Gå til innhold
Hundesonen.no

FrodeS

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Alaska Husky

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

FrodeS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kona hadde med jorunalen fra Vetsentrum til Groruddalen. De så at det kanskje, muligens kunne være noe på bildene derfra, men fant ikke igjen det samme på eget bilde. Jeg har vært i kontakt med Vetsentrum, men hun som tok ultralyd sist var på ferie, og tilbake til uka. Skulle se nærmere på det da. De har fått sendt over papirene fra Groruddalen. Etter å ha lest litt mer i papirene, så reagerer jeg på noen ting. Kona var der tidlig i januar, og det hadde vært noen uhell i desember. I papirene står det "tisset inne 7 ganger siden desember". Det ser da ut som han gjør dette nesten hver dag. Det var mange ganger i desember, men etter det har det heldigvis stoppet helt opp, og har ikke skjedd igjen. 2. gangen hun var der, var det for å ta røntgen. De mente å ha funnet "noe", og ville ta ultralyd med en gang. Kona ga da beskjed om at hun ville ta det opp med meg, og avvente litt. Rett og slett se an litt, og forhøre seg. I journalen står det noe sånt som "anbefaler ultralyd, men eier har ikke økonomi til dette". 3. gangen, da det ble tatt ultralyd, sto det igjen noe om at eier ikke har økonomi til operasjon, og at det heller får være til hunden dør av det. Det som faktisk ble sagt, og det sa jeg selv i telefonen til dem, er at før vi kan bruke 6-8000 på videre undersøkelse, og 15-20.000 på operasjon, må vi undersøke litt videre. Vi har ikke problemer med å bla opp det hvis det er til hundens beste, MEN det er uaktuelt uten å sjekke nøyere, og med flere. Da syns jeg det er rimelig frekt å skrive "eier har trolig ikke økonomi til... , og vil heller la hunden dø av det". Jeg overdrev visst litt med summene. 6000,- har vi brukt hos Vetsentrum hittil, og 2600,- hos Groruddalen (som avtalt). Kjenner jeg blir rimelig irritert hvis alt dette har vært pga. dårlig synsing hos Vetsentrum. Jeg regner med at de har en god bortforklaring å komme med til uka.
  2. Kan det være noe tilsvarende med urinprøvene de ville ha av vår? De mente de var alt for tynne, noe som tydet på svikt i noe organer, og derved måtte det sjekkes mer, med ultralyd og greier.
  3. Så de har rykte på seg med å finne mer enn de bør? Er det flere som har opplevd det samme der? Vi bor på Eidsvoll, så Hamar er egentlig ikke noe naturlig sted å dra, men vi har ikke hatt noe særlig godt forhold til veterinær vi har brukt her i nærområdet tidligere. Vetsendtrum tilbød gratis "seniorsjekk", som passet greit sammen med en tur kona uansett skulle til Hamar. Vi har ikke vært noe mer i kontakt med dem ennå. Jeg er på jobb (jobber hjemmefra), og kona har vært i Oslo med bikkja i dag. De er på vei hjem igjen nå. Jeg vil snakke litt mer med henne først, og så ta kontakt med Vetsentrum. Veterinæren på Stovner har vi blitt anbefalt av flere.
  4. Vi er nok på samme konklusjon som alle svarene her, at så lenge han virker å ha det bra, så bare fortsetter vi med det, men vi er mildt sagt overrasket over at to veterinærer står så langt fra hverandre.
  5. Hei. Dette er min første post her. Vi har en Alaska Husky, antakelig født 2002. Vi har hatt han siden 2008. Fin gutt, alltid vært i god form. Han har dårlige tenner, men ellers veldig bra. Han er ganske bedagelig, og utypisk for rasen er at han ikke trekker. Når snora blir stram, stopper han og venter. Kan trekke litt hvis det lukter løpetid, eller han går i skogen. Da får han gjerne litt raptus, og blir "valp". Ellers i fin form, glad gutt, og god matlyst. Han hører etter hvert litt dårlig, men det er kanskje ikke unormalt for en 14-åring (guttungen på 16 hører ikke alltid så godt han heller :-) ) Vi har hatt noen (få) episoder hvor han har tisset inne, og tok det opp med veterinæren, Vetsentrum på Hamar. De fikk tilsendt urinprøver, og mente de var alt for tynne. Her måtte det være noe galt, så de tok han inn til ultralyd, og kunne konstatere en 4 cm svulst i magen. Dette fylte ca. halve magesekken. De kunne ikke se om det var god- eller vondartet, men en svulst var det definitivt, det var det ingen tvil om. De anbefalte at han ble avlivet i løpet av maksimalt 14 dager. Vi fikk med resept på Metacan, som han har fått siden. Han har blitt mer gira av det, men ellers samma gutten. Vi syns dette hørtes rart ut, for han viser ingen tegn til dårlig allmenntilstand eller noe som skulle tilsi at han er dårlig. I dag har han derfor vært på ny ultralyd på Groruddalen Dyreklinikk på Stovnersenteret, for å sjekke utvikling av den svulsten. De har lett høyt og lavt, og selv om de selvsagt ikke garanterer 100%, så greier de ikke å finne noen svulst i det hele tatt. De anbefaler dog en tannrenns, men det vet vi jo. Det var i utgangspunktet derfor vi var på Hamar, men siden de mente at bikkja lå for døden, ble tannrens utsatt. Hva i all verden skal man tro, da? To veterinærer står såpass steilt mot hverandre, og den ene mener bikkja bør avlives så fort som mulig, mens den andre anbefaler tannrens, ellers ingen problemer. Det er jo heller ingen hemmelighet at det påløper ganske mye utgifter når man driver sånn og farter til veterinærene. Vi nærmer oss vel 10.000 nå, og da er fortsatt ikke tennene renset. Hvis de på Stovner har rett, så føler vi jo at Vetsentrum har påført oss ganske mye ekstrautgifter. Bilde fra skogtur nå i helga.
×
×
  • Opprett ny...