Jump to content
Hundesonen.no

Smartingen

Medlemmer
 • Content Count

  313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Smartingen

 1. 59 minutter siden, braand skrev:

  Takk for svar.

  Synes også det virker merkelig om man som kjøper/forbruker ikke skulle ha noen form for økonomisk sikkerhet/garanti, når det er snakk om et så kostbart «produkt». Vi hadde dessverre ingen livsforsikring, bare den «vanlige» Alltid Golden-forsikringen fra Agria.

  Det er enkelt å være etterpåklok, men neste gang tar dere med livsforsikring :) 

  Uansett, ta "kampen" med oppdretter. 

  • Like 1
 2. Jeg er uenig i dere som sier hundekjøper ikke har krav på noe. Kjøpsloven gjelder kjøp og salg mellom privatpersoner, "varen" skal fortsatt funke. Her er en sak om alle som har klaget på selger og fått tilbake penger for varen: https://dinside.dagbladet.no/okonomi/har-hunden-din-en-sykdom-se-om-du-kan-klage/60981223

  Jeg ville først kontaktet oppdretter og spurt om å få tilbake kjøpesummen, eller i allefall det som ikke er blitt dekket av forsikringen (forresten, hadde dere ikke livsforsikring?). 
  Hvis det ikke fører frem, ta vare på dokumentasjon på kommunikasjonen, så ville jeg tatt kontakt med forbrukertilsynet: https://www.forbrukertilsynet.no/har-du-en-klage/finn-ut-om-du-har-grunn-til-a-klage
  De har litt lang ventetid på behandling, men jeg mener det er verdt det og heller en prinsippsak. Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kampen. Det sender også signaler videre til miljøet om at man ikke kan slippe lett unna ved å avle på syke dyr. 

  Kjøpsloven sier:

  Sitat

  § 30.Innledende bestemmelse.

  (1) Dersom det foreligger mangel og denne ikke skyldes kjøperen eller forhold på hans side, kan han etter §§ 31 til 40 kreve retting, omlevering, prisavslag, heving og erstatning samt holde kjøpesummen tilbake etter § 42.

   

  • Like 1
 3. Leverpostei er ufattelig enkelt å ha med seg i slike porsjonspakninger, så om hunden elsker det så hadde jeg kutta det ut fra slikkemattene og brukt på innkalling i stedet. Makrell i tomat, brisling, røkt makrell, alt som lukter mye er ofte bankers. 

 4. Etterhvert som man får mer erfaring, snakker med rasefolket og oppdretter så vet man hvem man skal stille for og ikke. Med min greyhound så burde jeg ikke stille for rasedommere med inngående kunnskap om rasen, da fikk han alltid dårlig kritikk, mens så lenge jeg gikk for allrounddommere så fikk jeg Cert hver gang. Tenker at den hunden ikke var SÅ bra utstillingsmessig men at allrounddommere sjelden dømte de og kanskje ikke visste bedre. 

  • Like 1
 5. Noen engelske settere blir solgt når de er 1-2-3 år fordi de kanskje ikke hadde så mye jaktinnstinkt som man hadde håpet på og man kan få en grei, aktiv hund med liten radius. Forutenom det kan jeg ikke anbefale en jakthund til turgåing. Har selv en pointer, og er den løs så er den på jakt, noe som innebærer stor radius, og da kan man liksågodt gå tur uten hunden. 

 6. Sommertid så plukker vi opp ganske ofte, da pleier jeg å gå med en liten spade/hagespade og enten vippe de ut av plenen og i beddet eller faktisk bære med bæsjen til pallekarmene og grave den ned der. Gratis gjødsel. 

  Vinterstid litt sjeldnere og helst når det er frost, hiver enten i bed eller pallekarmer. Eller samler med en liten spade i en papirsekk og i matavfallet

  • Like 1
 7. Jeg belønner med V&H på tube, og de ukene jeg er skikkelig motivert prøver jeg å la all maten bli inntatt i form av trening. Kjedelig kontakttrening inne har hjulpet enormt på generell kontakttrening, selv om det selvsagt er vanskelig ute. 

  Jeg tiner disse pølsene, stapper de i tuber og legger de i kjøleskapet. Hvis motivasjonen for tørrfor er der hjemme, bruker jeg det. Jeg er ikke så nøye på hvor mye mat hunden får så lenge hun holder vekta og hun får selvsagt mat i skål når jeg ikke gidder å trene. 

  • Like 2
 8. Okey, jeg kikket bare på noen få raser, pointeren deriblant:

  - Det første illustrasjonsbilde er ikke nødvendigvis av en pointer, ser mer ut som en korthåret vorsteh, og hvis det er en pointer så er det i allefall ikke en rasetypisk en.  Og når man kommer inn på artikkelen blir dette illustrasjonsbildet så klippet at man bare ser kroppen.
  - Den andre illustrasjonsbildet av en "pointer" i stand er en glatthåret weimeraner. 
  - språket er rart: "pointeren er en... Vi liker ..." Dette går igjen og er rart.
  - mye skrivefeil på de jeg har lest
  - har dere spurt om å få lov å bruke bildene?

  Ellers, enda et produkt man ikke trenger ;) 

   

  • Like 1
 9. 9 timer siden, yurij skrev:

  Tenker du helvegg? Da tror jeg du må gjøre tvertom, finne gammel gittervegg hos høgger. Hva type bil?

   

  Ja jeg gjør vel forsåvidt det. Er snakk om en Land Rover Discovery 4. Den er allerede varebil og har gittervegg mellom fremsetene og bagasjerom, men skulle skilt av lengre bak. Har ikke sett helvegg mellom bakseter og bagasjerom, bare slikt gitter over setene. 

×
×
 • Create New...