Gå til innhold
Hundesonen.no

spirea

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Jack Russell Terrier

Nylige profilbesøk

912 profilvisninger

spirea's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Crib halt fungerte utmerket. Tusen takk for tips og hjelp! Nå kan bikkja løpe fritt i hagen, gjerdet får leve videre og alle er glade
  2. Ah! Kanskje Hööks eller Felleskjøpet har noe slikt på lager?! Da skal jeg stikke innom der og sjekke opp! Takk for tipset!
  3. Vi har skigard rundt huset, og bikkja spiser på den slik at det dras av store flis. Det vil med andre ord ikke være mye gjerde igjen snart.. Litt av poenget med å ha gjerde er jo at bikkja kan være fritt ute på tomta, men nå er han begrenset med bånd inntil vi har funnet en løsning.. Noen tips til hva vi evt kan smøre på treverket slik at det smaker pyton, slik at han slutter å ødelegge gjerdet? Har prøvd med Tabasco (som hadde svært god effekt), men det er snakk om 30m gjerde som er 1m høyt, så det blir uendelig mange flasker med Tabasco.. Noen gode tips??
  4. Hei. vår kastrerte hannhund på 17mnd oppfører seg veldig merkelig om dagen. Det er løpetid i nabolaget, men jeg vet ikke om det er denne han reagerer på... ved forrige løpetid oppførte han seg "normalt". Han mistet matlysten, stresset rundt, ville mest sitte ute i hagen og kikke etter damene, og peip seg gjennom et par netter. Han var ikke kastrert på dette tidspunktet. Nå derimot er han fryktelig slapp, og tydelig deppa. Han spiser ikke (veldig lite), og vil sove veldig mye. Inne er han helt utslått. Har funnet frem et kraftbein til han, noe han virkelig elsker, og han har knapt rørt det. Ute på tur er han stort sett normal, og viser mer energi. Han drikker som vanlig. Vannlating og avføring er ok. Er det noen andre som har opplevd at hannhunden reagerer slik på løpetid etter å ha blitt kastrert? Prøvde i går å ta temperaturen på han. Fikk den nok ikke helt inn, men resultatet fremsto som normalt for rasen.
  5. Vi sliter med tørre og sprukne poter. Problemet her er at bikkja HATER å bli smurt på potene, og det blir en halv verdenskrig for å få på salven. Det ender stort sett med at jeg sitter igjen med mesteparten på buksebeina eller genseren.. Når vi da bruker fyra ess sin potesalve stinker jeg tjære/aske resten av kvelden ? Har ved noen anledninger brukt Neo sitt labbefett. Lukter ikke like ille å få den smurt inn over hele meg når bikkja prøver å stikke av, men den hater han ENDA mer. Mulig den svir ?? Hmm, smøring av poter er i alle fall en stor utfordring her. Har forsøkt å ha han på fanget (spreller seg løs og kliner alt utover meg), på et bord (forsøker til en hver tid å hoppe ned for å unnslippe), på gulvet (prøver å stikke av, føles ikke bra å tviholde på foten mens han spinner for å unnslippe.. Nesten redd for å "knekke" foten ?. Den lille karen med såre sprukne poter er en JRT på 6.5kg.. Tips til bedre teknikker og behandlingsalternativer tas i mot med stor takk Hilsen fortvilet hundemamma som gjerne skulle fått myke gode poter på lillegutt
  6. Hunden skal kastreres av medisinske årsaker. Jeg har ingen erfaring med dette fra tidligere. Har nå blitt engstelig for hva vi kan forvente de påfølgende dagene. Har lest litt i gamle tråder, men lurer på om noen kan fortelle meg hvordan deres hund var de påfølgende dagene, mtp smerter etc. Hilsen engstelig hundemor
  7. Det gikk nok litt fort i skrivinga på slutten Mener ikke han skal være rolig ute slik som inne.
  8. Takk for svar. Vi er fortsatt inne i den samme perioden. Han får stadig interesse for nye områder å pøble med. Sofaputene er for tiden det artigste som finnes, spesielt å dra de med ut på gressplenen for å filleriste de... Dersom vi fjerner fleecepleddet går det direkte utover sofaen i stedet for. Pleddet er rett og slett for å skåne sofaen for slevje fra tyggebein samt denne bitinga han plutselig setter i gang med når han vil ha oppmerksomhet. Han har klart å revne flere pledd i endene. Har begynt å overse dette i større grad, ikke gi han noen som helst oppmerksomhet da det er helt tydelig oppmerksomhet han vil oppnå. Skal litt til å klare å ødelegge gulvteppet. Hvis jeg setter en puff foran setter han bare tennene i den i stedet for. Det blir bare å velge hva han skal bite i.. En annen ting han har begynt med er en adferd jeg opplever som stress i form av overivrig tygging på tyggebein og generell pesing. Hvis jeg tar fra han tyggebeinet kan han plutselig sovne med en gang. Det er akkurat som at han sliter med å forstå at han er trøtt/sliten. Etter å ha sovet hele natta gjennom en lang periode har han den siste 1-2mnd måttet opp på do hver natt kl 4.. Alle lekene er flyttet ut. Vi har redusert ivrig leking ute. Han får heller snuse etter godbiter i gresset. Er det noen som har tips til hvordan jeg praktisk kan gjennomføre rolig-trening inne/ute/generelt? Vi er i grunnen ganske slitne må jeg si, haha!
  9. Vi har en Jack Russell Terrier hann på 8 mnd. Han har en tendens til å gå i "loop" enkelte ganger. Har fått en definert plass på sofaen hvor det er et fleeceteppe. Han kan løpe bort til sofaen, sette tennene i teppet og "knurre" mens han ser på oss. Virker som om det hele er for å få oppmerksomhet. Det samme gjelder med gulvteppet. Vi har forsøkt ulike metoder. Har tatt han bort fra situasjonen ved å sette han i et bånd ved trappa, hvor han slipper løs når han legger seg ned og er rolig. Dette fungerte godt da han var mindre og hang i sokkene og buksebeina våre. Nå virker det som at dette har mistet sin funksjon. Jeg slipper han løs, og han løper rett bort for å bite i pledd/teppe på nytt. Setter han tilbake i båndet, og slik fortsetter det i x antall repetisjoner. Har forsøkt med tydelig NEI, men da ender det med at han "erter" oss. Type "kom og ta meg da! Dere får ikke tak i meg". Dette er noe vi gjerne vil bli kvitt. Han kan fort bli veldig ivrig i enkelte situasjoner, og det kan være en utfordring å få han ned igjen. Det virker som at dette skjer når han er trøtt. Når han legger seg til for å hvile får han være i fred. Han får nok mosjon og takler fint å være alene hjemme. Vi bruker klikkertrening til daglig. Aktiviseringsøvelser vi bruker er å snuse etter mat i gresset, generell trening av hverdagslydighet, også får han rå kraftbein med jevne mellomrom. Jeg tror hverken vi over- eller underaktiviserer han, selv om det er en balansegang det er vanskelig å måle for førstegangs hundeeiere.. Av andre opplysninger kan det nevnes at det bare har falt ned en testikkel hittil. Er det noen som har tips til hvordan vi kan trene på å være rolig, samt bli kvitt det overnevnte? Han må jo ikke få oppmerksomhet HELE tiden.. Vi er i ferd med å bli temmelig sprø. Kan dette være en unghundgreie som går over? Kan det at han bare har en testikkel som har falt ned ha innvirkning? Har fått forklart så mange ulike versjoner om at testikkel i magen kan produsere for mye testosteron, slik at hunden kan få endret adferd.
×
×
  • Opprett ny...