Gå til innhold
Hundesonen.no

EllenJ

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EllenJ

  1. 12 minutter siden, Magnus skrev:

    Hei Hundesonen!

    Om noen år så tar vi over en bondegård i Telemark. Dette er en gård uten dyr, mulig at vi skaffer oss høns senere (ikke mange hundre/tusen :P). Gården har 4 sider med ca 600 meter+ åker i alle retninger. Som nærmeste naboer har vi noen bondegårder, stor skog (skogsområde eid av oss) og en hovedvei. 

    Vi er på utkikk etter en stor hund som kan flytte inn med oss på gården. Begge to kommer til  å jobbe 100% på andre steder enn gården, men det er ofte folk på gården da foreldre også bor der i eget hus (jobber ca 50%). Vi er ikke så aktive, men har gjerne en eller to turer i løpet av uken, enten som arbeid i skogen eller hobby (sykling/løp i skog). Dette vil bli vår første hund som vi eier selv (ikke av foreldre). Det er ingen andre hunder på gården, kun en del katter (5 stk der nå).
     

    Ønsker

    • Stor hund
    • Kort pels eller røyter lite(?)
    • Kan gå fritt på bondegården, uten å stikke på tur i skogen på jakt etter dyr (døren står som regel åpen på sommeren og det er en del dyr i skogen og kuer på nabo jordene)
    • Kan gå fritt på tur og følge sykkel i skog
    • Mulighet for og stå i hundegård ved anledning
    • Kan leve med katter som er oppvokst på gård
    • Fungerer godt med barn
    • Aktivitetsnivå (en til to kjappere turer per uke, 2-3 timer)
      • Skiturer
      • Sykkelturer (ikke birkentempo, skogs-sykling :) )
      • Dagstur i skog (20 km +/-)
    • Majestetisk og ikke usikker hund

    Vi har sett på forskjellige raser, men vi tenkte og få litt input på hva som kanskje kan passe oss best her før vi oppsøker eiere/opprette for å møte disse hundene.
     

    Raser vi har lagt oss inspirere av, uten noen spesiell rekkefølge 

    • Landseer
    • Hovawart
    • Grosser schweizer sennenhund
    • Beauceron
    • Leonberger
    • Berner sennenhund
    • Pyreneerhund
    • Newfoundlandshund
    • Amerikansk mastiff
    • Broholmer

     

    Vi er ganske usikker på hvordan de forskjellige rasene oppfører seg.
    Hvis du har noen forslag/tips til de vi har sett litt på, eller forslag på noen helt andre raser så er det bare og foreslå!
    Vi setter pris på alle tilbakemeldinger :)

    Litt usikker på hvor mye aktivitet hunden vil få? 

    Det ser ut som om dere kanskje legger litt mye vekt på hvordan hunden ser ut. Men ser også at dere er åpne for forslag. Jeg har ingen direkte forslag til dere, men synes kanskje ikke de rasene du har skrevet opp er de ideelle gårdshundene.  Sliter også med å se en rase som kan passe inn i de fleste punktene du har skrevet. Men her kommer det forhåpentligvis andre som har mer erfaring enn meg med disse hundene ? Skal hunden kunne gå løs på gården uten tilsyn (åpen dør)  med vilt og andre husdyr i området rundt, så er det et stort ansvar. 

     

  2. 56 minutter siden, QUEST skrev:

     

    Enig. Joda, det er irriterende med en miniatyr som flyr på andre hunder også og ja de burde ikke få gjøre det, akkurat som større hunder. Men igjen, flyr chihuahua min på en rottweiler,så  er utfallet rimelig  gitt på forhånd. Trist og kjipt men skylden  kan ikke legges på rottweilereieren. Som 2ne sier, den eneste som er i noen fare her, er den lille hunden, rottweileren hadde nok kommet fra det uten så mye som en skramme antagelig. Det er her forskjellen ligger på å ha en hunde aggressiv chi og en hundeaggressiv rottweiler. Det er skadepotensialet på andre hunder og eventuellt folk som er cluet, ikke at små hunder også kan være  drittbikkjer.. 

