Gå til innhold
Hundesonen.no

connie_canine

Medlemmer
  • Innholdsteller

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av connie_canine

  1. Litt off topic, men har du sett hvor mange valper og omplasseringshunder som er på finn.no? 

    Markedet virker mettet. Det er mange valper som er leveringsklare og vel så det, men oppdrettere sliter med å få di solgt. 

    Håper du tenker deg om tre ganger før du evt parrer tispa di. 

    • Thanks 1
  2. På 9/5/2024 at 1:19 AM, patricia skrev:

     

     

    1 time siden, Samira skrev:

    Takk for anbefalingene!

    Han har fått mye miljøtrening og sosialisering også. Jeg bor i et byområde med mange andre snille mennesker og hunder, og det er masse grønt rundt oss. Han har fått hilse på både mennesker og hunder under observasjon når han selv vil. Han er veldig sosial og leken. :)

    Når det kommer til bur, ser det ut til at meningene er delte. Men de fleste profesjonelle trenere, inkludert oppdretteren jeg kjøpte valpen fra, anbefaler sterkt å bruke bur når han sover eller tar en lur. Størrelsen på buret er riktig. De to siste dagene har jeg omplassert buret til balkongen, og jeg har til og med latt ham sove med meg i sengen om natten. Det likte han selvfølgelig veldig godt, men det kan bli problematisk når han må være hjemme alene. Da vil det bli enda mer stressende for ham om jeg bare setter ham i bur når jeg går ut.

    Det begynner en valpekurs arrangert av "hund i sentrum" om to uker og da blir han 12 uker så timingen ser riktig ut.

    Ha en fortsatt god dag alle sammen

    Samira

    Så du har valpen i bur uten å ha prøvd å ha han løs? 

    Sa oppdretter om hvorfor de sterkt anbefaler bur?

    Også er det mange profesjonelle trenere og atferdskonsulenter som ikke anbefaler bur 😉

    Det er veldig kjekt med en hund som finner roen uten å være avhengig av bur. 

    Før jeg fikk min første hund bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle bruke bur og det holder jeg ved fortsatt. 

    Har nå valp på 12 uker og har ikke brukt bur inne, kun i bil. Hun legger seg på gulvet, sofaen eller hundeseng. 

    Jeg tenker man bør ha hunden løs inne og kun bruke bur med binge på de valpene det er høyst nødvendig med for at di skal finne roen til å slappe av. 

    Alle valper er forskjellig, og jeg synes man skal unne de mulighet til å vise antiloop de kan slappe av uten bur. 

    Valpen min sover i en opphøyd hundeseng ved siden av senga mi, har hatt gode rutiner fra dag 1 med leggetid til samme tidspunkt hver kveld. Hun sovner rimelig fort i senga og sover natta igjennom uten å forlate senga. 

  3. Hvis du ønsker å gi han den beste starten, dropp det meste av lydighet, det kan du ta senere. 

    Miljøtrening og sosialisering er viktigere!

    Man skal selfølgelig la valpen få bruke hodet, men så mye "lydighet" på en 9 ukers gammel valp er litt mye spør du meg. 

    Hva mener du at han bruker bur? Lukket bur bør begrenses til et minimum, anbefaler deg å lese mattilsynets anbefalinger for størrelse på bur til hund, det finner man i tilsynsveileder hund. 

    • Like 2
  4. Noen som kan fortelle litt om hvordan de to første ukene med valpen var? Hvor ofte lek med andre valper, besøk, bytur osv? 

    Og hvor lang tid tok det før valpen var tilvent bilkjøring og vente i bil? 

    Det er 11 år siden sist jeg hadde valp og den gang gjorde jeg mange feil. 

    Jeg gjorde dessverre for lite med henne starten og hun utviklet stor frykt for fremmede folk. (schnauzeren har lett for å bli reservert og har mye vokt i seg) 

    Har nå fått Stella (haldenstøver) og ønsker å lage et bedre grunnlag for sosialisering og miljøtrening. 

    20240808_160131.jpg

  5. Takk takk! 

    Bli spennende dette! Gubben tar seg av jakta, mens jeg skal kose meg med turer, snørekjøring, litt utstilling og annet gøy 🤩 

    Blir interessant å se hvordan gammelhunden tar det, hun er 11år nå, men kvikk og rask. Er forberedt på at de må holdes adskilt en stund, så har gjort en del forberedelser i huset, har mulighet dele av alle rom og etasjene. 

     

  6. 1 time siden, Flora skrev:

    Det er en veldig bra kombinasjon som er veldig spesiell og vanskelig å få tak i.

    Men hvorfor er det mere uheldig å kjøpe to valper fra samme kull enn om valpene er 6 måneders mellomrom ? Jeg har hatt det før og det var null problemer men heller kun positivt.

    Hvis du bare har positiv erfaring med det, hvorfor lurer du på om det er negativt å spørre oppdretter om å få kjøpe to fra samme kull? Da har du jo erfaring å vise til ☺️

     Nå er ikke jeg rette personen til å svare på spørsmålet ditt egentlig. Jeg vil ha 3-4 år mellom mine hunder. 😆

    • Thanks 1
  7. Jeg personlig ville ikke kastet pinne/leker da det er en aktivitet som får opp stressnivået veldig og er en mindre smart måte å slite ut valpen på. Prøv å heller å gjemme en leke som hun må søke etter. 

    Pinner kan dessuten være skadelig. 

    Får hun mental trening i tillegg til fysisk mosjon? 

