Gå til innhold
Hundesonen.no

ikiz

Medlemmer
  • Innholdsteller

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ikiz

  1. 21 timer siden, litchi skrev:

    Jeg synes det virker litt rart å kalle det kreft når det ikke er tatt noen prøver, men det kan jo hende det er mulig å se på røntgen at det ikke bare er fettkuler men en type svulst. Jeg ville tatt det opp med veterinæren og spurt hvorfor h*n vil fjerne de uten mer undersøkelse. Det er vel trolig en grunn til det, jeg vet de pleier å sende inn kulene, så kanskje det gir tydeligere resultater med analyse av hele kulen enn en biopsi? Ikke vet jeg, men veterinæren gjør trolig det, så det er nok lurt å ringe å spørre ja :D

    Jeg har selv en hund med kreft, kreftsvulsten ligger i muskulaturen i skulderen. Det er jo en vurderingssak om man ønsker og operere eller ikke. Jeg har valgt å ikke gjøre det fordi min har dårlige hofter, og det å begynne å kutte i muskulaturen i fremsiden hennes når hun allerede er svak bak ønsket jeg ikke. Det skal sies at min har en krefttype som sprer seg sakte, og det gjorde valget litt lettere om operasjon eller ikke litt lettere. Hun har nå levd to år med svulsten sin og er fortsatt symptom fri. Så lenge hunden er frisk så ville jeg nok opperert, men siden min allerede var litt "skranten" så droppet jeg det. Men det er virkelig vanskelig å skulle bestemme over andre individers liv noen ganger :hmm:


    Takk for svar! Man tar vist ikke biopsi, men kulen må sendes inn som du skriver :)
    Hunden er jo frisk bortsett fra litt dårlige knær. Veterinæren sa det er opp til eier om operasjon skal skje eller ikke. De kunne ikke si om kulene er farlig eller ikke. Hunden kan altså leve et godt liv med kulene, men om de er ondartet vil hunden få smerter og det kan spre seg. Altså en sjanse å ta om hunden ikke blir operert :no:

  2. Hei, 

    Jeg spør for en venninne som ikke er bruker her:  
    Hun har en Jack Russell tispe på 10 år som nå har fått påvistk kreft i pattene. De vet ikke om den er ondartet eller ikke, så vi synes det er litt rart at de kaller det kreft? De har kun tatt røntgen av hunden. 
    Veterinæren tilbyr en operasjon som koster mellerom 5 og 10.000 kr. Er det ikke normalt å ta en biopsi først, før man anbefaler operasjon? Dette er som sagt en eldre hund, så det er kanskje farlig å legge hunden i narkose? 

    Har planer om å ringe en annen veterinæren i tillegg, men supert om noen har noen lignende erfaringen og inspill likevel :)

  3. 16 timer siden, maysofie skrev:

    Hvor hører du til? Det er aktive hundeklubber de fleste steder i Vestfold :) 

    Tønsberg. Jeg vet det er flere hundeklubber i nærheten, derfor jeg lurer på om noen har en klubb å anbefale :ahappy: Sikkert ikke alle hundeklubber som er like aktive. 

  4. 3 timer siden, Mardina skrev:

    Hvor gammel er hunden som har sluttet å spise? Det er slett ikke uvanlig at unghunder har perioder hvor de ikke er så interesert i mat. Hvis det stadig gjentar seg, så lar du maten stå i ca 10 min, så tar du den vekk og da får hun ikke mat igjen før neste måltid. Du kan også tilsette litt kruskakli i maten, det er godt for fordøyelsen og gjør at dem lettere får ut avføringen når de fores på Vom.

    Jeg har selv en hund, som var en slik hobbyanorektiker når han var i den alderen. Så lenge hunden er frisk ellers  så hadde jeg ikke blitt så bekymret... :) 

    Begge er 2,5 år. Har fin avføring nå altså! Er bare at den blir veldig hard om hun kun får vom :P Takk for tips og informasjon! Mulig hun bare er en hobbyanorektiker da :aww:

    3 timer siden, Siri skrev:

    Når hadde hun løpetid sist? 


    Hm, tror det må være 5-6 måneder siden. Kan det være på grunn av at ny løpetid nærmer seg? :) Kan ikke se at hun har hovnet opp bak. 