    Jeg syns det er en tendens til at når det blir snakk om hundeaggressive hunder, så kommer eiere av litt større raser 'alltid' trekkende med at ; 'Jammen det finnes massevis av små drittbikkjer også og disse burde også være under kontroll'. Joda, ingen benekter det men det forandrer ikke det faktum at har jeg en 50 kilos drittbikkje så er skadepotensialet den innehar overhodet og på ingen måte sammenlignbart med skadepotensialet min 3 kilos sinnatagg har.

    Og apropos løse småhunder..det hjelper fint lite om du har bånd på en stor hund, hvis du faktisk ikke greier å holde den igjen..

    Dessverre så kan eieren av den store hunden, selv om den er i bånd bli ansvarlig for skader på den løse  miniatyren som angriper. Selv en stor hund som ikke er en drittbikkje kan få nok. Det er heller ikke alltid så mye som skal til for at en stor hund kan skade en liten hund, selv med labbene. Om man står rolig med sin 50 kg hund i kort bånd så klarer man ikke alltid å hindre et bitt, eller et slag med labben. 

    Man vil helst ikke ha en hund som skader andre, men når det skjer på en måte man ikke kan unngå selv, så blir det veldig feil at man får skylden. De fleste tror eieren av den lille løse hunden som ikke kan skade andre får skylden, slik er det ikke alltid. 

  3. Akkurat nå, Anooni skrev:

    Nå synes jeg du skal ta deg en bolle, jeg spør om en erfaring og har verken trekt konklusjon hit eller dit. Man blir selvfølgelig nysgjerrig av erfaring når andre ikke har fått samme beskjed som en selv. Dette er noe hunden skal gå på livet ut, så det er helt innafor at det ikke skal gjøres mer komplisert enn høyst nødvendig.

    Nå som klinikken har åpnet har jeg tatt en tlf og hørt. 20 - 30 min før mat og gjerne 1 - 2 timer etter mat har de som pekepinn. Det de veide tyngst var at medisinen ikke ble gitt med lite margin imellom, men gjerne holdt det på rundt 10 - 12 timer :) Utover dette er det som de sier, ulike praksiser rundt omkring. Men vi skal jo ta kontroll-prøve. Og da ser man jo om det man gjør virker.

    Jeg traff tydeligvis noe, med tanke på bollen ? 

    Det hjelper jo ikke hunden din noe hva andre gjør. Og du stiller jo direkte spørsmål om du kan gi medisin da og da. Dette er noe veterinær kan og bør svare på. Og nå har du jo spurt veterinæren også, flott ?

  4. Akkurat nå, Anooni skrev:

    Ja, det er fullt mulig i helgene :) men i ukedagene så er vi gjerne ut dørene kl 8 - 9, og da bør både fôr og medisin være unnagjort. 

    Men @mushi, har du lang erfaring med dette? Altså hvis det fungerer å gi sammen med fôret, så stresser ikke jeg meg ihjel for å få dette til å bli ett livslangt puzzlespill:lol:

    Du bør gjøre å hva veterinæren har sagt, og ikke hva andre gjør. Det er jo som du nevnte selv, en grunn til at du ikke skal gi medisin sammen med mat. 

    Synes det et skremmende at folk så lettvint bare gjør som det de leser eller hører om at andre gjør. 

     

  5. 11 timer siden, Steinkaster skrev:

    Hva tenker du at du oppnår ved å belønne ham når du kommer tilbake igjen etter 10 sekunder?

     

    Hunden min er nå halvannet år gammel. På den tida her i fjor, hadde han akkurat fått til "å bli flink" i bur. Problemet var at han bjeffet, og bjeffet, og bjeffet, og bjeffet i det buret, hele tiden. Etter noen måneder skjønte han at det ikke nyttet, for jeg slapp ham aldri ut igjen med mindre det hadde vært stille en bestemt tid. Nå har jeg en hund jeg kan ha i bur hvor som helst, når som helst, og som ikke lager en lyd (med mindre andre maser på ham når han er i bur). Når jeg er på skolen er han i bur, når jeg er på jobb er han i bur, når jeg støvsuger er han i bur, hvis jeg har besøk av folk jeg ikke stoler på med hunder er han i bur... Osv.

