Jump to content
Hundesonen.no

Ingvild

Utmeldt
 • Content Count

  7772
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Posts posted by Ingvild

 1. 57 minutter siden, Siri skrev:

  Fy flate altså - du er bare rå, du :D. Gratulerer så mye!!! Et bra punktum for studiene liksom :) 

   

  36 minutter siden, Pippin&Symra skrev:

  Stor grattis! Du er så flink! :flowers:

  Tusen takk! Jeg er ærlig talt dritstolt over å ha fått toppkarakter med så å si null veiledning. Det er virkelig mitt eget arbeid jeg har fått karakteren for, og det føles kjempebra!!!

  • Like 4
 2. 16 minutter siden, bie skrev:

  Har tenkt over det samme flere ganger! De er så avslappet til alt, spesielt andre hunder. Alle bare sniffer litt på hverandre og rusler videre!? Fascinerende for meg som er vant med hund som ville spise alle han så :P 

  Sant! Hunden jeg passer er mer interessert i å hilse på folk enn på hunder. Han er så chill! Hjelper jo også at han er liten, når han drar i båndet merker jeg det nesten ikke. :P Men disse hundene vokser jo opp i et miljø hvor de nesten må være slik. Kjenner at jeg hadde ikke hatt noe i mot å få valp i byen i alle fall, den hadde sannsynligvis blitt sosialisert til å være ganske kul. Men nå tar det nok noen år før det blir hund neste gang uansett. 

 3. 2 timer siden, Kangerlussuaq skrev:

  ISLAND! HERREGUD DETTE ER SÅ MORRO!!!! :bananas:

  Jeg er svoren fan av Tyskland, men helt "ufrivillig" så banker hjertet mitt for Island også! :wub: For en fotball de spiller! YIPPIIIII!!!

  Ble oppriktig litt lei meg da Ungarn fikk inn det ene målet sitt! Jeg var på Kontraskjæret og så kampen, og det var stemning! Mange islendinger der, og de fikk støtte av alle nordmennene. :P Men det er jo teoretisk sett mulig at de går videre ennå. 

 4. Jeg passer hunden til en kompis i helga. Låner leiligheten også, så i dag har lillehunden og jeg gått tur i tre av hovedstadens populære parker. Det slår meg at veldig mange av disse bybikkjene er ganske kule. Greie med folk og hunder, miljøsterke, stresser ikke. Får nesten lyst til å kjøpe en sånn liten hund selv. 

  Merker i alle fall at jeg gleder meg veldig til å flytte inn til byen! Søndag om ei uke skjer det. :D

  • Like 1
 5. Dagens presentasjon gikk bra! Karakteren er satt, men vi får ikke vite den ennå. Men sensor sa at jeg kom til å bli fornøyd med karakteren, så da er det bare å vente i spenning og se hva det ble...

  • Like 10
 6. Sitter og jobber med presentasjonen til muntlig forsvar som er i overimorgen. Kjenner at jeg kunne i grunnen klart meg helt fint uten det der, er så umotivert. :P Burde sikkert sett på det som en fin sjanse til å vippe meg opp en karakter, men altså, jeg bryr meg ikke! Men samtidig så klarer jeg jo ikke å la være å bry meg, når jeg først skal presentere noe så vil jeg jo gjøre det bra. Har igjen litt ennå før jeg føler meg helt klar, så blir vel noen timer med forberedelser og PowerPoint-laging etter jobb i morra.

  Denne uka har jeg forresten hatt mine to første dager i ny jobb (starter ordentlig 1. juli). I dag har jeg fått være med på et par møter og det er gøy å se at det jeg har lært på universitetet stemmer overens med virkeligheten! At faglige idealer, vurderinger og metoder er de samme, liksom. Gleder meg til å komme ordentlig i gang og få mine egne saker å jobbe med. :D 

  • Like 2
 7. Jeg er i gang med et Daisy-sett (Pickles) til en ny verdensborger. Gøy å strikke babytøy! Nå har jeg strikket alle stripene med daisy-masker på jakka og innså akkurat at jeg glemte å bytte til større pinnestørrelse da jeg begynte med daisyene. Det får faktisk bare være. :P Har strikket dem løst nok til at det ikke ser så alt for gæli ut, håper jeg. 

  • Like 2
 8. Ser på fotball, kampen mellom Polen og Nord-Irland begynner snart. Lurer på hvorfor det alltid er unger med ut på banen før kampen starter. Det er jo egentlig litt rart? Kjempestas for ungene som får være med, men litt random liksom. 