  5. Hei sonen! 

    Har 2 Staffe tisper som er 2,5 år. Nå har den ene «sluttet» å spise.
    Dette har ikke vart lenge - kanskje 2 uker, men jeg blir bekymret på grunn av at hun har vært verdens største matvrak! Hun er den som tigger i smug og er raskest bort om noe faller på gulvet. Hun har alltid slukt i seg maten og står gjerne å sleiker matskålen i 10 minutter etter at den har blitt tom :aww:

    Hun får frokost og kveldsmat som består av Vom&Hundemat og tørrför (Taste of the wild). Jeg deler pølsen (0,5kg) i 5 biter, og hun får 1 bit til hvert måltid + 1 dæsj tørrför for å ikke få klinkekule bæsj.. Dette har hun spist nesten hele livet og jeg mener selv at hun verken er for tynn eller for tykk.
     

    Det som skjer ved måltidene nå er hun kun går å lukter på maten sin før hun snur seg og små traver rundt (gjerne på kjøkkenet) og legger seg deretter i sofan. Om jeg prøver å oppmuntre henne til å «gå å spise» så kan det være at hun tar en bit av maten og til og med kanskje to, men det er små biter.
    Noen som har opplevd det samme? Hva kan være årsaken? Er hun bare matlei? :ermm:
    Jeg tar bort matskålen hennes om hun ikke har spist opp innen 5 minutter og förer henne ikke igjen før til neste måltid. Hun sluker i seg de godbitene hun får (dette er ikke mye) og allmentilstanden hennes virker ikke berørt. Har også sjekket tennene, men kan ikke se noe galt.
    Den andre hunden spiser som normalt.

    Hunden har spist mat på 2 uker altså! Men hun har lett hoppet over 3 måltider før hun har spist ett.. 
    Håper noen har noen betryggende ord!? :P

  6. Tusen takk for gode svar! :D
     

    Har nå grublet videre og det virker som å skreddersy bur kan være beste løsning. Men! Jeg har også tenkt på en ting til: Hvis jeg velger et dobbeltbur som er 60cm høy så har jeg enda ca 10 cm til å gå på før buret når taket.
    Kan det være en løsning å bygge buret opp slik at burdørene kommer over terskelen/kanten på bagasjedøren?
    Noen som har gjort dette tidligere og har noen kreative tips? :cool:

    For eksempel dette buret: http://www.billige-hundebur.com/hundebur-til-2-hunder/safecrate-double-medium-premium.html 

  7. Hei!

    Jeg har bil med høy terskel i bagasjerommet(CLA 180 Shooting Break 2015). Noen som har forslag til hundebur?

    Jeg har funnet følgende modeller:
    https://www.hundepoter.no/products/artfex-bilbur-lt-medium-for-bil-med-lasteterskel 
    https://www.petworld.no/no/artiklar/-variocage-compact-enkelt-bur-l-3g.html

    Jeg har 2 staffordshire bull terriere, så skulle aller helst fått plass til et dobbeltbur, men ser ut som jeg må nøye meg med et singel bur så får den ene hunden sitte med sele. 

    Setter stor pris på forslag! :ahappy:

  8. Hei,
    Noen som vet om fysiske butikker som selger variocage? Helst nærmest mulig Tønsberg.

    Har en CLA 180 Shooting Brake og denne har et håløst bagasjerom, så skulle gjerne prøvd buret i bilen før kjøp :)
    Har 2 Staffordshire bull terriere, men er usikker om det blir plass til dobbeltbur, mulig den ene må sitte med sele. 

    Håper noen har tips til forhandlere :D

  9. Akkurat nå, Anette skrev:

    Jeg lærte Valpis det med å ha en bak, og lærte å rygge på og treffe med en. Har rett og slett shapet henne med klikker og godbit :)

    15844188_10158066230615464_9844529666356

     

    Forran går ganske greit og de fleste får det fort til. Men de trenger bakpartskontroll og ikke minst awareness for å forstå det :)

    Så lurt! Det skal jeg absolutt prøve! Hunden min kan jo å rygge så da er det bare å krysse fingrene for awareness :thumbsup:

    Nydelig Valpis forresten :wub:

    • Like 1
  10. Hei,
    Jeg har kjøpt FitPAWS paw pods til hunden min, men jeg har problemer med å lære henne at hun skal plassere bakbeina sine på disse.

