Gå til innhold
Hundesonen.no

Aika

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Aika's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • One Year In

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei! Vi er et par på 23 år som er på leting etter en finsk lapphund valp til sommeren. Vi ønsker oss tispe, med to friske foreldre! Er det noen her som vet om oppdrettere som venter valpekull nå i april/ mai? Takk på forhånd! :-)
  2. Nå er jeg vant med hund, og erfarer at jeg reagerer mindre og mindre når jeg er mye sammen med hundene. Har bodd sammen med hund i mange år, og opplevde da at allergien kun kom frem i de månedene pollenallergien var værst (i og med at en allergi trigger den andre).
  3. Veldig hyggelig, men vi bor i Trondheim og har ingen planer om å dra til Bergen med det første .. Skal sjekke ut kennel Vintervidda, tusen takk for tips
  4. Nå er det mange her som foreslår ulike raser, og det syntes jeg er kjempeflott. Vi har konkludert med at vi ikke ønsker å skaffe oss en hund som er i sjangeren allergivennlig på grunn av aktivitetsnivå og mye pelsstell. Dette er ikke fordi vi ikke har tid og kunnskap til å ha en slik hund, men fordi vi ønsker å helgardere ved å finne en rase som er lett å dressere og naturlig rolig. Grunnene er at vi har en bosituasjon der vi et veldig tett på utleierne våre, samtidig som vi ikke ønsker en hund som herjer innendørs og potensiellt lager mye unødvendig slitasje på gulv osv. Foreløbig holder vi oss fortsatt i retningen finsk lapphund, i og med at disse har gjort best inntrykk da jeg har lest mye om de. Bjeffing og andre lyder får vi heller slå ned på fra første dag, samtidig som vi må finne en oppdretter med en bjeffefri hundemor. Tenker at det da er litt mindre sjanse for at valpen lærer seg å bjeffe tidlig (ønsketenking). Noen her inne som har erfaringer med dette?
  5. Flott at dere informerer om dette har konkludert med mye av det samme selv, etter hva jeg har lest. Tror ikke en slik hund vil egne seg til å bo i en leilighet sammen med oss. Har selvsagt mulighet til å mosjonere hunden mye, men er veldig ønskelig med en hund som kan slå seg til ro, og slappe av innendørs!
  6. Falt egentlig ganske tidlig for den Finske lapphunden på grunn av det jeg har lest om den, men ble veldig usikker da mange mener at de bjeffer mye. I og med at vi er veldig bevisste på det, hadde vi selvsagt slått ned på bjeffing allerede fra første stund med valpen. Hvordan er dine spisshunder med bjeffing når det for eksempel kommer besøk / ringer på døra?
  7. Som problematiske lyder mener jeg hovedsaklig kontinuerlig bjeffing og lyder som kan virke irriterende for naboer. En enkelt bjeff nå og da går greit, så frem til at hunden ikke fortsetter og blir stresset. Hvordan er Beardet Collie med tanke på aktivitet? Vi ønsker en hund som både er rolig og avslappet innendørs, samtidig som den kan være med i fjellet på skitur eller vanlig fottur. Hunden må også være slik at den blir komfortabel med å ta buss og tog, samt å være med oss til andre steder der det er hunder.
  8. Labrador går desverre ikke på grunn av allergien.. Det samme gjelder raser som golden retriever og andre lignende som røyter mye. Vi hadde i utgangspunktet tenkt en hund med underpels, og som røyter i perioder, i og med at jeg ikke reagerer så mye på dem.
  9. Collie er vel også en rase som er veldig lett for å bjeffe? For oss er dette er relativt viktig punkt, og vi vil nok heller velge en hund som er noe mer sta, framfor en som gir mye lyd fra seg.
  10. Har du noe erfaring med rasene? Hvordan er de å dressere? Og hvordan er aktivitetsnivået innendørs og utendørs? Er det raser som har lett for å bjeffe?
  11. Takk for svar! Har lest at Japansk spisshund og Finsk lapphund er en pels som er selvrensende, noe som gjør at mange reagerer mindre på dem. Noe pelsstell er ok, men håper å unngå mye arbeid med napping o.l. Klipping av poter, børsting et par ganger i uka og annet småstell er selvfølgelig greit. Av de hundene du nevner som allergivennlige har jeg fått inntrykk av at mange av dem er veldig energiske, og noe vanskelig å dressere. Vi ønsker en hund som har en "naturlig ro", og som ikke blir lett stresset og oppjaget innnendørs.
  12. Vi er et par på 23-år som skal skaffe oss vår første hund. Vi har begge mye erfaring med å ha hund i familien, men vi har aldri eid selv. Vi har en del erfaring med dressering av hund, og har erfaring med rasene japansk spisshund og gordon setter. Vi ønsker en mellomstor hund som kan være med på alt. En hund som kan være på joggetur, vanlige gåturer og lange skiturer samtidig som den skal kunne være rolig og avslappet innendørs. Vi har mye tid, og kan tilby hunden korte turer morgen og kveld, samt en lengre tur på dagen. Hunden skal bo sammen med oss i en leilighet på 50-60 kvm. Vi er derfor avhengige av at hunden ikke trenger stor plass innendørs. Samtidig bor vi relativt tett på en annen familie, og det er viktig for oss at hunden ikke bjeffer eller uler hvis den hører at det er andre personer i huset. Vi ønsker også at hunden i framtiden skal være komfortabel med eventuelle barn. Hunden må også være komfortabel med andre hunder. Dette handler selvfølgelig mest om sosialisering, men noen raser er vel vanskeligere enn andre på dette. I tillegg til å ha en rolig familiehund, vil vi også selvsagt legge mye arbeid i dressuren både på egenhånd og gjennom valpekurs og lydighetskurs. En fordel vil også være at hunden er noe allergivennlig (lignende japansk spisshund). Håper noen kan komme med tips til hvilke raser som kan passe for oss! :-) Raser vi har sett på er blant annet Finsk Lapphund og Eurasier.
×
×
  • Opprett ny...