Gå til innhold
Hundesonen.no

Lycke

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

713 profilvisninger

Lycke's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Haha, huff! Det har jeg ikke tenk på. De får forskjellig fôr, ja.. Valpen har prøvd seg lott på tispa sin mat.. ellers en liten oppdatering: valpen har begynt å spise som normalt igjen ☺takk for alle gode råd!!
  2. Er klar over at våtfôret fra rema ikke er "riktig sammensatt mat", er jo derfor han bare får en halv boks per dag i tillegg til tørrfôr. Men samtidig tenker jeg at det er bedre med mer våtfôr når han ikke røren matskåler sin i løpet av flere dager. Men takk for tips om frossen v&h, det skal jeg prøve! ? Kan han forresten bli dårlig i magen av mer våtfôr enn han er vandt til? Isåfall - noen tips til å forebygge det?
  3. Skal prøve det! Burde han få mat i et annet rom enn stua/kjøkkenet da? Er åpen løsning her, så det er oppholdsrom for alle i huset. Nei, han har ikke begynt å felle tenner enda, har heller ingen tenner som begynner å bli løse, men tror ikke det er lenge til! Merker at han klør i tenna nå, han gnager mye på gnagepinner nå og er litt bitete på fingrene til folk i huset. Er det da en god idé å gi han mer våtfôr en periode?
  4. Av og til, merker ingen forskjell. I går spiste han våtfôr mens hun satt noen meter bortenfor..
  5. Hei alle! Trenger noen råd ang fôr til valpen min nå. Vi er på juleferie hos svigers som har en tispe. Denne tispa er veldig dominant og sjalu, valpen vår har derfor blitt glefset etter noen ganger nå.. vi kom hit for fire dager siden, og valpen har nesten ikke spist noenting. Han får fôr fra royal canin, noe han har spist med god appetitt siden vi fikk han. I tillegg får han en halv boks med våtfôr (de små boksene) fra Rema 1000 en gang per dag. Han spiser våtfôret sitt hver dag, men har så og si ikke rørt tørrfôret.... Spiste litt når vi ga oppbløtt tørrfôr, men det kastet han opp i bilen en time senere. Prøvd å gi han det samme i dag, men det har han ikke rørt. Spørsmålet mitt er da: er han matlei? Eller tørr/vil han ikke spise når han er så nervøs rundt tispa?? Veldig frustrerende, vet ikke helt hva vi skal gjøre nå. Burde vi kjøpe en annen type tørrfôr eller kan han evt få mer våtfôr? Han sover jo mer enn vanlig, kanskje det bare er fordi han ikke har så mye energi da han spiser så lite, men er jo redd han er syk/i dårlig form.. Beklager lang tråd, men som fersk hundeeier er jeg jo redd for ALT ? Han er forøvrig litt over 4 mnd gammel.
  6. Tispa er en mellompuddel, vi skal hente oss en havanais ?
  7. Trenger litt hjelp nå.. I neste uke skal samboer og jeg hente oss en valp. Vi gleder oss masse! Planen er at etter noen uker reiser vi til familien min hvor han får møte mange hunder og mennesker. Dette er jeg ikke spesielt bekymret for, fordi de hundene er rolige, trygge og går fint sammen med både små og store hunder. Derimot har min samboers familie en tispe, som han MÅ gå overens med mtp at vi besøker de flere ganger i året, som er ganske dominant eller hva jeg skal kalle det.. Hun er verdens snilleste hund, men har alltid vært "alene hund" og har derfor ikke blitt veldig mye sosialisert. Min svigermor fortalte bla om en gang når de hadde hatt besøk av en nabo som hadde en liten pomeranian... De hilste fint og fikk derfor gå fritt i stua. Plutselig hadde hun gått bort til den lille og glefset over nakken, usikker på om hun bet eller "tok tak". Alltid når familien reiser til andre med hund må hun være igjen hjemme, fordi de er usikker på henne rundt andre hunder. Vi har avtalt at de kommer til oss senere høst slik at vår hund får møte deres. Jeg har en tanke om at det er en god start at de møtes første gang i vår hunds hjem, og håper det vil føre til at svigers hund føler hun er på besøk og oppfører seg bedre. Hjemme er hun sjefen, det er tydelig at hun eier det hjemmet og at det er hennes territorium. Er dette en god ide? Og er det noen som har gode tips til hvordan vi kan gjøre det første møtet så bra som mulig? Må innrømme at jeg er kjempe nervøs for at dette ikke skal gå bra og at hun skal gjøre valpen noe.. Får han et dårlig møte med tispa er jeg redd det kan føre til at han blir redd andre hunder.. Håper noen har noen gode råd.. Beklager lang tråd, men håper virkelig at noen der ute vil ta seg tid til å svare
  8. Lycke

    Valpekurs

    Da er det bare tre uker til vi henter hjem lille! Vi gleder oss stort! Har tenkt litt på dette med valpekurs.. Hva slags erfaring har dere? Var det nyttig? Lærte dere noe nytt eller hadde dere ikke trengt kurset? Kom med innspill, er nysgjerrig! Og noen som vet av valpekurs i området Sogn? Evt. helgekurs på Østlandet? Hedmark-Oslo-Akershus området. Tar gjerne imot anbefalinger ?
  9. Hvorfor ble de dyrere etterhvert? Setter de opp prisen hvert år? Bestiller jeg en forsikring forventer jeg at jeg skal ha sammen prisen fast... Og har DnB samme regel som sparebank1? At forsikringen oppheves automatisk når hunde fyller 10? Akkurat det punktet bekymrer meg veldig... hunden trenger jo forsikring hele livet..
  10. Lurer på hvilken forsikring dere har på deres hunder? Hva betaler dere, hva dekker den og ikke minst - er du fornøyd? Skal forsikre en liten bichon havanais og lurer fælt på hva jeg skal velge.. Hadde i utgangspunktet tenkt at jeg skulle benytte meg av LO favør, da jeg har alle andre forsikringer via LO i sparebank1..men så leser jeg at forsikringen automatisk oppheves når hunden fyller 10 år? En havanais kan bli gammel, og 5 år uten forsikring er jo virkelig sjansespill..
  11. Tusen takk for svar! Dette høres jo veldig lovende ut Hvor skal jeg lete? Jeg følger med på finn.no, og googler omplassering og kikker gjennom sidene jeg finner. Problemet er jo det at det nesten bare er store hunder som omplasseres, og nesten ingen som er allergivennlige.. Havanais har jeg ikke sett en eneste gang Noen som har erfaring om man får tak i omplasseringshund rett fra oppdretter?
  12. Samboer og jeg er på utkikk etter en bichon havanais. Begge er studenter, men vi er litt ferdige med festingen og andre typisk student greier og ønsker oss derfor hund. Jeg kunne gjerne tenkt meg en omplasseringshund av tre grunner; vi slipper valpeperioden, vi sparer penger på kjøpet av hund og vi "redder" en hund. Vinn-vinn Spørsmålet mitt er egentlig da, noen som har erfaring med omplasserings hunder? Eller havanais generelt? Dette blir vår første hund så kom med alt dere kan tenke dere er relevant
×
×
  • Opprett ny...