? Bør jeg la være å kjøpe valpen? Valpen har også overbitt og et bittelite navlebrokk. Jeg har selvsagt falt pladask for denne lille valpen, den var så rolig og fin, og jeg har nok en tendens til å falle mest for dyr med litt skavanker, så det er vanskelig å la være og kjøpe den.. Hvor strevsomt kan det bli for en hund med overbitt? Og hvor kostbart kan det bli? Noen som har gode råd og erfaringer?
  10. Tusen takk alle sammen, for oppklarende info om blandingshundene. Har også tenkt på bichon-rasene (min morfar hadde frisé, husker den som veldig gneldrete), spesielt havanaise, det var da jeg kom over belonkaen. Den er tydeligvis ikke godkjent i FCI etter litt nærmere utforsking. Men har dette noe å si? Jeg forstår nå at det er lett å la seg lure, og at det er flere som avler frem hunder som skal se fine ut uten å tenke på helse og velvære for dyra. Det jeg lurer på er; Hvor finner man troverdig informasjon? Hvordan vet man som uerfaren i dette landskapet hva som er korrekt informasjon? Jeg er ikke ute etter en hund som skal på utstilling osv, så derfor har blandingshund vært et alternativ for oss. Men jeg skjønner at det er mange dilemmaer med blandingshunder.
  11. Vi skal nå anskaffe hund, og er i vurdering av hvilken rase vi skal velge. Jeg har vokst opp med hund (Grønlandshund og finsk lapphund), og har også god kjennskap til puddel, så er godt vant selv om det er mange år siden. Har de siste årene tenkt at det er puddel jeg skal gå for; fantastisk fine og kloke hunder! Men oppdaget ved en tilfeldighet australsk cobberdog (som jeg etter litt saumfaring på internett har funnet ut at egentlig er en labradoodle, men som det jobbes for at skal bli en egen rase??) Jeg blir ikke helt klok på alt jeg leser om denne blandingsrasen, og all kritikken som rettes mot oppdretten (spesielt ett sted på østlandet). Setter pris på oppklarende innspill her, hvis noen kan opplyse meg :). En annen rase jeg har kommet over er russisk tsvetnaya bolonka; Virker som en sjelden rase i Norge? Noen som vet noe om denne? Dessuten har jeg vurdert cockapoo; Noen som kan si noe om denne? (Har lest at det er best å gå for førstegangskull pga redusert risiko for sykdom?) Det er viktig at hunden ikke røyter/ røyter minimalt, ikke har altfor stort aktivitetsbehov og har godt gemytt ifht barn (har barn på 10 år). På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...