Gå til innhold
Hundesonen.no

Mime

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mime

  1. Sonenfolket har åpenbart et noe skrudd forhold til vekt på dyr, når flere her mener at den normalvektige hunden/katten er på grensa til tjukk. Hvor vant var vi til å se tjukkiser og derfor ikke så hvordan et tynt dyr skal se ut igjen?

    Enig. Blir rett ut litt skremt, min hund er nok litt lubben, da den er på nr 3

  2. Nå helsetestes da schäferen for HD/AD, de fleste schäfere som brukes i avl har minst ferdselsprøve og utholdenhetsprøve, evt funksjonsanalyse, i tillegg til at mange har IPO1/SCHH1. Ellers er det ikke så mye man får testet for, annet enn DM, som endel oppdrettere sjekker. Jeg vet ikke hvilke krav man skal stille i tillegg til dette? Det må jo være målbare egenskaper som vurderes.

    Rygg, nakke, allergitestes, øynelyses, immunrelaterte helseutfordringer må registreres. Hva sier egentlig disse prøvene om hunden? Ikke en dritt, når de fleste bare slippes igjennom med ett skrik.

  3. Er sikkert andre som kan svare bedre på hvorfor, men en grunn er kanskje løpetid. Kullsøsteren til min schäfer ble solgt til en i politiet som skulle ha patruljehund. Nå endte hun ikke opp som politihund til slutt, men det hadde ikke noe med kjønnet å gjøre.

    Veldig kjekt program synes jeg :) Synes den flatten er så herlig!

    De fleste hannhunder har generelt litt mer dominans, litt mer kamp og litt mer på alle de tunge egenskapene. men får man ei god tispe ligger ikke de noe bak en hannhund. Løpetiden og syklusen til tispene spiller også inn, og de bør steriliseres. Jentene egner seg nok bedre til andre ting de. Vi får rope på likestillingsombudet :P

×
×
  • Opprett ny...