Gå til innhold
Hundesonen.no

Voffen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Voffen

  1. Hund på 2 år ble operert for fcp for 2 måneder siden. Vi er nå oppe i 30 minutters turer 3 ganger om dagen, og det går fint MEN opplever at han fortsatt halter litt innimellom (ikke i nærheten av hva det var før operasjon), men det virker på en måte som om han er litt stiv i beinet. 

    Hva er andres erfaring etter operasjon? Hvor lang tid tok det før hunden var tilbake til "normal" aktivitet? 

  2. Har en hund på 11 år som har fått seborre. Dyrlege sa vi kunne prøve Atopica og A- vitamin, samt dusje med Zincoseb sjampo. Synes egentlig ikke dette har hjulpet så veldig. Han har fortsatt ganske mange skurver og flasser en del. Er det noen som har erfaring eller gode tips å komme med? 

  3. 1 time siden, Heidihj skrev:

    Jeg er veldig fornøyd med Acana Light & Fit. Bruker det på min kastrerte malamutetispe (i tillegg til vom og hundemat). God pels, god avføring, og hun har en god vekt :)

    Ja kanskje vi skal teste det da :) har god erfaring med Acana, men har ikke testet lightversjonen. Verdt et forsøk! Vann og grønnsaker kan også prøves. Det går seg nok til etterhvert :)

    • Like 1
  4. 17 minutter siden, simira skrev:

    Gi mindre mat og fyll opp mer grønnsaker?

    Har prøvd det men synes ikke han gikk noe særlig ned. Mulig jeg har vært for snill med mengde fôr da, synes liksom det blir så fryktelig lite i skåla ? hvor mye grønnsaker er greit å gi egentlig? 

  5. Akkurat nå, Krutsi skrev:

    Hvis du ikke vil ha en vokterhund, så bør du unngå de rasene. Så rottis utgår nok da, selv om det finnes unntak. Rottis tror jeg uansett ikke er helt rasen for dere.. 

    GD er nok det beste alternativet av de tre. Evt en rolig og fornuftig dobber. 

    Men hvis du synes rottis er spennende, har du vurdert labrador? Ellers så har du en del av de større "selskapshundene" som feks Berner sennenhund, collie, osv..

    Labradorer er fine de! Det kan være et alternativ. Bernerne er også flotte, eneste er all pelsen. Ser for meg at de også blir fryktelig slappe når temperaturen går over 15 grader ?

  6. 2 minutter siden, Krutsi skrev:

    Hvilken type personlighet liker du på hundene? 

    Foretrekker at de er stabile i temperamentet og at de kan være med på "alt", være seg hyttetur med svigermor eller fotballkamp med barna. Fint om de er familieorienterte men ikke altfor voktende eller bjeffete. Flott om de har godt med energi ute men at de kan ha "av" knapp inne. 

  7. Vi vurderer ny hund om en liten stund og vurderer ulike raser. Fra før har vi erfaring med golden, spaniel og schæfer. Raser vi vurderer nå er rottweiler, dobermann og grand danois. I hverdagen vil hunden få en halvtimes tur før vi drar på jobb, 1-2 times tur etter jobb, og en halv time på kvelden. Vi kommer også til å gå diverse kurs, jobbe med mental stimulering etc. Hunden må trives med barn. Noen med erfaring fra rasene vi ønsker oss som kan komme med innspill på om rasene kan passe, ting man bør være obs på etc :)

  8. Vi har en glad cocker på 8 år. Han elsker skogsturer og å være ute. Den siste tiden har jeg lagt merke til at han ikke vil gå så lenge turer mer, og er litt mindre leken. Noen ganger kan han virke sliten etter 30-40 min tur. Før var han langt foran oss på stien men nå er han som regel rett med oss eller danner baktroppen. Er fortsatt et matvrak så ingenting i veien med appetitten i hvertfall ? det jeg lurer på er om disse tegnene er vanlige alderstegn? Eller er det mulig han kan være syk? Synes han er litt ung for å være "senior"? Cockere lever jo gjerne til de er 14 år. Hva tenker dere? Tenker uansett å bestille en sjekk hos dyrlege for å være på den sikre siden. 

  9. Jeg har lenge hatt lyst på dobermann og vurderer det neste gang vi skal ha valp. Har hørt både og når det kommer til helse på rasen. Hvordan er gemyttet generelt, fungerer de fint som familiehunder? Vet selvfølgelig at de krever sitt ift mosjon og stimulering men hvor mye bør man regne med? Og hvordan fungerer de med andre hunder? 

  10. 6 minutter siden, Kaisen skrev:

    Å? Skulle vel tro det var rikelig med kjøtt, mtp på navnet:P

    Vet du om det selges mindre sekker av TOTW? Som sagt så hadde XXL bare store sekker, og det er kjipt å kjøpe så mye hvis det ikke skulle funke... nå har vi prøvd RC, orijen og eukanuba. Er usikker på om hun spiser lite av eukanuba pga tannfelling eller rett og slett fordi hun ikke liker det...

    Ja du kan i hvert fall få tak i små sekker på nettet. Min spiste Eukanuba en periode før men tror han ble lei det, eller at det ikke smaker så mye. Aldri opplevd at han ikke har spist opp etter vi gikk over til de kornfrie med mer kjøtt. 

×
×
  • Opprett ny...