Gå til innhold
Hundesonen.no

SånnCirka

Medlemmer
  • Innholdsteller

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

SånnCirka last won the day on 17. Desember 2014

SånnCirka had the most liked content!

Om SånnCirka

  • Bursdag 05/31/1992

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Indre Østfold
  • Hunderase
    Labrador Retriever

SånnCirka's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

53

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har Canelana sin jakke. Kan ta av ermer og hette så det blir en vest i stedet. Er veldig fornyød med jakka, med unntak av at den røde farger av på lyse klær, så velg en annen farge :-)
  2. Jeg vet ikke, men hun viste tegn til stress forrige gang.. Det kan jo komme av andre ting enn de andre hundene, såklart. Men hun har ikke vist noen tegn til stress når jeg har hatt bytrening i Oslo eller Ski ellers. Kan være så enkelt som at de ikke får hilse og at det blir en litt pressa situasjon å gå i en klynge med masse ukjente hunder. Men jeg er usikker.
  3. Er ikke det bittelitt tidlig enda? Noen er selvfølgelig tidligere ute enn andre, følger med hvertfall. Ville ikke tenkt så mye over en vanlig bytur, men når det er med over 10 andre hunder og vi skal gå i gruppe så blir det en mye høyere stressfaktor enn ved en vanlig bytur. Det merket jeg godt på hun forrige gang vi var med. Til vanlig ville jeg ikke tenkt så mye over det, men når hun er såpass skvetten og usikker så begynner jeg å tenke litt på det
  4. Takk for svar. Da ser jeg an litt. Hun er i utgangspunktet en veldig trygg og tøff, så derfor jeg er interessert i å høre litt erfaringer fra andre. Jeg ønsker ikke å ødelegge tryggheten hennes på noen måte.
  5. Hei. Vega har plutselig blitt veldig skvetten, og går litt som om hun er på vakt når vi er ute. Hun reagerer på ting hun aldri har reagert på før. Jeg har lest litt om dette, så jeg er ikke overrasket over at det skjer, men jeg er litt overrasket over hvor brått det har skjedd. Kan en fryktperiode komme veldig brått over natta omtrent? Burde jeg tilpasse treningen under fryktperioden, eller trene som normalt? Tenker da mest på hvor vi trener. Vi skal ha bydag i dag, hvor vi skal gå i Ski sentrum sammen med mange andre hunder. Det er altså mye på en gang. Dette har gått veldig bra tidligere i Oslo, men da har det vært snakk om en annen hund vi går sammen med bare og da har hun ikke vært redd noenting. Hva tenker dere om å bli med på denne bydagen hvis hun nettopp har kommet inn i en fryktperiode? Hun skvetter så hun omtrent hopper når det komme høye lyder fra byggeplassen rett borti her, og synes pressenningen til naboen har blitt kjempeskummel. Hun står og ser ut vinduet på verandadøren og knurrer og søker trygghet hos oss. Hun skvetter når det flyr helikopter over her. Hun søker mer kontakt og nærhet med oss generelt. Vi passer på å ikke forsterke denne frykten, og forsøker så langt det lar seg gjøre å vise at det ikke er noe skummelt ved å la hun "hilse på" det som er skummelt. Og da går det mye bedre. Hun er snart 6 mnd. Jeg har som sagt lest litt om dette, og har noen tanker om hva og hvordan, men jeg lurer på hva dere tenker og hvilke erfaringer dere har rundt dette.
  6. Tidlig morgen, 16-17 tiden, og 21-22 tiden. Hender også jeg går her sånn i 12-tiden, men blir ofte til at jeg kjører et sted for å gå en lengre tur midt på dagen.
  7. Heihei! Noen som vil hjelpe meg med passeringstrening i nabolaget mitt (Tomter barneskole)? Jeg møter for sjelden på andre hunder når jeg går i nabolaget til at jeg får rettet opp i hilse-forventningene til Vega her hjemme. Gjelder labrador tispe, 5 mnd.
  8. Vega ligger også rett ut! Er så deilig med sliten hund, da slipper jeg ha noe dårlig samvittighet overfor henne Så fine bilder du fikk tatt takk for en fin økt, ja!
  9. Jeg fikk Breton på topp, og Flat Coat på andre. Jeg vil ikke ha en Breton, men kan tenke meg en Flat etterhvert. Liker Canis sin rasevelger bedre, der fikk jeg faktisk Labrador, som er den rasen jeg har.
  10. Det skal regne mindre etterpå, litt mer yr enn regn skal selvfølgelig få lov til å kose litt også
