Gå til innhold
Hundesonen.no

EmilieSchei

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EmilieSchei

  1. Akkurat nå, Lola Pagola skrev:

    Jeg kunne ønske jeg visste hvor viktig det er å være konsekvent på å ikke la hunden trekke i båndet. Hadde nok kanskje spart mye frustrasjon og lange armer på det. Også kunne jeg ønske jeg visste akkurat hvor sårbare nakkene til hunder er, da hadde jeg aldri brukt halsbånd. Så, neste valp skal ha sele fra dag 1, og nulltolleranse for trekking. Så får vi se om det er så veldig gjennomførbart :lol: 

    Da min var valp lå han forresten ofte inntil meg og koste :wub: 

    Takk, da skal jeg gå til innkjøp av sele istede for! 

    • Like 6
  2. 3 minutter siden, Pixie skrev:

    Hvor innmari mye tid man egentlig bruker på å være ute med valpen så den får gått på do. Det er nemlig veldig sjelden at de bare tisser og er ferdig, man må leke litt i snøen, se på og lukte på og smake på alt man finner, rent så man glemmer hva man skulle ut for. Så ikke tenk at du kan droppe å ta på jakke eller gå ut selv om du er veldig tissetrengt selv, alltid vær forberedt på at det tar en halv evighet.

    hahaha, åhh!:wub:

  3. Akkurat nå, Fillerya skrev:

    Jeg skulle ønske jeg visste at de aldri ligger stille og koser inntil deg! (sånn som man ser på idylliske bilder). Jeg ble skikkelig skuffet for det hadde jeg gledet meg så veldig til!

    Mine valper har hatt verdens mykeste og beste pels, men det hjelper lite når man aldri får klappet på de fordi deg enten løper rundt eller bruker hånda di som tyggebein! 

    Uffda! Virker som det er veldig forskjellig fra hund til hund, for venninna mi sin hund ligger konstant inntil ho, koser og sover!

  4. 19 minutter siden, JeanetteH skrev:

    Mine hunder har vært husren alt mellom 8 uker til 9 mnd'ers alder. Det kommer helt ann på forståelse/læring, blæren/lukkemuskel sin utvikling og hundens mentalitet. :) 

    Oi, stor forskjell! Takk for svar. :)

  5. Jeg klarer virkelig ikke å velge rase. Jeg har sett på både pomeranian og kleinspitz, og har falt pladask for kleinspitz, men likevel vil jeg kunne se på andre typer også!

    Jeg ønsker meg en liten hund, som ikke krever så altfor mye. En kosete og leken hund er også et pluss! (Vet dette kommer veldig mye an på hvordan jeg oppdrar den). Har ikke så veldig mange krav unntatt dette, egentlig?? Noen forslag til rase? 

  6. 13 timer siden, Lene_S skrev:

    Mitt beste tips er tålmodighet. Du kommer til å gjøre feil, det gjør vi alle, men ikke blir frustrert. Aksepter feilene dine, lær av dem, og bruk tid ;)

    Tusen takk for tipset, tålmodighet er vel noe alle bør ha med en ny valp i hus regner jeg med.. :)

     

    2 timer siden, monica_eike skrev:

    Vil virkelig anvefale valpekurs☺

    Det skal vi på!

  7. 8 minutter siden, simira skrev:

    Mitt beste tips er å lese rundt på forumet her og søke litt. Du finner mange tråder om de vanligste temaene og utfordringene med valp og hundehold.

    http://hundesonen.no/topic/78213-tips-til-innkjøp-ved-valpekjøp

    http://hundesonen.no/topic/75381-valp-14-uker-ønsker-generelle-tips-og-råd

    http://hundesonen.no/topic/75371-gode-tips-til-henting-av-valpde-første-dagene

    Du kan søke på båndtrening, alenetrening, stueren, valp + tips, valpetrening, lydighetstrening osv.

    Og så vil vi selvfølgelig gjerne ha en presentasjon av valpen når dere har funnet den. :)

    Tusen takk for svar! Blir nok valp i juni da jeg har 2 måneder sommerferie fra skolen, men skal selvfølgelig ha en presentasjon av valpen når den tiden kommer.. :) 

  8. Hei alle sammen! Etter å ha lest sider opp og ned om hvordan det er å få valp, forberedelser og slikt, har det blitt bestemt av vi skal få et lite nurk i løpet av 2016. Jeg har allerede begynt å lese masse for å ha mest mulig erfaring, men jeg må ærlig si jeg blir litt forvirret med så mange ulike tips og slikt.. :innocent: 

    Kan dere komme med deres beste tips, samme hva det gjelder? Kom gjerne med tips og råd som dere kunne ønske noen fortalte dere når dere var nybakte valpeforeldre. Har fått så mye informasjon om hva som er lurt i forhold til pottetrening, trening på å være hjemme alene, når valpen kan være hjemme en hel arbeidsdag, hvordan man bør trene den til å gå i bånd og slikt, og det er såå mange forskjellige råd!

  9. 3 minutter siden, Pixie skrev:

    Ang mat og mengder så får du helt sikkert med for fra oppdretter så valpen kan spise det han er vant til, det står mengdeanvisning på pakka. Om du vil bytte for må du gjøre det gradvis.

    Jeg ville ikke likt å la en 20 uker gammel valp være alene så lenge. Det er bra om du jobber med å venne den til det fra begynnelsen av, men 5-7 timer er lenge. 3-4 timer kanskje, en 20 uker gammel valp er fortsatt ganske liten. Snakk med oppdretter om det også, hen kjenner jo foreldredyrene og vet hvordan de takler å være alene. 

    Min erfaring er at oppdrettere generelt er ålreite å snakke med og gjerne tar en prat om hundestell og rase, så om du har bestemt deg for oppdretter er det sikkert mange gode råd å få der :-)

    Okei, tusen takk for svar! Problemet er at jeg kun har sommerferie på ca 2 mnd, og etter dette begynner skolen for fullt igjen. Jeg har jo en del fritimer, så den blir jo ikke alene i 7-8t hver dag, men da er det vel kanskje litt for lenge.. Det er det som er vanskelig da alle i familien min enten bor for langt unna, eller jobber fra 8-16 uten mulighet til å lufte den..

  10. Hei! Jeg har da bestemt meg for å få valp sommeren 2016, da jeg både har råd og kapasitet til det da. Jeg har valgt rasen "kleinspitz", og tror dette er en liten krabat som vil passe meg, og familiemedlemmene rundt meg. Jeg har en del spørsmål da det er første gang jeg skal få hund!

    Hvor mye spiser en liten valp, og har dere mat og anbefale?

    Klarer hunden å være hjemme alene i 5-7t om dagen, når den er ca 20 uker - om det er noe vi har trent på fra første stund?

    Har noen av dere denne rasen, og er det noe spesifikt jeg bør vite? Noen gode oppdrettere å anbefale?

×
×
  • Opprett ny...