    Edit: får hun dekket behovet for tygging? 

    • Like 4
  8. Det som hadde vært viktig for meg er er at personalet er oppdatert på moderne hundetrening basert positiv forsterkning. De må være gode på hundens sitt språk som dempende - og avstandsøkende signaler. Kunne se forskjellen på god og dårlig lek mellom hunder. Og kunne gi individuell mosjon/trening og hjernetrim. 

    Dette i tillegg til det som allerede nevnt. Sikkerhet og hygiene. 

    • Like 1
  9. På 5/4/2024 at 1:35 AM, ostesmørbrød skrev:

    Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...

    Høres ut som dere har det meste på stell! Kjør på tenker jeg 😁

  10. På 7/18/2024 at 8:21 AM, Wilhelmina skrev:

    Jeg har Prius, og det er overraskende god plass i den (ikke-ladbar). Baksetene kan legges helt flatt eller tas ut. Har faktisk nettopp vært på en 10-dagers roadtrip der jeg campet i bilen, og det var helt uproblematisk med masse bagasje og hund på slep. I tillegg er drivstoffutgiftene minimale, og den er ekstremt driftssikker. Det sagt, så er den jo ikke i nærheten av f.eks. en RAV4 mtp. plass. Jeg drømmer om en VW Caddy, men ser jo for meg at den sluker drivstoff, så jeg tenker at en RAV4 hybrid (hvis de finnes som ikke-ladbar?) er en fin mellomting.

    Ja ikke sant! Kjekt å ha greit med plass uten å måtte kjøre kassebil. 

    Jeg gjetter at en passe ny Caddy med 4x4 ligger på 0,6-0,7l på mila, blanda kjøring. 

    RAV4 kom vel som hybrid for en god del år siden, nå er de fleste plug-in, tror jeg, mulig jeg tar feil! 

    Gubben har en 21mod plug-in, meget god bil, men ikke av de billigste å kjøpe. 

  11. I nyskjerrighet måtte jeg se litt nøyere på finn.no.

    Ser ut som det er litt å velge i, disse bilene har 5-seter/hvite skilt, men setene kan jo oftes legges ned eller tas ut. 

    - Toyota Prius

    - Toyota RAV4 

    - Suzuki Vitara

    - Lexus UX

    - Suzuki SX4 s-cross

    - Mercedes Benz 350e GLC 

    Søkekriteriene var: bensin+elektrisitet, 4x4, fra 2017mod og opp. Maxpris 350000,-

    Personlig ville jeg gått for Toyota eller Suzuki av disse 😊

  12. 11 timer siden, Ravensburger skrev:

    Teller ned dagene, kanskje blir det født tispe til meg i starten av august. 

    Jeg har veldig ønske om en en bestemt farge men vet at good dog has no colour... Har det vært et issue for dere? Tør ikke nevne d for oppdretter, er en sånn bagatell hvis hunden oppfyller alle andr3 krav.  Føler det blir for dumt å si at jeg vil den fargen. Noen med formening?

    Tenker det er helt innafor å si at man har et ønske om en spesifikk farge. 

    • Like 1
  13. 16 timer siden, Spaniels skrev:

    Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle.

    Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter.

    Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?

    Optimalt sett vil jeg ha stor SUV-varebil ala Toyota Landcruiser, men bilen skal også være høvelig billig å kjøre til jobb med, har 25min en vei, ikke bomring. 

    Forhåpentligvis er det enda noen år til jeg må ha ny bil, men caddy er veldig anvendelig. Billig i drift og en Caddy maxi har god lengde i bagasjerommet, ca 2,2m. Da får jeg plass til to store hundebur og kanskje en kickbike, det er planen iallefall. Også har man jo ofte et budsjett også. Landcruiser er ikke av de billigste, hverken å kjøpe eller kjøre. 

    Hadde jeg vært deg ville jeg sett på en hel-elektriske bil. Mer å velge i 😊

  14. På 2/8/2023 at 12:56 PM, AussieAllTheWay skrev:

    Da jeg gikk var det flere som kom på fly. De organiserte seg slik at de delte på leiebil, eller satt på med andre som kom fra Oslo området. Overnatting var på 2 ulike gårder ikke alt for langt unna.
    Jeg skulle egentlig kun ta grunnutdannelsen for egen del, men endte opp med hele massasje utdannelsen fordi det var så gøy. Jeg er 80% ufør, så nei, jeg jobber ikke med det- er bare en slave for egne og venners hunder ? Men de aller fleste som gikk sammen med meg, har enten egen praksis, eller jobber hos andre.

    Ja ikke sant! Takk for svar ???

  15. 15 timer siden, AussieAllTheWay skrev:

    Utdannet meg innen massasje og laser i 2017/18 hos Carmen Kadim- Nordisk Hundemassasjeskole AS
    Veldig fornøyd med opplegget der.

     

    Takk for svar! 

    Jeg sitter her å vurderer å ta en slik utdanning. Har sett på opplegget til både Nordisk hest - og hundeterapiskole og Nordisk Hundemassasjeskole. 

    Foreløpig liker jeg opplegget til Carmen best med tanke på at det er modulbasert og noe rimeligere enn NHT. 

    Jeg har litt reisevei fra Nord-Norge så er litt usikker på logistikken for å komme seg til undervisningsstedet og overnatting. Om du er kjent i området, har du noen tips? 

    Jobber du fulltid med massasje/rehabilitering? 

×
×
  • Opprett ny...