    Hun har lært seg å stå på 2 stykker samtidig med begge frambeina ved at jeg pekte på FitPAWS paw pods. Jeg bruker klikker og godbiter så dette gikk fort! Men de bakbeina er vanskelig, hun vil liksom bare bruke frambeina.

    Noen som har tips til oss!? Hvordan lærte du hunden din dette? :D

  11. Akkurat nå, yoloomg skrev:

    Valpene blir født denne uken/ neste - 21/22. De er leveringsklare 29/30. Ferie uke 29-30-31.... Jeg er livredd for å gå glipp av veldig viktig sosialiseringstid om jeg henter den senere...

    Jeg bor i en liten bygd, ingen hundepassere her. Men hva skulle en "dagmamma" gjort?

    Jeg ville ikke ha latt en 10 ukers gammel valp være hjemme alene en hel arbeidsdag.

    Prøv å sjekk om noen kan være dagmamma. Altså prøv å finn en person som kan være med valpen når du er borte. :)

  12. Akkurat nå, Elisabeth00 skrev:

    B12 i seg selv er ikke animalsk, som var poenget med posten min, jeg skrev ikke noe om hvordan en skulle få i seg B12 ;) 

    Dessuten stemmer det ikke at B12 kun finnes i animalske matvarer. B12 dannes av mikroorganismer i jorden, og finnes naturlig på frukt og grønt. I Norge vaskes/sprøytes alt av frukt og grønt, så da forsvinner dessverre også B12. Men i teorien er det altså fult mulig å få i seg B12 som veganer også uten tilskudd, flere av dem som hjemmedyrker det meste av maten sin klarer seg helt uten tilskudd.

    Nå tilsettes det B12 i mange vegetariske/veganske produkter, så det er stort sett ikke noe problem å få i seg nok B12 gjennom mat heller. Men det enkleste er selvsagt å bare ta et kosttilskudd for å være på den sikre siden. Mangel hos vegetarianere/veganere er stort sett ikke noe særlig større problem enn hos befolkningen generelt. :) 

    Har du en kilde å vise til angående at det finnes B12 i frukt og grønnsaker? :)
    Jeg har forsøkte å google det, men finner ingenting. 

    Både apoteket1, lommelegen og wikipedia mener at det ikke finnes B12 i frukt og grønnsaker.

  13. 37 minutter siden, Elisabeth00 skrev:

    Det kan veganere/vegetarianere ha også. B12 er heldigvis ikke animalsk, så det er enkelt å erstatte. :)

    Er også en del som opplever at B12 opptaket er dårligere når man spiser kjøtt. Så en dokumentar som nevnte at kjøtt inneholdt stoffer som hos mange mennesker reduserte opptaket av B12, og at det var en av grunnene til at B12 mangel var så vanlig hos kjøttspisere. Har ikke giddet å undersøke det noe videre, men interessant uansett. Det er rart at denne mangelen skal være så utbredt i Norge, der folk gjerne spiser kjøtt flere ganger om dagen.

    Jeg har forøvrig alltid hatt B12 mangel, men det gikk over da jeg ble veggis. Aldri hatt så høye verdier som jeg har nå sånn helt av meg selv uten tilskudd. :D

    B12-vitamin finnes kun i animalske matvarer, altså: Meieriprodukter (ost, melk, yoghurt), kjøtt og fisk.

    Veganere må derfor ta kosttilskudd da de har et plantebasert kosthold og unngår all mat av animalsk opprinnelse. :)

  14. Jeg prøvde oppskriften din allerede i går @enna! Kjempegode, og de holdt seg godt sammen! Har til og med litt til overs som jeg skal spise opp i dag. Takk! :thumbs:
     

    7 timer siden, Kristiin skrev:

    Mener noen her på sonen la ut oppskrift/video av rødbettburgere en gang? Som jeg ogsp syntes frista :P

    Video

    Jeg liker ikke rødbetter, man kanskje det er godt som burger? Men tørr ikke å bare ta en oppskrift fra google, ikke alle som er like gode.. :P
     

    2 timer siden, Mud skrev:

    Øhm.. Kan man ikke bare kjøpe di derre grønne pakkene med Burger da? Det er det jeg gjør.  