 9. Hardt valg: Ligger på sofaen og er stappmett etter å ha spist en helt nydelig pizza. Harry Potter begynte nettopp på TVNorge, jeg har et koselig strikkeprosjekt å holde på med og en spennende bok jeg kan lese i, jeg skal opp litt tidlig i morgen for å spise brunsj med søsteren min i morgen, jeg har en liten rest av kirsebærlikøren min jeg kan drikke opp, og jeg kan i det hele tatt ha en hyggelig kveld her hjemme for meg selv. Eller så kan jeg droppe å være pensjonist i kveld, komme meg opp av sofaen og bli med en trøndergjeng på Oslo Ess-konsert i Ås i kveld. Det koster 300 kroner, men det har jeg da råd til. Spørsmålet er egentlig hva jeg har mest lyst til. Det er jo hyggelig å være sosial, men jeg vet ikke om jeg har så voldsomt behov for det i kveld egentlig...

 10. Burde virkelig begynne å lage presentasjon til forsvar av masteroppgaven. Har flere opplæringsdager i nyjobben neste uke, så hadde vært greit å ta det nå mens jeg har litt mentalt overskudd. Men i stedet ser jeg på Bislett Games og begynner å strikke babyjakke. 

 11. Akkurat nå, Pringlen skrev:

  Eller så finner du en eller annen som driver med salmakerarbeid, el. knivmaker. Nok av folk som driver med dette på hobbybasis :) Hvor bor du hen?

  Ås, flytter til Oslo (Fagerborg) om et par uker. :) 

 12. Jeg har en gammel skinnveske som fortjener litt pleie - det må byttes et par skinnlapper og sømmer må forsterkes. Hvor får jeg gjort sånt til en grei pris? Skomaker, skredder?? Har vi sånt i Norge i 2016 eller har forbrukersamfunnet kasta ut de som jobber med å reparere gamle ting?

  • Like 2
 13. 4 timer siden, HeleneFS skrev:

  Nå skal jeg være litt student igjen og forberede meg til muntlig fremføring av bacheloroppgaven.  oppgaven ble levert 4.mai så jeg har hatt en måned fri og kommet godt inn i feriemodus :P.  Plutselig slår det meg at jeg ikke aner hva vi skal fokusere på under fremføringen.... Noen som vet?

  Vi har sikkert litt forskjellig fokus pga fagområdeforskjeller, men jeg skal starte med å forklare problemstilling og avklare begreper, så fortelle om opplegget for oppgaven før jeg går rett på å diskutere funnene mine. Jeg vil også få fram noe av den personlige motivasjonen for valg av tema, og håper på å komme sensor litt i forkjøpet ved å diskutere det jeg vet er svake sider ved oppgaven. Samtidig som jeg ikke skal underselge den, for det er et solid stykke arbeid. Jeg har ca 20 minutter å presentere på. 

  • Like 3
 14. 8 timer siden, Wilhelmina skrev:

  Hva var den beltegreia? Er så dårlig lyd her, fikk omtremt ikke med meg noe av det som ble sagt...

  Jonas hadde på seg et belte som han hadde lånt av Isak, og det beltet var helt likt som det Noora fant i kjelleren. Så sannsynligvis har Isak bodd i kjelleren hos Noora, Eskild og Linn. 

  • Like 1
 15. I dag svarte jeg på en spørreundersøkelse. Jeg skulle krysse av på høyeste fullførte utdanning, som fram til nå har vært videregående skole. Det var en litt bisarr opplevelse å krysse av på "Høyskole/universitet - mastergrad". I dag signerte jeg dessuten arbeidskontrakt og fikk se hvor mye mastergraden min er verdt. Får litt prestasjonsangst av at noen vil betale såpass mye for min arbeidskraft. :lol: 

   

  Akkurat nå sitter jeg på terrassen og leser ei bok. Lurer på om det ikke er tid for å kjøpe sommerens (første) kartong med rosévin snart. Det hadde vært godt med et glass nå i alle fall!

  • Like 15
 16. 15 minutter siden, Line skrev:

  Referansespørsmål. I dette avsnittet henviser jeg til Læreplanens generelle del. Skal jeg da sette inn referanseparentes noe sted, og da i så fall hvor? Etter siste sitat?