  11. Nå er det lenge siden jeg har oppdatert her. Mye spennende har skjedd i det siste. -Jeg har blitt større, 5 mnd gammel og veier nå 21 kg. -Jeg og matmor har fått være med en førerhundtrener og trent i Hurdal, Oslo og Vestby sammen med andre hunder som skal bli eller har blitt førerhunder. Så jeg har fått masse bytrening og rotrening. Og så har jeg fått lekt masse med forskjellige hunder. -Jeg har blitt kjempeflink på "sitt og bli"-øvelsen. Jeg kan sitte helt rolig mens eieren min går rundt meg, legger favorittleka mi foran meg, og andre hunder er i nærheten. -Språket mitt ovenfor andre hunder har utviklet seg til å bli veld tydelig. Jeg viser stor respekt for unge og voksne hunder uansett størrelse, og gir tydelige tegn på at jeg er snill. Dette er en stor fordel for meg siden jeg er svart, og enkelte hunder kan synes jeg er skummel på grunn av fargen min. Jeg er jo litt vanskeligere å lese siden jeg er helt svart. -Jeg har hatt øyebetennelse, men er kvitt den nå. Jeg fikk også en lusekur for sikkerhetsskyld siden en av hundene jeg har lekt med fikk påvist lus. Veterinæren fant ingenting på meg, men det kan være fordi jeg ble vasket et par dager før jeg var hos veterinæren. Jeg er uansett lusefri nå. Og så fikk jeg masse skryt av hvor fin jeg er når jeg var hos veterinæren. -Jeg tror matmor og matfar synes det kan bli litt slitsomt at jeg er så sjarmerende hele tiden, siden alle gjerne vil hilse på meg. Men de har blitt veldig tydelige på at vi ikke skal hilse på noen når jeg går i bånd, og de fleste respekterer det når de sier "vi vil ikke hilse" høyt og tydelig. -Jeg har byttet ut nesten alle valpetennene mine, og begynt å få sånne store tenner som voksne hunder har. -Jeg har fått stor interesse av å gå på spor. Jeg kan følge ferskspor i over en halvtime! Matmor og matfar sier det er bra, siden de vil at jeg skal brukes som ettersøkshund. -Jeg trener masse på avlevering, og begynner smått å forstå at hvis jeg gir fra meg det jeg plukke opp får jeg noe godt, og så får jeg leke litt også. -Vi hadde innbrudd for to uker siden, og jeg forstod veldig godt at noe hadde skjedd. Så mor og far fikk rydde opp i fred. Jeg tenkte det var best å forholde meg helt rolig, så de kunne være rolige også. Jeg luktet at noen hadde vært her. Det som er dumt er at tyven stjal kameraene til far, så vi har ikke fått tatt noen nye fine bilder. Bare noen bilder med mobil, men det blir jo ikke like bra. -Mor mistet alle smykkene sine under innbruddet, bortsett fra det hun hadde på seg. Og så var jeg så uheldig at jeg klarte å svelge øredobben hennes når jeg skulle leke med den, så nå har ikke mor noen øredobber igjen. Jeg måtte jo bølle litt når hun ikke så meg.... I dag skal vi trene med Bie i Ski :-) det blir morro!
  12. Den er god! ser du ei høy jente med ei vilter sort labrador ser du meg
  13. Vi kan jo starte med å trene på millitærleiren. Ole-Jan som er avdelingsleder i Follo sier det bare er å bruke området :-) så kan vi jo gå en tur avslutningsvis i området, selvom det er boligfelt er ikke sånn veldig langt å gå fra millitærleiren til Finstadskogen f.eks, hvis hundene ikke er sånn altfor slitne da så kan vi trene litt i skogen i Tomter en annen dag det f.eks? Vega har blitt veldig flink til å trene blant de hundene vi går på samme kurs med, men i går så fikk vi trene med et annet kurs siden vi var så få, og da oppdaget jeg at Vega blir like gira på å hilse der som alle andre steder, noe som gjør at jeg synes det er like fint å trene der som andre steder
  14. Ok. På dagtid passer fint for meg. Finstadskogen er ikke så traffikert, hebekkskogen har jeg ikke møtt på mer enn to hester når jeg har gått på dagtid. Ellers er østmarka rimelig stille på dagtid i ukedagene har jeg erfart (ikke sjekka ut fredager). Det går også an å bruke millitærleiren i ski. Det er fast treningsarena for Vega, siden vi går kurs via Olso Hundeskole, men der vet jeg også at det pleier å være hunder i trening på dagtid, så da er jo det også en fin forstyrrelse om vi skulle ende opp der. Ellers er det rimelig tomt for folk i skogen i Tomter på dagtid
×
×
  • Opprett ny...