    Min anbefaling er med andre ord at dere kjøper et stort og fint bur til ham. Sprinkelbur koster ikke så mye på finn. Det skal være stort nok til at hunden kan strekke seg helt ut, og stå helt oppreist, uten at det er ubehagelig. Også kjekt hvis du har plass til en vannskål. Dekk til med teppe om natta.

    Han kommer til å bjeffe, masse, kanskje i noen dager, kanskje i noen uker. Også går det over.

    Hvis hunden derimot er stresset eller redd, er det kanskje noe annet... Men da må folk begynne å forklare hvordan en stresset eller redd schafermynde oppfører seg når en sønn hund er stresset eller redd...

    Hadde du hatt en profil der man kunnet sett hvem du er, så hadde du blitt anmeldt til mattilsynet. 

    Anbefaler deg å lese hva mattilsynet skriver om hund. 

    Dette gjør helt vondt å lese, og jeg synes seriøst du skal tenke deg om hvorfor du har hund. 

    • Like 4
  6. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Tja.. Denne fant jeg på facebook i går: 

    Det var så sterkt idag da IngerLise ringte meg ifra Kongsberg, å fortalte at kåre hadde blitt momentant helbredet, da vi ba for han på Kongsberg sykehus. Inger Lise ringte oss fortvilet søndag for 14 dager siden, å spurte om Inger og jeg kunne dra på Kongsberg sykehus, å be for hennes mann som lå i koma, på intensiven. Det passet slik at vår datter hadde konsert på Krona. Så vi dro innom intesiven hvor Kåre lå i respirator og var i koma. Vi fikk salvet og bedt for han. En halvtime etter på, fikk legene sjokk og alt bedret seg. Idag er han oppe, å går fullstendig helbredet. Og Inger Lise er så takknemlig for at Kåre ble frelst igjennom Visjon Norge. Etter at dette miraklet skjedde med Kåre, er også deres barn tatt imot Jesus, å blitt frelst. Kåre som var dødsdømt,å oppgitt av legene, er fullstendig frisk. Vi må gi all ære til Jesus Kristus. Og vi fryder oss over at vi kan gjøre forskjellen, i menneskers liv. En sjel er mer verdt enn hele verden. Og vi gleder oss med Inger Lise og Kåre. Jesus lever.

    --

    Verden vil bedras.. Han har ikke tjent så reint lite penger på folks godtroenhet han der heller.. 

    Man skulle ikke tro det er sant, men dessverre så viser dette at folk villig lar seg lure.

    Det mest interessante med denne episoden, er svaret fra en av ungene. Det forteller en helt annen historie enn dette han selv skriver. 

    Regner med at svaret står i kommentarfeltet der, verdt litt tid. Litt rart at han kan komme unna med regelrett løgn, når det gjelder påstand om helbredelse. 

  7. På 18.11.2017 at 9:15 AM, Margrete skrev:

    Fikk litt aha-øyeblikk når jeg leste det var en saarloos, det er ikke overraskende på meg at en hund med så sterke instinkter går over i jakt på en unge som kanskje løp og rope med venner. Hundeeiere håper jeg skammer seg skikkelig mye nå, drar til veterinæren, tar ansvar for at han slapp en slik hund løs. Dust!! Han sørget ikke bare for at det ble enklere å forby den rasen, han økte også redselen for schæfere (siden det står at det er en blanding av schæfer og ulv i artikkelen)

    Håper gutten kommer seg fint og kun får ett arr i foten han kan skryte av til damene om noen år. 

     

    Skamme seg? Man vet vel ikke hvorfor hunden var løs? Tviler litt på at han bare har sluppet den løs for litt selvlufting. 

