Gå til innhold
Hundesonen.no

tripptrapp

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tripptrapp

  1. På Tuesday, April 26, 2016 at 5:04 PM, Maria skrev:

    Sjekk ut löwchen også forresten :) Nært beslektet bichon-rasene. Vær dog obs på at de kan være litt hissige på andre hunder (sagt av ei jeg kjenner som har rasen). Jeg kjenner to - en tispe og en hann. Begge er tøffere enn toget, tispa kanskje litt i overkant overfor andre hunder. Mot folk er de helt fantastiske. Morsomme, kvikke, spreke hunder.  

    @MollyC kan kanskje fortelle mer? 

    Takk for tips. Skal kikke på den, men ønsker egentlig en hund som trekker seg unna konflikt  heller enn å gå rett på. 

     

    På Tuesday, April 26, 2016 at 6:16 PM, Havana skrev:

    I 2012-2013 ble det gjennomført en spørreundersøkelse om gemyttet på bichon havanais:

    "I spørreundersøkelsen blant eiere fra 2012/2013 svarte 71,7% av eiere at de vurderte hundens gemytt som “Meget Godt”, mens 22,1% svarte at gemyttet var “godt”. Tilsammen 1,3% svarte at hunden hadde “Litt dårlig” eller “Dårlig” gemytt.

    I samme undersøkelse ble eiere spurt om de vurderte hunden sin som modig eller nervøs. 31% svarte at hunden var “Litt modig” eller “Veldig modig”. 18,6% svarte at hunden var “Litt nervøs” eller “Veldig nervøs”. Avlsrådet mener at 18,6% nervøse hunder er for høyt, og at det representerer betydelige avvik fra rasestandard.

    Aggresjon er ikke et stort problem hos rasen. Andelen hunder som aldri viser unormal/uønsket aggresjon mot andre hunder eller mennesker er henholdsvis 86,3% og 92,9%, i følge undersøkelsen. Andelen hunder som viser hyppig eller alvorlig aggresjon mot andre hunder eller mennesker ligger på omtrent 1%. "

    Kilde: http://web2.nkk.no/filestore/RAS/RASHavanaisetterinnspillfraNKK.pdf

    I dokumentet over kan du lese mye om rasens tilstand.

    Du kan lese tilsvarende dokumenter på de andre rasene du er interessert i her: http://web2.nkk.no/no/tjenester/helse/ras/

    Desverre er ikke det ikke like mye informasjon tilgjengelig på mange av de andre rasene, så det kan være vanskelig å sammenligne.

    Takk for nyttig info! 

     

    På Tuesday, April 26, 2016 at 10:09 PM, Katharina skrev:

    Hva med rasen Bolonka? Fine herlige hunder.

    Takk for tips, skal sjekke den ut. Har vært såvidt innom den før, men usikker på om den ble for "spinkel" rundt små barn. Jeg hadde inntrykk av at bichon havanais og frisé var litt mer robuste i fysikken. Får ta en titt og sammenligne på utstilling :)

  2. 2 timer siden, Yellow skrev:

    Er vel ikke så mye mer å utdype annet enn at jeg ikke har inntrykk av at denne rasen i helhet er spesielt stødig. Veldig mye myke hunder er vanlig og også direkte nervøse (etter min oppfatning). Det har jeg og diskutert med vet. som har samme oppfatning som meg. Sett flere havanais på kontoret som må dopes ned for å klipp klør eller barberes etc. 

    Min er heller ikke en hund jeg vil kalle stødig av natur akkurat. Ofte tenkt over at denne hunden ikke hadde passet hos mange andre (bare mer hektisk liv hadde ikke passet denne hunden), men har det jo ypperlig hos meg og min samboer som er svært hjemmekjære, rolige og tålmodige folk. 

    Hvilken rase har du? Tenker du det er andre raser som kunne passe bedre som vi ikke har tenkt på? Har notert meg frisé :)

  3. I forhold til bichon havanais og mellompuddel har jeg etter svar her og litt mer lesing rundt omkring fått inntrykk at bh scorer best i forhold til å like barn og takle stress på best måte, samt mindre lyd. Puddelen trenger ikke like mye pelsstell og er hakket ivrigere i forhold til eventuell lptrening. 

    Kun mitt inntrykk gjennom lesning, så kom gjerne med innspill! 

    Jeg må virkelig få hilst på en del hunder og pratet med eierne før jeg kan gjøre meg opp en sterkere mening. Tenker å snuse litt rundt på utstilling neste gang muligheten byr seg. 

  4. På Saturday, April 23, 2016 at 10:15 AM, Pixie skrev:

    Tibetansk terrier er terrier bare i navn! Myk og tålmodig i gemytt heldigvis :ahappy: Oppdragelse må jo alle valper ha, og tibber er allsidige. De kan gå topptur eller hoppe rundt i hagen med ungene og en ball, like glade uansett. Vår er unghund nå med litt lopper i blodet men selv han kan sove gjennom mye av dagen inne om han får tre-fire tisseturer i nabolaget (20 minutter med mye snusing og lavt tempo) og en lengre tur.

    Men de kan være egenrådige i form av at de er litt uavhengige, litt sånn "kommer når jeg har snusa ferdig på denne flekken" istedenfor å snu på femøringen når du roper.

    Litt om rasenNorsk tibetansk terrierklubb.

