Gå til innhold
Hundesonen.no

Kasan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kasan

  1. På 20.3.2017 at 9:11 PM, Kasan skrev:

    Tja.. godt tenkt! Skal høre med de vi kjøpte den fra om de kjenner til historikken!! Er sikkert vesentlig som du sier??

    Har sjekket det opp!! Tidligere forfedre var trekkhunder i Finnmark. Men hun har aldri opplevd sin angripe noe dyr eller vært " på jakt" mammaen har alltid vært uten bånd!! Så kanskje noen er for skeptiske her??

  2. 1 time siden, Snoffe skrev:

    I morgen skal jeg ta sprøyte nr to av hpv vaksinen, gleder meg ikke til å bli støl i armen :P

    Mens jeg skriver har jeg to firbeinte gutter som sloss om oppmerksomheten min på fanget mitt, samtidig som de koser med hverandre:wub:

     

    Så bra!! ?Jeg har 2firbente jeg også på 5 og 8 mnd. Men de har skjønt jeg ikke har behov for "begravelse"? vaksiner gikk fint!!

  3. 16 minutter siden, Woola skrev:

    Heisann!

     

    Etter mye om og men har jeg nå endelig registrert meg, etter lang tid som stille leser. 

    Vokst opp med hund og har hatt forskjellige opp gjennom årene (Collie, Labrador, BC blanding). Nå har jeg en Bedlington Terrier gutt på litt over 5 år. Har drevet aktiv med lydighet før, men Bedlisen er en ren familiekosehund.

    Gleder meg å delta her inne og ikke bare lese!

     

     

    Håper du høster av dette og ikke svelger alle meninger!!Du kjenner din hund best selv, uansett innlegg:-)

    • Like 1
  4. På 19.3.2017 at 8:49 AM, Mud skrev:

    Alaska husky er jo en lite homogen "rase " i tillegg til at det er fryktelig mange som kaller en hvilken som helst polarhundmix for AH,  så det er vanskelig å si noe om din blanding uten å vite noe om type AH :)

    Det viktigste er at dere er fornøyd med hunden :)

     

    Tja.. godt tenkt! Skal høre med de vi kjøpte den fra om de kjenner til historikken!! Er sikkert vesentlig som du sier??

  5. 17 minutter siden, Wildlife skrev:

    Hater å være gledesdreper men de fleste valper gjør det. Jaktinnstinkte slår som regel ikke ut før rundt etter 6 mnds alder, evt litt senere. Når de er 2 år gammle ca vil jeg tro de har jaktinnstinkt på plass.

    Min malamute gikk også kjempefint ved meg den første tiden. Nå nærmer han seg to år og kan gå fint rundt meg løs men kommer det eks en katt eller sau så hadde han satt etter den.

    Kjekt å vite!! ??himla trist ja?Men håper schæfer delen har meldt innpass da? Lov å håpe?

  6. På 16.3.2017 at 11:49 AM, Lola Pagola skrev:

    Få se bilder da :D

    Håper dere blir fornøyd med hunden videre og :) Alaska huskyer er jo stort sett veldig trivelige hunder, men ikke hunder det er så veldig forsvarlig å ha løs i skog og mark. 

    Hun får faktisk løs bestandig, utenom når vi har bånd trening. Hun går ikke langt fra meg og kommer (foreløbig?) i 100 når jeg kaller henne inn! ? Må nok være obs med jakt instinkt. Har 2 settere også så jakt blir det på oss! Får unngå  " killer" instinktet om hun har det?

  7. 40 minutter siden, Sprettballen skrev:

    Alaska husky er en trekkhund. De er avlet for trekk, har ofte et ganske sterkt jaktinstinkt. Det er dog stor variasjon innenfor "rasen" i og med at det er en blandingshund. Du får AHer som er treningsmotiverte også, men sånn i utgangspunktet er det selvstendige hunder som er avlet for å kunne trekke over lange distanser. Stort sett ganske enkle hunder å ha med å gjøre så lenge de får nok fysisk aktivitet. 

