Gå til innhold
Hundesonen.no

Therse88

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Therse88

  1. Hei, Jeg har en foster valp på 5-6 måneder, hun har bodd på gaten i Budapest før hun ble funnet. Og nå bor hun hos meg i Budapest. Hun er på mange måter en fantastisk hund men hun har ett problem som jeg trenger råd for hvordan jeg skal håndtere det. I begynnelsen merket vi at hun bjeffet når hun selv skulle ha mat og når vi spiste. Det er for det meste borte, unntatt en og annen gang når vi lager noe som lukter veldig godt ! Vi ignorerte henne når hun begynte å bjeffe og blokkerte henne om hun gikk bort mot maten. Og det funket. Men hun bjeffer også på samme måte om morgenen, jeg sto opp tidlig og tok henne ut på do og gikk så inn igjen å la meg igjen, men når hun ikke vil sove mer går hun rundt og bjeffer. Hun sluttet faktisk i noen dager, men det er begynt på igjen og hun gir seg ikke før hun får beskjed, vi prøver å ignorere her også, men hun er smart, hun åpner skapdører og gjør ting rett og slett for at vi skal gi oppmerksomhet. Nå er hun verre enn før, mistenker at hun begynner å nærme seg sin første løpetid så det kan være en faktor. Jeg røyser meg helst ikke når hun bjeffer, jeg vil ikke at hun skal lære at bjeffingen fungerer. Dette er jo en valp som skal adopteres bort, så jeg vil helst at jeg skal kunne jobbe det vekk. Tenker kanskje jeg skal prøve å ta henne ut før hun rekker å mase når hun enda er litt trøtt og ta henne ut på do får å så prøve å legge oss igjen, før hun rekker å bli veldig aktiv? Blir veldig glad for råd ?
  2. Hei! Jeg mistet min første hund for 1 måned siden, og det har vert veldig tungt. Men jeg har bestemt meg at det mest sannsynlig blir en ny hund til sommeren. Min første hund var blanding av shæfer og kongpuddel, hun var en fantastisk smart og flott hund. Og noe av det jeg var mest fornøyd med var at hun kunne gå løst ( lå selvsagt mye trening bak). Så nå tenker jeg litt på hvilken rase jeg skal velge nå å sommer. Jeg har veldig lyst å ha en rase som er smart og kan trenes til for eksempel å gå løst på tur, og helst også en hund som kan fungere fint som faniliehund. (om jeg finner samme balnding igjen, faller valget på den,) Jeg har tenkt litt på retrieverne, men vet ikke helt om de er rasene for meg, er også veldig glad i shjæfer. Jeg er 21, aktiv og studerer for øyeblikket på veterinær studie i budapest. Hunden vil nok kunne bli tatt med på skolen av og til, og vil få daglig mental og fysisk stimuli. Jeg har tenkt litt på disse rasene: Golden retriever, Labrador, Flat coated retriever, Collie, schæfer (blanding) men er veldig åpen for forslag og råd. Og vil gjerne høre deres erfaringer med ulike raser (gjerne flere enn de på listen) både renrasede og blandinger. Takker for råd!
  3. Hei! Jeg mistet min første hund for 1 måned siden, og det har vert veldig tungt. Men jeg har bestemt meg at det mest sannsynlig blir en ny hund til sommeren. Min første hund var blanding av shæfer og kongpuddel, hun var en fantastisk smart og flott hund. Og noe av det jeg var mest fornøyd med var at hun kunne gå løst ( lå selvsagt mye trening bak). Så nå tenker jeg litt på hvilken rase jeg skal velge nå å sommer. Jeg har veldig lyst å ha en rase som er smart og kan trenes til for eksempel å gå løst på tur, og helst også en hund som kan fungere fint som faniliehund. (om jeg finner samme balnding igjen, faller valget på den,) Jeg har tenkt litt på retrieverne, men vet ikke helt om de er rasene for meg, er også veldig glad i shjæfer. Jeg er 21, aktiv og studerer for øyeblikket på veterinær studie i budapest. Hunden vil nok kunne bli tatt med på skolen av og til, og vil få daglig mental og fysisk stimuli. Jeg har tenkt litt på disse rasene: Golden retriever, Labrador, Flat coated retriever, Collie, schæfer (blanding) men er veldig åpen for forslag og råd. Og vil gjerne høre deres erfaringer med ulike raser (gjerne flere enn de på listen) både renrasede og blandinger. Takker for råd!