    Ta gjerne en titt på oppdretterlisten der og se om det er noen der dere bor, kan anbefale å møte en tibbe eller tre :)

    Se gjerne også facebooksiden for tibetansk terrier eiere i Norge. Det arrangeres noen ganger tibbetreff så dere kan få møtt mange på en gang :ahappy:

    Det er litt jobb med pelsen men de kan fint klippes, da dukker det frem et par våkne snille øyne og en langbent og atletisk kropp! 

    Takk for oppklaring, det ante jeg ikke! Skal sjekke den ut :)

  5. 14 timer siden, Havana skrev:

    Det er ganske store krav dere stiller til den kommende hunden ? Men med et bevisst hundehold skulle det være mulig å få til det dere ønsker med både mellompuddel og havanais. Jeg har hatt havanaiser i mange år, og mine hunder passer godt til det dere beskriver. Mellompuddel er en rase jeg ikke har hatt, men som jeg liker og har vurdert å skaffe meg, så jeg har gjort litt research på den også opp gjennom årene. Gemyttmessig opplever jeg personlig det som om havanaisen generelt er litt mer stødig enn puddelen, men det handler mye om individ, så det viktigste er å undersøke gemytt på foreldre, uansett hvilken rase man går for. Ellers er havanaisen og mellompuddelen veldig like når det gjelder hva de krever av morsjon, hvilke aktiviteter man kan gjøre med dem og trenbarhet. 

    Hvis dere vil ha mer info om havanaisen, kan jeg anbefale dere å bli med i facebookgruppa Bichon havanais i Norge: https://www.facebook.com/groups/584528788225930/?ref=ts&fref=ts

    Hvis dere vil vite mer om hvordan havanaisen er å trene og hvordan den fungerer i hundesport, kan dere bli med i gruppa Aktiv havanais: https://www.facebook.com/groups/aktivhavanais/ 

    Lykke til med rasevalg ? 

    Innser vi stiller høye krav og håper vi klarer å få de innfridd :)  Med 3 små barn er vi avhengig av en "enkel" hund med tanke på temperament. 

    Når du skriver at havanais fremstår hakket mer stødig, tenker du da at den virker mindre stresset og tryggere i seg selv, roligere i hektiske omgivelser osv? 

    Takk for tips til videre info om rasen! 

  6. Hvor gamle bør barna være før de kan være alene med hunden? 

    Hva gjør dere med hunden som er hjemme, når barnet begynner å gå alene hjem fra skolen? Er barnet gammelt nok da?

    Hva hvis barnet vil ha med seg venner hjem fra skolen før de voksne er kommet hjem? 

    Våre unger er fortsatt i barnehagealder, men jeg er interessert i tanker rundt dette tema :)

  7. Hei, jeg ønsker innspill og erfaringer angående hund til småbarnsfamilie. Foreløpig har jeg lest en del om mellompuddel og bichon havanais, og er også åpen for andre forslag.

    Vi foreldre jobber på dagtid så hunden må kunne være alene ca 7 timer på hverdager. I helgene må den kunne være med på flest mulig aktiviteter sammen med familien som rusleturer i skog, leking i parken/lekeplass, besøk rundt omkring, aking/ski, lek ved vannkanten og lignende. Altså en hund som er lett og ukomplisert å ta med seg nærmest hvor som helst. 

    Vi ønsker en hund som liker kos og nærhet fra både smårollinger og voksne og som kan slappe av både ute og inne. Vi ønsker en hunderase som er trygg i seg selv og ikke aser seg opp og stresser, eller som er nervøs av natur. Det er en fordel om hunden har lett for å bli trygg på mennesker, både små og store. Den må kunne tåle at det er mye lyd i huset og at barna løper, tuller og krangler. Vi vil såklart jobbe med at barna skal behandle hunden fint, men den bør kunne tåle at barn noen ganger er uforsiktige uten at de mener noe vondt med det. Vi ønsker en enkel hund som er lett å trene i hverdagslydighet, og gjerne med mulighet til å trene litt mer lydighetstrening som fvf og lignende. Det må kunne være greit å lære hunden til å ikke være gneldrete, ikke hoppe på folk, vente på mat og tur, slappe av inne og ute, komme på innkalling med mer. 

    I og med at vi ønsker en røytefri rase vil vi selvsagt bade og klippe den så ofte som det trengs. Vi vil prøve å sosialisere den så godt som vi kan gjennom valpekurs/treff/oppsøke ulike miljø. Den vil også få kveldsturer uten unger og mulig noen kvelder med lptrening med hundeklubb om det passer for oss og hunden. 

    Hunden må også kunne omgås andre hunder og dyr. Ønsker ikke rase med feks samkjønnsaggresjon. Den må kunne se/være i nærheten av andre hunder og dyr uten å hisse seg opp eller bjeffe og bråke. Jeg skjønner det har med oppdragelse å gjøre også, men er en fordel at det er lett å trene den til det. 

    Tror dere de rasene jeg har sett på kan passe? Er det andre raser vi bør vurdere? Hundekjøp vil være langt frem i tid, men vi ønsker å gjøre riktig valg og ha mulighet til å treffe flere individer innen de ulike rasene vi vurderer, samt bruke god tid på å finne en bra oppdretter å bli kjent med den og hundene deres. 

    Håper på mange svar :)

×
×
  • Opprett ny...