    Schäfer på sin side er en vakt og gjeterhund, en brukshund. De er avlet for å samarbeide med fører, er som regel lettlærte, lette å motivere og kan "selges billig" for godbiter og leker. De krever gjerne en del mental stimulering, ikke bare fysisk.  De kan ha jaktinstinkt de også, men som regel har de ikke et reelt jaktinstinkt. De løper etter det som springer, men vet ikke nødvendigvis hva de skal gjøre om de faktisk tar igjen dyret de jager. De er ikke avlet for jakt. For å si det sånn, schäfer kan som oftest gå løs, mens AH som regel ikke kan. 

    Rasene er avlet til vidt forskjellige oppgaver og det blir selektert på forskjellige egenskaper. 

    Takker for svaret? bruksområdene til dem kjenner jeg til så fysisk aktivitet og hjernetrim er ikke et problem i vårt hus? men lynnet til huskeyer med blanding av schæfer er vel mer spennende. Satser på vi har fått det beste av de begge? veldig snill og mottagelig til nå ihvertfall?

    • Like 1
  8. Jeg har 2 valper på 4 og 7 mnd . De må trenes hver for seg med å være alene. Det går kjempe bra. Husk av din nye hund ikke er dine forrige hunder? jobb med deg selv og hvordan du tenker om saken. Er du redd for å ikke får det til- så er det større sjans for at du får det akkurat som du tenker☺ bare si til deg selv når du trener. Dette går helt bra,!! Jeg kan bare slappe av. Hunden merker om du er stresset over situasjonen men skjønner ikke hvorfor - så da tenker den at når mor er stresset så har hun sikkert en grunn- å da må jeg også bli stresset. Har du passert en time med alene tid så er mesteparten av jobben gjort?

  9. 9 timer siden, Sprettballen skrev:

    Alaska hva da? Husky? Malamute? Jeg tenker på generelt grunnlag at det er skrekkelig forskjellige hunder så jeg ville ikke hatt en selv. Men har sett noen husky/schäferblandinger og de har unektelig vært veldig pene å se på. 

    Det er en Alaska husky☺hun er 4 mnd nå og lærer fort. Fortere enn den andre valpen vår på 7 mnd. Har hatt schæfer før. Kjempe flott hund men kjenner ikke til Alaska husky. Hvordan forskjellige da?

  10. 8 timer siden, Lizamor skrev:

    Vi har en forholdsvis stor hage som vovsen skal få utfolde seg i - etterhvert, det er ikke gjerdet ferdig ennå. I første omgang får valpen en litt mindre del av hagen som vi enkelt stenger av. Denne delen inkluderer også en terrasse. Spm mitt er - det er masse plass også under denne terrassen. Det er gjerdet av, men med en liten port som kan åpnes. Vi bruker ikke plassen til noe fordi vi ikke kommer til, høyden er ca 80 cm. Om valp/hund får lov å bruke dette, vil den kanskje også bæsje innunder der? I så fall dukker problemet opp - vi kommer ikke til og får plukket opp.. ?? 

    Alt det rare man lurer på i planleggingsperioden...!

    Da har dere et problem!! Vent på regn:-) om ikke kan dere sikkert la være å ha den der. Hehe . En valp må bare på do!!Uansett hvor!

  11. Vi har 2 valper i hus. Den ene er engelsk setter den andre er Alaska husky blandet med schæfer. De er mer ulike på energi behov en vi trodde. Setteren er 7 mnd og alaskaschef er snart 5.mnd. Setteren er roen selv når han er inne og gal ute( er jo jakthund) hun trigger og maser mer på han inne men er oppmerksom og veldig interessert i meg ute. De kan fort stresse hverandre opp på hver sin arena! Noen tips?

  12. På 4.3.2017 at 5:17 PM, Wildlife skrev:

    Etter å ha lest mange rare navn som folk kaller "blandingsrasene" sine tenkte jeg det kunne være morsomt med en tråd. Tenker at en kan skrive de navnene som en har hørt i forbindelse med sin egen rase.

    Jeg stussa på Aluskyer til salgs? det viste seg å være "rase" blanda av alaskan malamute og siberian husky visst.

    Har dere noen i forbindelse med deres raser?:)

    Ja.tenker jeg får kalle min alaskaschef :-) en flott blanding av Alaska husky og schæfer!!

×
×
  • Opprett ny...