Gå til innhold
Hundesonen.no

Knirksnø

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Knirksnø

  1. <3 Herkulesbur med kollisjonspute <3 "Puten består av flere lag støtabsorberende materiale med en kjerne av PVC" står det i beskrivelsen jeg fant. Sånn vil jeg ha! Jeg må bare ta opp med sambo den lille detaljen at vi samtidig må bytte ut vår urbane minibil med stasjonsvogn =D Så skremmende å lese erfaringene dine fra front-mot-front kollisjonen. Dere var virkelig heldig at førerseteryggen ikke kollapset under vekten av hunden i fart! Det er jo ulempen med de gamle selene hvor dyret ikke sitter låst fast bak i seteryggen, men får lov å flyge frem før selen strammes. Selv med en sele som Click-it, som ikke tillater hunden å flyge fremover, og som har fordelt trykket noe, blir det jo en kraftig belastning på kroppen. Kom hunden din skadefri fra kollisjonen etter møtet med baksetet? Jeg innbiller meg at det å treffe baksetet vil fungere noe tilsvarende som å treffe frontveggen i et (litt for stort) polstret bur.
  2. Det høres ut som en solid løsning! Vi har ikke behov for å ha hunden i bilen uten oppsyn, men ønsker likevel å finne ut av den tryggeste løsningen for hund og mennesker under transport. Etter det jeg har skjønt skal ikke hunden kunne surre seg fast siden kroppsselen i praksis sitter fast i baksetet. Men jeg er selvsagt bekymret for skader på indre organer mm fra rykket av selene. Skulle gjerne funnet mer oppdatert og seriøs informasjon om bur vs seler, ikke bare tester av ulike bur og tester av ulike seler. Vi har en liten bil uten egnet bagasjerom, så vi trenger i så tilfelle en løsning som daglig kan monteres og demonteres fra baksetet uten for mye bal. Etter å ha sett Death Proof er jeg veldig skeptisk til sikkerheten i små rom av metall :-o Finnes det kanskje noe sånt som et bur med polstring i front?
  3. Ja, det er visst mange dårlige hundebilseler på markedet som ikke bare svikter men også forverrer skadene, for eksempel ved å henge/knekke nakken på dyret. Click-it skal være utviklet ved hjelp av krasjtester, og fikk i 2013 pris for best i test for hundesikring i krasjtest http://youtu.be/WbFAlJPANoM En velfungerende sikkerhetssele synes for meg å være sikrere for hunden enn et metallbur. Metall er blant de hardeste materialene for levende kropper å møte, og metallstenger burde være det siste man ønsker å ha mellom seg selv og resten av verden i en heftig kollisjon. Jeg tenker nå på hundekroppen. Hvis metallburet er godt sikret der bak, burde vel menneskekroppen være ganske sikker i forsetet.
  4. Vi har Sleepypod og er kjempefornøyde! Når man fester den i bilselen som instruksjonen viser, sitter den bom fast. Ingen fare for at du får den i bakhodet. Og dyret sitter så trygt og beskyttet som det er mulig i tilfelle ulykken skulle være ute. Toppen er seig-elastisk, gir etter for støt men er likevel utrolig sterk. Selv ikke 7,5 år med daglig gnaging, kloring og soving har satt spor på konstruksjonen. Det er fort gjort å feste poden i bilen og fjerne den igjen etter bruk. Med den tilhørende myke foringen er den også populær som seng. Sleepypoden passer riktignok bare til små hunder. For mellomstore og store hunder har jeg hørt mye godt om denne: http://sleepypod.com/clickit Er det noen som har erfaring med denne selen?
×
×
  • Opprett ny...