    For de hundeeiere som er så uheldige å komme i en slik situasjon pga uheldige omstendigheter, så hjelper det lite å skamme seg. 

    Slike ting som skjedde her skal ikke skje, men uansett hvilken hund man har, eller hundehold, man kan aldri garantere at ikke noe galt kan skje. Mange av hundeeiere liker å tro at de alltid har 100% kontroll og at deres hund aldri kan gjøre noe galt, dessverre så viser det seg ofte å ikke være slik. 

    Så lenge hundeeier ikke har opptrådt uansvarlig, som vi ikke vet noe om, synes jeg man kan la være å komme med utsagn om å "skamme seg". 

    Men, uavhengig av om eier har vært ansvarsfull eller ikke, etter en slik hendelse tar man beslutningen om å avlive hunden, uten noe om og men. Det er å ta ansvar! 

    • Like 1
  8. Finnes så mange forskjellige merker og typer av hundemat. Men for en normal voksen hund som har et normalt familieliv med aktiviteter, hvor mye bør fettinnholdet være? Og protein? Ser at det varierer en del. Har sett noen typer som har veldig lavt innhold av fett. 

    Min hund får hundemat med 18 prosent fett, og har trodd at det var det mest vanlige. 

     

  9. Hva man skriver om seg selv er jo valgfritt, noen deler lite og andre mye. Folk er forskjellige, så det en føler seg komfortabel med er helt sikker langt over hva en annen kunne tenkt seg å delt. Men når man begynner å skrive om andre personer om det er familien, læreren eller naboen, så bør man tenke seg litt om. At en sak har flere sider er helt sikkert, men her kommer da bare en side fram. Det man tror og synes et bagateller og ikke noe å bry seg om kan være både vondt og sårt for andre. Spesielt om det blir delt på ett slik sted at andre leser det. På mindre steder er det også lettere for at man blir gjenkjent, og det skal ikke mer til at en person leser noe om en annen og så baller det på seg. Små steder har ofte lokalaviser, det du ikke vil skrive på forsiden der, det bør du heller ikke dele på offentlige forum. Det gjelder forsåvidt på større steder også. 

  10. 10 timer siden, QUEST skrev:

    Har du lest TS startinnlegg? Da TS opprettet tråden for noen dager siden, så var hun en 16-17 år gammel jente. Nå har TS plutselig blitt fem år eldre og broren hennes?

    Du tror ikke muligens at folk reagerer på at en så ung jente fraber seg informasjon om rasen og fremstiller seg selv som erfaren? Nå kan det jo selvfølgelig være forskjellig definisjoner på erfaren..

    Hadde TS ønsket seg en dvergpuddel, så hdde det vel ikke vært så ille, annet enn for hunden muligens, siden det later til at hun/han har ett temmelig avlegs syn på hundeoppdragelse. 

    Når TS derimot vil ha en stor, sterk og krevende rase på flere felt, så blir det en litt annen sak. Det kan jo f.eks tenkes at opptil flere av de 'sure og negative' folkene i denne tråden, har sett hvor galt det kan gå.. Det er jo også en mulighet for at vi ikke ønsker å treffe på flere slike hunder og eiere enn nødvendig, derav advarslene. 

    Som en annen nevnte tidligere i tråden her, 'Som man  roper i skogen får man svar'. . Å være kjepphøy i startinnlegg, er neppe beste metode, hvis man ønsker positiv tilbakemelding..

     

    Ja jeg leste startinnlegget. Hva jeg tror eller ikke tror har ikke så mye med saken å gjøre. Var jo også flere som kom med saklige fine svar uavhengig av hvordan startinnlegget var. Hvorfor trådstarter skrev som hun gjorde i startinnlegget er det ingen av oss som vet. Det går uansett fint å opplyse om diverse på en fin måte, og de fleste vet at man ikke kommer så langt med kritikk på den måten som ble gjort her. Og det viktigste er jo å informere så folk tar til seg det de trenger av informasjon, ikke med slik: ikke komme her å tro du kan noe. Om man må svare og ikke klarer å skrive noe positivt så bør man jo holde seg saklig. Hva får man ut av det å være spydig og sur mot fremmede mennesker på nett.  