  4. Tusen takk for råd. Godt å høre at det er noe som kan jobbe med, håper at vi til slutt klarer å få det litt under kontroll. Har fått tak i grime, så idag har vi brukt det hver gang vi gått i gangen, ikke møtt på noen enda men jobber mye med rutiner, som å sitte før vi åpner en dør, og kontakt i gangene. Føler at grimen gir meg mer kontroll, så det gir meg forhåpentligvis litt mer trygghet. Skal også snakke med noen å få de med på treningen. Så kan det hende det blir litt bedre etter hvert.
  5. Hei, jeg har en shæfer blanding tispe på snart 2 år. Hun er en fantastisk hund på mange måter, men det har vert en del problemer så lenge jeg har hatt henne, vi har blitt kvitt en del men det dukker stadig opp nye problemer, i det siste har ett av dem eskalert såpass mye at jeg begynner å bli bekymret. Jeg flyttet til ungarn for ett par måneder siden for å studere, jeg tok da med hunden som har klart å tilpasse seg kjempe fint på det meste. Vi bor nå i ett leilighetskompleks, ( før bodde vi i eget hus), når vi møter mennesker i gangene begynner hun å bjeffe. Hysterisk og trekke not dem, og kan til tider knurre. Etterhvert synes jeg også at kroppsspråket hennes har blitt mer aggresivt, hun reiser bust, halen er ganske høy, og hun virker rett og slett truende, uansett hva jeg gjør får jeg henne ikke til å slutte. Jeg har alltid med godbiter, og jobber mye med kontakt, men hun blir så fiksert at hun knapt enser meg. Kun opotatt av personen som ee på vei birt til heisen eller står med post boksen for eksempel. Hun har alltid varslet når folk kommer på døren hjemme i norge, og vi harr jatt problem med at hun kan knurre litt før vi får åpnet døren, men det går har gått fint. Det er en helt annen holding på henne her, naboene er redde for henne, noe jeg forstår godt, det er en stor hund og hun virker jo sint. Jeg gruer meg til å lufte henne i frykt for å møte folk i gangene, noe som defientivt ikke hjelper, og uansett hvor mye vi jobber med det har det ingen effekt. Hun får lang tur hver dag og mental stimuli så jeg tror ikke hun er understimulert. Hun har en del usikkerhet, det har hun hatt hele livet, men vi sosialiserte mye som valp og vi har prøved å jobbe med usikkerheten. I tillegg har hun utviklet ett kraftig ressursforsvar mot andre hunder på alt mulig, hvor hun gir få advarsler og heller går til angrep. Barn er hun også usikker på. Jeg føler jeg har gjort mye feil og tanken har vert inne på omplassering og det som verre er en stund nå. Men jeg eslker denn hunden så ufattelig mye. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, hvordan skal jeg få bort denne atferden, det skal ikke være sånn at jeg har hjertet i halsen hver gang vi skal ut fordi vi kan risikere å møte på folk. Jeg er jo rett hin får på de. Jeg er ganske fortvilet, det blir bare verre og verre, og har til og med opplevd ett par episoder på tur hvor hun "velger" seg ut personer som hun kan knurre mot og bjeffe på, hun hun bykset etter en mann en gang i det han snudde seg mot henne. Om noen har noen råd er jeg hjertelig takknemlig, jeg vet ikke lenger hva seg skal gjøre.
×
×
  • Opprett ny...