    Jada, man kan lage hjemmelagd, men det er faktisk fryktelig mye styr okke som og de blir ikke sååååååå mye bedre. Litt usikker på om de er veganske dog, men det finnes garantert det også.  Disse grillfiletene man får kjøpt er i hvert fall det,  der leste jeg faktisk på pakka en gang :lol:

     

    Her går det i veggisBurger fra Rema og masse grillede grønnsaker. 

    Er på grunn av at det er så dyrt med kjøtterstatning. Nå har jeg ikke sett på prisen på akkurat de burgerne, men kjøpte meg soyapølser fra Hälsans Kök på Spar tidligere i denne uken. Pakken inneholde 4 stk pølser på størrelse med grillpølser, og kostet 59,90,-! Det synes jeg er dyrt.. :ermm:

    Tar gjerne imot tips om billigere produsenter av kjøtterstatning, men er vel bare 3-4 stk som selger i Norge?

  15.  

    6 minutter siden, Margrete skrev:

    Takk :D Synes det er litt skremmende at man får forstoppelse av sorte bønner da ...

    Aldri hørt om? 
    Kildene under mener motsatt, men nå vet ikke jeg hvor troverdige de sidene er da.. :)
    http://www.pastalia.net/N4xgX5pn14/
    http://www.helse.xyz/health/1002039441.html
    https://sites.google.com/site/dyrevennlig/din-mat/vegetar/linser-og-bnner-mot-forstoppelse

    Ingen problemer her i gården i hvert fall. Jeg spiser svarte bønner minimum 1 gang i uken. :D

  16. Tusen takk for tips! :flowers:  @inaboe  @Lunatic @enna
    Da er det bare å handle inn ingredienser, gleder meg! 
     

    45 minutter siden, Margrete skrev:

     

    Ah det var ett godt tips! Jeg er en fersk vegan-mamma og prøvde meg på burgere som var en real katastrofe ... 

    Kuppe tråden litt. Jeg er litt engstelig for at hun ikke får i seg nok proteiner,  er det nok i f.eks burgerene som @enna poster? Prøver å ha noe soya/tofu hver dag, men er ikke alltid det er så lett å flette inn i oppskrifter. Så kan noen berolige meg med at det er er fullgodt som en god kilde til proteiner, b-vit +++

     

    Anbefaler henne å spise belgfrukter som erter, bønner og linser.
    Andre gode proteinkilder er Quorn (alternativ til kjøtt), frø og nøtter. 
    Kul video som svarte bønner: 

     

    • Like 1
  17. Hei,

    Finnes det noen dyktige vegetarianere her inne? :D

    Jeg trenger sårt en oppskrift på veggisburgere! Jeg har forsøkt å laget noen kikertburgere med gulrot, men disse er vanskelig å steke og faller lett fra hverandre. Nå skal jeg steke burgere på grillen, og trenger derfor en ny oppskrift som fungerer.
    Er det noen som har en super oppskrift på veggisburgere som jeg til og med kan steke på grillen (regner med at de må i ovnen først)?

    Tar gjerne imot tips om annet godt som kan hives på grillen. :ahappy:

  18. Hei,

    Jeg er ikke interessert i å begynne med råfôring da jeg mangler kunnskap, men jeg tenker å gi hunden noe ekstra godt av og til. :ahappy:

    Hva kjøper dere til hundene deres? Da tenker jeg på billig kjøtt som kan kjøpes på dagligvarebutikk.

    Har hørt at mange dagligvarebutikker selger frossen storfelever?

  19. 17 timer siden, Red Merle skrev:

    Det går hundetreff/fellesturer på greveskogen tirsdager kl 18 og søndager kl 16. Bare å møte opp.

    Ja vi er der på tirsdager. :) Men kan ikke være med på søndager da bussen ikke klaffer med tidspunktet.

  20. På 7.4.2016 at 11:34 AM, mushi skrev:

    Vi hadde laget en avtale via pm i tillegg.

    Ja om at vi skulle gå i greveskogen, men vi avtalte aldri noe tidspunkt. Det var ikke meningen at det ble sånn.

     

    På 7.4.2016 at 1:00 PM, Teserere skrev:

    Får dele mobilnummer neste gang, litt lettere å planlegge :)

    Lurt :thumbs:

×
×
  • Opprett ny...