  11. Akkurat nå, 2ne skrev:

    hehe.. Ja.. Du syns du har vært positiv sjøl, kanskje? Både i denne tråden og den du starta før i dag? Så du er i posisjon til å fortelle andre hvordan de skal være? 

    Du trenger ikke å svare. 

    Det er bra hun får hjelp! Det vel heller tvilsomt at et så stort forum med så mye aktivitet blir sletta, så jeg ville ikke holdt pusten mens jeg venta. At du ikke ser nytteverdien av det, betyr ikke at det ikke har det for andre. 

    Nå er det ikke alltid så enkelt å se selv hele tiden, så jeg lurer på hva jeg har skrevet som er negativt eller galt? Nå synes jeg ikke den andre tråden var negativ heller, mener jeg skrev positivt om selve forumet, men er greit å holde seg til samme tråd. Blir mye styr om man skal drive å trekke inn hva man har skrevet i andre tråder om andre ting. Men er nå uansett ikke så mye å lete etter hos meg.  Hvilken posisjon jeg er i angår ikke denne tråden, og heldigvis klarer jeg å bestemme selv hvor jeg skriver og svarer. 

  12. 17 minutter siden, 2ne skrev:

    Jeg beklager, jeg er vant til at det er meg, jeg er ofte sarkastisk og spydig ;) 

    Men resten av det gjelder forsåvidt, TS var ikke veldig imøtekommende hun heller, og du liker tydeligvis ikke forumet her noe større, eller de av oss som er her ofte. 

    Det er synd om TS ikke vil være på forumet lenger, men hun fikk et tips om et forum på facebook der folk faktisk har rasen hun er interessert i, så jeg krysser fingrene for at hun får hjelp der :) 

    Å tilegge meg hva jeg mener om folk og forumet er jo ikke mye positivt. Jeg har skrevet litt hva jeg synes om en del av svarene en del får, og spesielt nye forumbrukere. Du lirer jo bare av deg negativt om meg som person, og tror allverden om meg. 

  13. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Jeg var hverken spydig eller sur, jeg prøvde å gi deg et langt og saklig svar på hvorfor "vi" oppfattes som grinete og sure til nye på forumet, og du fortsetter å rakke ned på de som har svart i tråden her - hvilket er en motsetning av hva du ber om selv, er det ikke? Du er ikke spesielt blid, hyggelig og imøtekommende du heller. 

    Jeg antar du har lurket rundt på forumet her over tid, evt at du har et annet brukernavn i tillegg til det du bruker nå, siden du så skråsikkert uttaler deg om hvor jævlige vi er her på hundesonen. Og hvis det er utgangspunktet ditt, at alle her er nedlatende rasshøl som trykker ned nye fordi vi mener at ingen kan noe, så er det fint lite jeg får gjort med det inntrykket, særlig når du fortsetter å svare i den noe mugne tonen du gjør nå, selv om du får - som nevnt - lange og saklige svar. 

    Det er noe med det der "som man roper i skogen, får man svar". Ikke sant? 

    Jeg var jo bare enig i hva du skrev om å være positiv, og det med spydig og sur var jo ment for de som svarer og skremmer nybegynnere, ikke til deg. 

     

  14. Akkurat nå, 2ne skrev:

    Nei, vi burde vel alle hige etter å være like positive og åpne som TS og du er, ser jeg :) 

    Ja ikke sant. Hva får man ut av å være spydig og sur. Er man nybegynner og kanskje helt ny på forumet så er det mye koseligere å bli møtt av positive, eller ihvertfall saklige svar. Og man tar lettere til seg hjelp og svar også. 

  15. 18 minutter siden, 2ne skrev:

    Nei, strengt tatt skreiv hun ikke noe om fysisk oppdragelse, men erfaringsmessig, så er utsagn som dette: 

    Sett under ett, med at eier bør ta litt mer tak i hunden, trent litt hardere for at hunden skal vise deg respekt, da er det som regel snakk om fysisk oppdragelse, da er man opptatt av dominansteorier ofte. Hun burde kanskje fått noen tilleggsspørsmål før man konkluderte med noe, the benefit of the doubt. 

    Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal formulere resten av svaret mitt. Er det slemt, uhøflig, ufint, whatever, å opplyse noen om noe som kan bli et potensielt problem? Er det slemmere å advare TS og si at kanskje du har litt feil oppfatning av hvordan hundeoppdragelse skal være, kanskje du har litt feil holdning til å ha en sånn hund, når potensialet for at det går skikkelig galt om det går galt? 

    Det er mye man kan lese seg opp om raser på internett, men man blir ikke kjent med rasen av den grunn, man får et inntrykk. Det skrives sjeldent eller aldri noe om mentale problemer eller utfordringer på en rase, ikke sant? Og prater man med raseentusiaster, så er det ikke nødvendigvis de negative sidene de legger størst vekt på. Det er ikke engang sikkert at raseentusiaster tenker over at visse særtrekk ved rasen kan bli vanskelig hos andre - jeg har f.eks belgisk fårehund, og de tenker fort og handler før de tenker. Det er ikke et problem for oss som liker at de tenker fort og handler før de tenker, men det kan være veldig vanskelig å omstille seg fra f.eks schäfer, som er samme type hund men tregere, til belger. Eller som for min del, jeg gikk fra alaska husky til terv, det er et hav av forskjell på en selvstendig og uinteressert polarhund som helst lulla rundt i sin egen verden, og som jeg kunne se at begynte å tenke på hva han skulle gjøre før han gjorde noe, til en førerorientert og over-interessert fårehund som var svært engasjert i den minste lille filleting jeg skulle gjøre. Nå trives jeg bedre med de førerorienterte og over-interesserte hundene enn de selvstendige og uinteresserte, men det visste jeg egentlig ikke før jeg fikk en belger. Og som sagt, overgangen var stor. Huge. Tremendous. Det var en ting ingen belger-entusiast kunne forberedt meg på, så sant de ikke hadde hatt en hund som AH'en før sjøl. Det er forøvrig en ting jeg pleier å presisere sjøl om noen spør om belgere, at du må like aktive hunder som tenker og handler fort og som er overengasjert i alt du gjør. 

    Så ja, det kan kanskje oppfattes som både slemt og nedlatende når folk pøser ut sine meninger om hundeaggresjon og mentalitet og hvor vanskelig de kan være for en fersk hundeeier, men jeg tror de fleste mener det godt. Det man burde høre om raser man er interessert i, er hvordan de er på sitt verste, ikke på sitt beste. Det er ikke noe vanskelig å leve med en rase når den er på sitt beste, men det kan være et sant ******* når de er på sitt verste - og jeg tror ikke det er noen her på hundesonen som unner noen et hundehold som føles som et *******, samme hvor bryske, sure og nedlatende vi oppfattes som først. 

    Det er en forskjell på å dømme noen fordi man tror eller fordi man vet. Er man i tvil så spør man. Noe som ofte går igjen her på forumet er de som må fortelle nye folk inne her at de ikke må tro de kan noe. Man kommer mye lenger med ros en med ris, og man kan fint opplyse folk om alt mulig av informasjon om hva eller hvor på en saklig måte. Eller la være å skrive noe. Det er ikke alle som registrere seg her som er nybegynnere, men å bli møtt på en negativ måte skremmer folk fra å fortsette her. Og noen av de som blir skremt bort kunne kanskje hatt veldig stor nytte av Hundesonen. Man ser ofte at nybegynnere stiller et spørsmål, blir møtt med mye negativitet og dømming, og forsvinner fra her. 