  "En lærers samfunnsmandat er forankret i Læreplanens generelle del, og jeg siterer følgende: "Målet for opplæringa er å ruste barn, unge og vaksne til å møte livsens oppgåver og meistre utfordringar saman med andre. Ho skal gi kvar elev kompetanse til å ta hand om seg sjølv og sitt liv, og samtidig overskott og vilje til å vere andre til hjelp." Videre står det følgende: "Utgangspunktet for oppfostringa av elevane er deira ulike personlege føresetnader, sosiale bakgrunn og lokale tilhør. Opplæringa skal tilpassast til kvar einskild. Større likskap i resultat blir skapt gjennom ulikskap i den innsats som blir retta mot kvar einskild elev." Når man ser disse punktene sammen er det lett å forstå at en lærer er avhengig av omgivelsene rundt skolen for å ha forutsetninger for å klare dette, da spesielt stat og kommune."

  Jeg er ingen ekspert akkurat, men jeg ville satt inn ja. Hvis sitatene står på samme side ville jeg skrevet (årstall, sidetall) bak "Læreplanens generelle del" (ev. referanse bak siste sitat). Hvis sitatene er hentet fra forskjellige sider ville jeg skrevet (årstall, sidetall) bak hvert av sitatene. Jeg referer i alle fall offentlige dokumenter slik. Alltid når jeg er usikker på referering tenker jeg at jeg skal gjøre det så enkelt som mulig for leseren å finne ut hvor jeg har hentet ting fra, så jeg tar heller en parentes for mye enn for lite. :P 

   

   

  Nå har jeg fått vite hvem sensoren på masteroppgaven min er. Har litt ambivalente følelser knyttet til det. :P Blir spennende på gradsdagen, for jeg er litt redd for at verken sensor eller veileder skal ha full forståelse for de prosessene jeg studerer, og de utviklet seg etterhvert til å få mer fokus enn de fysiske aspektene jeg også har sett på. Jaja, består gjør jeg jo uansett. 

  • Like 1
 17. 38 minutter siden, tmp skrev:

  Gratulerer med ny jobb :-) Hvor endte du opp? Ble ikke plan og bygg i Oslo høres det ut som?

  Jo, har fått et vikariat som prosjektarkitekt i PBE. Er storfornøyd og gleder meg til å begynne. :D 

  • Like 6
 18. Jeg vurderer å dra på kino i kveld. Mest fordi jeg ikke har så veldig mye å gjøre, også har jeg en Norgesbillett som går ut på tirsdag. Men på kinoen i Ski kan man visst ikke bestille med Norgesbillett på nett, og nå har jeg prøvd å ringe flere ganger uten å få svar. Får kanskje satse på at det er ledige billetter og bare dra dit i kveldinga da. 

  I dag møtte jeg forresten på gamlesjefen min som var referanse for sjefen i den nye jobben min. Hun (gamlesjefen altså) er visst den jeg kan takke for at jeg fikk jobben - hun hadde sagt at jeg var den beste saksbehandleren hun hadde hatt innom som sommervikar. Sykt koselig å høre! :ahappy: 

  Nå skal jeg lage fajitas. :D Godt med helg!

  • Like 7
 19. Jeg liker best å lese på kafé, men det blir litt dyrt i lengden. :P Syns det er godt å ha litt summende bakgrunnsstøy når jeg studerer. Også føler jeg meg mer forpliktet til å jobbe om jeg er blant folk, hjemme er det mye lettere å prokrastinere. Men nå er jeg FERDIG med å studere og skal bare sitte i åpent kontorlandskap fram til nyttår i alle fall. :D

  • Like 4
 20. Akkurat nå, Aslan skrev:

  Ser på god TV (film/serier). Leser bøker du ikke har hatt tid til å lese før. Tar en tur i butikker om du har penger du brenner inne med/liker å titte i butikker. Rydder i klesskapet. Håndarbeidsprosjekt om du liker sånt. Hmm. Tja. Begynner å gå tom jeg og :lol: Hilsen hu som ikke har vært i jobb på 4,5 uke med streng beskjed om så mye hvile som mulig :P Jeg gjør endel husarbeid da, men sånn utover det.

  Kanskje jeg skal ta en ordentlig rydderunde i klesskapet! Det var lurt. Skal jo uansett gjøre det før jeg flytter. Så kan jeg få kastet hullete sokker, slitent undertøy og utvaskede t-skjorter og ta turen til Ski og fylle på med nytt (selv om jeg har litt begrenset med penger da). Takk for tips!

  • Like 1
×
×
 • Create New...