Gå til innhold
Hundesonen.no

Sofiea

Medlemmer
  • Innholdsteller

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sofiea

  1. Akkurat nå, Anooni skrev:

    Virker sånn ja, jeg har nok hatt en sløv ringsekretær og vært for forvirret selv til å henge med da jeg fikk tilbudet om det samme :(

     

    Screenshot_20200116_232105.jpg

    ja det var veldig forvirrende. De burde ha skrevet at man kan ta fire cert om hunden er under 2 år. Kjedelig at du ikke fikk stor certet. Veldig forvirrende ja.

  2. Så hvis man har to små cert fra før av. Og stiller ut på en NKK utstilling og er så heldig og får tilbud om stor certet så må man takke nei til stor certet selv om man ikke har stor cert? Bare fordi hunden er under 2 år?

    Hvorfor må man takke nei til stor cert når hunden ikke har stor cert?

    Har jeg forstått det riktig? Jeg skjønner ikke så mye.

  3. Men det er da mye vanskeligere å få storcertet enn småcertene. Så selv om hunden er under 2 år så trenger den stor certet. 
     

    så man nyttiggjør storcertet når man mangler storcertet. Man får jo spørsmål om man mangler storcertet og det gjør man jo selv om hunden er under 2 år.

  4. 11 timer siden, SusanneL skrev:

    Hei
    Det kommer an på hvilken rase du har - noen har begrensning på antall cert en hund under 2 år kan vinne, andre raser har det ikke og da er det fritt fram å vinne så mange cert man kan. Men uansett kan det like gjerne være et stort eller småcert som står igjen til over 2 års alder. Man kan også vinne 2 NKKcert selv med rase som har begrensninger på antall cert.

    Grunnregelen for fullcert-ordningen er at man kan kun motta cert som man trenger for en tittel, dvs ett av de "tre cert fra tre forskjellige dommere hvorav minst ett må være fra en NKK-utstilling (eller spesial som deler ut NKK-tellende cert) og minst ett av certene skal være vunnet etter 2 års alder".

    Hvilke raseklubber som har dispanse for fullcert-ordningen finner du her: https://www.nkk.no/knapper/regelverk-article35632-982.html

    ?
    Susanne

    Er det disse rasene som ikke er med?

     

    https://www.nkk.no/getfile.php/13289321-1547021645/Dokumenter/Aktiviteter/Utstilling/Raser uten krav til storcert pr 010119.pdf

  5. Hvordan er utstillingsregelene for hunder over 9 måneder men under 2 år? Kan de ta stor cert? Små cert? Hvor mange cert kan de ta?

    vet de må ha ett cert etter fylte 2 år? Men må det være stor cert? Eller kan det være små cert?

    Kan hunder i denne aldersgruppen ta to små cert og ett stor cert? Hva skjer om de da får to stor cert?

  6. Har noen her noen forslag på en " enmannshund " som er en bestevenn for ett menneske? Som ikke er "utro" og heller vil være bestevennen med alle? Hva bør man da se etter i en eventuell hunderase? Gjerne mellomstore-store hunderaser. Vil ha en hund som knytter seg til meg og ikke stikker av til alle andre mens jeg da står der helt alene. 

  7. Hadde dere turt å adoptere en gatehund fra feks. Spania eller Tyrkia gjennom sider på Facebook? Det står litt om hver hund på disse sidene.

    Tenkte mest på gemytt og helse og personlighet og sykdom. 

    Har lyst til å hjelpe en stakkars hund men er samtidig skeptisk.

    Man vet jo ingenting om fortiden for hunden men samtidig er det givenes å hjelpe en hund som ikke har ett hjem stakkars.

    Er veldig veldig veldig usikker.

  8. Jeg bor i ett rekkehus med naboer på alle kanter og lurer da på om Puli passer eller om den da bjeffer MYE på alle de lydene naboene lager? Har litt sansen for Pumi, Mudi og Puli men skjønner nå at de to første utgår pga. bjeffing. Er usikker på Puli da eller om jeg skal gå for en helt annen hund? Det er mange biler som kjører og folk går turer så er usikker på bjeffinga da. 

    Det gjør ikke så mye om hunden bjeffer på agility banen ol. da mange hunder bjeffer da har jeg hørt.

  9. Har ordet temperamentsfull noe med utagering mot andre hunder å gjøre?

     

     

    Hvis man søker på Google ordet "temperamentsfull hund" så kommer det opp mange hunderaser som ordet temperamentsfull kommer opp i rasestandaren til den hunderasen. Så hva betyr det egentlig?

×
×
  • Opprett ny...