Gå til innhold
Hundesonen.no

HanneMari

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

HanneMari's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. DSG er da en pincher, gruppe 2. Så jeg synes det blir litt feil å omtale den som en liten selskapshund.
  2. Bare fint med positive opplevelser med rasen, for da får jeg jo bare mer lyst på
  3. Siden så mange av dere er enige i DSG, så må jeg nok prøve å få hilst på noen og dra på et treff en gang BT ser veldig lik ut DSG! Men siden det virker som er er litt enklere å komme i kontakt med oppdrettere her til lands eller Danmark og sverige, så er kanskje DSG et bedre alternativ for meg Edit: Fant faktisk en svensk oppdretter(?) som driver med både BT og DSG
  4. Synes DSG virker veldig morsom og søt. Det som er dumt, er at rasen virker å ikke være så veldig homogen. Det er mye variasjon, slik jeg har skjønt. Så man vet jo egentlig ikke helt hva man får. Gjelder vel å finne en seriøs oppdretter som avler på dyr med de egenskapene man vil ha Ellers har jeg tittet mye på Sheltien, men er så mange som mener den bråker så mye. Har vært i kontakt med flere som sier de lager mye lyd hver gang de blir giret eller noen går ute på gårdsplassen, så det gjør meg litt skeptisk til dem..
  5. Hvis du leser, så er ikke størrelsen det viktigste, nei Men jeg vil HELST ikke ha en som er så mye større enn 40cm. Men finner jeg en rase som passer meg ypperlig, bortsett fra størrelsen, så vil nok ikke det hindre meg.
  6. På Canis feks., står det at middels store hunder er 35-50cm. Så det er jo forskjellige meninger om dette også Jeg kunne fint hatt en hund på 50cm også, men i hovedsak ønsker jeg en som er ørlitt mindre.
  7. Det er jo helt umulig å velge når det er så mange raser!
  8. Jeg har erfaring med høye forventninger til båndet. Med en gang båndet kom frem, klikket det for hunden som skjønte med en gang at hun skulle ut på tur, og det var det kuleste hun visste om. Det vi gjorde, var å fjerne forventningen ved at da vi tok frem båndet og tok på oss sko, og hun giret seg opp, la vi bare båndet tilbake, tok av oss skoene og satte oss i sofaen. Dette gjorde vi mange ganger, og til slutt ble hun lei, og har ikke lenger forventninger når vi tar frem båndet, siden hun begynte å forbinde det med at vi satte oss i sofaen.
  9. Tusen takk for mange gode tips! Jeg skal sjekke ut alle rasene dere anbefaler, uansett eksteriør, selvom jeg helst vil ha en middels stor hund (helst ikke større enn 40cm, det er også litt av praktiske årsaker siden vi bor i en ganske liten leilighet) Nei, som jeg skrev da noen begynte å gå mer inn på agilityen, var at dere ikke skulle henge dere opp i det, men heller lese hovedinnlegget. Det er mye viktigere for meg å ha en hund som fungerer i hverdagen, enn at den fungerer godt i agility. Men jeg har lyst til å prøve meg på agility og lydighet.
  10. Googlet den, og den er så fin! Den har virkelig det utseendet jeg liker. Har likt JRT lenge, men etter jeg har lest er D-S-G en pincher? Og dermed et mildere gemytt enn terrieren. Denne må jeg kikke nærmere på Virker som en utrolig flott, liten hund. Hvis andre har erfaringer med den rasen, skrik ut
  11. Sheltier er veldig fine har skjønt at det er litt lyd i dem, men om de bråker litt når de er giret under agility feks så blir det noe annet enn å konstant stå inne i stua og bjeffe Aldri hørt om rasen. Hva er grunnen til at du anbefaler denne?
  12. Jeg skriver på mobil for øyeblikket, så visste ikke hvor jeg fant redigere-knappen (fant den nå), så var generelt men Lhasa Apso får vel veldig lang pels som må stelles? Er ikke glad i så mye pelsstell og liker heller ikke utseendet på veldig langhårede hunder, så da blir det jo en del klipping om jeg vil holde pelsen halvlang? Men ellers er det jo en veldig søt hund takk for forslaget! Skal se nærmere på de
  13. Jeg tenker en lengre tur på 1t +/- i tillegg til lufte/tisseturer hver dag.
  14. Jeg liker ikke strihårete hunder så godt, men utenom det blir det det samme, bare den krever lite pelsstell. Jeg tenker en på middels størrelse, som jeg skrev i starten. Maks 40cm helst. Og den bør ha et middels aktiviseringsbehov. Jeg vil at den skal orke litt jobbing, og en litt lengre tur hver dag, men samtidig klarer å ligge på sofaen om det er storm ute og heller få litt mental aktivisering er det mer dere lurer på, så spør gjerne!
  15. Men ikke bli så opphengt i bare agilityen. Les hovedinnlegget før dere anbefaler rase
×
×
  • Opprett ny...