    • Like 1
  16. Jeg ser ikke at hun som startet tråden har skrevet noe om fysisk oppdragelse, som det ser ut til at noen tror og reagerer på. Å ta tak i hunden og trene hardere trenger ikke bety fysisk eller å gå i kamp med hunden. Det kan bety noe så greit som å gå skikkelig inn for å trene hunden, se alvoret og vite hva man gjør. Å få slike dømmende svar som noen har gitt her gjør jo at folk trekker seg unna isteden for å bli. Dette er også en kategori som de de fleste vet man ikke har lov å diskutere i, og så sitter flere med å diskutere person. Velkommen til Hundesonen liksom. 

    • Like 4
  17. Første gang jeg var inne her så var det helt tilfeldig, søkte på noe og kom hit. Etter det har jeg lest sporadisk nå og da. Mye nyttig informasjon å finne, og lett underholdende. Jeg har også lest mye som etterhvert har fått meg til å tenke på om folk er klar over hvor mye de deler av livet sitt og andre sine liv. Spesielt negative ting hos andre. Å kjenne igjen noen personer og familier som ikke er inne her er i noen tilfeller enkelt. Hva man skriver om seg selv er en ting, det er valgfritt, men hva man skriver om andre er ikke valgfritt for de man skriver om. Det er heller ikke så positivt for familieforholder når man stadig skriver små ting om søsteren eller andre. Jeg tror ikke at for eksempel en eldre dame vil like at halve bygda vet at det lille barnebarnet er redd henne. Eller ektefellen lider av det ene og det andre. Jeg har selv kjent igjen noen som ikke er inne her etter å tilfeldige lest forskjellig. Og det om noen jeg egentlig ikke kjenner. Tenker dere over at Hundesonen er er åpent forum, at hvem som helst kan lese alt du skriver inne her? 

    • Like 7
  18. 55 minutter siden, Mud skrev:

    Det hørtes utrolig gøy ut ! 

    Ang det å være ufør er det noe jeg har tenkt mye på , da jeg faktisk er litt over gjennomsnittet opptatt av å lære ungen arbeidsmoral . Jeg er en av de som er overbevist om at samfunnet er i ferd med å forandre seg og at hans generasjon tjener mer på arbeidsmoral enn intellekt.  Tro meg , jeg fôrer intellektet hans også , men arbeidsmoralen MÅ være på plass. Om han så bare får en vaskejobb så skal han utføre den jobben med stolthet og grundighet.  Sånn er jeg oppdratt  ( og jeg har jobbet som vaskehjelp ) , sånn skal sønnen min oppdras. 

      Som mor er mitt hovedmål at ungen min skal være snill, grei og lykkelig liksom.  Han er - med fare for å høres ut som en myrsnipe - skarp  som få. Men jeg ser ingen grunn til at han MÅ være akademiker av den grunn, så lenge han finner glede av å arbeide . Av å bidra.  Gjøre en skikkelig jobb.  

    MEN : hva hvis han blir ufør? Eller arbeidsledig?  Lærer jeg han samtidig at han blir "mindre verdt " da? Han blir jo ikke det. Alle bidrar jo. På sin måte. Med mindre man murer seg inne og ikke har kontakt med noen så er man faktisk en ressurs.  Det er flere her inne som er uføre, men som allikevel påvirker mitt liv positivt bare ved å være på et nettforum  ( du er en av de :P ) og som får meg - som har vokst opp i et hjem hvor ordet ufør er synonymt med slask - til å være en mer gjennomtenkt mor og et mer reflekterende menneske.  Jeg vil ikke at poden skal føle seg mindre verdt om han aldri betaler en krone skatt i sitt liv så lenge han har en grunn. 

    Og jeg vil at han skal vokse opp og ha respekt for at alle ikke har like forutsetninger som han.  At der han er svak kan andre være sterke og omvendt + at det å være i stand til å jobbe - fysisk og psykisk - er en gave i seg selv som man skal være evig takknemlig for og ikke ta for gitt. 

    Hadde det ikke vært for sonen hadde jeg vært mye mer svart /hvitt :icon_redface:

     

    Forøvrig har vi grilla i kulden i dag *brrr* 

    Sannsynligvis ikke ment så galt, men den var faktisk morsom :D 

×
×
  • Opprett ny...