Gå til innhold
Hundesonen.no

evenyx

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av evenyx

  1. Det jeg mente var belønning som i form av godbit, og ikke at man slutter med ros og kos. (Jeg skrev noe om det, men kanskje det ikke kom ordentlig fram i mitt forrige innlegg). Jeg forstår det er viktig å fortsette å rose hunden for ønsket oppførsel, var bare dette med godbiter som er litt vanskelig. Som alltid, mange gode svar. Gleder meg virkelig til å ta tak i treningen nå, føler meg mer selvsikker etter rådene dere gir.
  2. Tusen takk folkens. Sykt takknemlig at dere setter av litt tid til å gi meg gode råd! Og ikke minst at dere er vennlige. Jeg har et oppfølgingsspørsmål når det gjelder belønning. Når slutter man med dette? Jeg skjønner det er fint å trappe ned og heller kanskje rose muntlig, men når bør dette skje? Jeg forstår at det er når hunden mestrer det vi har trent på, men overgangen mellom belønning fast og nedtrapping virker litt vanskelig.
  3. Malamuten: Ah jeg skjønner! Jeg håper at vi får til en bedre hverdag for hunden så snart jeg får litt mer jeg skulle sagt, hehe...
  4. Takk for alle svar! Jeg tar til meg alt dere har sagt! Skal slutte å være flau og heller begynne å trene på det dere sier. Foreløpig har jeg kun noen dager pr måned vi tilbringer sammen, men blir trening fra høsten av ja! Håper på å få med både kjæreste og hund på kurs. Nei, jeg slipper aldri hunden løs, og har forsøkt å snakke med kjæresten om at han heller ikke burde gjøre det. Da han bor i svensk storby, så har de tydeligvis andre regler, eller at han ikke bryr seg om det... Jeg er fullstendig klar over faren det gjør mot andre dyr, og er ikke glad for at hunden plutselig stikker. Heldigvis har den aldri fått tak i noe. Her kan jeg ikke gjøre annet enn å legge meg langflat, men hva kjæresten gjør når jeg nekter han å slippe hunden, er utenfor min kontroll. Han utagerer mot andre hannhunder. Som regel går vi forbi med ekstremt kort bånd, og at han bare forsøker å trekke mot den andre hunden og bjeffe. Går over straks vi har passert. Stor forskjell på å gå forbi hanner og tisper. Han får ikke hilse på andre hunder med mindre det er noen han har hilst på før. Han bruker å få hilse på tisper iblant, kommer an på hvordan vi ser han oppfører seg og om eier til andre hunden ønsker det. Hittil har hunden kun blitt brukt til gåturer, lek og iblant trekk på sykkel. Han har vært bare en familiehund og kosehund. Jeg håper å i framtiden få brukt hunden mer så snart jeg også får tilbragt mer tid med ham. Takk for tips om grime! Skal se om jeg får med kjæresten på den, noe jeg er skeptisk til. Hverdagen til hunden går ut på minst 4 gåturer daglig, hvor den ene skal være på minst 1 time. Men han får jo bare sose rundt... Jeg tror ikke hverdagen er stressende, men kanskje ekstremt lite konstruktivt arbeid ja...
  5. Kjæresten min har en 2 år gammel lapsk vallhund, ukastrert hanne, som han aldri har vært på kurs med. Da vi blir samboere til høsten, ønsker jeg å få litt skikk på hunden hans, da jeg blir flau av å være utendørs sammen med de. Han er selvsagt enig i at hunden har en del uvaner og ønsker også å få hjelp med dette, men jeg tror interessen min er størst. Hunden er veldig snill og rolig hjemme, og kan sitt,ligg, gi labb. Han kan ikke "gå på plass", da han ikke har hatt noen fast plass i huset. Hunden venter ved døren før vi skal inn dersom kjæresten gir beskjed om det. Han kan også vente pent på å få lov til å spise når maten blir satt fram. (Mat 2 ganger daglig) Kjæresten har innkalling på hunden, så fremst den ikke oppdager noe å jage...(Hare og rådyr har vært det mest vanlige, da han bor i storby med kun begrensede skog/parkområder) Finner hunden noe å jage er den BORTE fram til vi får tak i den. (Noe som gjør at jeg personlig aldri slipper hunden). På tur trekker han voldsomt. I sele, men ekstra mye i halsbånd. Dette er slitsomt og ikke minst flaut. I tillegg reagerer han mye på andre hunder. Hannhunder er ikke akseptabelt, mens tisper skal han bare trekke ekstremt mot. En tur for hunden vil stort sett alltid innebære at han får gå på langt bånd, for å snuse som han selv vil. (Kort bånd selvsagt ved trafikk, andre mennesker eller andre hunder o.l.) Siste "store" problemet er bjeffingen. Han bjeffer ekstremt mye (og HØYT!) når han skal leke. Å kaste pinne eller ball blir også flaut, da hunden bjeffer og bjeffer. Han bjeffer også for oppmerksomhet dersom han ikke gidder å komme tilbake med pinnen/ballen, eller dersom vi leker for mye at han "ikke får tak i den". Jeg vet at bjeffing er normal adferd hos hunder, men jeg har aldri vært borti hunder som bjeffer så mye under lek før. Dette er altså konstant... Noe som gjør at vi har fått kommentarer fra folk som går forbi, eller har fått folk i nabolagene til parkene som kommenterer at de er lei av at vi er der med hunden. I tillegg bjeffer han høyt dersom f.eks en av oss har vært ute av syne en stund når vi er ute på tur. F.eks hvis en av oss går inn på butikken, så vil han bjeffe ekstremt når vi kommer tilbake. Tips er hjertelig velkommen!
×
×
  • Opprett ny...